Тоскана, Италия

• 128 161
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте отново!ще имам само 2 дни за Флоренция и се чудя дали мога да съчетая с половин ден в Сиена?  newsm78
Интересува ме как е по-добре-да взема влак или автобус,какви са цените от Флореция до Сиена -съответно с влак и/или автобус ,колко време е пътя до там и трябва ли предварително онлайн да закупя билетите или мога и на място?Предполагам от гарата се взимат билетите за автобус?
Според мен половин ден в Сиена е малко, а какво остава в този половин ден да включиш и път до там и обратно.

Половин ден е много малко за Сиена. Както са написали - пътят от Флоренция е 1 час, т.е. стават 2 часа път с влак. От гарата се пътува до центъра поне 15 минути с такси, ако чакаш автобус става още повече, гарата е извън градчето, не в центъра както в други градове.

Имаш да видиш поне катедралата и площада, за катедралата се чака за билети, после за влизане тъй като има много хора, от нея до площада пеша са още 15тина минути пеша...не става според мен.

# 676
Здравейте отново!ще имам само 2 дни за Флоренция и се чудя дали мога да съчетая с половин ден в Сиена?  newsm78
Интересува ме как е по-добре-да взема влак или автобус,какви са цените от Флореция до Сиена -съответно с влак и/или автобус ,колко време е пътя до там и трябва ли предварително онлайн да закупя билетите или мога и на място?Предполагам от гарата се взимат билетите за автобус?
Според мен половин ден в Сиена е малко, а какво остава в този половин ден да включиш и път до там и обратно.

Половин ден е много малко за Сиена. Както са написали - пътят от Флоренция е 1 час, т.е. стават 2 часа път с влак. От гарата се пътува до центъра поне 15 минути с такси, ако чакаш автобус става още повече, гарата е извън градчето, не в центъра както в други градове.

Имаш да видиш поне катедралата и площада, за катедралата се чака за билети, после за влизане тъй като има много хора, от нея до площада пеша са още 15тина минути пеша...не става според мен.

Според мен също половин ден е малко за Сиена. От ЖП гарата може да се придвижиш до града и с ескалатор, който тръгва от последния етаж на мола. Като стигнеш до горе, пеша е около 20-25 мин до площада.

# 677
Благодаря ви-отказахте ме😉👍

# 678
Много хубава темичка. Днес разгледах няколко за Италия и ми се доходи много. Сега се записвам за да следя и да добивам инфо Simple Smile  Hug

# 679
  • Пловдив
Момичета започвам да организирам нещата за септември.Кацаме в Пиза.Кола резервирах преди малко,апартамент отдавна резервиран във Флоренция през айрбнб.Два дни са отделени за Флоренция-за уточнение малко са ,но сме били там.Имам следният въпрос-от Пиза до Флоренция освен Лука,кой град още си заслужава?Един ден ще слезнем надолу към СанДжиминяно и Сиена.Остава ми един ден свободен.Какво не бива да пропусна в района?
Отправна точка е Флоренция-апартамента е нает за цялото време-с дете на 8 съм и не ми се преопакова багаж.Първата нощ ще спим в Пиза -ето тук
https://www.booking.com/hotel/it/pisa-tower.en-gb.html?aid=39763 … f44c86bbaf;dcid=5
Уточнявам ,че и в Пиза сме били,така че няма да й отделяме повече от една сутрин

# 680
  • София
В района на Сан Джиминяно и Сиена на мен много ми допаднаха Волтера и Монтериджони. Монтериджони е съвсем миниатюрно и няма да ви отнеме много време разглеждането му.

# 681
  • София
Имам следният въпрос-от Пиза до Флоренция освен Лука,кой град още си заслужава?Един ден ще слезнем надолу към СанДжиминяно и Сиена.Остава ми един ден свободен.Какво не бива да пропусна в района?

Ние бяхме в Монтекатини Терме. Известен е с минералните извори и бани. Има фуникуляр до Монтекатини Алто. Добра атракция е защото двете влакчета от горе и от долу тръгват едновременно по една линия и по средата се разминават.  Peace

# 682
  • Пловдив
Благодаря,на мен една италианка също ми препоръча града.Ще разгледам в нета по-основно

# 683
  • София
Имам следният въпрос-от Пиза до Флоренция освен Лука,кой град още си заслужава?Един ден ще слезнем надолу към СанДжиминяно и Сиена.Остава ми един ден свободен.Какво не бива да пропусна в района?

Ние бяхме в Монтекатини Терме. Известен е с минералните извори и бани. Има фуникуляр до Монтекатини Алто. Добра атракция е защото двете влакчета от горе и от долу тръгват едновременно по една линия и по средата се разминават.  Peace

Ако се задълбочим ще има много за разглеждане по този маршрут, но просто деня е един.
При отиване в Montecatini Terme качването до Montecatini Alto е задължително...

# 684
  • Пловдив
Блед,имам ден свободен за сега.Не е задължително да го видим първия ден.Определено ще го вмъкна в програмата.Както винаги много красота показваш.Благодаря.

# 685
Момичета започвам да организирам нещата за септември.Кацаме в Пиза.Кола резервирах преди малко,апартамент отдавна резервиран във Флоренция през айрбнб.Два дни са отделени за Флоренция-за уточнение малко са ,но сме били там.Имам следният въпрос-от Пиза до Флоренция освен Лука,кой град още си заслужава?Един ден ще слезнем надолу към СанДжиминяно и Сиена.Остава ми един ден свободен.Какво не бива да пропусна в района?
Отправна точка е Флоренция-апартамента е нает за цялото време-с дете на 8 съм и не ми се преопакова багаж.Първата нощ ще спим в Пиза -ето тук
https://www.booking.com/hotel/it/pisa-tower.en-gb.html?aid=39763 … f44c86bbaf;dcid=5
Уточнявам ,че и в Пиза сме били,така че няма да й отделяме повече от една сутрин

За мен Прато и Пистоя са в пъти по интересни от Монтекатини. Минахме ги трите та имам някаква представа  Grinning. Тях пътьом можете да ги минете. Не отнема много време.  А иначе в пълния ден можете много неща да посетите. Дечи е дала много добър съвет. Отделно Киантиждина можете да минете, ако пътьом към Сиена не сте я минали. Там има доста винарни, кастели и прекрасни малки градчета. Или пък да отидете до Арецо и Кортона. Маршрута е точно за ден с кола.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 09:01 от Анонимен

# 686
  • Viena
Около Ливорно какво може да се разгледа?

# 687
  • София

За колко време, по далеч може ли ?

Блед,имам ден свободен за сега.Не е задължително да го видим първия ден.Определено ще го вмъкна в програмата.Както винаги много красота показваш.Благодаря.

Ако успееш да увеличиш времето ще ти кажа допълнително, засега друго не ти трябва. Казват, че от много глава не боли, но не е така.

# 688
  • Viena

Може Simple Smile

# 689
  • София

Може Simple Smile

Довърших една карта, която бях правила за себе си.
Показвам ти само неща, които аз съм видяла при многото минавания оттам и спиране с кораби.
За да мога ако попиташ нещо да мога да отговоря, кое-какво.
Наблягам на крайбрежието, Тоскана е друг въпрос...
Възможно най-близо, разбира се има още много.

КАРТА

Червено - в града
Синьо - наблизо

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 19:51 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт