Тоскана, Италия

• 128 188
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Bliss,това го проверих и затова букнах с право но отказ.Тези дни ще пиша и на двамата собственика,за да изясня дали това може да стане.По повод колите-не само там всичко прочетох,ами и където каквото инфо намерих и продължавам да се чудя защо едни фирми с пълна застраховка блокират суми ,а други не.
ioana_g,това го видях в падащащо меню на застраховката ама чак не повярвах и май търсех под вола теле....Мерси

Защото са различни фирми. Няма универсален продукт. Тези, които блокират, го правят заради гаранцията, че ще върнеш колата и един резервоар. Другите очевдино са се гарантирали някак за тези рискове.

# 631
И аз търсих под вола теле, за това и не посмях да направя застраховката облайн. Е на място ми обясниха, че нищо не блокират и наистина така беше.

# 632
  • София
Благодаря Блед.Очаквах твоята оценка ,като студент на изпит Embarassed
Първо за Пиза-хотелът ми е малко скъпичък,но е много близо до кулата-ходили сме в Пиза аз и голямата дъщеря и сме се качвали.Таткото и малката не са -така че те ще пропуснат качването Joy.
Във Флоренция съща съм била с каката,но там винаги има какво да се види и избрах пак много централни места.
Значи този уикенд ще сменя морето-ще слезем по-надолу .Ще търся по картата,която си дала.И пак ще търся одобрение.
За Сиена... ами ако стане много натоварен въпросния ден,ще я пропуснем,или пък може да й отделим един ден когато сме на морето.Ще сме с кола ,така че това ще го наредя.
Малко се обърках с колите под наем.Уж плащам най-високата застраховка ,а пък пак пише за депозит от над 1000 евро!?Снощи разглеждах Голдкар-там пак задавам най-високата застраховка,а никъде не ми изписва колко и дали изобщо ще блокират пари.

renydent

Хотелът в Пиза е добре и щом няма качване, всичко е наред.

Да, можеш малко да промениш морето, не исках да ти влияя.

Със Сиена става и така, ако не ви се стои на морето.

Колкото повече четеш и ровиш за колите, толкова повече условия ще срещаш.
Мога да опиша десетки случай от нашата практика и пак може да не са като твоите.
Търси местни фирми, ако няма, здраве...
Не се затормозявай, така или иначе ще стане, спокойно.

# 633
Момичета, привет!
Моля за съвет - ММ ме изненада с предложение за Флоренция Simple Smile с 4нощувки
В кой квартал да избера хотел  newsm78 Разглеждайки хотелите и картата се спрях на - Дуомо, Фортеца да Басо, Сан Лоренцо или Сан Марко - Сантисима анунциата. 
Искаме да ни е в център, комуникативно място и близо до галерии и музеи Simple Smile
благодаря предварително  bouquet
на 1ви Май - италианците организират ли някакви мероприятия? за да се подготвя психически Simple Smile

# 634
Ние бяхме до Дуомо, чудесна локация. Аз принципно винаги гледам оценките и коментарите в букинга за местоположение, това обикновено ми е основния критерий при избор когато ще се обикаля.

# 635
  • София
Момичета, ще кацнем в Болоня. Обаче града и в периметър от 50 км ми се струва доста скъпо спането. Ще имаме рент а Кар. Бихте ли ми дали идеи накъде да се насоча за по-евтини нощувки? Периода е 1-7.5.

# 636
  • Пловдив
Мамасветла,за колко дни ще бъдете в Болоня,колко човека,и не на последно място до каква цена търсиш?
Имай предвид ,че Болоня имат ZTL зона и ще трябва да оставите колата някъде,когато сте в центъра.Предполагам ,че знаеш,само напомням.
Аз резервирах хотел за една нощ,определено имаше по-ниски цени,но ние сме 4 човека и само за една нощ.Имаше и апартаменти на доста добри цени ,но настаняването е проблем.Много малко предлагаха такова късно настаняване.

# 637
Търся вила, агритуризмо, апартамент из Тоскана или Умбрия. За двама души, ако има басейн ще е супер. За една седмица в първата половина на юли. Ако някой има лични впечатления, моля да сподели. Благодаря!

# 638
Le Gallozzole  с 10 ръце. На живо изглежда в пъти по добре от снимките. Кианти Класико за 7 евро бутилката - едно от най-добрите, които пихме. Басейн за апартаментите и басей за вилата. На минути от Сиена и Монтериджони.

# 639
Bliss, твоето предложение го проверих веднага, но е заето за датите ни. Дали имаш техен сайт, за да се пробвам там? Ако се сещаш и за нещо друго, направило ти впечатление, моля да ми го отбележиш. Благодаря!

# 640
Bliss, твоето предложение го проверих веднага, но е заето за датите ни. Дали имаш техен сайт, за да се пробвам там? Ако се сещаш и за нещо друго, направило ти впечатление, моля да ми го отбележиш. Благодаря!

Заповядай http://www.agriturismolegallozzole.it/en/ Финансовите условия на сайта според мен не са актуални.

# 641
Търся вила, агритуризмо, апартамент из Тоскана или Умбрия. За двама души, ако има басейн ще е супер. За една седмица в първата половина на юли. Ако някой има лични впечатления, моля да сподели. Благодаря!

Умбрия е много красив регион,все още не изцяло "пакетиран"само за туристите както е в Тоскана и ,поне аз го предпочитам в последните десетина години.Ако ти е от полза препоръчвам тези агритуризми - http://www.laginestrella.com/ и www.torredellabotonta.com като втория е замък -там съм резервирала и за есента няколко дена понеже много ми беше харесало.
това  също http://www.fontecese.com/index.html
Наоколо са Ассизи(градът на Сан Франческо)Орвието (красоти навън и под земята -http://www.orvietounderground.it/index.php/it/ 
 Монтефалко(страхотна гледка ,типично средновековно място което прави  Умбрия уникална  дестинация,от там е типичното вино sagrantino) ,Губбио (гледки и атмосфера)Сполето (като в Орвието невероятно изпълнение на дуомото,и сценография на сериала дон маттео )и Спелло -истинска средновековна перла ,през август имат римски празници и е много интересно.
Коллепино - много малко градче,с един бар и ресторант и по-малко от 50 жители,славеше се като магическо място и го наричаха селището на елфите(paese dei folletti)
 Всичките са много интересни ,гледките зашеметяващи,музеи не липсват както и типични вкусотии.

# 642
 азиа_asia bouquet Благодаря!

# 643
Здравейте, Туристи,
Със жена ми планираме да си вземем отпуск трите дни между Великден и 6-ти Май, така че се получават 10 свободни дни и няколко от тях да прекараме в Тоскана. Колебаем се между организирана екскурзия от 4 нощувки със самолет или да отидем с нашата кола. Обикновено ходим на екскурзии с колата. така сме по-свободни. Въпроса е, че трябва голяма предварителна организация за местата, където ще ходим. До колкото разбирам има малко хотели с осигурен паркинг. Имам лош опит в Триест с паркирането.
Както и да е. Както си чета форума си мислех дали да не обявя, че мога да споделя екскурзията с кола с друга двойка, с която хем да споделим разходите, хем и не малаката отговорност с организацията по посещенията на забележителностите. Пък и компанията е добре дошла.
Като цяло общата идея да се тръгне от София и да се преспи в Любляна. Ще има време за вечерна разходка. Ходили сме там за малко и не е лошо, особено в стария град. На сутринта стъпваме за няколко часа във Венеция. До вечерта трябва да сме в Тоскана. От тука нататък въпроса е дали да се избере един хотел, от който всеки ден да се правят трипове до местата, които трябва да се посетят или всеки ден на отделно място. Интересети са ни разпределени по равно между разглеждане на музеи и забележителности, селски туризъм и кулинарен туризъм.
На връщане може да спи в Загреб или където и да е в Хърватска или Словения.
Ако някой му харесва идеята за споделеното пътуване, може да пише.
А на всички пожелавам добър път и приятни моменти.

# 644
  • София
Dobrin Spasov
Добре дошъл...

Мога да покажа десетки маршрути, мога да насоча към стотици забележителности, мога да препоръчам десетки хотели, мога да посоча доста хотели с паркинг, както и само паркиране и т.н.
Мога да ви начертая най-добрия маршрут, ако имате само ден, без нощувки…

Но не мога да ви кажа как да разгледате Тоскана от спиране в една точка/и обикаляне стотици км.../
 А километрите до връщането на даденото място, са напълно излишни и натоварващи.
Няма как и аз съм против подобни идеи.
Няма как да обиколиш територия 23000 km², със спиране където и да е.
По горе-долу права линия, разстоянието е над 300 км.
Който ми каже, че има място с едно спиране някъде, да обиколиш/разгледаш Тоскана, няма да му повярвам.

Тоскана не е Флоренция, не е Сиена, не е Пиза, не е Ливорно, а те просто са в Тоскана/и са друга тема/.
И аз въобще не ги свързвам с природата, с лозята, с виното, с красотата, с атмосферата на истинската Тоскана.
Това е ТОСКАНА
Ако искате истината, не трябва да нощувате в градовете, а на полето, на лозето, във вилите/хотелите разбира се, но наоколо това от снимките !!!

И да не забравяме, Тоскана не е само красиво зелено, а и необятни плажове.....отново друга тема.

Колкото дни имате определени за Тоскана, толкова приблизително трябва да са нощувките на различни места/изключвам по-горе цитираните градове и др./.
Мързела за сваляне и качване на багаж в друг хотел, аз не го толерирам/ако няма друга причина/.
Ако трябва ще направите багажа компактен за да видите повече.
Все пак сте на тур в Тоскана, а не на почивка/което е друг въпрос/.

Организираната екскурзия също не може да покаже Тоскана в пълния си блясък.

Въпроса за предварителната организация въобще не е толкова сложен и както казах има достатъчно хотели с паркинг, това в Тоскана не е проблем.
Всъщност няма град или район независимо къде в Италия, където да не е помислено за паркирането. За това, наистина трябва да се информирате предварително, къде-как.
Включително цитирания Триест  
http://en.parkopedia.it/parking/trieste/

Идеите за нощувки по пътя са добри, като има и много други възможности.
Успех…

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 17:49 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт