В момента чета ... 18

• 37 061
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Ямбол
Аз днес започвам "Селцето":

С големи очаквания съм.

# 286
# 287
  • София
Започнах тази:

Интригуващо започва. Интересни са ми такива книги, в които се разказва за бит и култура, различни от това, което аз познавам.

# 288
  • Велико Търново
Най-накрая приключих с "Врагът" - много тежка ми дойде тази книга и трудна за четене. Не мога да кажа, че е лоша, ама някак не точно по вкуса ми може би.

Започвам

Паралелно продължавам с 11/22/63 на Кинг, за жалосто обаче, напоследък не ми остава много време за четене.

# 289
  • На морето!
Приключвам "Сътворението" на Гор Видал. Бях я започнала преди години, но не я довърших. Сега я поглъщам с интерес, чета я бавно, препрочитам абзаци, маркирам.

# 290
Аз сега прочетох "Отпусни му края" на Александра Потър. Много слаб чиклит, добре че беше предназначен за плажа и там мина и замина като летния бриз  Laughing
Започвам третата книга от Милениум на Стиг Ларшон "Взривената въздушна кула".

# 291
Прочетох малко със смесени чувства "Последното изкушение" на Казандзакис. Преводът е наистина много добър, но на моменти много се отвличах и все сравнявах с Новия Завет, на моменти пък се дразнех, че се преразказват същите неща. Изстрадах я някак си...
От библиотеката си взех "Улица без име" на Капка Касабова и "Моята измислена страна" на Исабел Алиенде.
За първата виждам, че или много се харесва, или пък никак, интересно ми е да видя аз от коя група ще съм.

# 292
  • на североизток от Рая
 Прочетох "Спутник, моя любов".

Като отнесена съм. Ще ми трябва време, за да се върна към реалността и да напиша  впечатления.
 Уникален и смахнат едновременно е Мураками.

# 293
Много точно Нели-уникален  и смахнат! Peace

# 294
Много точно Нели-уникален  и смахнат! Peace
След първите няколко книги и аз така смятах. След това много взе да ми се повтаря.
Но за неангажиращо и разтоварващо четиво става.

Подариха ми "PostСоцDotCom" на Павел Кандиларов, някакви отзиви?

# 295
Току що довърших "Мемоари на един откачен младеж"- Бегбеде  Blush

# 296
продължавам с "Интригантката"- Сесили фон Зигесар newsm53

# 297
От библиотеката си взех "Улица без име" на Капка Касабова
Връща ме в детството тази приятна книга Wink

# 298
  • Плевен
Тези дни не съм писала, но и не бях чела много. Открадвах от свободното си време и прочетох "Убийство на игрището за голф" - Агата Кристи.

Отново установих колко много харесвам авторката. Така се потапям в атмосферата на книгите, която само тя може да създаде, и чувствам, че си почивам. Интересно ми беше да прочета отново тази книга. И винаги за отмора мога да посягам към Агата Кристи. Бях я позабравила. Миналата година си купих "Десет малки негърчета" заради някакви сантиментални подбуди и я прочетох отново. А иначе с години не бях чела нищо нейно.

Сега не съм решила какво да започна. Май ще е Мураками. И с неговата книга ще завърша месеца.

Агата Криси е от любимите ми автори. Като прочета нещо нейно и ме навяват мили спомени от ученическите години, когато четях предимно нейни книги и всеки вторник се отбивах на сергията за книги за да видя дали няма нещо ново от нея. Имам шейсет и няколко нейни книги, но любимата ми е "Трагедия в три действия". И до дед днешен цитирам реплика от края на книгата, когато Еркюл Поаро казва:
"- Не приятелю, има нещо още по-страшно....." и се смея от сърце. Ей, този Еркюл Поаро.
Препоръчвам.

# 299
Дочетох си "Интригантката" . Днес продължавам с "Викърби завинаги"-Инга Линдстрьом
Скрит текст:
дано ми хареса
Peace

Общи условия

Активация на акаунт