На море в Турция - тема 23

• 96 344
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, някакви отзиви за Annabella Diamond SPA в Аланя? Не съм чела темите напред, защото инцидентно го решихме и искам да се включа в ранното записване Crazy Ако може някой да се включи с инфо за хотела, че нещо много евтин ми се струва за 5* и ултра алл newsm78 Иначе сме се насочили към Miracle, но се чудя пък, дали си заслужава парите Thinking

Ако е много атрактивна цената на Annabella Diamond, може би си заслужава да се замислите. Хотелът не е лош, но не блести с нищо. Малка територия, семпли стаи, далече от летището. Плажа мисля, че става, но не съм сигурна. Освен основната сграда има и анекс, който не си заслужава. Това, че е ултра ол инклузив не ти дава никаква гаранция, че ще има от всичко в изобилие. Няма единен стандарт и всеки хотел си кръщава ол инклузива както си пожелае. Има ултра, има премиум, има макс и т.н., но това не е гаранция, че предлаганото ще е в повече, по-разообразно или по-качествено отколкото в обикновения ол инклузив.

Miracle е далеч по-добър вариант по много причини - голяма и хубава територия, вкусна и разнообразна храна, добро обслужване, на минути път от летището. Преди няколко години беше един от най-предпочитаните хотели в Анталия сред българите.
Ако не е неудобно ще попитам, каква е цената на Annabella и много ли е голяма разликата с Miracle?

# 421
  • София (Възраждане)
За непросветените, обяснете моля какво е "Хаджията"!

# 422
  • навсякъде
Крайпътен комплекс на около 5 км от турско-българската граница. Има магазин, заведения... Всички автобуси спират там на излизане от Турция. Можеш да пазаруваш в турски лири, евро, български левове и долари. Локума и баклавата са много хубави. Винаги си купувам прах за пране от там Simple Smile

# 423
  • София
Първа спирка на автобусите след преминаване на границата. Скромни магазинчета с малко хранителни продукти (предимно локумести Grinning) и сувенирчета - дрънкулки. Нищо особено. Там последно може да се пазарува с левове и да се обменят за лири.

# 424
  • София (Възраждане)
 Peace  bouquet

# 425
Първа спирка на автобусите след преминаване на границата. Скромни магазинчета с малко хранителни продукти (предимно локумести Grinning) и сувенирчета - дрънкулки. Нищо особено. Там последно може да се пазарува с левове и да се обменят за лири.
Това е за автобусите, които минават Капитан Андреево. Миналата година бяхме с Дорис (с които и през тази ще пътуваме). Техните автобуси минават ГКПП Лесово, но там има същия комплекс, от който също могат да се купят прясна баклава и локум.

# 426
  • София
Здравейте, някакви отзиви за Annabella Diamond SPA в Аланя? Не съм чела темите напред, защото инцидентно го решихме и искам да се включа в ранното записване Crazy Ако може някой да се включи с инфо за хотела, че нещо много евтин ми се струва за 5* и ултра алл newsm78 Иначе сме се насочили към Miracle, но се чудя пък, дали си заслужава парите Thinking

Ако е много атрактивна цената на Annabella Diamond, може би си заслужава да се замислите. Хотелът не е лош, но не блести с нищо. Малка територия, семпли стаи, далече от летището. Плажа мисля, че става, но не съм сигурна. Освен основната сграда има и анекс, който не си заслужава. Това, че е ултра ол инклузив не ти дава никаква гаранция, че ще има от всичко в изобилие. Няма единен стандарт и всеки хотел си кръщава ол инклузива както си пожелае. Има ултра, има премиум, има макс и т.н., но това не е гаранция, че предлаганото ще е в повече, по-разообразно или по-качествено отколкото в обикновения ол инклузив.

Miracle е далеч по-добър вариант по много причини - голяма и хубава територия, вкусна и разнообразна храна, добро обслужване, на минути път от летището. Преди няколко години беше един от най-предпочитаните хотели в Анталия сред българите.
Ако не е неудобно ще попитам, каква е цената на Annabella и много ли е голяма разликата с Miracle?
Марги, 300-350 Евро, в зависимост от периода, Миракъл е по-скъп. Става дума за цена на човек в двойна стая.

