На море в Турция - тема 23

• 96 352
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Ние ще сме с Караджъ за пръв път ще пътуваме чрез тази агенция избрах я (понеже аз реших да разнообразим и да почиваме в Турция надявам се всички да са доволни) прочетох добри мнения за агенцията, но едно ми е странно в БГ ли трябва да заплатим за екскурзиите или на място някой казват, че на място били по скъпи някой има ли инфо за това? Таа за пръв път ще ходим в Турция и ни е много странно, ентусиазирани сме, не знаем какво да очакваме и т.н.. Simple Smile Какво е времето там, дали да си взема много дрехи или там са ефтини и хубави ... и такива неща..
Примерно постоянно ли е топло или вечерите са по хладни? За храната разбрах ще се надяваме късмета ни да работи... поне руски знам ще се разберем...Simple Smile
Виолета Милева Ще се радвам да се засечем може да си направим посрещащо-изпращаща вечер  Joy Joy

# 376
  • Beyond the stars
Ние ще сме с Караджъ за пръв път ще пътуваме чрез тази агенция избрах я (понеже аз реших да разнообразим и да почиваме в Турция надявам се всички да са доволни) прочетох добри мнения за агенцията, но едно ми е странно в БГ ли трябва да заплатим за екскурзиите или на място някой казват, че на място били по скъпи някой има ли инфо за това? Таа за пръв път ще ходим в Турция и ни е много странно, ентусиазирани сме, не знаем какво да очакваме и т.н.. Simple Smile Какво е времето там, дали да си взема много дрехи или там са ефтини и хубави ... и такива неща..
Примерно постоянно ли е топло или вечерите са по хладни? За храната разбрах ще се надяваме късмета ни да работи... поне руски знам ще се разберем...Simple Smile
Виолета Милева Ще се радвам да се засечем може да си направим посрещащо-изпращаща вечер  Joy Joy
Моята информация е,че екскурзиите се заплащат на място на представителя на агенцията, който ви обслужва в Турция  Sunglasses По-евтин вариант е да се закупят на място в Кушадасъ или да се наеме кола/такси, но на мен лично не ми се рискува Simple Smile И ние отиваме за първи път, но обичам да съм "информиран потребител" и ако има как и турски ще науча докато тръгнем  Laughing

# 377
Виолета Милева Ще се радвам да се засечем може да си направим посрещащо-изпращаща вечер  Joy Joy
Ние сме били 3г с „Караджъ Турс“,но миналата направихме договара с тях,а те ни прехвърлиха на
„Ориент“99-те бяха превозвачите.За екскурзиите не бързайте ,на място има по-изгодни предложения.
Много ще се радвам да се засечем във „Виста Хил“.Всички превозвачи така си правят разчета,че като
оставят новите почиващи след кратка почивка започват да прибират вече отпочиналите за завръщане.

# 378
Вълшебство Много се вълнувам. Очаквам с нетърпение да се върнете изпълнени с положителни емоции и да сте доволни от всичко:) естествено и да ни споделите с подробности Simple Smile
Виолета Милева за 7 нощувки ще сме там. тръгваме на 14ти на обяд и на 15.06 сме щели да пристигнем  #Crazy . Мисля, че на 23.06 ще отпътуваме към БГ договора не е в мен затова не мога да кажа конкретно, но ще се засечем ще ви посрещнем с коктейли или сокчета зависи кога ще пристигнете:)
  А относно пътя? Какъв е, колко часа , кога са почивките на автобуса, колко сандвича да направя, как стои въпроса с wc Embarassed?

# 379
Вълшебство Много се вълнувам. Очаквам с нетърпение да се върнете изпълнени с положителни емоции и да сте доволни от всичко:) естествено и да ни споделите с подробности Simple Smile
Виолета Милева за 7 нощувки ще сме там. тръгваме на 14ти на обяд и на 15.06 сме щели да пристигнем  #Crazy . Мисля, че на 23.06 ще отпътуваме към БГ договора не е в мен затова не мога да кажа конкретно, но ще се засечем ще ви посрещнем с коктейли или сокчета зависи кога ще пристигнете:)
  А относно пътя? Какъв е, колко часа , кога са почивките на автобуса, колко сандвича да направя, как стои въпроса с wc Embarassed?
Разбирам вълнението ви.На всеки 3ч. има почивка около 30мин.Различните фирми тръгват по различно време,но пътя е около 14ч.,все пак зависи колко време ще отнеме самото преминаване на
границата.Обикновенно се тръгва следобед и сутринта или до обяд всички са настанени по хотелите.
Не се притеснявайте за вревето.Юни ще е само слънце от ранна сутрин 6ч до 20ч.Не са ви необходими дрехи за хладни вечели-такива просто няма да има.Аз нося по един суичър за ферибота,
защото вечерта е хладно,а винаги Дарданелите ги минаваме вечер.Пътува се през цялата нощ.
Аз винаги нося доста дрехи и половината изобщо не ги обличам.Ако имате конкретни въпроси ще се радвам да отговоря.

# 380
И ние ще пътуваме другия месец с Емералд ,хотелът ни е Атлантик.Ние сме също с автобус ,с тръгване от Хасково.Казаха ни ,че следобед автобусът ще е в Хасково,надявам се децата да хванат малко от пътя а останалия да го проспят,както правят обикновено. Hug
 Виолета,благодаря за коментара,и за мен беше полезен. Hug

# 381
И ние ще пътуваме другия месец с Емералд ,хотелът ни е Атлантик.Ние сме също с автобус ,с тръгване от Хасково.Казаха ни ,че следобед автобусът ще е в Хасково,надявам се децата да хванат малко от пътя а останалия да го проспят,както правят обикновено. Hug
 Виолета,благодаря за коментара,и за мен беше полезен. Hug

Ние също сме в Атлантик с Емералд, от 07.06. ..може да и да се засечем  Grinning Аз се надявах автобуса да тръгне привечер, но щом следобяда ще е в Хасково, значи, че ще тръгнем от София някъде към обяд  Close

# 382
ANI_IV, ще изчакам снимковия материал за   " 3-4 вида шунки и салами, пържени кренвирши" и ако някоя майка каже, че ще сервира подобно нещо за закуска на детето си ще променя мнението си. Колкото до пържените филии - имаше "чудесен" десерт-  пържен  сух хляб, напоен с компот , с една розичка .

За мен проблема е в хотела. Липсата на топла вода ,разбрах че турската баня не работела, сауната също , не съм ги ползвала, това ми сподели моя позната.

Ами, информацията не е вярна - лично ние ползвахме и сауната и турската баня - лично масажиста-теляка изнася шоу през деня на басейна пред турстите за да ги покани да посетят Турската баня. Ще ви изпратя снимки. Но, това разбира се, се случи след отпътуването на "Голямата група Булгаристанци"

А защо трябва да има различно отношение и обслужване към гостите на хотела? И стига с това "Голямата група Булгаристанци" .... не съм по-малко възпитана от някой друг. Имам  добро отношение и към гостите на хотела и към обслужващия персонал. Бяхме 5 семейства приятели, а там срещнах още 4, които по никакъв начин не се вписват в твоето описание. По същото време в другите хотели е имало също толкова преобладаващо присъствие на българи, но за тях не прочетох отрицателни отзиви.
Искате да кажете, че това което съм написала не е истина ли?!? Не съм преувеличила нищо, дори напротив! Съжалявам, ако съм ви засегнала, но истината е такава. Да кажа и още една подробност, която беше споделена от персонала - при напускане на хотела рано сутринта - част от групата туристи са ритали и удряли по Рецепцията, за това, че закуската не е сервирана в 06:00-06:30ч. макар, че на всички са раздадени листи за ол инклузива и там е написано, че закуската се сервира от 07:30ч.

Хора не ходете в този хотел! Направо е кошмарно! И ние бяхме потърпевши по същото време. Бяхме за 7 дни. Хората се бутаха, защото храната беше ужасна и малкото което ставаше за хапване свършваше много бързо. Не може хотел 5 звезди, да не може да обслужи капацитета на гостите. Ние бяхме настанени в тихата част на хотела, но другите ни приятели бяха в главната сграда. Оплакваха се, че всичко се чува при тях от съседните стаи, въпреки, че бяхме още няколко дни след като голямата група си тръгна. Чистотата на хотела не е на ниво. За закуска може да си намериш нещо за хапване, но за обяд... Предлагаше се 5 вида основна храна всеки ден без да имаш различен асортимент, както за обяд така и за вечеря. Като две от тях бяха бял ориз и лют червен ориз, ако може да се каже, че това е основна храна. Другите 3 вида бяха стара остатъчна храна, която е обработена и направена на нова. Пример: всеки ден от останалото варено пилешкото месо се правеше на пиле със зеленчуци. Представете си какъв приятен дъх и вкус имаше. За 7 дни почнахме да кудкудякаме, като един път имаше пуйка, но и тя е крилата. Другите две или огретен, или пилешко с лук. Един път пълнени чушки, но и те бяха люти, защото се използва старият червен ориз. Единствено за вечеря, може да си намериш нещо от скарата ПИЛЕШКО или риба. Повече за храната не ми се пише, защото беше трагично. Безвкусно, стара преработена храна и никакво разнообразие и асортимент.  Напълно разбирам, защо хората се блъскаха за да се докопаят до нещо читаво и прясно. Имахме два лоши дни и решихме да отидем на сауна. Но уви не работеше, защото беше развалена. Не знам преди това от колко време не работи. Но може би, искаха да наблегнат на платените Спа процедури. И с А ла карт ресторанта също имаше проблем. Беше ни обяснено, че работи само понеделник и вторник, защото нямало много хора. А ние си заминавахме в събота. След което се обърнахме към "управителя" на хотела, който не смееше да се покаже и отговаряше от една стая. Това ако е управител, здраве му кажи. Да не може да се изправи пред теб и да разговаря нормално. След 3 часа ни се обадиха, че може да се запишем за петък. Алилуя! Алкохолът по баровете, се разреждаше с вода, включително и бирата. Дискотеката не работеше, водния бар също, водните спортове, липсваше и масата за тенис. Спирам до тук защото нещата са много. Вие си правете изводите за този хотел.

Имам един въпрос, ако може някой да ми помогне. Не знам дали тук е мястото за моето питане. Какво да направя за да искам обезщетение от туроператора? На отиване и връщане пътувахме 24 часа. Като на отиване пътувахме със стар автобус и пристигнахме в 17.00 и си загубихме целият ден, за който  сме платили? Някои от услугите и развлеченията на хотела за които сме заплатили, не работиха или въобще ги нямаше. А на връщане и автобуса се развали.

# 383
  • Beyond the Frontiers
zerman1, не виждам на какво може да базирате оплакването си, защото разваляне на автобус не е основание за изплащане на неустойки или обезщетения.
Оплакване от хотела е трябвало да направите на място, съставя се протокол с представител на туроператора и хотела.
Сигнал може да пуснете и за състоянието на автобуса към Автомобилна дирекция мисля. newsm78 За това последното не съм 100% сиурна.

# 384
Зори,вие сте преди нас,да си изкарате супер,ще разказваш после,ние сме от 27юни.
Да някъде към обяд тръгва от София,така ни казаха туроператирите.
Имам въпрос,трябва ли да нося договора и изпратените ми от агенцията платежни документи или само ваучера при тръгването?

# 385
Ето ме и мен пак,говорих  с Емералд.Автобуса ни тръгва в 18 часа в петък от София.Заминаваме за Батихан,както писах.Ще пиша впечатления като се върнем Simple Smile

# 386
Имам въпрос,трябва ли да нося договора и изпратените ми от агенцията платежни документи или само ваучера при тръгването?
Ваучерите са напълно достатъчни Peace.
 На нас обаче ни казаха от агенцията , че вече издават само електронни ваучери. След като платим цялата сума ще ни го пуснат на мейла и това било напълно достатъчно. Това ме изненада.До сега винаги сме получавали екземпляр от ваучера заедно със застраховката по куриер.Откога е тази иновация с електронните ваучери и при всички ТО ли е така??

# 387
  • пловдив
Здравейте и от мен   Sunglasses ние сме от 7 юни в Палм уингс,но нещо не мога да намеря нови снимки...не трябваше ли вече да е отворен.. newsm78

# 388
Здравейте, искам да ви попитам как стои въпроса с пушенето и какъв е алкохола които е вкл в ОИ? Ако си взема 1 шише мента(понеже си е БГ и не съм убедена, че там ще я има) дали ще имам проблеми на границата? Ровят ли на границата из багажите?

# 389
zerman1,
Явно има проблем с този хотел сега.
Жалко...Толкова е лансиран. И продаден бързо. По препоръки и на хора от агенциите.
От прочетеното разбирам, че вие сте били в дни понеделник и вторник, когато а-ла-карт ресторанта би трябвало да работи. Или не съм разбрала  newsm78

mari:),
аз си нося всички документи. За всеки случай. Не тежат и не заемат място, а ми дават сигурност  Peace

eni27,
На нас ни дадоха ваучери. Които представихме в хотела при настаняване заедно с паспортите.

SunFlowerLady,
В хотела, в който бях, имаше мента Simple Smile Не са ни ровили из багажа нито в едната, нито в другата посока. При това пътуване. Но съм имала случай, когато целия автобус отива на проверка.

Общи условия

Активация на акаунт