ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 20

• 41 033
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря за предложенията, ще ги прегледам!

Наистина има опасност детето да предпочете филма пред книгата.Но от др. страна си е забавление, а и някак се "насищат" образите.

В моето детство , обикновено ако гледаме филм, после търсихме книгата и бяхме категорични"Книгата е по-хубава от филма".Сегашните деца, "облъчени" от информация наистина имат малко по-различно виждане.

Ние подкарахме малко хаотично четенето.В момента чете "Пипи", но след като я започна го записах на частна занималня.Там искаха всяко дете да си носи книжката от "списъка" и сега там седи книгата, докъде е стигнал, не зная.Когато остава при баба си чете басните на Лафонтен, а при мен е демокрация- аз чета "Островът на съкровищата", защото е най- предпочитана, но трудна за него.

Иначе в дневника сме отметнали само приказките на Шарл Перо, които прочете докато бях в отпуск.При следващите си отпуски и почивки ще му предложа да прочете тези книги, които сам избере от списъка, а през годината ще наваксваме с пропуснатото.

# 616
Здравейте, моето дете е обсебено от книгите, чете по 1 книга на ден, понякога по две...Дори се притеснявам и се пазарим да я ограничаваме до 2 часа, защото е с очилца и ме е страх да не вдигне диоптера. А нали знаете, като се забранява нещо, как става по - желано, и при нас е същият ефекта Crazy

# 617
  • София
При нас няма изискване за читателски дневник.Детенце е на лятно училище и списъкът не е напреднал особено.
И тя си носи книжка по време на лятното училище,но те си и учат там.
Понеже преди време Ви бях питала за добър детски офталмолог,да Ви кажа,че вече посетихме д-р Галя Димитрова.Останах с отлични впечатления от нея.Прегледът беше обстоен и слава богу състоянието и подлежи на корекция.
В тази връзка да попитам за оптика с качествени детски слънчеви очила с UV защита.

# 618
В тази връзка да попитам за оптика с качествени детски слънчеви очила с UV защита.

...Гранд Оптикс, LUXSIT - в моловете, по графа...

# 619
  • София
за четенето ние също сме поизоставили книгите, до преди 3 седмици сравнително бързо прочете една книжка за Малкия Никола, запали се много по него и купихме още 2, но след като почна ваканцията и двете отлежават, защото детето е предимно навън,  иска да играе  с брат си и все не остава време Wink
Ние по списък имаме 10 книги, като учителката ни обясни, че не са задължителни а препоръчителни и всъщност е важно детето да чете, дори и не тези книги , аз затова толкова демократично го раздавам сега  Laughing
Just a woman
за офтамолога, и на нас ни бяха препоръчали Галя Димитрова, явно е добра  Peace
светкавица
и моите дечковци ми споделиха след като гледаха филма, че са леко разочаровани, не си били представяли така образите и обстановката, и аз им обяснявам, че затова книгата е толкова хубава, защото развива въображението, а не се поднасят нещата както друг ги е видял и си е представил... Но разбира се, децата са различни, сигурно на много дечица сигурно им е интересна и книгата, и филма  Hug

# 620
  • София
Калоян прекарва лятната си ваканция при майка ми и баща ми в Ловеч и освен многото игра навън с много други деца - една голяма частот София Laughing, решват тестове, чете приказки и пише японски йероглифи. Ние със Звездица сме в едно училище - 18 СОУ, но явно има разлика и до преподавател, защото нашите книжки за ваканцията са само 5 и то с приказки.
Много слънчево лято с хубави преживявания на всички деца и родители пожелавам   grinning039

# 621
  • Китна Тракия
eй, тъкмо си мислих, че се позагубихме, но ето, че някой се разписал Simple Smile
При нас ваканцията тече с пълна пара - детето е отдадено на игри, бяхме на море, НО - гледам да прочита по една/две глави от Патиланци - почти сме на финала и сутрин му давам я малко диктовцица - разбирайте символичните 4-5 изречения, я мъничко задачки. Исках да го водя на плуване - разгеле в нашия град това лято са осигурили отворен басейн, че и разни други занимания, но категорично ми отряза младежа квитанциите  Crossing Arms

# 622
Ипри нас ваканцията тече на пълна пара. Вчера се върнахме от море и от днес смятам да позасилим четенето. В момента чете Пипи и се забавлява.

# 623
  • Някъде на път....
...... детето е отдадено на игри, бяхме на море, НО - гледам да прочита по една/две глави от Патиланци - почти сме на финала и сутрин му давам я малко диктовцица - разбирайте символичните 4-5 изречения, я мъничко задачки. .......
И моя син чете "Патиланци" - преполовил я е вече - чете по 2 глави на ден. Те, добре че са късички, че само гледа кога ще стигне края и да започва играта.... Wink

# 624
2 писма или 2 глави на Патиланци?
Марти почти прочете "Ние врабчетата", вечер ми разказва историите.
Междувременно си е прочела всички стихчета от "Пет приказки" на Валери Петров.

Тя си пише някакви нейни си неща като дневник и писма на едно нейно приятелче и това й е писането за ваканцията. Същото приятелче пък си прави пътеписи за екскурзиите, които правят със снимков материал и мисля да заимстваме идеята.

# 625
  • София
Много четат вашите хлапета, моят едвам крета с по 2-3 странички на ден + 1-2 стихчета евентуално и ако се мине на 2 седмици веднъж да прочете и някой комикс, чудно... В този ред на мисли,  не вярвам да си свърши литературата... явно аз ще му чета, на него ще оставя само приказките може би, пък романите ще ги поема изцяло.

# 626
Моят син продължава да чете Пипи- занесъл я е в занималнята и там си чете.Наистина чете, защото му задавам разни въпросчета, така става и диалог " по темата" Simple Smile

След занималня е на игрището с футболната топка- после вечеря набързо, душ и веднага е заспал.

# 627
Временно оставихме Патиланци заради бавното четене ( заради остарели думи) , сега чете Приказки по телефона , като се изключат няколко приказки които нямат никакъв смисъл всичко друго е супер и на детето му е забавно, аз за стимул му направих кръстословица с приказки и сам пожела и утре да я продължим Simple Smile

# 628
  • Китна Тракия
2 писма или 2 глави на Патиланци?
Марти почти прочете "Ние врабчетата", вечер ми разказва

Не разбрах малко или много ти се виждат 2 глави  Simple Smile  На моят нетърпеливко са му достатъчни - просто не искам да има четенето за досадно задължение, та се старая да не прекалявам, макар да ми е трудно Laughing Хубавото е, че хареса Патиланци и му е интересно, "остарелите" думи не го тормозят - просто обяснявам като се наложи Wink проверявам и какво е разбрал - разказва ми - за моя радост вниква в смисъла, т.е. Не чете механично. Сигурно до края на седмицата ще приключи с книжката, приготвила съм Пипи, но да видим какво ще си избере той.
Идеята с "пътеписа" е суууупер, мога да пробвам, дали ще ми приемат предложението е друга тема Mr. Green

# 629
Не разбрах малко или много ти се виждат 2 глави  
Патиланци май бяха от 3 глави. Не разбрах на кое казваш глави. Иначе, ако са 2 писма на Патиланчо, си е съвсем добре 2 на ден.

Общи условия

Активация на акаунт