# 427

796евро е за двама възрастни и дете в Анабел, срещу 1500 евро в Миракъл, което е почти двойно, та и за това ми е чуденката кой да избера. За Анабел не намирам отзиви, а и без това съм си наумила да е Миракъл. Утре ще рашавам на място, като отида до агенцията Peace

# 428

796евро е за двама възрастни и дете в Анабел, срещу 1500 евро в Миракъл, което е почти двойно, та и за това ми е чуденката кой да избера. За Анабел не намирам отзиви, а и без това съм си наумила да е Миракъл. Утре ще рашавам на място, като отида до агенцията Peace

Аз нямам лични впечатления и от двата хотела, но се опитах да намеря някакви отзиви за този в Аланя, но не успях. Моят съвет на база 8-9 почивки в Турция, е да изберете Миракъл. Освен, че през последните 2 -3 години, тук, във форума, имаше доста добри отзиви, другите причини биха могли да бъдат отдалеченото разстояние - трансферът ви от летището може да отнеме и повече от 2 часа с цялото разкарване по всички хотели, важен е часът на обратния полет - преценете - час на полета минус 2 часа по-рано на летището - 2 часа трансфер.... Колкото до ултра ол инклузива - съгласете, че един такъв, на база 750 евро на човек би имал повече екстри, отколкото един на 350 евро. То и затова сега имаше толкова оплаквания от празниците - евтиното винаги си е евтино, трябва да си даваме проста сметка за такива неща.

# 429
  • Пловдив
Здравейте !Да попитам някой да се е  завърнал от Бодрум?
Или някакви  отзиви за х-л Холидей Ресорт Спа -5 ?

Ето и един сайт където може да видите инфо за х-л в Турция .

http://www.tophotels.ru/main/hotels/83/

Дано да съм полезна .Аз тук видях за нашия х-л ,но друго е да го чуеш от някой дето го е посетил  скоро .

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 08:19 от jb66

# 430
ANI_IV, ще изчакам снимковия материал за   " 3-4 вида шунки и салами, пържени кренвирши" и ако някоя майка каже, че ще сервира подобно нещо за закуска на детето си ще променя мнението си. Колкото до пържените филии - имаше "чудесен" десерт-  пържен  сух хляб, напоен с компот , с една розичка .

За мен проблема е в хотела. Липсата на топла вода ,разбрах че турската баня не работела, сауната също , не съм ги ползвала, това ми сподели моя позната.

Ами, информацията не е вярна - лично ние ползвахме и сауната и турската баня - лично масажиста-теляка изнася шоу през деня на басейна пред туристите за да ги покани да посетят Турската баня. Ще ви изпратя снимки. Но, това разбира се, се случи след отпътуването на "Голямата група Булгаристанци".
А относно децата - те майките да бяха си гледали децата, а не да ги оставят да бягат по цял ден!!! При добро желание - имаше и млека - кисело мляко, кисело мляко с различни плодове и бисквити и спагети със различни сосове! Чудя се с какво ли ги хранят тези деца, когато са в къщи?!Германските и английски деца по цял ден с Аниматорите пееха песни и се забавляваха в къщичките и басейните за деца, а нашите деца бягаха и се пръскаха покрай шезлонгите.
Относно децата,мисля че не отиват на лагер или на детска градина,за да бъдат с аниматорите.Все пак са на море и е нормално да бъдат около басейните...Но този коментар по-горе може да бъде направен само от човек,който няма деца или просто не ги понася....! Twisted Evil

# 431
По повод запитването за "Хаджията".
Ремонтирани са тоалетните.
А сектора със сувенири е присъединен към основния магазин. Почти нямаше никакви дрънкулки.

# 432
Ето ме и мен - да се включа с мнение от Дидим Бийч елеганс.Базата ми за сравнения от почивки в Турция е само Аква фентъзи , които просто са вдигнали лентата много , много високо.............
Пътувахме с автобус с Лъки Холидей  от Варна - автобуса остареличък модел , много тесен и пътуването беше доста некомфортно с малко дете и мъж висок 2 метра . За капак спукахме гума , после и резервната и се наложи да стоим на пътя/добре че беше на заведение / повече от два часа докато я направят . Нашите водачки по време на пътуването просто изчезнаха - нито ни дадоха инфо за хотела , нито нищо......
Настаниха ни сравнително бързо . Стаите -големи , просторни с голямо двойно легло , нещо като нишичка с друго единично легло , разтегален фотьойл .
минибара -първо зареждане безплатно с нат.сок , кола , фанта , спрайт . Имаше термо кана и кутия с чайове и нес кафе , сметана и захар . При нас ги зареждаха втори път . Сменяха водата в хладилника всеки ден / тя беше безплатна / .
Банята-чиста , с вана-но според мен имат проблеми с канализацията - водата се изтичаше много бавно  . Мъжът ми забеляза , че около 3-4 часа следобед нямаше налягане и топла вода .
Камериерките чистеха всеки ден , правеха фигури по леглата , сменяха хавлиите , като ми се случваше да оставят и повече хавлии от колкото трябва . Стените -много тънки- всичко се чуваше от другите стаи.
Басейните -малко са за такъв хотел  - основно всички се трупаха на делфинчето , а в сграда елеганс на басейна почти нямаше хора .....
Ресторанта - оооооо , тук вече съм доста разочарована. ........като човек започнал трудовият си път като готвач по нашето черноморие мога да кажа , че аз преди 10 години съм изнасяла по нашите маси много повече разнообразни и качествени храни каквито липсваха тук . За целият престой в ресторанта присъстваха основно два вида плод - ябълки и портокали/може би 1-2 пъти видях круши / -само за сведение ягодите кг беше 3 лири.
Явно майсторът готвач наистина правеше големи икономии защото можеха да се намерят изключителни фантасмагории......Забелязах и два дни имаше и проверки от органите.
салати -добре - разнообразие от зелени салати , домати , краставици , трушии .....салати с кускус и наденички останали от закуска.......
основните ястия - за мъжът ми бяха голяма мъка/той има нужда от доста месо и основно се храни с това / и му беше трудно да се нахрани с риба , крилци и малко месо , което се даваше на порция.Месото не беше достатъчно определено и нямаш разнообразие и избор
Иначе -всеки ден варено пиле  и риба , които като свършат си чакай някой да зареди .
Ориз със боб , ориз със нахут , ориз със гъби, спагети , пържени картофи.....
Сладки неща - нямаше баклава , повечето кремове и грис-на кой му беше дошло на акъла да направи десерт от сух хляб да го потопи с компот , една розичка сметана и айде.......
Закуската също имаше какво да се желае - чай на пакетчета - отначало нямаше.едва след като бях свидетел как една англичанка попита и поиска изкараха и то - в една чинийка оскъдно....
Бях на мокрия бар за напитки като всички ни помолиха да не искаме и да не притесняваме бармана , а да седнем по масите и да поръчваме на сервитьора - ама сервитьора го няма .......Мъжът ми си поръчва от тяхната ракия но без лед и вода , за да не я разреждат - бармана му вика че нямало......как да няма.....
На басейна единият ден отиваме с детето за хамбургери и този дето ги прави извика управителя си-Управителя ме пита , защо съм поръчвала три хамбургера -  и аз му посочвам детето , за мен и му викат за мъжът ми на басейна -той ме помоли да седнем и да ги ядем пред тях на терасата......След мен и една англичанка - на нея същото......
За хигиена-също лоша -  и в ресторанта и на баровете ми се случи да видя мръсни съдове - и повечето бяха купчини - В бг всичко минава през полиране. Тук вече се сетих що чинии и вилици и лъжици съм изтъркала аз.............
Напитките им започнаха да свършват - Ние българите им изпихме ментата Simple Smile
Отношението на персонала в ресторанта - 0 - Просто явно за тях не бяхме печаливши туристи  .
Имам още да разказвам но поста стана много дълъг . Като кача снимките ще пусна и линка към тях

Изключително точно си го написала,аз мога да добавя ,че и колата разредиха накрая Simple Smile като за българи ! Отношението на персонала беше отвратително ! Не е само това ,че сме били предимно българи в хотела ( около90%) във VENOSA са били 98%  българи и са си изкарали чудесно ,даже благодарение на екскурзоводките  им са имали боядисани яйца и печено агнешко за Велик ден - как да не им завиди човек ,а в нашия  хотел ни предложиха цяло агне срещу заплащане на 1800 лири Simple Smile айде няма нужда  стадо ли си купихме или какво ! Колкото и скъпо да е  агнешкото месо в Турция не си заслужаваше толкова пари ! Да  не казвам че за рождениците и именниците нямаше никаква изненада както правят в другите нормални турски хотели Simple Smile   не знам дали някой е останал доволен и дали ще повтори пак да отиде там , поне аз няма!
И аз бих искала да изкажа моето мнение за това, което видях и преживях в "Дидим Бийч Резорт". Пристигнахме на 03.05.2013 и бяхме потресени от това, което видяхме. Българите там се редяха на опашки 1 час преди определения час за хранене. След като изтърпят това чакане започва едно борене за запазване на маси и за предреждане пред блюдата за храна. Никой не става от масите докато трае храненето, а то траеше около 3 часа. Децата бяха оставени през това време спокойно да бягат в ресторанта, като добавка бъркаха във всички блюда, тави и тенджери. А на 06.05. напускайки хотела бяхме събудени в 05:30ч. всички останали почиващи. То не бяха викове, гонене и блъскане на врати вътре и пред хотела. Това, което видяхме ни потресе, но не само нас - трябваше да чуете коментарите на англичаните и германците. Срам, голям срам беше за всички нас българите, които останахме след "Голямата група Булгаристанци".
Как никой от тази група от около 500 човека не разбра, че има "Релакс басейн" на който е забранено говоренето по GSM-и и мятането във водата, забраната да бъде посещаван от деца - табели и тадписи големи, ама няма кой да ги отрази.
Мога да отбележа, че месата бяха не достатъчно, а предостатъчно - храната на закуска - 3-4 вида шунки и салами, пържени кренвирши, пилешко месо - задушено и пидета с кайма. Яйца приготвени в няколко варианта - бъркани, на очи на плоча, варени 3 мин. и 5 мин. Сирена и кашкавали, салати, Сандвич преса и продукти за правене на бургери - също с меса. Пържени филии и палачинки с различни сосове, Лаваш и поне 5 вида тестени закуски - гевречета, питки с кашкавал и други.
Тъй като вчера се прибрахме от Дидим, все още не съм смъкнала снимките, но утре подробно ще опиша каква е била храната придружено с линкове към снимков материал.
Пожелавам на всички хубави и приятни почивки в Турция, а за тези които са избрали "Дидим Бийч Резорт" да бъдат спокойни - избора им е добър и със сигурност ще си изкарат приятно. Стига да не заварят "Голяма група Булгаристанци", като ние заварихме и първите ни два дни, след дългото пътуване бяха кошмарни.
Абсолютно съм съгласна с коментарите ти.Само ще добавя,че пластмасовите чаши на външния бар би трябвало да са за еднократна употреба,а не да се сервират многократно в тях,или поне да се мият качествено-не да бъдат с дъх на безалкохолно,мастика и с червило по тях.
Друго нещо,което ме отврати беше разреждането на алкохола.И това не го правеха само на българите,но и на англичаните и немците.Лично видях с очите си как сипват вода дори и в бирата... #Cussing out

# 433
Това е за автобусите, които минават Капитан Андреево. Миналата година бяхме с Дорис (с които и през тази ще пътуваме). Техните автобуси минават ГКПП Лесово, но там има същия комплекс, от който също могат да се купят прясна баклава и локум.
Кога ще пътувате с „Дорис“.Ние за първа година ще сме с тях от 21.06.2013г.Кушадасъ „Виста Хил“

# 434

http://www.tophotels.ru/main/hotels/83/

Дано да съм полезна .Аз тук видях за нашия х-л ,но друго е да го чуеш от някой дето го е посетил  скоро .
За съжаление съм скарана с руския ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт