На море в Турция - тема 23

• 96 335
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Има ли завърнали се от Маджести Клуб Тархан в Дидим? Да споделят впечатления.

# 256

ние засякохме едно семейство на храма на Аполон който бяха там и казаха,че са нямали топла вода само вечер  е имало и тока е спирал често ,но и на нас в елеганса ни спираха тока ,явно е имало проблем  newsm78

# 257
Явно трябва да се избират хотели в които да не преобладаваме българите.

В разгара на сезона къде преобладават българи? Аз имам повече опасения от пълчища румънци и руснаци, например. Пък и от дългия постинг за Елеганс разбрах, че отношението към англичаните е било също като към българите. Нека не влизаме в сезона с типичната самокритика и комплекс, че сме българи, не мисля че има повод. Струва ми се нормално в началото на лятото да има неуредици, с напредване на сезона нещата ще се променят, надявам се към добро.
Слънчева и приятна почивка на всички!  

Мисля, че има разлика в някои от предлаганите неща по отношение на различните националности. Миналата година една съфорумка беше в хотела, в който и ние бяхме след 2 седмици, но, ако не се лъжа, те си бяха взели пакета от чуждестранен оператор, а ние от българска фирма. Тя беше споделила, че са имали в стаите халати, рекламна плажна чанта, която по-късно видях, че и други чужденци носеха, кошница с плодове за добре дошли, докато при нас ги нямаше. Може би това се дължи на цените, които се дават за българския пазар и за чуждестранния - убедена съм, че за нашия са по-ниски и от това може да се получава известно подценяване на някои категории туристи.

# 258

[/quote]

Може би това се дължи на цените, които се дават за българския пазар и за чуждестранния - убедена съм, че за нашия са по-ниски и от това може да се получава известно подценяване на някои категории туристи.
[/quote]
Не съм убедена, че у нас цените са по-ниски. Правила съм сравнение, а и в по-стари теми  е коментиран този въпрос.

# 259
  • София (Възраждане)
Според мен описаните "комплименти" са инициатива на туроператора, не на хотела newsm78

# 260
Аз съм сpавнявала цени за един и същ хотел с английски туpопеpатоpи и съм виждала pазлика, но все пак нямам чак такъв шиpок поглед въpху пазаpите.

П.П. Може и да са били от туpопеpатоpа, но пък чантите бяха май с логото на хотела. Освен това имаше напитки за добpе дошли, докато чакахме на pецепция, но пак имаше някаква pазлика във вида, но не ми се напъва да си спомням, а и по пpинцип не съм дpебнава, пpосто си pазсъждавам на какво се дължат някои pазлики. А, сега се сещам, че май дpугите бългаpи са били в апаpтамент, та може и това да е била пpичината Sunglasses

# 261
  • София
Допълнителните екстри зависят от типа настаняване. Стандартните стаи може да не предлагат халати и чехли, а в делукс стаите да има, включително плодове и вино за добре дошли или други рекламни материали. Така, че в повечето случаи това зависи от категорията на стаята. А специално за Веноса миналата година, в края на май, бяха оставили рекламни чанти в стандартните стаи.

# 262
Здравейте на всички. Не сме били до сега в Турция, но тази година мислим да я "пробваме".  Попрелистих темата, но ще ми трябва мнооого време за да добия някаква представа кое става, кое - не. Та, накратко: искам мнение за отличен 5* хотел, задължително на плажа, не на 50м., 10м., а да има излаз директно на пясък (идея си нямам дали има такива, надявам се, че има:))) С дете на 2г. сме, от Варна и искаме  да е с полет от Варна. Много ще съм ви благодарна, ако ме насочите:)))
Да разбирам ли, че не искате градина, басейн и всички други съоръжения, които обикновено се разполагат между плажа и хотела (вилите)? В Турция, поне аз не се сещам за такъв вариант. В Гърция по островите има малки хотели направо на плажа, но тук не се сещам. Е разбира се на Бали, Малдивите..., но това не е за тази тема. Simple Smile
Не съм се изразила точно. Идеята ми е да не се налага да пресичаме път, да няма коли, а към самия хотел да си има и плаж. Басейни, градини - това е страхотна екстра, но близкия пясъчен плаж ми е приоритет.

# 263
  • София
Здравейте на всички. Не сме били до сега в Турция, но тази година мислим да я "пробваме".  Попрелистих темата, но ще ми трябва мнооого време за да добия някаква представа кое става, кое - не. Та, накратко: искам мнение за отличен 5* хотел, задължително на плажа, не на 50м., 10м., а да има излаз директно на пясък (идея си нямам дали има такива, надявам се, че има:))) С дете на 2г. сме, от Варна и искаме  да е с полет от Варна. Много ще съм ви благодарна, ако ме насочите:)))
Да разбирам ли, че не искате градина, басейн и всички други съоръжения, които обикновено се разполагат между плажа и хотела (вилите)? В Турция, поне аз не се сещам за такъв вариант. В Гърция по островите има малки хотели направо на плажа, но тук не се сещам. Е разбира се на Бали, Малдивите..., но това не е за тази тема. Simple Smile
Не съм се изразила точно. Идеята ми е да не се налага да пресичаме път, да няма коли, а към самия хотел да си има и плаж. Басейни, градини - това е страхотна екстра, но близкия пясъчен плаж ми е приоритет.
Тогава имате много голям избор. За  да помогнем кажете за кой регион търсите. Втората половина на септември времето е чудесно, а цените вече са по-приемливи.

# 264
Именно, защото изборът е голям, доста противоположни мнения, и се обърках. С малко дете сме (2г.),  ще имаме възможност чак към края на септември, за седмица. Бюджет ок. 1000Е (може и мааалко по-вече). Да не пътуваме дълго летище - хотел, че малкия е много див, анимацията в хотела ми е много важна, да няма много фонтанчета, декоративни езерца, пещерички, скалички, каменни тераски, оградки и др. опасни за 2 год. дете красоти. Ей такива дреболийки ме вълнуват, почиващите с малко дете на сходна възраст ще ме разберат, мисля:)

# 265
Наши приятели се мърнаха на 06.05 от там. Казаха, че са попаднали в малка приказка и времето тям е спряло  Peace. Подробности не знам.
Марги, благодаря за мнението ти за Алания  Hug
П.П. Бавно, но сигурно започва да ми се реве.....Май ще излезе права потребителката /която каза че се заяждам/, че хотела не бил хубав или нещо подобно. Да не ровя назад в постовете.
Желая хубав ден, въпреки гадното време навън   bouquet

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 11:57 от nefertari30

# 266
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, резервирахме и ние нашата почивка в Кушадасъ  Party за пръв път ще ходим там и имам един въпрос ... искаме да отидем до Ефес и Памуккале, някой дали е ходил с турове от самия Кушадасъ и има ли идея колко струват  newsm78 също така, четох, че може да се отиде до Ефес с градски транспорт, някой да знае за това нещо ... става въпрос за някакви бусчета, но не можах да се ориентирам от къде да ги хвана  Blush

# 267
Здравейте, резервирахме и ние нашата почивка в Кушадасъ  Party за пръв път ще ходим там и имам един въпрос ... искаме да отидем до Ефес и Памуккале, някой дали е ходил с турове от самия Кушадасъ и има ли идея колко струват  newsm78 също така, четох, че може да се отиде до Ефес с градски транспорт, някой да знае за това нещо ... става въпрос за някакви бусчета, но не можах да се ориентирам от къде да ги хвана  Blush

Аз съм ходила до двете места, но организирано - предпочитам така в непозната страна, където няма никаква гаранция, че местните говорят някакъв чужд език и в случай на нужда могат да ме упътят, да ми кажат къде и кога да слезна и т.н., екскурзоводът да ми разкаже нещо интересно за местата - не че не мога предварително да си ги прочета в нета, но някак си така почивката ми е почивка - не се напрягам излишно.

# 268
Явно трябва да се избират хотели в които да не преобладаваме българите.

В разгара на сезона къде преобладават българи? Аз имам повече опасения от пълчища румънци и руснаци, например. Пък и от дългия постинг за Елеганс разбрах, че отношението към англичаните е било също като към българите. Нека не влизаме в сезона с типичната самокритика и комплекс, че сме българи, не мисля че има повод. Струва ми се нормално в началото на лятото да има неуредици, с напредване на сезона нещата ще се променят, надявам се към добро.
Слънчева и приятна почивка на всички!  
Стига де !!!!!!! Какво значи начало и край на сезон ?
Плаща се за определен вид услуга ,без значение географския район !
За Дидим Елеганс   - не съществува понятие ултра ОИ - винаги за нас беше свършило
вносното питие.Не бих повторила хотела и за това.

# 269
Някой от които са били на майските празници да напишат коментари за  хотел Веноса   в Дидим, ще се радвам на информация

Общи условия

Активация на акаунт