В момента чета ... 18

• 37 439
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Вие имате ли си такъв автор, с който да си правите интервали? За мен Уудхаус и Агата Кристи се явяват такива.
Агата Кристи  Peace

# 121
  • София
О, Удхаус е велик. С глас се смея, когато го чета. Нели, пробвай го обезателно  Hug!
.♥.Петя.♥., аз много често посягах към същите автори. Пиша в минало време, защото сега рядко оставам без нова книга (от приятелки, купени, от размени, на Киндъла). Но преди имаше периоди, в които не можех да си смогвам финансово, защото чета бързо. Такъв период беше майчинството ми преди десетина години. Синът ми спеше по 4-5 часа следобед, а през това време изяждах по една книга  ooooh!. Нямаше с кой да разменям много-много, Киндъл нямах и интернет като хората нямах! Тогава много често препрочитах, най-често Агата Кристи. Остана си ми някакъв сантимент към нея от детските ми години, та до днес.

# 122
  • на североизток от Рая
Вени, значи ще взема Уудхаус още тези дни. И ще споделя после.
Но щом на вас ви харесва, значи  и аз ще го одобря. А може и да се окаже, че се познаваме от преди.

А като чета за твоето майчинство, все едно говориш за моето. И моят син спеше по много и по два пъти на ден. Дълъг и спокоен сън, аз до него с книга. Що книги прочетох тогава. Преди 9 години.
 Но основно вземах от библиотека, не можех да си позволя да купувам. То на седмица ми трябват поне по 6 книги понякога. Бях заразила и съседките си да четат. Препоръчвах и давах книги. Така им спестих абонамент в библиотеката. Laughing

А, както и на теб, Агата Кристи ми е слабост от детството. Всичко нейно бях прочела тогава, а и на другите автори на криминални романи. Но убийците на Агата ги отгатвах, бях вникнала много в начина й на писане  и предвиждах бързо кой  е убиеца.
Сименон, Чандлър, Чейс....И четях нощем, сама в стаята, на село, далеч от стаята на баба. Такъв страх ме  е друсал, още помня как надничах под леглото по няколко пъти на нощ. И въпреки страха, четях.

Стана ми хубаво да се върна толкова далеч назад...

# 123
  • София
Neli mar4, според мен Харуки Мураками експериментира със сексуалната тема в книгите си.  Mr. Green Във всичките му книги има секс и той е съвършено странен, всеки път по различен начин, т.е. няма повтарящи се мотиви. И сексът е непременно неконвенционален. Аз го приемам като експериментиране от писателска гледна точка... С други думи дори и секса, и сексуалността представя оригинално.

А на Уудхаус препоръчвам някоя книга с Джийвс за начало! Grinning

# 124
...
А на Уудхаус препоръчвам някоя книга с Джийвс за начало! Grinning
С глас съм се смяла!!! Обичам английския хумор!

Много, много харесвам и препрочитам книгите за деца и възрастни на Роалд Дал- "Разкази с неочакван край", "Моят чичо Осуалд", освен детските книги, които също са богати на образи и интересни хрумки.

Агата Кристи ми е любимка точно от онези дълги детски лета, когато имаш цялото време на света, всички аромати, цветове и звуци ти говорят, и не можеш да се наситиш на часовете, в които книгата е в ръцете ти...

# 125

Момичета, разбира се, ще пиша за "Доброжелателните" след като свърша с книгата. Wink
В момента съм приблизително до средата ми е малко трудно да си събера мислите за нея.

big pufana, чела ли си книгата или просто споделяш впечатления от коментарите за нея?

# 126
big pufana, чела ли си книгата или просто споделяш впечатления от коментарите за нея?

Да, чела съм я. Още, когато излезе, а цитатът от Гудса си е лично мой!

# 127
  • София
И на мен Уудхаус ми е за разтуха,много,много го обичам,смяла съм се със сълзи,откъде му хрумват тия неща,не знам,но е брилянтен.Препоръчвам Непродажаемия Джийвс(Нели ще я прочете за 2ч. Wink),и Бъди българин, Джийвс!Не може да се мине и без Стрихнин в супата.

# 128
Аз сега вече съм на

# 129

Да, чела съм я. Още, когато излезе, а цитатът от Гудса си е лично мой!

Супер! Извинявай, ако съм те засегнала с въпроса  Embarassed, просто наистина не разбрах от коментарите ти какво е положението.

# 130
  • Варна
Да се разпиша с "Последния магнат" на Фицджералд.
За мен това е автора с интервалите  Simple Smile Действа ми като бутиков шоколадов бонбон след пищен или оскъден обяд.

# 131
  • Den Haag
Започвам :

# 132
Аз сега вече съм на
Скрит текст:

И аз!

# 133
Преди време бях възмутена, четейки "Не без дъщеря ми" и се успокоявах с това, че това се е случило през 60-70те години и сега вече не е така. Обаче романите на Хосейни са ни почти съвременници.

Всъщност се е случило в средата на 80-те и началото на 90-те години.

Сега съм на китайска вълна. Минах през азиатската. Прочетох "Снежно цвете е тайното ветрило" и определено ще посегна и към "Любовта на Божур", но чакам ред за нея в библиотеката.
"Снежно цвете..." не е книга за всеки, с което не искам да обидя онези, на които не е допаднала. Аз съм със смесени чувства от нея. Не успявам да разбера китайската душевност и бит от преди век и половина. Дочитам онлайн и "Павилион Прасковен цвят" там съм със същите резервирани чувства. Ако при "Оризовата майка" и двете книги на Хасед Хосейни съчувствах и истински съпреживявах съдбите на героите, в "китайската вълна" изпитвам по-скоро силна неприязън към постъпките на главните действащи лица на моменти. Наистина с тях ни дели цяла Вселена и това оказва сериозни разминавания във възприятията ни, бита и културата ни. И понеже обожавам да съм възмутена  Mr. Green ще продължа на азиатска вълна вероятно с "Мемоарите на една гейша".

На каква ли вълна ще се отнеса после, по-скоро зависи от вас.  Grinning Все от тук черпя идеите за новите книги, които чета.

# 134
  • София
Ако "Снежно цвете..." не е книга за всеки, то "Любовта на Божур" съвсем не е  Wink
Ще се радвам да споделиш впечатления и от нея. Ще видиш, много са различни двете книги, но на мен и двете много ми харесаха!  Grinning
Докато третата книга от Лиза Сий, издадена на български - "Момичетата от Шанхай" никак не ми допадна като я четох....

Аз пък съм на "арабска" вълна с "Оазисът на залеза" на Баха Тахер. Първи досег ми е с този автор, а книгата е получила първата награда "Букър" за арабска литература през 2007г.
Харесва ми, написана е увлекателно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт