Отговори
# 270
Здравейте и от мен!
Най-после да мога да се отчета и аз! Прибавете още едни stork-girl към септемврийското преброяване
Имам доста да доизчета в новата тема, затова честитя на всички празнуващи още сега
Стисках палци и на Сончето, дано всичко е минало успешно
--------------------------------

Отново се обръщам към по-опитните мами, минали по пътя.
След сагата и ферманите около изборът на количка, попаднах на спорове относно марката на шишетата и някаква вредна съставка. Това е едно от нещата, които смятам да си купя предварително. Затова бих искала да се допитам до вас предварително. Насочила съм се към Авент и Томи Типи
Моля за вашето мнение по въпроса - колко шишета, какви накрайници, какви милилитри, стерилизатор или без, нагревател или както там се казва...

Благодаря ви предварително, сега се връщам да доизчета пропуснатото!!!

# 271
  • София
DianaR , много хубави роклички има в Зара, ХМ и Бенетон. Със сигурност има и другаде, но за сега там съм гледала. Ти за бъдещето бебе ли търсиш? Ние много харесахме няколко роклета и жилетки, но като не знам времето какво ще е тогава и непосмяхме за да не останат не обличани.

Не знам за шишетата нищо. Даже не знам ще ми трябват ли в началото. Едни казват не, други да. Да взимаме ли сега, че и то си е доста вложение  ooooh!

harikliq, понякога имам чувството, че пишат двама човека от твоят профил  Simple Smile Мажа се с Мустела по застрашените места Simple Smile , иначе си ползвам обичайният крем за тяло, който и преди. Със зехтин и други масла не се мажа. Никога не попиват в кожата, а в дрехите.

# 272
Здравейте, момичета. Честито на празнуващите рожден ден и на тези, които са разбрали пола на бебче! DianaR, за роклички погледни в сайта на baby angel - имат страхотни неща на прилични цени. Аз редовно ходя в магазинчето им - невероятни материи са! Само не знам доколко е подходяща роклята за изписване. Това да кажат опитните майчета - на мен ще ми е първо детенце. Но гледайки много клипове от изписвания виждам, че най-удачните дрешки са тези тип "прегърни ме" или с копчета отпред/ отстрани. В смисъл - да не се мушка много-много през главата и крачетата. Ако искаш, разгледай и ти. Tanishte, изпуснах каква количка и креватче си харесала - ще се връщам да чета   Simple Smile  И аз още не мога да избера нищо! Точно харесам някоя и прочета неласкави коментари, или пък видя цената... Joy
А! Още нещо от прегледа ми днес - кръвни тестове и урина се правели всеки месец. Имайте го предвид. Аз мислех, че е веднъж на 2-3 месеца.

# 273
  • До морето :)
За шишетата - аз бях взела едно на Авент, среден размер, с биберон 1 (1 дупка). НО аз кърмех, съответно не ползвах шише, защото Елена и вода не пиеше.  Стерилизатор имах също на Авент. В него стерилизирах бибероната. Друго май не съм.  newsm78 Това е моя опит. Вече когато Елена пропи от шише, беше на 10 месеца и тогава ѝ взимах обикновени на Камера.
Иначе дали бибероната като цяло (и на бебето, и за шишето) дали е силиконова или каучукова, според мен си зависи от детето. Елена 1 месец не искаше НИКАКВА биберона, накрая сама си я взе (родих се тогава, защото иначе мен ползваше за залъгалка).

Ох, днес се успокоих, че в крайна сметка ще се наложи да купуваме неща за бебето и ще пазаря и аз, но сигурно чак в 9-тия месец, като започна да си приготвям багажа за болницата...

# 274
  • София
zvezdi4ka* Ами да пробвала съм я в магазина.И на външен вид е много красива на живо и е удобна,доста маневрена ми се видя,показаха ми и как се сгъва и да ти кажа става точно за 2 минути и става много малка.Аз четох из интернет за мнения и има и хубави и лоши,но това е нормално всеки си преценява.Ние за сега на нея сме се спрели,пък ще видиме до август ако харесаме нещо друго може и да не е тя  Wink

# 275
мамчета,благодаря за пожеланията дано всички родим живи, здрави и пухкави бебоци peace:добре
дошла Коалла,стиснати палци за амниото PraynigЧестито на узналите пола  bouquetЧестно казано и аз хич не съм на ясно с колички,креватчета...за сега само гледам из нета,мисля да влезем в 7м поне и тогава почваме с пазаренето,а до тогава трябва да сме свършили с ремонтите Twisted Evil

