Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 268
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Имам познат, който е от цъкащите. Не, че не се било печелело, но буквално трябвало цялото ти внимание да е отдадено само на това по цял ден, за да спечелиш някаква по-голяма сума. Това сподели той.

# 496
А какво ще кажете за това : http://www.onlinesalarysolution.com/bg3c/? Към подобни неща подхождам недоверчиво, но пък ми е любопитно дали някой не знае повече за подобно печелене на пари? Може ли човек да се доверява на подобни сайтове и по - конкретно на този?! newsm78

# 497
Mай имам dejavu....

# 498
Мдам, и не само ти.

# 499
Янина, успех и на теб! Би ли казала каква е позицията, какво представляват тестовете, който са ти изпратили? Ако прецениш, че е удачно да разкажеш подробности, аз лично питам от чисто любопитство, звучи интересно.
Ами не е нещо особено. Дават ти в два три сайта да намериш определена информация за круизи , да опишеш през кой пристанища спира, после информация за кораб , кога е създаден и други такива неща.
Да направиш една ексел таблица като са ти дали примерна , да се експортнеш в пдф. Да изчислиш за трима различни клиенти отказали се в различни етапи , какви суми ще им бъдат върнати.
После предполагам  втория тест ще е по труден. Позицията е оператор база данни.
А днес имах две интервюта , но отидох само на едното - стаж в отдел счетоводство.
Мина добре стажа е платен.  Да видим дали ще ми се обадят за второ интервю.

# 500
  • UK
Даже звучи много добре, мен ако питаш. Не е като да те викнат на интервю и да те питат за майка ти, баща ти, децата ти, и само по това и сивито да преценяват дали ставаш или не. Успех и на другите места. Спомям си, че почти беше започнала на едно място, но детенцето се разболя и те осовбодиха, имаше ли нещо такова? Дано всичко е наред вече. 

# 501
Да така беше . Работих като оператор онлайн магазин 2 дни  Embarassed.
Но там пускат трудов договор след месец , и той като се разболя се провалиха нещата.
Благодаря ти много dejie.

# 502
Не мога да разбера какво толкова ги привлича някои хора цъкането по реклами. Остави, че е съмнително дали ще изкараш някакви пари, но и е нещо, което и шимпанзе може да го прави. Не трябва ли работата все пак да носи удоволствие и известно предизвикателство?

Да се оплача - днес, докато търчах за едно интервю, ми се обадиха за друго и не успях да чуя името на фирмата, защото беше доста шумно. Направо ми беше неудобно да попитам пак коя е - с адреса за интервюто не излиза нищо в гугъл. Прегледах си кандидатстванията - стесних възможностите до 2. Малко на сляпо явно ще се явявам.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 22:53 от кукумицинка

# 503
Здравейте пак,

и аз започнах наскоро работа като оператор база данни в кол център. В главата обаче ми възникна един въпрос, който не ми дава мира откакто започнах и ме гложди отвътре и сигурно ще продължава да ме гложди и бих искала да споделя с някого, който да ми даде съвет или просто да ме изслуша.   Laughing Sad
Работата е като във всеки кол център (на моменти интересна), динамична, фирмата е с нов проект и започва да се "развива". Обаче - стандартна ситуация (сигурно на всеки му се е случвало), съвсем наскоро разбрах (всъщност още от първия ден), че новия колега, с когото започнахме заедно customer support се е договорил за по-голяма заплата от моята. Още повече и че отговорностите ни нарастват, тъй като в процеса на работа ще трябва да обучаваме и нови колеги. Това ми подейства малко кофти и деентусиазиращо, все пак... и двамата ще вършим една и съща работа, но за различни пари. Но.. както се казва... кой както се е договорил. В договора ми пише, че няма бонуси. По принцип знам, че в повечето кол центрове работят с бонусна система, така съм била и преди и на това разчитах като казах заплатата на интервюто, за да не се изхвърлям и да си намеря работа но уви, та.. как ще се почувствате/реагирате на мое място? Дали прибързвам с преценката си... или пък съм малко прецакана?...  не знам какво да си мисля и аз...   newsm78   но и да го мисля... смисъл голям няма... вече съм се хванала на хорото.   Praynig

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 00:40 от curse

# 504
curse, ти не си ли прочете договора преди да го подпишеш, ако си искала бонуси защо си подписала, а не си пробвала да се договориш примерно? Shocked
А до колкото съм запозната, в част големите компании има политика, заплатата която получаваш да е конфиденциална информация, пък и не мисля че е колегиално да се обсъждат заплатите, кой каквото си договори Naughty Личното ми мнение е, че ако има възможност за развитие не си се прецакала, но ако няма е малко гадно наистина, но не мисля че можеш да направиш нещо по въпроса.Успех!

# 505
  • Sofia
Дали сте се "прецакала" Вие сама ще си прецените. Заплатите са конфиденциални, но рано или късно се разбира кой какво се е договорил. Наблюдавам обаче няколко факта в България - мъжете все още са по-добре платени от жените, както и ако сте била безработна преди това, а колегата Ви не, работодателя съвсем съзнателно се е "възползвал" от положението. Наблюдавала съм подобни ситуации, където се оказа, че разликата между двама колеги е над 500лв, а получаващия по-висока заплата в последствие се оказа, че не работи добре. Във въпросната ситуация хората, получаващи по-ниската заплата работеха много повече, но и напрежението беше огромно заради тази разлика в заплащането.

# 506
Не мога да разбера какво толкова ги привлича някои хора цъкането по реклами. Остави, че е съмнително дали ще изкараш някакви пари, но и е нещо, което и шимпанзе може да го прави. Не трябва ли работата все пак да носи удоволствие и известно предизвикателство?

Да се оплача - днес, докато търчах за едно интервю, ми се обадиха за друго и не успях да чуя името на фирмата, защото беше доста шумно. Направо ми беше неудобно да попитам пак коя е - с адреса за интервюто не излиза нищо в гугъл. Прегледах си кандидатстванията - стесних възможностите до 2. Малко на сляпо явно ще се явявам.

Винаги си искате потвърдителен и-мейл. Няма нищо лошо, и е крайно време да се научат колегите да се изпращат мейли на кандидатите.

# 507
Простете ми за невежеството, но какво общо има чуждата заплата с вашата? И как човек подписва договор без да го е прочел?И как това, че някой се е договорил за 1000лв. примерно, а аз съм поискала 500лв.(макар да не ме устройват) прави работодателя виновен за нещо?
Аз ли съм малка и глупава, или прекалено много гледате в чуждата паничка Tired

# 508
Здравейте пак,

и аз започнах наскоро работа като оператор база данни в кол център. В главата обаче ми възникна един въпрос, който не ми дава мира откакто започнах и ме гложди отвътре и сигурно ще продължава да ме гложди и бих искала да споделя с някого, който да ми даде съвет или просто да ме изслуша.   Laughing Sad
Работата е като във всеки кол център (на моменти интересна), динамична, фирмата е с нов проект и започва да се "развива". Обаче - стандартна ситуация (сигурно на всеки му се е случвало), съвсем наскоро разбрах (всъщност още от първия ден), че новия колега, с когото започнахме заедно customer support се е договорил за по-голяма заплата от моята. Още повече и че отговорностите ни нарастват, тъй като в процеса на работа ще трябва да обучаваме и нови колеги. Това ми подейства малко кофти и деентусиазиращо, все пак... и двамата ще вършим една и съща работа, но за различни пари. Но.. както се казва... кой както се е договорил. В договора ми пише, че няма бонуси. По принцип знам, че в повечето кол центрове работят с бонусна система, така съм била и преди и на това разчитах като казах заплатата на интервюто, за да не се изхвърлям и да си намеря работа но уви, та.. как ще се почувствате/реагирате на мое място? Дали прибързвам с преценката си... или пък съм малко прецакана?...  не знам какво да си мисля и аз...   newsm78   но и да го мисля... смисъл голям няма... вече съм се хванала на хорото.   Praynig

Прецакана си, ако си поискала Х лева, обещали са ти Х лева, а накрая ти дават на половина. Другото не е прецакване. В крайна сметка, този твой колега може да взима повече, защото притежава умения или опит, които ти нямаш - за това дали се замисли?

И не мога да разбера защо всички умират да гледат в чуждите панички. Ти имаш твоята работа и твоите условия. Те трябва да удовлетворяват твоите обстоятелства. Пенчо, Генчо, Драганчо си иамт техните си обстоятелства. Заплата по щат не съществува вече. Гледам даже и НАП започна да обявява диапазони (в зависимост от ранг, опит и др.) Така че за една и съща позиция, на различни хора, могат да се плащат съвсем различни заплати и това да е напълно в резултат на различния опит и квалификации, а не вселенски заговор за прецакване на онези без късмет.

Ако казваш заплата, и разчиташ към нея да има и бонуси, това също е информация, която трябва да се сподели. Аз затова препоръчвам на кандидатите да казват годишен размер на възнаграждението - като дръпна черата, да съм взела еди-колко си. Дали това еди-колко си е разделено на 12 равни плащания, или на 15, или на заплат и бонуси - както фирмата реши. Това елиминира възможността от подобни ситуации.

# 509
http://www.jobs.bg/f1798952

Пълна подигравка, та и наглост да го пуснеш публично, без да ти пука от нищо...

Общи условия

Активация на акаунт