На море в Турция - тема 23

• 96 456
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, резервирахме и ние нашата почивка в Кушадасъ  Party за пръв път ще ходим там и имам един въпрос ... искаме да отидем до Ефес и Памуккале, някой дали е ходил с турове от самия Кушадасъ и има ли идея колко струват  newsm78 също така, четох, че може да се отиде до Ефес с градски транспорт, някой да знае за това нещо ... става въпрос за някакви бусчета, но не можах да се ориентирам от къде да ги хвана  Blush

Аз съм ходила до двете места, но организирано - предпочитам така в непозната страна, където няма никаква гаранция, че местните говорят някакъв чужд език и в случай на нужда могат да ме упътят, да ми кажат къде и кога да слезна и т.н., екскурзоводът да ми разкаже нещо интересно за местата - не че не мога предварително да си ги прочета в нета, но някак си така почивката ми е почивка - не се напрягам излишно.
Ние ходихме самостоятелно. Уговорихме се с едно такси, предварително за цената до къщата на Дева Мария и Ефес и после до един аутлет. Човекът дойде да ни вземе от хотела, разходи ни и после ни върна обратно в хотела. Стоянката им беше на моста преди Птичия остров. Такситата там са 6+1. Ние бяхме 4 възрастни и едно дете. Не си спомням точно колко платихме, но беше  1/3 от цената с организираното посещение. Почти всички на стоянката говореха английски (не особено добре, но се разбрахме).

# 271
по време на великденските празници бях там - това са две различни направления -
1. Къщата на Дева Мария и Ефес -  от Кушадасъ до нея - растоянието е около 30км , до Ефес е около 20км. Масова практика е / организираните екскурзии/ първо да се отиде до къщата и след това от горния / малко съм скарана с посоките ама май е южен вход / да се посети и града.Страхотни места са- особено Ефес . Относно плащанията - преди има няма 5 дни за 1 човек от Кушадасъ , чрез организирана група ми излезе 38 евро  и включваше - транспорт от хотела / бяхме в Ефесия - така че май растоянието е по голямо/ , посещение на къщата на Дева Мария ,посещение на Ефес , посещение на фабрика за локум и др вкусотии, посещение на фабрика за кожени изделия . Аз лично съм очарована , а и попаднахме на наистина добър екскурзовод - просто не усетихме как мина времето
2. Памуккале - от Кушадасъ е около 240 км в едната посока .Аз бях на организирана екскурзия и ние тръгнахме от Мармарис   /от там до Памуккале растоянието е около 280 км /.За транспорта от Мармарис + обяд в хотел до Памуккале,  + Спа център / имаше време само за термален кален  басейн + обикновен басейн  -ПАМ хотел - 5 зв.   /+ трансфер до Памуккале / от хотела е около 3-5км/ + вход + екскурзовод - платих 30 евро
 надявам се да съм помогнала с инфо.

# 272
 newsm78
Чудя се дали началото на сезона и преобладаващите българи за причина за това, което споделяте за х-л Дидим бийч.
Не знам.
За да съм честна ще кажа, че почивка в хотел с много българи ми се струва кошмар. Не че от другите нации няма "зрънца", но ...
Миналата година, когато си тръгвах, пристигна група българи. Ами за нула време се разбра, че са в хотела. Веднага започнаха да мрънкат и да оплюват това край тях.
Била съм в хотел с доста българи. Не знам защо, ама никой никого не поздравява. Държим се странно един към друг. Като гледам вечерите как хората от други националности се събират заедно и се подкрепят...При нас няма такова нещо.
Тази година в хотела бяхме само ние.
Отношението обаче към българите винаги е било добро.

# 273
  • София

tky, в коя Ефесия бяхте - HV или другата ? Разкажи за хотела, с коя агенция пътувахте?  bouquet

# 274
  • Beyond the Frontiers

Била съм в хотел с доста българи. Не знам защо, ама никой никого не поздравява. Държим се странно един към друг.

Точно, нямаме културата на туристи.  Peace От личен опит - дълго работих в хотел с основни гости немци и въпреки, че и при тях има разлика между по-възрастното и по-младото поколение, поздравите и усмивката бяха нещо задължително. До толкова се бях "изкривила", че след сезон редовно поздравявах всички съседи в блока с морген. Българските гости си личаха отдалеч - поздрава " добро утро" получаваше мълчалива, кисела физиономия тип "таз~ какво иска"

