Остров Тасос - 5

• 86 585
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Ние пътуваме на 7 юни. Дано се пооправи врменцето до тогава.Ние сме си резервирали апартамен с кухня и мислим предимно да си готвим.

Та въпросът ми е има ли магазинчета с прясно месо или продават предим замразено?

# 196
  • София
Ние сме си резервирали апартамен с кухня и мислим предимно да си готвим.

Joy Joy Joy  Ох,така ме разсмя с това  bouquet  Ние мислим предимно да се храним и затова избрахме студио до плажа,за да не правим излишни движения,дори тази седмица трябва да минем малко на диета,за да компенсираме килограмите,които ще качим там Laughing

# 197
  • В светлината на слънцето
То така като гледам времето, май всички предимно ще се храним там. Mr. Green Дано се пооправи де. Grinning

# 198
 Simple Smile Е то после ще се въргаляме след отпуската Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Мъжете около мен без месо не сядат и за това питам дали има магазинчета там, които продават мръвка Simple Smile Simple Smile

# 199
Има, разбира се. Креополисът (месар) е по-важен от кмета и даскала Grinning
В по-малките села прясното месо се кара 1 или 2 пъти седмично, и свършва. Питайте още като отидете. Никой уважаващ себе си грък не яде замразено Simple Smile

За времето - спокойно. На Тасос е по-хладничко в сравнение с други места в Гърция, но дори и там след 10-15 юни не е било да има повече от два последователни дъждовни и мрачни дни.

# 200
Мерси, Параход Simple Smile). Ще пиша скоро от Тасос как е времето и водата Wink

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 15:56 от mimozkam

# 201
  • София
ИРА mimozkam lulumba и всички, Поздрави от Тасос,  Момичета край на притесненията, времето няма нищо общо с вчера. Днес направихме вече три плажа, на Гьола, на Psili Ammos и на басейна в хотела. Страхотен пек, изгоряхме даже, съвсем лек ветрец.
Водата, по нашите критерии, все още е студена в морето, трябва и поне още 10 дена слънце. В басейните става, особено детските, бързо се затопля като е плитко.
Вътре в Гьола, как мразя това име, е доста по топла, защото се задържа и няма голяма циркулация.
С две думи всичко е наред, идвайте смело.

# 202
mimozkam и ние пътуваме на 7ми Simple Smile
Аз пък много се притеснявам какво ще яде детето(в хотел сме,няма да готвим) то ако не е нещо "манджообразно"няма да го куса  newsm78

# 203
  • София
Гьолът всъщност колко е дълбок!? newsm78

# 204
  • София
Гьолът всъщност колко е дълбок!? newsm78

Пустият му Гьол, по добре джакузи или естествена вана, казвам аз. Както беше казано, след като видите хотел Aeria, подминавате го, веднага има една пресечка, не в нея, а следващата в дясно, черен път, тръгвате по него. Стигате близо до морето и същият път продължава нагоре по хълма, твърде стръмно и разбито, за ниски коли опасно. Стигате високото, карате малко и ще видите една каменна къща в дясно. Тук оставяте колата, продължавате малко напред вече пеша по същият път и на първият завой се спускате право надолу по каменна пътека, също много стръмна, да му мислите на връщане. Има стрелки по камъните, да не се объркате. Стигате истинските скали, внимавате много, хлъзгави са, пазете децата или не ги водете. Едно подхлъзване и ще ги търсите в Гьола.
На снимките, които сме направили ще видите част от пътя, дълбочината, скалите, какво плува вътре и самият Гьол:

http://www.album.bg/bled/albums/202112/

Заслужава си да го видите, може и по вода, ако се качите на обиколните корабчета, минават близо до него.
На картата, която сложих в предишна страница, може да видите точното място/само той е без точка в синия показалец/.

tyntyrymyntyry
Marble Beach-Напълно си права, затова предупредих, за да не си го причиняват и други, освен ако не са екстремни натури, то и аз съм такава. Можем да отидем някого отново, ама ако ни закарат по вода. Нищо не работи, няма никакви чадъри или подобни, не вярвам да е рано.

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 17:35 от Bled

# 205
  • София
Октоподът много ме впечатли Laughing Това за децата не ми хареса,моето диваче е много любопитно.И пак горе долу колко е дълбоко не разбрах,от снимките не мога да преценя.

# 206
  • София
Октоподът много ме впечатли Laughing Това за децата не ми хареса,моето диваче е много любопитно.И пак горе долу колко е дълбоко не разбрах,от снимките не мога да преценя.

Inkа За деца не става, дълбоко е на места над 2 метра. Влизането, може да скочиш, но излизането е трудно, трябва набиране на мускули, почти няма къде да се стъпи. Смисъла не е толкова в къпането, влизат предимно мъже, колкото в красотата.

# 207
  • В най - голямото село
И аз съм "Мара" тогава, щото още се подмотвам нещо за тази година, ама не ме гони особен страх от удряне на камък Wink
За Макриамос и храненето от предната страница ще се опитам да отговоря с лееекинко закъснение.
Първо, Макриамос са пример за качествена храна - такива огромни скариди и други морски дарове /сервирани на шведска маса при това/, рядко съм яла дори и в псаротаверна в Гърция. Изключително богата и разнообразна маса, като единствен минус мога да отбележа, че веднага приближава един сервитьор и гледа с очакващ поглед да си поръчаш нещо за пиене /тъй като то не е включено в цената/ и най-малко се разминаваш с минерална вода в стъклена бутилка Авра за нещо от типа на 5 евро. Иначе - тези, които са с малки деца, интересувайте се предварително къде точно на склона ви настаняват, защото най-горните редове бунгала се достигат със сериозно катерене, което в обедните часове не е особено приятно.
Правен ли е някакъв ремонт на бунгалата? Бяхме там 2009 г, и бяха доста зле. Иначе храната и плажа  Peace

# 208
  • В светлината на слънцето
Мдааа, Гьолът категорично отпада от нашите планове.  Thinking С две вироглави и силно екстремни диванета, които тичат като невидели, просто не се виждам там. Едното плува много добре и няма да има проблеми да влезе вътре, но другото само се прави, че плува. Но това не го спира да копира от кака си. Така че без нас там. Naughty

# 209
  • софия
Бяхме на Макриамус на 24.май, за мен това е райско място, плажа е невероятен, кристална плитка вода, малко студена, но децата не излизаха, храната е описана в предния пост, без никаква забележка, обслужването също е безупречно, относно катеренето, ние като по мързеливи слизахме с колата, за ремонт на бунгалата не знам, но бяха също на ниво.
Ще отидем със сигурност пак, идеалното място за почивка с деца, влюбена съм в това място, съчетанието на гора с море е много добро.
За тези който ще ползват ферибота да си купите бисквитки, чайките ги хапват направо от ръцете ви, голяма атракция.

Общи условия

Активация на акаунт