Тоскана, Италия

• 128 265
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
ioana_g-приятно и незабравимо изкрване!
Със сигурност ще се върнете! Peace

# 541
  • Milano
Блис, да не си ходила на курс? Уби ме с обясненията за вината, освен че ги обичам Laughing и опитах доста в павилиона на Винитали на Експо.

Джованни да Верраццано...еех, НЙ, моя любов. Laughing (моста между Стейтън Айлънд и Бруклин).

Приятна ваканция, Йоана. Добър избор (без Болоня).

# 542
Блис, да не си ходила на курс? Уби ме с обясненията за вината, освен че ги обичам Laughing и опитах доста в павилиона на Винитали на Експо.

Джованни да Верраццано...еех, НЙ, моя любов. Laughing (моста между Стейтън Айлънд и Бруклин).

Приятна ваканция, Йоана. Добър избор (без Болоня).

Не. Но бая вино изпихме. Че и успяхме 4 бутилки невредими да домъкнем.  Laughing Само италианското произношение/изговор ми бяга, но ти ме поправяй.

# 543
  • Milano
На мен Брунелло ди Монталчино ми горчи, предпочитам Кианти. Laughing

Няма проблем...и аз не знам френски, напр.

Ареццо, Монтепулчано, Кастелло Винямаджо.

# 544
На мен Брунелло ди Монталчино ми горчи, предпочитам Кианти. Laughing

Няма проблем...и аз не знам френски, напр.

Ареццо, Монтепулчано, Кастелло Винямаджо.

В интерес на истината не всички вина ми харесаха. Вкл/ и някои Кианти и Брунело. Дори и от известни изби. Като обобщение май резервата не ми хареса толкова(но пак си имаше изключения). Спахме в едно агротуризмо в Кианти, което продава бутилки само за гостите си, а иначе го изнасят директно. В сравнение с другите беше доста евтино - около 7 евро, но много добро.

# 545
Момичета, вижте какво измислих като план, ако сме с градски транспорт.
12.02 вечерта пристигаме в Болоня. Спим там и разглеждаме града на другия ден до към обяд.
13.02 по обед пътуваме за Пиза - с влак 15 EUR на човек. Разглеждаме следобед каквото можем. Привечер пътуваме към Лука и спим там - с влак 3.40 EUR на човек.
14.02  До обед разглеждаме Лука и по обяд пътуваме към Сиена с влак 11.60 EUR на човек. Следобед сме в Сиена. Разглеждаме каквото можем и спим там.
15.02 Плана е да видим каквото е останало от Сиена и после с автобусче ако може да видим Сан Джиминяно и Волтера. 15.02 вечерта или 16.02 сутринта пътуваме към Флоренция. С влак 8.80 EUR на човек. На 16-ти и 17-ти разглеждаме Флоренция. Следобед пътуваме към летище Болоня с влак 9.00 EUR на човек. Полета към България ни е на 17.09 в 20:50.

Как ви се вижда, изпълнимо ли е, прекалено ли е, да сменя ли нещо?

И тук имам няколко въпроса.
Къде каца самолета на Wiz air, на летището в Болоня ли?
Как се стига до града от летището?
Ще ми трябва и помощ кои са най-близките спирки на влака до хотелите ни, но това ще е след като изберем хотелите.
Чудих се и като вариант да наемем кола, която да оставим във Флоренция. Знам, че има такава възможност, да върнеш колата в друг град, но това все още го обмислям.

# 546
  • София
ioana_g
Кацате ТУК
КАРТА

От Летище - До Болоня  Aerobus BLQ

# 547
Ако искате да се качвате на кулата в Пиза ви съветвам да си купите предварително билет онлайн Peace

# 548
  • в града на атомното слънце :)
Момичета, вижте какво измислих като план, ако сме с градски транспорт.
12.02 вечерта пристигаме в Болоня. Спим там и разглеждаме града на другия ден до към обяд.
13.02 по обед пътуваме за Пиза - с влак 15 EUR на човек. Разглеждаме следобед каквото можем. Привечер пътуваме към Лука и спим там - с влак 3.40 EUR на човек.
14.02  До обед разглеждаме Лука и по обяд пътуваме към Сиена с влак 11.60 EUR на човек. Следобед сме в Сиена. Разглеждаме каквото можем и спим там.
15.02 Плана е да видим каквото е останало от Сиена и после с автобусче ако може да видим Сан Джиминяно и Волтера. 15.02 вечерта или 16.02 сутринта пътуваме към Флоренция. С влак 8.80 EUR на човек. На 16-ти и 17-ти разглеждаме Флоренция. Следобед пътуваме към летище Болоня с влак 9.00 EUR на човек. Полета към България ни е на 17.09 в 20:50.