# 276
DianaR, да кажеш после как изглеждат тези китайските, че аз съм в чуденка също, все още не съм решила категорично какви да бъдат.
Diadra356, аз също се чудя за шишетата и затова са ми с въпросителни в списъка, още не съм решила. Първите 6 месеца нямам намерение да давам вода. Със сигурност обаче ще избирам шишета без бисфенол А (BPA free), ако са пластмасови. Това е химикал, който се използва за втвърдяване на пластмасата, но в същото време има доста доказани вредни влияния върху организма. Има много инфо в нета, може да прочетеш. Другият вариант са стъклените шишета - те от своя страна са по-тежки и има опасност от счупване, но плюсовете и минусите всеки си ги преценява. Има и много инфо за различните видове пластмаса и кой е най-безопасният избор. Аз имам специално отношение към пластмасата след като гледах един филм на един немски репортер  Mr. Green
Puffy1988, за количките (а и за доста други неща) няма да намериш единодушни мнения, важното е вас да ви устройва и като цена, и като функционалност, пък все съществува риск да не се окаже най-доброто Simple Smile

# 277
Диана и аз търся рокличка, ама като незнам колко ще е голямо бебчето  newsm78 Все заглеждам за 6-9 месечни  hahaha
   Ушана, какво излиза- че докторите или се скатават или забравят. На мен до сега 2 пъти са ми пускали , а съм в 5 месец. Незнам да се възмущавам ли... #Cussing out Момичета, на вас всеки месец ли ви пускат изследвания???? А другото за което все се каня да питам- Има ли някакво ограничение в броя на прегледите за 1 месец? Защото понякога не ми се налага, а понякога имам чувството, че ми се налага всяка седмица да ходя.
   Ох, страх ме е да взимам каквото и да е. Така че гледам да не се заглеждам много. Но в момента, в който ми свършат неразположенията и ми попаднат малко парички и ще се развихря  Twisted Evil Дано да е скоро  Confused
  Ей мацки, вкарахте ми в главата
Скрит текст:
тези ягоди
, звънях на румсервиза и след разходка в квартала се сдобих с тях. И чакам аз да гризна..... все едно ям гума. Голямо разочарование.

# 278
на мен са ми правили изследвания само 1 път, да не говорим, че ме викаха през 2 седмици на преглед и миналия път лекаря ми сервира, че направлението е свършило и трябва да си платя...... Rolling Eyes и от тук нататък всеки път по 20лв

# 279
Девойки, ходихме на преглед и какво се оказа, мислите? И нашите гащи порозовяха  Mr. Green На 98 процента мацка си имаме... Сега ще чакаме ФМ на 14.5, че с тия проценти се объркахме, момче ли на 80 процента, момиче ли на 98 процента. То ще си покаже през септември де  Mr. Green

Дето вика таткото, добре че не можахме мъжко име да измислим, че иначе щеше много да ни е яд  Joy

# 280
Здравейте красавици,

Ел, честит ден ден! Много здраве, щастие и късмет!

Стиснати палци на Коала за амниото!  Praynig

Днес съм скапанааа  smile3507 Цял предиобед загубихме в магазин за паркет, който уж вече бяхме избрали за новата хралупа и днес като го видяхме пак и не ни хареса  Laughing Е така и не избрахме нов... Само поръчахме ламинат за таванското помещение (имаме такова - огромно, слънчево и мисля да се използва сериозно за игра  Mr. Green ) Следобеда бяхме в парка, като се прибрах спретнах една вечеря и сега вече да не ме търси никой за нищо.

Енитка, за Хаука Малибу - аз съм с такава. Писала съм вече за нея - ако имах избор наново, няма да си я избера. Липсват много неща, които купувах допълнително, като дъждобран, чадър, зимен чувал (защото няма зимно покривало поне). Трудно се регулира облегалката - с едно пристягане, за което трябва да имаш три ръце ако беби е вътре (това между другото ми е едно от големите оплаквания). Амортисьорите са слабички, а гумите не са много големи, за да обират добре друсането (макар много бебове да обичат да се друскат в количката и дори така заспиват най-добре). Също така не е достатъчно лека, това го оценявам сега, когато Стела е по-тежичка. Въпреки това е много здраво животно  Laughing какви ли не офроудове е видяла, а не е мръднала. При това се използва почти всеки ден от година и почти месец  Grinning  Ще деяни и за новото бебе, няма да купуваме нова.

За бибероните и шишетата - може би трябва да се изчака, за да прецените дали ще кърмите или не и дали ще давате вода или не. Сегашните шишета повечето са ВРА free. Аз в началото дохранвах Стела, докато ми потече хубаво кърмата и ползвах Авентски шишета - две ми стигнаха, с биберони 0 (после постепенно се увеличават дупките за който ползва). БЯха ми подарили на курса в Щерев и шише на Нук, но нещо не ме изкефи, не беше много удобно. Биберони на Авент и на Мам (особено мамските са супер). В началото не исках да давам, после се предадох и сега да видиш - не можем да се отучим... Гадост.

За рокличките и аз да кажа - за новородени има много сладки в Х и М, по-скъпарски има и в Бенетон (но там се ходи на намаление само, иначе излишно хвърлени пари). Също така във Вис Виталис. Моя приятелка беше купила оттам страхотна за раждането на Стела - лятна.

Май друго не се сещам!
 Hug

# 281
Та заради това дупе реших да ходя всеки ден доколкото мога.

Аз имам същия проблем с дупето  Laughing и започнах вече след работа разходките  с кучето. Събират ми се около 6-7 км, не е много но пак е добре след "вечната" зима и тоталното обездвижване.

На мен само 1 път са ми пускали изследвания досега  Shocked В петък на прегледа ще питам.

Миренцето, какво направление? Не си ли записана на ЖК?  newsm78 Би трябвало всичко да ти е безплатно или? Да ме поправят знаещите, ако бъркам, защото не съм много веща.

# 282
И аз съм в 5-ти месец, а до сега само  2 пъти кръв и урина.  До края на първия триместър ме викаха на  2 седмици на преглед. После почнаха на 1 месец. Но когато и да отида, не ме връщат, нито ми вземат такса или нещо такова. Е, свършва ми магнезия след 2 дни, а прегледа ми е плануван за другата седмица. Вчера отидох да питам да го подължавам ли. Никой не ме върна, обясниха ме като на човек и толкова.

mirencetoblg Какви 20 лева? Не си ли здравно осигурена? Не те ли диспансеризираха? Ако си здравно осигурена трябва в 3-я месец да те диспансеризират и от там нататък не плащаш. Ако не е така... помисли си къде ходиш. Мене миналата година един така ме цуца 50 лв, 50лв, 50 лв, ама от неговите 50 лв всяка седмица дете не стана. Така че прецени си.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 21:48 от maria_magdalenna

# 283
Да кажа и аз за шишетата - бях купила един комплект на Авент - стерилизатор, общо 4 шишета (2 малки и 2 големи) и няколко размера биберони. Ние също се кърмехме, вода не пиеше, така че реално не са ми потрябвали поне 6 месеца. Но все пак мине се не мине и се опитвах да му пробутам по нещо - било то вода, чай за колики, АМ - и се пробвах през тези шишета. Стерилизаторът, честно казано не ми беше удобен. Много повече работа ми създаваше да го пълня, подреждам и разреждам, отколкото да сложа малко вода да ври на котлона и да метна всичко, което ми трябва изварено в нея.
Чела бях и аз някакви теории за отровните шишета на Авент - не им хванах вяра, а и те ми бяха най-удобни.
А залъгалките вече трябва да се преценят спрямо бебето - моето, както вероятно бихте се досетили, не искаше никаква. И така и продължи да си ползва мен за залъгалка Simple Smile

Изследвания и аз съм правила досега само едни и сега ще пусна втори. Аз не разбирам какъв толкова е зора за изследвания, ако нямате някакви оплаквания? Аз пък толкова го мразя тоя момент, че ако можеше да се скатая, бих се скатала.

# 284
  • Пловдив
el 8004, честит рожден ден! Желая ти здраве, леко раждане и кротко бебче!  newsm59
 Мая 191, само веднъж са ми пускали изследвания. За брой на посещенията не знам. Всеки месец май се ходи само при нормално протичаща бременност. На мен пари за нищо не ми взимат. Само в лабораториите за взимане на материал.
zvezdi4ka*, аз излязох в болничен, защото не исках да рискувам да стане беля. По 8 часа права вече нямаше как да стоя. Отделно се водя рискова бременност. Ако ми беше работата седнала, щях да карам сигурно до 45 дневния болничен. Щом не се чувстваш добре защо не питаш АГ дали не може да ти даде болничен?
Шишета може да вземете 2 да си имате и дано не се налага да ги ползвате. Обаче ще трябват. И да кърмим, все някой път ще се наложи да го нахрани някой друг бебето. Няма как да си оставите гърдата вкъщи.  Mr. Green Стерилизатор за микровълновата мисля, че ще свърши работа. Подгревател-не. За мен беше излишен. Пластмасите сигурно са вредни, но то напоследък всичко е вредно май. Тефлонът, препаратът за съдове, праховете за пране и още хиляди неща са вредни. Аз с малкия на Авент ползвах- доволна бях. Милилитри по-големи. В голямо шише малко може да сложиш, а обратното не става.
Аз съм ядосана на ММ на бабата. Трябвало да се оженим сега заради бебето. Ми няма пък. Моя се опитва да ме кандърдиса от 2 години и не искам. Подписът нищо не прави. Бебето ще си е с неговите имена. Трябва да внимаваме и как си говорим пред нея, че наскоро прекара инфаркт и от най-малкото се притеснява. Добре, че ходим от дъжд на вятър там. Мрън, оплаках се. Embarassed
Пак се олях с писане.
И да ви предупредя да оставите едни розови гащи и за мен! Аааа, няма да се разберем така!  smile3516

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 22:01 от -Petia-

Общи условия

Активация на акаунт