# 275
Има ли завърнали се от Маджести Клуб Тархан в Дидим? Да споделят впечатления.

Здравей, бях там от 1-ви до 6-ти май и ще ти кажа моите впечатления. Комплексът е много хубав, просторен, добре уреден, помислено е за всичко. Стаите са нормални с ЛСД телевизор (даже има канал 3), безплатно зареден мини бар, климатик, хубава голяма тераса. Почиства се всеки ден като се сменят чаршафи и всички кърпи. Всички са много любезни и отзивчиви, има много персонал. 4 басейна - много чисти, от които 1 детски, един с воден коктейл бар и един с водните пързалки. Лоби бара работи 24 часа. За храната - от 11 до 16 часа една жена прави гюзлемета, от 12 до 17 на лоби бара изнасят сандвичи и сладки, от 12 до 17 часа в ресторанта на плажа има храна - пици, спагети, бургери, дюнер, салати, супа, пилешки крилца, картофки, сладолед. В основния ресторант - пекат непрекъснато лахмаджун и пиде, 2 вида риба, нещо пилешко, салам-гадост, гарнитурки разни, салати и десерти разбира се. За закуска обичайните неща, 1-2 вида салам, няколко вида сирена (страхотни), мюслита, мекички, палачинки и т.н. Навсякъде има фризери с малко бутилки минерална вода.  В а-ла-карт ресторанта беше по фиксирано меню, не беше зле, турски специалитети и се пушеше. Навсякъде, освен в половината основен ресторант, се пушеше. Анимацията - супер, впечатлена съм, дори единия ден правиха Ибиза парти. На плажа бар с бутилки бира и безалкохолно в огромни ледарки, мохито и други глезотийки цял ден, а вечерта дървена  платформа, варели със запалени огньове и DJ със страхотна музика. Много се занимават с децата, има и детски клуб където ги рисуват, има книжки за оцветяване и се намира сред прекрасна градинка. Спа-то е супер. Заплаша се отделно, но цени не мога да кажа, защото пазарлъка така вървеше, че един с един не плати еднакво. Турската баня - Хамам трябва да се пробва - помни се цял живот. Масажиста Мехмет е много добър  Blush . Единственото нещо, което отчитам като минус - в началото, явно не можейки да преценят какво е то 1000 българи на AI  hahaha се образуваха опашки и се чакаше много за храна, не можеха да смогнат да печат, но после нещата се оправиха. Другото нещо, най-гадното, но то няма нищо общо с хотела, е автобуса-кошмар осигурен ни от ТА Лъки Холидей.
Ох, уморих се  Laughing
Ако има нещо, питай  Simple Smile

# 276
Чочолина, радвам се, че сте доволни и отпочинали !
Интересува ме морето - има ли камъни,плаж ....
Автобусът - климатикът /обикновено отпред се замръзва,а отзад е сауна/,
имаше ли с вас представител на ТО ? Спирахте ли на "Линда"?

# 277
красива белла, плажът е малък, както казах има ресторант, тоалетни чисти заредени с хартия, мивки с течен сапун и хартия за ръце, душове. Морето е плитко доста навътре. В началото има камъни, но са сложили на 2 места нещо като дунапренени пътеки и като ги минеш вече няма камъни. Мръсничко ми се стори морето, мътно, не знам да не е според сезона и пясъка не е като нашия, но бива. Чадъри, шезлонги, шалтета, масичка и нещо като делва за фасове и боклуци. Имаше представител - сладурка беше тя, но автобуса беше нает, сто годишна Сетра изпотрошена, с климатика е точно както го казваш, а как тресеше, нямам думи. Линда не знам какво е  Crazy

# 278
Simple Smile
"Линда" е магазин. Обикновено там се прави почивка, втора. Ако първата е била след Измир.
Има част за дрехи и такава, където продават маслини, локум, баклава и разни евтини сувенири.
Имам някакви подозрения, че не искат нашите шофьори да спират там...

# 279
Simple Smile
"Линда" е магазин. Обикновено там се прави почивка, втора. Ако първата е била след Измир.
Има част за дрехи и такава, където продават маслини, локум, баклава и разни евтини сувенири.
Ние сме пътували с Ориент 99 и Дорис, и двете фирми спираха там на връщане.

# 280
Simple Smile
Абенямакой знае какви интересни неща там,последния път като се връщахме от Дидим спряхме там,както всяка година,и едвам си харесах една фланелка с къс ръкав,все едно влязах в магазин втора употреба,миришеше гадно,а там където са баклавите,локумите,сувенирите май е по интересно Simple Smile

# 281
Ами нашите направиха 1-ва голяма почивка след 4 часа и 30 мин. на някакъв скъп и смотан комплекс, като изключим, че народа даде зор за тоалетна и преди това спряха на 1 бензиностанция за 10 мин., съответно пазара беше дърво.
Да допълня за хотела - персонала, освен аниматорите не знае английски, повече разбират руски сякаш. Езиковата бариера е много неприятна. Първата вечер стана недоразумение за 1 чаршаф с рецепцията и камериерките, което след 1000 км и 20 часа със Сетрата ни довърши и се поядосахме. На следващия ден намираме в стаята пътека от рози, на леглото лебеди, розови листа, по пердетата рози - това като извинение от камериерката. Е как да и се сърдиш - накрая и бакшиш и оставихме. Преди да се оправи храненето аз обикалям в ресторанта и половин час ме няма, то имаше останал лук печен, лук пържен, на филийки, на кръгчета, съответно мъжът ми попада на управителя на хотела, който говори блестящ английски и винаги беше навсякъде, и го пита какво става, защо така се получава. Човека се извини 1000 пъти и наистина от следващия ден всичко влезе в крачка. Та след този разговор се прибираме в стаята и намираме бутилка червено вино и плато с плодове като извинение от управителя. Последната вечер като се прибрахме в стаята намерихме пъхнат под вратата плик (имало е за всички гости) персонално адресиран, и вътре на малко развален български  hahaha но много мило написано писмо за изпращане.

