Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 6

• 80 856
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
# 706
# 707
Марианка, Hug
И аз ви нося няколко снимки:

На ви сега Пинчер-Нинджа!  Joy Joy Joy Joy Joy

# 708
# 709
# 710

İntikam 21. Bölüm

Yağmur, Rüzgar ile olan yakınlaşmasından pişmandır. Birlikte uyuya kaldıkları akşamın sabahı ona kötü davranır ve onu hiç hak etmediği şekilde kapı dışarı eder. Bu duruma anlam veremeyen Rüzgar, bir de Yağmur ile Emre’nin bir hafta sonra evleneceklerini öğrenir. Üstelik bunu söyleyen kişi Emre’dir. Ayrıca Selen ile ilgili gerçekler konusunda çenesini kapatması ve kendine yeni bir hayat kurması için ona yüklü miktarda çek de verir. Ağabey’i yakalamak için Haldun’un ofisine gizli kamera yerleştiren Yağmur, büyük hesaplaşmaya hazırdır. Ancak Hakan, Yağmur’a katil olmadığını bu işten yol yakından vazgeçip başka bir yol bulması konusunda ısrar eder. Haldun’un ise soruşturma nedeniyle canı çok sıkkındır. Bir de polis şirkete baskın yapar. Şahika, Leyla’ya sürpriz bir ziyarette bulunur. Haldun ile evlilik hayalleri kuran Leyla’ya kafasını karıştıracak bir teklifte bulunur. Ayrıca Haldun’un tüm delilleri sakladığı harddisk’i de ele geçirmeyi başarır. Yağmur ve Emre’nin sade nikahını kabul etmeyen Haldun, olayı gösterişli bir düğüne çevirip, oğlunun bu mutlu gününü reklama çevirir. Emre ve Aslı, düğünün detaylarını konuşmak için Yağmur’u sıkıştırırlar. Onlar yüzünden Ağabey ile Haldun’un buluşmasına gidemeyen Yağmur, kendini tutamaz ve Emre’ye patlar. Ağabey’i tek başına izleyen Hakan, onu evine kadar takip eder. Ancak Yağmur’dan bunu saklar. Artık iyice yaşlanan Çakıl ortada yoktur. Barış ve Rzügar onu her yerde ararlar. Rüzgar en son Yağmur’un evine gider Çakıl’ı bulmak için ve yaşlı dost ölmek için orayı evini seçmiştir. Çakıl’ın ölümü ikili arasında beklenmedik bir gelişmeye yol açarken, Ağabey’in dikkatini çeken Hakan büyük tehlikededir. 30 Mayıs Perşembe Günü Saat 20:00'de Kanal D'de

Скрит текст:
Дъжд, вятър сближаване със съжаление. Поддържане на съня заедно на сутринта на вечерта не отговаря на него, за да се държат зле, и то е на вратата. Вятър не може да даде смисъл на това положение, един също така се научава да се оженят след една седмица на дъждове и Emre. И Емре, който заяви, че лице. В допълнение към факти за Selen затваря устата му, и големи количества от него да се създаде нов живот за себе си дава чек. Мъгла поставя скрита камера да хване офис на брат си Халдун е, готов за големия шоудаун. Hakan Все пак, това не е убиецът Yağmur'a намери друг начин да се откажат да работят в тясно настоява начин. Халдун самото въплъщение на душата на разследването. Фирмата извършва полицейска акция. Şahika, Лейла е изненадващо посещение. Leyla, който мечтае за брак с оферта Халдун е объркващо. Той също така съхранява всички доказателства Халдун успява да улови в твърдия диск. Дъжд и Emre просто не приемат nikahını Халдун, един пищен случай сватбата, като се обърна най-щастливият ден на сина му превежда реклама. Emre и Asli, за да говорим за детайлите на налягане сватбени Yağmur'un. Те не могат да отидат на среща на Халдун на Big Brother заради дъжд, и Боб не може да побере самата експлодира. Hakan Ертан на самостоятелни монитори, го последва в къщата си. Въпреки това, Yağmur магазини. Чакъл сега е добре и няма данни за стареене. Мир и Rzügar го търсят навсякъде. За да намерите най-новата Yağmur'un вятър камъче се прибира вкъщи и старецът е решил да го приюти там, за да умре. Между смъртта на две камъче е довело до неочаквано развитие, привличане на вниманието на брат си голяма опасност Hakan. В четвъртък 30 май от 20:00 ч. в Kanal D

# 711
Прекрасната нинджа със своите учители, учат нашата отмъстителка на  тънкостите на борбата!

# 712
Берен на концерта на Кенан:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151470175876009

# 713
  • AMS

Привет, момичета!!!   Hug Hug Hug
Благодаря ви за всичко в темата!!! Прочетох всичко, но не съм в състояние да коментирам!!!
Няма да изреждам имената ви, защото остава и в това да се оплета!!! Наистина Отмъщението не е никак лесна работа. Това изисква голяма концентрация, кондиция и време.

Скрит текст:
Мен също вече ме е завладяло това чувство на отмъщение. Искам и аз да си отмъстя. Не, не на вас, или на някой друг, а на самата мен!!! В много трудна ситуация се оказах. Толкова се филмирах, че даже не мога да избера музика, с която да ви поздравя. Все неподходяща ми се струва, все не пасва на разговора ни и ... А иначе слушам дори и в момента горния линк.
Та защо да си отмъщавам? Ами как защо? Взех се много на сериозно. Вместо да си гледам гифчетата, взех да пиша. Не стига, че до скоро не отбирах нищо от сериала, ами сега си имам и мнение. Не е вярно! Пиша глупости!!!  В голяма каша съм пак. За да се избавя, както знаете, изгледах първи сезон на Revenge. Реших, че съм му намерила цаката. Да ама не! Положението ми не се подобри!!! Влошава се!!! Отмъщението ми отмъсти, а аз търся начин да му го върна!!! Сега се лутам да търся отговори защо в Revenгe, беше така, а в Intikam е онака!? Наблягам предимно на сравнения на факти/сцени и искам да си подобря състоянието, ама надали. Пример - В 20 еп. защо не показаха миналото на Ямур, така както го видях при Емили?  Защо този с прошарената коса уби приятелят на Адил сега, а не "в спомена" тогава!  както беше при Емили? Тогава в спомена на Емили/Ямур за този с бялата коса изобщо не се знаеше.  Ако беше както в американската версия - Ямур нямаше да е спасила този добър приятел на баща ѝ тогава, и нямаше чак сега прошареният да го гръмне в упор.
О, не знам дали ме разбирате, защото съм доста зле в изказа си, но ще добавя още нещо, което е по лесно. Ще следя как ще се развие в Intikam.  Ако си спомняте в края на 4-ти епизод има спомен, когато Шахика в дъжда идва при Адил заедно с Адем. В хола малката Дерин играе и вижда всичко. Адил е на горния етаж. Шахика взема лаптопа на Адил и го дава на Адем, който го отнася.  После слиза Адил и ...
В Revenge, доказателството!, което Виктория/Шахика, открива и Даниел/ Емре "изгубва" и заради, което става голямата галимация, е именно паметта на лаптопа.
Ето за коя сцена става въпрос.

Скрит текст:

Желая ви приятна вечер!!!

# 714
Дива...Дива...добре дошла в отбора на обърканите субекти!  Joy Joy Joy Joy Вече няма да съм сама и ще зная,че има и други,които се лутат като "пате в калчища"!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 715
  • AMS
Дива...Дива...добре дошла в отбора на обърканите субекти!  Joy Joy Joy Joy Вече няма да съм сама и ще зная,че има и други,които се лутат като "пате в калчища"!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Тони, Hug Благодаря ти!!! Значи не съм сама Embarassed
Само от днешните постове, ще се направя опит  да се поразплета.  Rolling Eyes
Маги добре е формулирала въпросите:

Цитат
- Как изглежда Отмъщението-като предистория, като повод, като схема и цел на реализация към момента?
- Какъв и защо е "пътят му" като смисъл и значение за самата Ямур?
- До кога и защо отмъщението ще е цел за нея?
Ама то много трудно ще намерим отговорите, защото това пресъздаване на спомена  в друг спомен и разликата във версиите ... ooooh!
Тони -
Цитат
Още в социалното заведение,в което е била,тя е започнала обучението си по извличане на всички ползи от едно приятелство,като първата "жертва" на това й обучение е самата л.Дерин! От врагове, които са постоянна позиция на омраза,те се превръщат в добри приятелки,които сменят имената си!

Това не съм го разбрала в Intikam.
Може би съм изгубена в липсващия превод, или в друг замисъл на екипа ...????
И още нещо. Гледах едно интервю на актрисата изпълняваща, ролята на Емили/Ямур.  Тя казва, че героинята ѝ, след като баща ѝ е вече в затвора, е била в приемно семейство и е била подложена на терор, и ... В Intikam не се разбра, или аз не разбрах, коя от двете Ямур, или л.Дерин е била в приемно семейство. Защото Адил тръгна да търси в съда Ямур Йозден, а в последния момент, преди да го убият откри досието и загря, че има размяна на самоличността с тази на Дерин Челик.

Цитат
Всъщност според оригиналната версия нашето момиче е учило,а и доколкото разбрах в един от епизодите на оригинала е била и в едно учебно заведение с Дейниъл/Емре!

Е, те това ми липсваше в 20еп. на Intikam.  В Revenge, беше по ясно, дори я наричаха зубрачка.
В Intikam до сега видях само оная сцена с тъмно лилавото яке, където ядеше ябълка и ... пак изгубена без превод се досетих, благодарение пак на Тони, че са учили заедно.
Ох, спирам и се омитам!!!

# 716
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА!  wavey

Дайче,Чики,Тони,Марги,Марианка Hug

Благодаря ви аз интересните постове,резюмето и красивите снимки за предстоящия епизод.

Дива,моля те не спирай нито с гифчетата , нито с коментарите си. Без тях и без теб,разбира се тази тема няма да е същата. Тук сме се събрали доста шарени хора,но всеки внася своя колорит и има своето неповторимо присъствие ,от което аз лично имам нужда ежедневно.
Знаеш ли как ме развесели твоята обърканост. Отмъщението ти отмъсти,а ?! Звучи сериозно,но всъщност положението е много забавно.  Laughing
Вместо да си изясниш нещата ,се объркваш заради разликите в двете версии, а като се има предвид колко много още не сме схванали поради езиковата бариера, кашата става голяма.

При мен се наблюдава някакъв феномен, тотално ми е безинтересна американската версия и въобще нямам желание да я гледам. Накрая може да остана единствената,която не я е гледала, а вие ще ми гледате сеира и ще ми се смеете на тъпите въпроси. Изпитвам някаква непоносимост към актьорите ,изпълняващи ролите на Емили,Виктория и Джак и това е. Прекалено са ми студени и изкуствени и не ми доставя никакво удоволствие да ги гледам дори за да задоволя любопитството си за сюжета. Сигурно смятате ,че съм крайна,но така чувствам нещата на този етап. Пак не ми е спокойно и непрекъснато си задавам въпроси , но единственото за което си мечтая е да имам достатъчно време,за да изгледам една по една всички серии от турската версия още веднъж,защото от доста време насам нямам никакво време да ги повтарям и само каквото съм видяла при онлайн гледането, с това си оставам , а тогава доста неща пропускам. Това ви е известно,защото редовно се изказвам неподготвена… Живот и здраве през отпуската ще го направя, а и летните вечери са по-дълги. Ще имаме цяло лято пред себе си, надявам се да не се откажете от темата и сериала през почивката.

Дайче, ти си нашата совичка. Как ти идва дар словото по това време на нощта,аз не бих могла ,пък и си падам поспалана. Моят рекорд по стоене до късно покрай този сериал и още един преди това е до 3 часа,повече не мога,че не се знае на другия ден на работа какви ще ги сътворя…

Марги,много интересни предложения за дискусия си направила, надявам се през уикенда да имам време и аз да се включа по тях,защото заслужават вниманието ни. Макар че отново всичко ще е в сферата на предположенията... Невероятно,но факт. Този уикенд ще си бъда у дома,отдавна не ми се е случвало. Ще имам време за сериала и темата, надявам се.

И от мен едно музикално предложение в изпълнение на последния ми любимец. Един страхотен турски изпълнител- Yalin. Песента е нежна и прекрасна,особено ако се  чуе на слушалки. Слагала съм я и тук,но много отдавна, а и заглавието й е точно като за нашата тема . Нашата Джули специално за нас направи превод от турски на текста.

Джули,много ни липсваш!  Hug

Onun yolu - Нейният път

http://youtu.be/Sw0y-kRZIr8

Onun yolu daha yürüyecek çok / Тя има още много път да извърви.
Kalbini dolduracak kelebeklerle / Сърцето й ще се изпълни с пеперуди.
Büyütecek ruhunu öğrenecek çok / Душата й ще се извиси и ще научи много.
Ispat edecek kendince yolunu / По собствен начин ще изпита пътя си.
Ok yaydan çıkıp yeniden onu vurduğunda / Пак ще я прониже стрела.
Acının direği dönüp dolaşıp kalbine saplandığında / Болката отново ще се забие в сърцето й.
Korurum saklarım sararım eli hep avucumda / Винаги ще пазя, ще крия и ще обгръщам ръката й в дланта си.
Zaman mekan mesafe yokmuş aşıklar arasında / Време, място и разстояние не съществуват между влюбените.
Aşkın efendisiyleymiş ilk dansı / Любовта ти е господар на първия танц.
Ayrılık perisi siler gözyaşlarını / Феята на раздялата изтрива сълзите ти.
Uzak diyar masallarına sevdası / Далечна е приказната страна на любовта.
Kendi seferi kendi rüyası / В собствените ни пътувания и сънища.

Познайте за кого си мисля,докато чета текста....

И още нещо,музиката пак е на Yalin, а другото със сигурност ще се хареса на всички.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=inqw3CUJdqM#!

И аз се чудя напоследък защо трейлърите понякога излизат първо в арабските фейсове, а после в сайта на сериала в Канал Д, но нямам отговор. Миналата седмица и резюмето излезе  чак в четвъртък час или два преди серията. Тази седмица пак се губи единият трейлър, но намерих едно резюме при арабките,което с чичко гугъл и голяма доза фантазия ,сглобих така. Не ми се смейте много...

Скрит текст:
Полицията  нахлува в офиса на компанията на Арсой.
Шахика прави изненадващо посещение на Лейла.
Лейла все още мечтае да се омъжи за Халдун,но плановете й се объркват.
Дискът ,на който се намират доказателствата  срещу Халдун  си сменя собственика.
/Само предполагам, че този диск е бил у Лейла и с него се случва онова,което ни подсказа вчера Тони. Ще се озове у Емре,после той ще го отнесе в дома на Ямур , а там по всяка вероятност ще го „приватизира” Хакан и ще го отнесе незнайно къде… А може би това е моя измислица,ще видим./
Халдун не приема брака на сина си с Ямур, но  въпреки всичко се опитва да си направи реклама пред медиите покрай сватбата.
Емре обсъжда с Аслъ някои детайли около сватбените приготовления.
Хакан поставя някаква камера /предполагам че в дома на белокосия,който заплашва Ямур,за да го наблюдава/ , но скрива от нея.
Чакъл изчезва и Рюзгяр и Баръш го търсят навсякъде. Накрая проверяват в къщата на Ямур и го намират там в лошо състояние.Кучето се е върнало в старата си къща ,за да умре.
Рюзгяр и Ямур са до любимия си Чакъл в последните му минути.
Смъртта на Чакъл води до неочаквани събития, а Хакан попада в голяма опасност.