Как ви се вижда, изпълнимо ли е, прекалено ли е, да сменя ли нещо?

Аз лично мисля, че повечето време ще ви мине в тичане по влаковете. Била съм във всичките градове и не съм сигурна, че така заплануваният маршрут ще е максимално изпълним, за да останете доволни. Все пак, нека се включи и някой, който е пътувал с влак, за да каже. Идеята е да видите колкото се може повече неща, а не само да кажете - аз бях там  Peace .

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 21:29 от ^Tea^

# 549
  • Пловдив
Ние обикаляме предимно с влакове и вече имаме доста стаж в тази посока.
Имахме нощувки във Флоренция и от там бяхме с влакове и рейсове. В един ден успяхме да видим Пиза (без да се качваме на кулата) и Лука. В един ден и Сиена - мисля, че ще е грехота да не й отделите подобаващо време.... И аз исках и Сан Джиминяно и Волтера, но просто нямаше как, а наистина да се каже само, че си минал от там не е работа... Толкова красота и всяко място е различно.... Писала съм подробно всичко в темата за Болоня като време и транспорт.

# 550
Хм търсих тем за Болоня и не намерих. Може ли линк

# 551
# 552
Момичета, нашето пътуване до Тоскана все още предстои, само че сменихме датите от февруари за март. Също така решихме да наемем с кола и да пътуваме с нея. Букнах хотели за Болоня, Лука и Сиена и сега ми остана Флоренция. Някой може ли да даде идеи за добър хотел там на сносни цени с безплатен паркинг, или поне да има информация колко струва паркинга ако е платен. Може да е в покрайнините на Флоренция ако има удобен транспорт.
Ето какво харесах за другите места. Ако някой има впечатления ще съм благодарна да ги сподели
Болоня - https://www.booking.com/hotel/it/hotelbolognafiera.bg.html?aid=3 … total;ucfs=1&
Лука - https://www.booking.com/hotel/it/cortedireartu.bg.html?aid=34908 … ffead89e48;dcid=2
Сиена - https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-la-verbena.bg.html?aid= … ffead89e48;dcid=2

# 553
  • Бургас
В Болоня спахме в този хотел, никак не ми хареса. Бизнес хотел, скучен, пълно беше с хора от различни конференти зали, които се щураха с лаптопи в търсене на интернета.
 Стаите са малки, колкото да спиш, няма гледка,прозорците не се отварят, достатъчно мръсни бяха.
Закуската беше добра, сервира се в обособената зала на първия етаж, срещу рецепцията.
До града се стига с автобус, колата я оставихме на паркинга, че е ужас да търсиш място за паркиране в големите градове. Срещу хотела има търговски център-електроника, дрехи, детски стоки, хранителен магазин и няколко непрентециозни заведения.
 Ние бяхме септември и след приключенията с автобуси из града си стояхме там по заведенията , докато стане време за лягане. Има наблизо бензиностанция, където намерихме приятно заведение-отядохме си на месце и пържени картофи, че леко ни беше писнало от пици.

# 554
  • София
Момичета, нашето пътуване до Тоскана все още предстои, само че сменихме датите от февруари за март. Също така решихме да наемем с кола и да пътуваме с нея. Букнах хотели за Болоня, Лука и Сиена и сега ми остана Флоренция. Някой може ли да даде идеи за добър хотел там на сносни цени с безплатен паркинг, или поне да има информация колко струва паркинга ако е платен. Може да е в покрайнините на Флоренция ако има удобен транспорт.
Ето какво харесах за другите места. Ако някой има впечатления ще съм благодарна да ги сподели
Болоня - https://www.booking.com/hotel/it/hotelbolognafiera.bg.html?aid=3 … total;ucfs=1&
Лука - https://www.booking.com/hotel/it/cortedireartu.bg.html?aid=34908 … ffead89e48;dcid=2
Сиена - https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-la-verbena.bg.html?aid= … ffead89e48;dcid=2

В Флоренция бяхме в Hotel Villa Betania
http://www.booking.com/hotel/it/villa-betania.bg.html?label=gen1 … total;ucfs=1&

Там ни беше изходна точка за Лука,Сиена, Пиза и т.н.
Паркинга е платен мисля,че 5евро. Удобно мястое е и за разглеждане на Флоренция.  Peace

В Болоня бяхме в Hotel Astoria
https://www.booking.com/hotel/it/astoriabologna.bg.html?aid=3490 … 1;highlight_room=

Имат подземен платен паркинг. Оставихме колата и също е на пешеходно разстояние за разглеждане на центъра на Болоня и после много удобно за стигане до летището.

Общи условия

Активация на акаунт