Истанбул - 21

• 48 101
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас / UK
Относно корабче за разходка по Босфора, още щом слязохме по крайбрежието,
започнаха да ни пресрещат представители на фирмите и да ни канят на
БОСФОРУСТУР. Трябва да се пазарите за цената- на нас ни взеха по 15 т л
за 2 ч. разходка,на други западни туристи- по 20 долара.Ако сте далече
от пристанището ви качват на микробус и ви извозват до корабчето.
А като разберат, че сте "комшу" ви правят и отстъпка от цената на тура.
Значи по-добре да си организираме сами качването на корабче отколкото организирано от  фирмата
dete2,винаги,когато се организират самостоятелни турове,било за корабчета,музеи,дворци,джамии излиза по евтино,от колкото,ако трябва да плащаш на фирмата.Друг е въпроса,че от фирмата осигуряват екскурзовод,който разказва историята и любопитни факти за посетения обект,но всичката тази информация може да си прочетеш в нета и да не даваш грешни пари на туроператора.Всичко е въпрос на личен избор Mr. Green

# 316
Излиза, че Б-Тур ще настаняват в 3 хотела- Бабил,Бенлер и Емин. Нашият ще е "Емин"- дали ще ни е лесно придвижването?
Хотел Емин, в който Б тур настаняват, е в Лалели и трамвайната спиркае на 5 мин път от него Peace

# 317
Излиза, че Б-Тур ще настаняват в 3 хотела- Бабил,Бенлер и Емин. Нашият ще е "Емин"- дали ще ни е лесно придвижването?
Да, така излиза, въпреки че чак днес ни казаха хотела и ми скъсаха нервите до последно мислех че няма да пътуваме. А къде е този маркет на гарата от който се тръгва в София, нещо не се сещам къде се намира?

# 318
Обещаното:
Скрит текст:
  Grinning

# 319
Да, така излиза, въпреки че чак днес ни казаха хотела и ми скъсаха нервите до последно мислех че няма да пътуваме. А къде е този маркет на гарата от който се тръгва в София, нещо не се сещам къде се намира?
Това е автогарата, която е непосредствено преди Централна ж.п. гара София.

# 320
Благодаря, Eti_ Това е добре, защото Лалели ми е познат, горе-долу, все пак не съм била от 2 години. Момичета, страхотни сте!!

# 321
  • България, София
Обещаното и от мен  Hug

# 322
Мисис Лавандула  Heart Eyes, тешеккюр едерим за обещаното  Hug
Ексайтед и Редеми, обичам ви!
Много хубава среща имахме, имаше и три нови попълнения!
Хайде и от мен обещаното, рецептата ми е дадена от lea, която вече не пише тук :
Скрит текст:
2 кг лимони, нарязани на парчета, се заливат с 1,5 л вода и 2 пакетчета лимонтозу. Държат се 48 часа в хладилник. След това всичко се прецежда през марля. Слагат се 2 кг захар и се бърка, докато се разтопи захарта. Налива се в бутилки, които се държат в хладилника. Така се получава сироп от лимони, който разреждаш с вода според вкуса ти

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 22:40 от Hellenn

# 323
в една друга тема има описано това "Ние бяхме в хотел в Лалели (квартала, където са повечето хотели за туристи) и се придвижихме с трамвая Аксарай-Зейтинбурну (Zetinburnu мисля се пишеше). Слязохме на спирка Аксемшетин и попитахме за Оливиум Мол. Упътиха ни да вървим в една посока само направо и стигнахме до Мола. Лесно е за намиране, а и хората са услужливи като попиташ. "
Но темата е от 2008 година, актуално ли е описанието? Наясно съм , че мола е там няма да се е изместил, но стигането до там така ли е? А връщането ?
Шебече, ако пак ми направиш на гоогле пътя    bouquet  Hug

# 324
Мисис Лавандула  Heart Eyes, тешеккюр едерим за обещаното  Hug
Ексайтед и Редеми, обичам ви!
Много хубава среща имахме, имаше и три нови попълнения!

Три бяха новите дами за мен. Радвам се, че се запознах с вас мили дами.  Hug
Срещата беше много приятна. Дано скоро да си напрам пак.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 22:47 от Мимии

# 325
Сетих се  Embarassed. Редактирах се!  Hug

# 326
в една друга тема има описано това "Ние бяхме в хотел в Лалели (квартала, където са повечето хотели за туристи) и се придвижихме с трамвая Аксарай-Зейтинбурну (Zetinburnu мисля се пишеше). Слязохме на спирка Аксемшетин и попитахме за Оливиум Мол. Упътиха ни да вървим в една посока само направо и стигнахме до Мола. Лесно е за намиране, а и хората са услужливи като попиташ. "
Но темата е от 2008 година, актуално ли е описанието? Наясно съм , че мола е там няма да се е изместил, но стигането до там така ли е? А връщането ?
Шебече, ако пак ми направиш на гоогле пътя    bouquet  Hug
Спокойно, и трамвайните релси не са ги преместили!

# 327
а на връщане откъде се взема обратния трамвай, където сме слезли ли, какво трябва да пише на него? с такси, каква ще е цената долу-горе?

# 328
Шебече, ако пак ми направиш на гоогле пътя    bouquet  Hug

Никога не съм ходила в този мол, но ето карта на маршрута.
http://maps.google.bg/maps?saddr=Ordu+Cd&daddr=41.019423,28. … &t=m&z=14
От т.А се качвате на трамвая - той е само един там. Слизата в т.В - спирка Akşemsettin и имате да повървите около 1км. до мола т.С.
Ето и разстоянието, което трябва да извървите пеша:
http://maps.google.bg/maps?saddr=G-2.+Sk&daddr=71.+Sk&hl … &t=m&z=16

# 329
ТамаМ се чудех к'ви са тия обещани работи, на кой са обещани и се светнах. Ами дайте сега малко инфо какво на далавера има във фийлюник и за какво иде реч в спиралата. За лимоните и лимонадата ми е ясно, много захар има, не е за мен, че ще ми порасте д-то, не, че е много малко, де. hahaha
Хелънче, Blush Аз духом бях там, не ме ли усетихте?
А, Чефи, аз тебе още колко време ще те чакам, бе джанъм?  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт