На море в Турция - тема 23

• 96 364
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, искам да ви попитам как стои въпроса с пушенето и какъв е алкохола които е вкл в ОИ? Ако си взема 1 шише мента(понеже си е БГ и не съм убедена, че там ще я има) дали ще имам проблеми на границата? Ровят ли на границата из багажите?
Здравейте, миналата година аз си поръчвах мента със спрайт на бара. Аз през деня пия само това, а вечер бяло вино. Бяхме в много коментирания и то в отрицателен аспект Дидим бийч Елеганс. При нашето минаване на границата, за пръв път ни накараха да свалим багажа и минавахме на скенер. Бяхме три автобуса от една и съща фирма, но само нас ни накараха да свалим багажа. Провериха и целия ръчен багаж в самия автобус.

# 391
  • София
Eni27 електронните ваучери са напълно легитимни. Тази година ги утвърдиха в Закона за туризма. Освен ваучерите е важно да носите медицинската застраховка. Другите документи не са ви необходими в хотела. Те са между вас и ТО.
SunFlowerLady алкохола, който е включен в ОИ е местно производство (в ултра ОИ понякога, но не винаги има и вносен аклохол.) Ментовка обикновенно има. Ако искате качествено уиски може да си носите, но в тези жеги едва ли ще наблягате на твърд алкохол. Имате право на износ на 1 л. твърд алкохол и на 2 бл. вино на човек. Цигарите са по-ограничени и то за вноса им в БГ. По мое мнение на ОИ не е необходимо да се носи алкохол, защото трябва да искаш чаши лед и други екстри и вече става леко неудобно. Пушенето в закрити помещения е забранено.
Дилия последната ми информация е, че на 17.05 го откриват. Мои близки ще пътуват на 31.05 и следя въпроса отблизо. Когато науча нещо повече - ще пиша. Вече е имало почиващи, които са резервирали през резервационни системи и са ги пренасочили в друг хотел (не помня от къде бяха, май сърби, но не са от БГ). Мисля, че са били резервирали от 08.05. Дано скоро го открият, че има доста българи резервирали за него.

# 392
  • Beyond the Frontiers
Имам въпрос,трябва ли да нося договора и изпратените ми от агенцията платежни документи или само ваучера при тръгването?
Ваучерите са напълно достатъчни Peace.
 На нас обаче ни казаха от агенцията , че вече издават само електронни ваучери. След като платим цялата сума ще ни го пуснат на мейла и това било напълно достатъчно. Това ме изненада.До сега винаги сме получавали екземпляр от ваучера заедно със застраховката по куриер.Откога е тази иновация с електронните ваучери и при всички ТО ли е така??

По света - отдавна, при нас от 2-3 години започнаха така, сега вече масово е така. Просто мокрият печат отпадна като задължителен атрибут. От целия ваучер е важен номера на резервацията или баркода при някои.  Peace Много по удобно и естествено икономично е така. Peace

# 393
Здравейте и от мен   Sunglasses ние сме от 7 юни в Палм уингс,но нещо не мога да намеря нови снимки...не трябваше ли вече да е отворен.. newsm78
Имаш право на 1л.алкохол + 1стек цигари.
Преди 2г. в Дидим Елеганс джинът свършваше до обяд !
Носехме български / Търговище/ и това беше най-еквалитетното питие в хотела !!!!!!!!!
За Палм уингс  и аз се интересувам, но явно още никой не е ходил,
от "Ориент99" казаха,че хотелът е открит на 10 май - снимки няма.

# 394
  • пловдив
Здравейте и от мен   Sunglasses ние сме от 7 юни в Палм уингс,но нещо не мога да намеря нови снимки...не трябваше ли вече да е отворен.. newsm78
Имаш право на 1л.алкохол + 1стек цигари.
Преди 2г. в Дидим Елеганс джинът свършваше до обяд !
Носехме български / Търговище/ и това беше най-еквалитетното питие в хотела !!!!!!!!!
За Палм уингс  и аз се интересувам, но явно още никой не е ходил,
от "Ориент99" казаха,че хотелът е открит на 10 май - снимки няма.
Явно откриването се е отложило за по-късна дата...дано поне го отворят до края на месеца..и ние пътуваме с Ориент99

# 395
Ултра ОИ  е много измислено понятие и за всеки хотел е различно.
Няма нищо неудобно да пиеш това, което предпочиташ,
след като в 5* хотел не ти го предлагат. И да уточня - бяхме около 10 българи -
нямаше изцепки за разлика от англичаните,които неизтрезняваха.Това го видях
за първи път там.

# 396
Зори,вие сте преди нас,да си изкарате супер,ще разказваш после,ние сме от 27юни.

Благодаря  Hug Ще дам отчет като се върнем  Simple Smile

# 397
  • София
Здравейте на всички Hug
Искам да попитам дали някой от вас има впечатления от тези два хотела в Бодрум - Bitez Han Beach и Grand Newport. Благодаря предварително  Simple Smile

# 398
  • Варна
Здравейте, искам да ви попитам как стои въпроса с пушенето и какъв е алкохола които е вкл в ОИ? Ако си взема 1 шише мента(понеже си е БГ и не съм убедена, че там ще я има) дали ще имам проблеми на границата? Ровят ли на границата из багажите?

Правилно ти е отговорила красива Бела,но и още един лек коментар от мен:

Това на пълнолетен член от семейството за предпочитане цигарите не на стек а пръснати във багажа.
На границата ако решиш да купуваш от Фриишопа(беше наложително малко преди това ги приключихме  Mr. Green) не се подлъгвай да вземеш повече от картон.
Нас съседите любезно ни предупредиха (вероятно нещо ни харесаха или може би защото си говорих с момичето докато разглеждах)че от тяхана страна няма проблем,но нашите ще ги конфискуват.И найстина малко по късно ни провериха,но ние я бахме послушали.  Peace

Irena84 Няма проблем за лаптопа ти стига да има нет в хотела WinkНие така си го размъкнахме само.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 20:18 от desuri

# 399
И аз чакам инфо за Палм Уингс Кушадасъ.

# 400
Имам още един последен въпрос,ще вземем лаплтоп,има ли някакви проблеми на границата,с автобус ще сме.?

# 401
По темата за цигарите-ние ходим до Одрин често,последно на 27.04.От турска страна разрешават с
червения паспорт да закупите 9 стека.Проблема е на българската митница на човек разрешават да
внесе 2 кутии.Моят съвет към всички е не купувайте повече от 1 стек и го разхвърляйте по чанти и
джобове.Не слагайте цял стек в дамската чанта -проверяват ги.Кутиите не са проблем разбирасе в
разумно количество,но намерят ли цял стек или повече ще ви проверяват още дълго и ще конфискуват намерените стекове.

# 402
Имам още един последен въпрос,ще вземем лаплтоп,има ли някакви проблеми на границата,с автобус ще сме.?
Няма проблем с лаптопа, ние всеки път пътуваме с нашия и не е имало никакъв проблем.

# 403
Благодаря на всички за изчерпателните отговори. За мен бяха много полезни..
Аз за 8-9 дена няма да изпуша повече от 3-4 кутии, но като чета че закупувате от турска страна цигари, там по хубави ли са? Мога примерно да си взема 2 кутии и от там да си взема, за да ги опитам ако си струва? Аз пуша по-леки.

И още един въпрос, който ме мъчи - каква валута да си вземем евро или лири?

# 404
Благодаря на всички за изчерпателните отговори. За мен бяха много полезни..
Аз за 8-9 дена няма да изпуша повече от 3-4 кутии, но като чета че закупувате от турска страна цигари, там по хубави ли са? Мога примерно да си взема 2 кутии и от там да си взема, за да ги опитам ако си струва? Аз пуша по-леки.

И още един въпрос, който ме мъчи - каква валута да си вземем евро или лири?

Ако ще ходите на екскурзии си вземете евро за тях, а иначе според мен е по-добре в лири. Ние винаги обменяме лири.

Общи условия

Активация на акаунт