Хубава вечер на всички! Hug

Скрит текст:
Аз отивам да се лекувам,че в това топло време съм много болна, боли ме гърлото и съм си загубила почти напълно гласа. Затова пък ме избива на писане…

# 717
Здравейте, момичета!

Много странички сте изписали, което е чудесно. Благодаря ви от сърце!   bouquet  bouquet  bouquet
Сега прочетох само последните постове, но при първа възможност ще седна и ще прочета всичко внимателно, че съвсем изпуснах нишката на сериала. Не знам и докъде сте стигнали с преговора Thinking. Дано не сте много бързи Wink. Аз още не съм догледала девети епизод Embarassed, но поне съм го започнала Laughing. Надявам се, докато стигнете до него и аз вече да имам възможност да се включвам по-често и да изгледам всички епизоди от първи сезон. Дори не знам кога е финала на сезона ooooh! Изглежда нищо не знам в момента. Joy

Дъгичка Hug, пожелавам ти бързо оздравяване. За превода на тази прекрасна песен на Yalın заслугата е и на Бени  bouquet, не само моя. Тя съвсем се изгуби в последно време. Дано скоро да ни навести.
Според мен преводът ти от арабски е много добър thumbsup. Не, че аз разбирам арабски Grinning, но изхождам от резюмето, което Марианка е публикувала. Има само няколко допълнителни неща, които явно са липсвали в арабския текст. Затова ще сложа това, което аз успях да преведа. Peace

İntikam 21. Bölüm

Yağmur, Rüzgar ile olan yakınlaşmasından pişmandır. Birlikte uyuya kaldıkları akşamın sabahı ona kötü davranır ve onu hiç hak etmediği şekilde kapı dışarı eder. Bu duruma anlam veremeyen Rüzgar, bir de Yağmur ile Emre’nin bir hafta sonra evleneceklerini öğrenir. Üstelik bunu söyleyen kişi Emre’dir. Ayrıca Selen ile ilgili gerçekler konusunda çenesini kapatması ve kendine yeni bir hayat kurması için ona yüklü miktarda çek de verir. Ağabey’i yakalamak için Haldun’un ofisine gizli kamera yerleştiren Yağmur, büyük hesaplaşmaya hazırdır. Ancak Hakan, Yağmur’a katil olmadığını bu işten yol yakından vazgeçip başka bir yol bulması konusunda ısrar eder. Haldun’un ise soruşturma nedeniyle canı çok sıkkındır. Bir de polis şirkete baskın yapar. Şahika, Leyla’ya sürpriz bir ziyarette bulunur. Haldun ile evlilik hayalleri kuran Leyla’ya kafasını karıştıracak bir teklifte bulunur. Ayrıca Haldun’un tüm delilleri sakladığı harddisk’i de ele geçirmeyi başarır. Yağmur ve Emre’nin sade nikahını kabul etmeyen Haldun, olayı gösterişli bir düğüne çevirip, oğlunun bu mutlu gününü reklama çevirir. Emre ve Aslı, düğünün detaylarını konuşmak için Yağmur’u sıkıştırırlar. Onlar yüzünden Ağabey ile Haldun’un buluşmasına gidemeyen Yağmur, kendini tutamaz ve Emre’ye patlar. Ağabey’i tek başına izleyen Hakan, onu evine kadar takip eder. Ancak Yağmur’dan bunu saklar. Artık iyice yaşlanan Çakıl ortada yoktur. Barış ve Rzügar onu her yerde ararlar. Rüzgar en son Yağmur’un evine gider Çakıl’ı bulmak için ve yaşlı dost ölmek için orayı evini seçmiştir. Çakıl’ın ölümü ikili arasında beklenmedik bir gelişmeye yol açarken, Ağabey’in dikkatini çeken Hakan büyük tehlikededir. 30 Mayıs Perşembe Günü Saat 20:00'de Kanal D'de

Резюме еп. 21
Ямур съжалява за сближаването с Рюзгяр. Заспали заедно вечерта, на сутринта тя се държи лошо с него и му посочва вратата по начин, какъвто той въобще не заслужава. Рюзгяр не може да разбере какво означава това, а и научава, че Ямур и Емре ще се женят след една седмица. Човекът, който му казва това е Емре. Също така му дава и чек за голяма сума, за да държи устата си затворена относно случая със Селен и да си създаде нов живот. Ямур е сложила в офиса на Халдун скрита камера, за да хване Агабей и е готова за голяма конфронтация. Хакан обаче знае, че Ямур не е убиец и настоява тя да се откаже от това докато е рано и да се опита да намери друг начин. Халдун е много разтревожен заради разследването, а и полицията нахлува във фирмата. Шахика прави изненадващо посещение на Лейля. Лейля, която мечтае за брак с Халдун, получава предложение, което ще я обърка. Освен това хард дискът със скритите доказателства срещу Халдун успява да смени собственика си. Халдун не приема обикновената/проста брачна церемония на Ямур и Емре, преобразява събитието в показна сватба и превръща този щастлив за неговия син ден в реклама. Емре и Аслъ ще притиснат Ямур, за да разговарят относно подробностите за сватбата. Заради тях Ямур не е отишла на срещата между Халдун и Агабей, тя не може да се сдържи и избухва срещу Емре. Хакан сам наблюдава Агабей и го проследява до дома му, но ще скрие това от Ямур. Вече много остарелият Чакъл е изчезнал. Баръш и Рюзгяр го търсят навсякъде. Накрая Рюзгяр отива в дома на Ямур да търси Чакъл и вижда, че старият му приятел е избрал там да умре. Смъртта на Чакъл ще доведе до неочакван развой между Ямур и Рюзгяр. Хакан, който е привлякъл вниманието на Агабей, се намира в голяма опасност.

Любимецът ми е в опасност Shocked Sad

Пожелавам ви спокойна нощ! newsm46

# 718
Добро утро!  Hug Hug Hug

Минавам набързо преди работа, за да ви пожелая лек ден и да кажа отново огромно благодаря на Джули! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

От днес вече ще мога да ви чета и на работа  Hug

Прекрасен ден от мен!

# 719
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Приятен ден!!!

Здравейте, момичета!
......
Резюме еп. 21
Ямур съжалява за сближаването с Рюзгяр. Заспали заедно вечерта, на сутринта тя се държи лошо с него и му посочва вратата по начин, какъвто той въобще не заслужава. Рюзгяр не може да разбере какво означава това, а и научава, че Ямур и Емре ще се женят след една седмица. Човекът, който му казва това е Емре. Също така му дава и чек за голяма сума, за да държи устата си затворена относно случая със Селен и да си създаде нов живот. Ямур е сложила в офиса на Халдун скрита камера, за да хване Агабей и е готова за голяма конфронтация. Хакан обаче знае, че Ямур не е убиец и настоява тя да се откаже от това докато е рано и да се опита да намери друг начин. Халдун е много разтревожен заради разследването, а и полицията нахлува във фирмата. Шахика прави изненадващо посещение на Лейля. Лейля, която мечтае за брак с Халдун, получава предложение, което ще я обърка. Освен това хард дискът със скритите доказателства срещу Халдун успява да смени собственика си. Халдун не приема обикновената/проста брачна церемония на Ямур и Емре, преобразява събитието в показна сватба и превръща този щастлив за неговия син ден в реклама. Емре и Аслъ ще притиснат Ямур, за да разговарят относно подробностите за сватбата. Заради тях Ямур не е отишла на срещата между Халдун и Агабей, тя не може да се сдържи и избухва срещу Емре. Хакан сам наблюдава Агабей и го проследява до дома му, но ще скрие това от Ямур. Вече много остарелият Чакъл е изчезнал. Баръш и Рюзгяр го търсят навсякъде. Накрая Рюзгяр отива в дома на Ямур да търси Чакъл и вижда, че старият му приятел е избрал там да умре. Смъртта на Чакъл ще доведе до неочакван развой между Ямур и Рюзгяр. Хакан, който е привлякъл вниманието на Агабей, се намира в голяма опасност.
Джули, огромно благодаря за превода!!!

Общи условия

Активация на акаунт