Бебешката количка - цяла наука за второ висше №22

• 53 666
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Много ви благодаря за отговорите, момичета   bouquet

# 121
Мерси много момичета за мненията. И аз ходих днес до Вис Виталис и там ми казаха, че стелата е много добра количка и да заложа на нея. Пък и нали знаете, като си хареса нещо човек и само това му е в главата. Огледах и бертонито, но не ми се стори толкова симпатична, сигурно съм харесала бебенцето, което е било в нея  Laughing. А в един друг магазин ми казаха, че уж Бертони са си подобрили качеството последните години, но..... какво да кажат хората, като там преобладаваха предимно Бертони.

# 122
За ADBOR се бях спряла на MARSEL и ARTE 3x3.В магазин Дундьо ходих началото на Април(живея наблизо до единия магазин с/у Майчин дом)казаха че са имали MARSEL,но са го продали и незнаят кога ще получават-и така неможах да ги видя на живо.В Перник има магазин Бебчо в сайта ги има,можеш да отидеш до този магазин да провериш.И аз ще ходя до Перник до този магазин,но незнам дали тази седмица или другата.Ако ходиш преди мен моля те сподели за какво става на въпрос.

Здравей kmp  Днес ходих да видя количките Adbor. За щастие вече предлагат и двата модела / Adbor arte 3x3, Adbor Marsel/ Ами да си призная много ми харесаха. Но определено Марсела ми е фаворит. Разликите не са големи, но все пак:
 Марсел има допълнително матраче на седалката 6+, Арте няма
Сенника на  Марсел има допълнителна опция за удължаване и заедно с покривалото затварят бебето почти на 100%, което за студено, ветровито време за мен е от значение. При топло слънчево време пък прави добра сянка;Арте [/color] е с малка козирка
част от сенника на
Марсел може да се отстрани и да остане само мрежа против насекоми, което е супер за горещо време. Арте няма такава възможност.
Като цяло и двата модела са доста високи/ което за мен е огромен +/, управляват се супер лесно.
и на двата модела седалката 6+ има мрежа на сенника за проветряване през горещите дни.

- на количките е , че са малко по-тежки от Espiro , но както ми обясни жената в магазина, това е заради големите помпащи гуми. А гумите наистина са огромни.
Разликата в цената е 75лв, което не е малко, но според мен не е и фатално.
Ето тук  може да ги видиш:
  http://www.beb4opernik.com/content/detska-kombinirana-kolichka-g … iani-marsel-3-v-1
а тук има подробни снимки http://www.ebay.de/itm/Kombi-Kinderwagen-Pram-Pushchair-3in1-Mar … sh=item3f225dac00

# 123
Добър ден. Много се извинявам, включвам се абсолютно неподготвена и понеже има изписано страшно много по темата колички не можах да прочета почти нищо. Дайте ми съвет. Харесала съм количка на Чиполино, модел Стела от 2013год. Ходила съм гледала съм я 3 пъти най-малко и съм се примирила с тежеста й(тежичка е около 20 килограма) Но днес разхождайки се видях една майка със страхотна количка. Тя ми каза че е на Бертони, модел астра, каза жената, че е доволна, здрава е количката и маневрена. Та..... Чиполино или бертони. Знам че има къде къде по сносни марки и по-здрави, и по-красиви и т.н., но ако някой има наблудения кажете коя от двете е по-добре.
А защо точно на Стела си се спряла на Чиполино? Чиполино беше първата ми количка преди 8г. и за 200-тата си лв. тогава беше супер. Бертони според мен са по-нисък клас, но все пак зависи и от модела. Преди 3г. бяхме купили едно Бертони на приятелка, оказа се много маневрена и удобна количка, чак не очаквах.

20кг. все пак са много за количка, колкото и да е маневрена (въпреки, че ТФК-то ми за породени беше ок.15 кг. и беше супер маневрено с 2те деца и багаж), но за единична количка са много.

П.С. Сега видях, че Чиполино предлагат и Оригами Simple Smile http://e-chipolino.com/products/product_id/2992/Origami

Привет,

На Стела 2в1 или само Стела сте се спряла? Разликата е, че Стела 2в1 има и твърд кош за новородено, който се монтира с лице към майката.

Стела тежи приблизително 12 килограма, летния кош е 6-7 килограма, но независимо от теглото си е една от най-добре балансираните колички на Чиполино и се управлява леко и лесно. Кошът е високо разположен, така че няма да се навеждате много при нужда. Дръжката се регулира на височина, за да е удобно и на мама и на тати Simple Smile Има голям кош за багаж, лагери във всички гуми и това я прави доста маневрена. Гумите са близко разположени, което я прави стабилна за управление.

Чиполино по-скоро препоръчва тази количка за студения сезон, кога очаквате бебо?

# 124
  • София
Без да знам точно какви колички продават в  Хиполенд, но ако някой нещо си е харесал от там, само днес, чрез този  талон може да пазарувате с 22% отстъпка (не само за колички важи, за всичко)...не е лоша офертата.

http://www.hippoland.net/media/wysiwyg/talon-velikden-2013.jpg

# 125
Здравей,opti!Много ти благодаря за информацията-беше ми много полезна.Аз все още не съм ходила да ги видя на живо,но скоро ще го направя.За мен също е от значение да е висока,не харесвам ниски колички-и това за сенника е направо супер.Сега сигурно ще бъда пред дилема коя да избера.Аз до Август имам време,ноооо май бързичко се минава и ще трябва да избирам.Ако имаш наблюдение в/у други колички-моля сподели.Благодаря ти!!!

# 126
# 127
Здравей,opti!Много ти благодаря за информацията-беше ми много полезна.Аз все още не съм ходила да ги видя на живо,но скоро ще го направя.За мен също е от значение да е висока,не харесвам ниски колички-и това за сенника е направо супер.Сега сигурно ще бъда пред дилема коя да избера.Аз до Август имам време,ноооо май бързичко се минава и ще трябва да избирам.Ако имаш наблюдение в/у други колички-моля сподели.Благодаря ти!!!

СУУПЕР! е намалението, ще отида, че имам събрани парички за бебо и нужда от някои неща Wink

# 128
Бебето го очакваме началото на юли месец. Спряла съм се на Стела 2в1, защото предпочитам да има кош за новородено, знам, че може да се избегне, понеже и другия кош има напълно легнало положение и новороденото спокойно може да си лежи там, но и като външен вид и като функции ми харесва коша за новородено. А за височината... да аз съм доста висока и първия път, когато отидох на оглед за колички, момичето в магазина ми предложи Стелата понеже е висока количка. Човек като я види сама тази количка и си мисли "леле колко е голяма", когато и аз съм до нея си казва"аааа не е голяма"  Laughing Laughing Laughing

# 129
Бебето го очакваме началото на юли месец. Спряла съм се на Стела 2в1, защото предпочитам да има кош за новородено, знам, че може да се избегне, понеже и другия кош има напълно легнало положение и новороденото спокойно може да си лежи там, но и като външен вид и като функции ми харесва коша за новородено. А за височината... да аз съм доста висока и първия път, когато отидох на оглед за колички, момичето в магазина ми предложи Стелата понеже е висока количка. Човек като я види сама тази количка и си мисли "леле колко е голяма", когато и аз съм до нея си казва"аааа не е голяма"  Laughing Laughing Laughing

В допълнение сенника на Стела е толкова голям, че няма да имате нужда от чадърчета или дъждобран. Чиполино пожелава хубави оставащи 68 дни до щастливото събитие Simple Smile

# 130
  • София
Колкото и голям да е сенника от дъждобран ще има нужда, при дъжд няма как един сеннк да опази напълно сухо детето, най-малко краката ще се мокрят,  а ако има насрещен вятър цялото ще е мокро.
Сериозно ли е 20 кг е тази количка???

# 131
Сенника наистина е много голеям, за зимния кош говоря и отделно с един цип се разпъва още малко дъждобранче, покрива почти изцяло бебето. 20 килограма ми казаха в магазина е рамката и 2та коша, но то няма как да се сложат и 2та коша заедно, иначе по- нагоре са написали, че самата рамка на количката е 12кг, но тя е стоманена, а не алуминиева както на останалите колички, което мисля говори за по-голяма здравина.

# 132
  • Пловдив
Какво ще кажете за тази лятна количка http://www.detski-magazin.com/detski-kolichki/3216--moni-sally-.html.Не мога да разбера дали има 5-точков колан или само колан през кръста.Ако някой я е ползвал или виждал моля за мнение.Интересува ме и до колко кг дете може да издържи,че нашето е 12кг в момента и още около 3-4 месеца докато проходи ще ми трябва количка.Или пък тази е по-добра http://www.detski-magazin.com/letni/3839-citi-h-plum-hauck.html

# 133
  • Бургас
Някой с мнение за тази количка Rolling Eyes

# 134
  • София
Ски за бебешка количка: http://www.axso.se/produkten.html Simple Smile. Браво, много умно измислено!

Общи условия

Активация на акаунт