Истанбул - 21

• 48 104
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Имате ли отзиви за хотел Бенлер в Истанбул, там ще сме настанени от Бтур в старата част е?

# 301
Да, в старата част е.Бяхме там преди 2 години, останахме много доволни.Беше чисто и приветливо, закуската беше мнооого богата. Накрая на масата момче от персонала печеше палачинки и с удоволствие хапвахме топли, топли  Grinning

# 302
Добре, а там където се намира във близост има ли нещо интересно за разглеждане? Заведение за вечеря което да ми предложите?

# 303
Единственото, което попитах сега е за хотел. Преди когато съм чела и участвала в темата се коментираха по- нискозвездни и нискокласни хотели...

Нещо, което аз съм ползвала и съм изключително доволна: http://www.orientexpresshotel.com/
Хотелът се ползва предимно от туристи от Западна Европа и Щатите, закуската му е прочута с качество и богатство на менюто, за нея ходят и такива, които не са гости на хотела. Намира се на ключово място между Султан Ахмет и Еминьоню. При резервация по интернет правят 10 процента отстъпка.
[/quote]

bouquet

# 304
На нас(тези, които бяха за дата 25.04-защото част от групата ни , която беше за 18-ти 04, пи една студена вода...) днес Вл.Терзиев ни каза, че ще сме в хотел "Емин", а не в "Бенлер"- нали с  прословутия Б-тур??Или пак има разделение на автобусите? Дано само тръгнат, другото не е проблем:)
На картата видях, че "Емин" не е в Лялели, или греша?? Какви са вашите отзиви за него?
Кои са най-близките дестинации, към които можем да се насочим веднага , направо от хотела??? .
Благодаря ви предварително и стискайте палци да има останали лалета!!!!

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 18:14 от valya_bl

# 305
Здравейте, момичета! Както винаги в бг-мама има отговор за всеки въпрос...Ето го и моят, тъй като сте много запознати с темата какво е добре да се види в Истанбул, аз предполагам и че знаете къде е добре да отидеш, за да отделиш малко време за шопинг Simple Smile Тази година съм абсолвентка, а от 1ви до 3ти май ще бъда в Истанбул, била съм там веднъж, но определено не знам накъде да се насоча, за да открия хубава, семпла, но интересна рокля (готова съм да дам до 250-300 лири) моловете са най-лесния вариянт, но от позната чух за Бакъркьой, където бих могла да намеря много магазини с рокли.. Така ли е наистина, ако не дайте идеи Simple Smile и последно, понеже ще сме с кола, много ли е трудно да се шофира в Истанбул и лесно ли бихме се предвижвали (с GPS-разбира се) до основните забележителности и въпросните магазини за рокли ? Simple Smile

# 306
  • София
и последно, понеже ще сме с кола, много ли е трудно да се шофира в Истанбул и лесно ли бихме се предвижвали (с GPS-разбира се) до основните забележителности и въпросните магазини за рокли ? Simple Smile

Предвижването е лесно, особено ако картите са актуални (имам предвид еднопосочните улици), но забрави да можеш да гледаш основните забележителности с кола. Просто няма къде да се спира. Най-добре паркирайте някъде и действайте пеша. Магазините за рокли не ги знам къде са, но щом не са в центъра, може и да може да се спре до тях.  Wink

# 307
Мерси Таня, това имах предвид, не съм наясно с паркирането там, значи няма никакъв шанс за спиране дори  било то и по-далече от забележителностите??? Мисля, че за краткото време , през което сме там няма има как да използваме и градски транспорт, за да съчетаем пазаруването и разглеждането на забележителности Sad

# 308
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Магазини за всякакви рокли имаше по Баъдат джадеси, в първия пост има инфо как се стига.
Скоро някъде Андж коментираше място за купуване на булченски рокли, в тези магазини има и официални рокли, и такива за коктейли.
Иначе моловете да, и магазините по улиците, из Лалели в тези 3-тажните магазини съм виждала много рокли излагат.

# 309
Много мерси Simple Smile Хотелът, който съм запазила се намира в стария град...от къде е най-добре да се хване корабче за разходка по Босфора и до колко часа плават те ? Simple Smile

# 310
.....
Благодаря ви предварително и стискайте палци да има останали лалета!!!!

За хотела нищо не знам. Но лалета миналата година на 28, 29 и 30 април видях единствено в градините на Долмабахче, предполагам, защото там беше някак по-сенчесто, а може и да са ги засадили по-късно. Знам, че те разочаровам малко, но пък ще стискам палци.

# 311
  • София
Относно корабче за разходка по Босфора, още щом слязохме по крайбрежието,
започнаха да ни пресрещат представители на фирмите и да ни канят на
БОСФОРУСТУР. Трябва да се пазарите за цената- на нас ни взеха по 15 т л
за 2 ч. разходка,на други западни туристи- по 20 долара.Ако сте далече
от пристанището ви качват на микробус и ви извозват до корабчето.
А като разберат, че сте "комшу" ви правят и отстъпка от цената на тура.

# 312
Привет, отдавна не съм влизала, че много работа ми се натрупа #2gunfire Доживяхме да тръгваме и ние, утре, пък дано видим лалета  bouquet
Хотела е Бабил, от скромното ми търсене в нета установих, че не е в Лалели. Утре тръгват три автобуса на БИ тур Shocked
Имате ли инфо за хотела, близо ли е до Капълъ чарши или нещо интересно Rolling Eyes в сайта пише разни неща ама аз съм подозрителна Grinning

# 313
Относно корабче за разходка по Босфора, още щом слязохме по крайбрежието,
започнаха да ни пресрещат представители на фирмите и да ни канят на
БОСФОРУСТУР. Трябва да се пазарите за цената- на нас ни взеха по 15 т л
за 2 ч. разходка,на други западни туристи- по 20 долара.Ако сте далече
от пристанището ви качват на микробус и ви извозват до корабчето.
А като разберат, че сте "комшу" ви правят и отстъпка от цената на тура.
Значи по-добре да си организираме сами качването на корабче отколкото организирано от  фирмата

# 314
Излиза, че Б-Тур ще настаняват в 3 хотела- Бабил,Бенлер и Емин. Нашият ще е "Емин"- дали ще ни е лесно придвижването?

Общи условия

Активация на акаунт