# 282
3дравейте Hug Жалко 3а нивото на Дидим бийч Елеганс. Имам по3нати - голяма дамска компания, които 3аминават на 31.05. 3а то3и хотел. И3пълнени са с очаквания 3а прекрасна почивка. Дано до тогава се и3чистят негативите, въпреки, че не ми се вярва.
hris.g специално 3а теб, имам новини 3а "нашия" хотел Сентинус (споделено от хора 3авърнали се преди три дни). Всичко е перфектно! Стаи, храна, хигиена, плаж, анимация, обслужване, отношение - бе3 3абележки. 3а категорията си - страхотен хотел. Ра3бира се, ще чакам твоите коментари и впечатления. Ра3читам на теб Hug
Днес от агента ни научих, че Палм Уинкс - Кушадасъ се открива утре - 10.05.

# 283
Ами нашите направиха 1-ва голяма почивка след 4 часа и 30 мин. на някакъв скъп и смотан комплекс, като изключим, че народа даде зор за тоалетна и преди това спряха на 1 бензиностанция за 10 мин., съответно пазара беше дърво.
Да допълня за хотела - персонала, освен аниматорите не знае английски, повече разбират руски сякаш. Езиковата бариера е много неприятна. Първата вечер стана недоразумение за 1 чаршаф с рецепцията и камериерките, което след 1000 км и 20 часа със Сетрата ни довърши и се поядосахме. На следващия ден намираме в стаята пътека от рози, на леглото лебеди, розови листа, по пердетата рози - това като извинение от камериерката. Е как да и се сърдиш - накрая и бакшиш и оставихме. Преди да се оправи храненето аз обикалям в ресторанта и половин час ме няма, то имаше останал лук печен, лук пържен, на филийки, на кръгчета, съответно мъжът ми попада на управителя на хотела, който говори блестящ английски и винаги беше навсякъде, и го пита какво става, защо така се получава. Човека се извини 1000 пъти и наистина от следващия ден всичко влезе в крачка. Та след този разговор се прибираме в стаята и намираме бутилка червено вино и плато с плодове като извинение от управителя. Последната вечер като се прибрахме в стаята намерихме пъхнат под вратата плик (имало е за всички гости) персонално адресиран, и вътре на малко развален български  hahaha но много мило написано писмо за изпращане.

Wink  Как да не ги уважаваш турците ?  Заради това им отношение към гостите на хотела почивам вече само  в Турция . В Гърция съм била и на Закинтос и на Корфу и на Евия, и ръкавите на Халкидики,но никога не съм видяла такова отношение ! Може да има и хотели със забележки в Турция ,но  едно така поднесено извинение може да те накара да забравиш недостатъците . А при надутите "елини" няма как да се случи изобщо .

# 284
Здравейте! Да споделя и аз впечатленията си от Турция - преди 2 години бяхме в хотел Grand Efe, който се намира близо до Кушадасъ (на около 20-30мин. с маршрутката) в залива Ozdere. Като цяло хотелът беше хубав - чисти стаи, добро обслужване, добър ресторант, но плажа... ако може така да се нарече, беше ужасен. Той не е с пясък, а с едни камъни и е невъзможно да ходиш по него без плажни обувки. Не мога да разбера защо не са направили плаж с пясък, при положение, че на съседния до нашия хотел плажа си беше много хубав, с пясък.
На хотела не ми хареса това, че беше прекалено далеч от Кушадасъ, защото около него няма какво да разгледаш... но пък за хора, които искат уединение и спокойствие е идеален.
Единия ден бяхме на разходка в Ефес - честно казано не си заслужаваше парите, защото имаше сигурно 1млн хора, не разбрахме нищо от екскурзоводката и се ходи много... Съжалявам, че тогава не отидохме на Памуккале, със сигурност сме щели да изкараме по-хубаво.
Нещото, което ми хареса страшно много, е еднодневната разходка с яхта - няма да съжалявате ако опитате. Прекрасно изживяване!
Ние пътувахме с Ориент 99. Добри са, но не ми хареса това, че на автобуса не можеше да му се спира климатика от всеки пътник и съответно на връщане се простудихме. В този магазин Линда тогава имаше много интересни неща, аз награбих сума ти блузи, купихме и локум, но нали шофьора много бързаше, та не успяхме да разгледаме всичко...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт