В момента чета ... 18

• 37 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз започнах, че и успях да преполовя "Забравената градина"на Кейт Мортън.
Дали вече някой успя да прочете новата й книга?

# 331
Дочетох и "полях" със сълзи края на "Последна любов" от Уортън - много въздействащ автор, за мен гениален. Не знам какво ще започна сега, имам доста, но още имам вкуса на "Последна любов" и май искам малко да си го "позадържа"... Това е моят тип литература - дълбока, мъдра, ярка!

# 332
Още не съм дочела биографията на Джобс,но ми попадна "Татко" на Уортън и сега двете ги премятам Simple Smile Грабна ме Уортън. Чела съм от него "Последна любов" ,но тази сякаш повече ми харесва.

# 333
Аз прочетох "Улица без име", а сега започнах "Моята измислена страна".
Много сходна тематика. Как пък ги улучих все такива. И двете описват родината си и част от историята, но засега нашата родната ми е по-интересна, по-близка ми е защото  Simple Smile

# 334
Аз чета "Любов в ада". Много е интересна. Вече за втори път я чета. Става въпрос за невъзможната любов.

# 335
  • София, България
Възползвах се от почивните дни и изгълтах предиобяд "Стръв" на Х.К.Сомоса.

Изключително завладяващ автор. Влиянието на Борхес е осезаемо, а психиатричната му практика му помага да създаде необикновени герои.
Веднага след "Стръв" започнах "Ключът към бездната"

Моля те, ако можеш да напишеш нещо повече за "Стръв" и за другата книга, когато я прочетеш. Заинтригуваха ме!

# 336
Само "Ключът към бездната" съм чел на Хосе Сомоса... и не ми допадна особено.

# 337
Днес започнах да чета ''Дългото сбогуване'' на Реймънд Чандлър. Още съм в началото, но вече ми стана интересна  Peace

# 338
  • Варна
"Стръв". Напрегнат психо-трилър с наблягане върху "психо". Като психо е по-скоро психоанализа с детайлна дисекция на психотиповете и тяхната психосоматика. На жертвата, на насилника и на стръвта. В романа има много философия, символизъм, Шекспир Simple Smile
И е адски завладяващ. Не можах да се откъсна от него, докато не му изчетох и последната страница.

Първото ми запознанство с автора беше с "Клара и сянката". Честно казано, не бях подготвена. Отначало намерих повествованието за доста смахнато, но въпреки всичко не можех да се откъсна от книгата. Сюжетът е алегория на съвременния свят на модната индустрия. С крими-елемент  Wink

# 339
  • Вила Великула
"Монахът, който продаде своето ферари " на Робин Шарма. За 2 дни прочетох 110 страници. Купих и следващата книга на същия автор- "Тайните писма на монаха, който продаде своето ферари".

# 340
Още не съм дочела биографията на Джобс,но ми попадна "Татко" на Уортън и сега двете ги премятам Simple Smile Грабна ме Уортън. Чела съм от него "Последна любов" ,но тази сякаш повече ми харесва.

На мен "Татко" ми беше тежичка и страшна... Чела съм и "Пилето" и Гордост", но Пилето - преди 20 г. и осен , че ми хареса, друго не помня, та затова класацията ми е само за другите три:
1. "Гордост"
2. "Последна любов"
3. Татко

# 341
  • Ямбол
Аз снощи започнах "Пантелеон на посетителките" на Льоса. Обаче нещо не ми допадна, пък и реших, че точно сега не ми се чете нещо такова - театър, новела, черен хумор. След "Селцето" ми дойде твърде слаба.
Затова при бърз преглед на съдържанието на четеца и кратко колебание, се спрях на "Нощта на трифидите" - Саймън Кларк.

# 342
"Стръв". Напрегнат психо-трилър с наблягане върху "психо". Като психо е по-скоро психоанализа с детайлна дисекция на психотиповете и тяхната психосоматика. На жертвата, на насилника и на стръвта. В романа има много философия, символизъм, Шекспир Simple Smile
И е адски завладяващ. Не можах да се откъсна от него, докато не му изчетох и последната страниц

Звучи ми много добре,съответно ще се чете. Simple Smile Благодаря,че сподели.  bouquet

# 343
Христос Воскресе!   bouquet
Утре сигурно ще започна "Ярко сияние" на Стайнбек. Това ще бъде първият ми сблъсък с  автора. Дано ми хареса Praynig
Забелязах, че доста четете книгите от поредицата "Съвременна европейска проза", та ако може да ми препоръчате някоя
Скрит текст:
аз съм чела само "Самотата на простите числа"
  newsm78

# 344
Христос Воскресе!   bouquet

Забелязах, че доста четете книгите от поредицата "Съвременна европейска проза", та ако може да ми препоръчате някоя
Скрит текст:
аз съм чела само "Самотата на простите числа"
 newsm78

Воистина Воскресе!  Hug

Sparks, аз лично ти препоръчвам "Чуй ме".

Последна редакция: нд, 05 май 2013, 13:07 от Нина*

Общи условия

Активация на акаунт