Остров Тасос - 5

• 86 599
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И аз не съм почивала в Ellas, само минавахме покрай него на път за плажа - съседен е на хотела, в който бяхме отседнали. Както е писала и Смърфиетка, намира се зад плажния бар от снимката ми, много е близо до плажа. Районът е много тих и спокоен. Точно до хотела има малко магазинче за хранителни стоки. Има таверна в самия хотел, но все я виждах празна, да е имало-нямало 1-2 заети маси.

# 256
  • София
  bouquet Привет!
И аз тук да се присъединя към вас, обожавам Тасос!
Ходим последните 4 години. Сега пак сме се засилили обаче явно късно се сетих, всичко, което намерих на по-нормална цена е пълно... Confused
Можете ли да ми предложите, ако се сещате, някой приличен хотел(търся на закуска и вечеря) или в краен случай студио без храна? По принцип обичам да ходим около  Golden Beach, но сега няма значение... бюджета е около 50-60евро на стая на вечер, ако е хотел и 30-тина за студио. Благодаря предварително на който се включи. Забравих - периода края на юни, началото-средата на юли, както има места  bouquet Връщам се да чета и назад

# 257
Защо не опиташ със сайтовете за групово пазаруване. Ето тук има няколко все на хубави места и са изгодни. За Елеа офертата изтича след час, но приятели бяха там миналото лято и останаха много доволни.

=1&sort=1&keyword=%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%81]http:// … D1%81%D0%BE%D1%81

Като отвориш линка, в търсачката напиши Тасос, нещо не успявам с точния линк.

Това е за хотела на licharm

# 258
  • Пловдив
Някой почивал ли е в ALEA hotel & suites http://www.aleahotel.com/ и какви са отзивите като цяло - плаж( по картата на Bled видях ,че там се намира плажа Paralia Dasilio- предполагам, че е той... ), храна, басейн, стаи...  ?   bouquet

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 22:56 от aH~

# 259
В понеделник плажувахме точно в заведението, показано от Vivi. Пада се встрани от Алмира и, както казах, за мен това наистина е най-хубавата част от плажа. Има и една малко разбита детска площадка вляво.

Днес отметнахме Гиола, наистина много красиво място. Снимах, снимах, снимах, изобщо не влязох вътре, ноооо важното е, че снимах.  Laughing Беше пълно с хора, може би защото най-накрая слънцето се показа. Бяхме с двете деца, не е толкова страшно, просто не изпускайте от очи малчуганите.
За пътя: Както обясняваха в предни постове, минава се хотел Аeria, от Астрис, в посока Алики. Непосредствено след хотела, досами на стените му, има един черен път, подминавате - той е за плажа (който изобщо не е хубав). На около 50 метра е другият черен път; поемате по него, после стигате разклонение вдясно. Там ви съветвам да паркирате някъде и да тръгнете пеш, пътят е ужасен за автомобили. Имате около 20 мин. ходене до мястото, според мен си заслужава да се види.

На връщане от Гиола плажувахме в Алики. Първо, знам, че повечето от посетилите острова го харесват, но аз леко се отвратих - претъпкано, шезлонг до шезлонг, тясно, че и рязко става дълбоко. Гледката иначе е хубава, вижда се Атон ако не бъркам, току си минават яхти и водата е прекрасна. Като капак, уж прехвален плаж, уж пясъчен и чист, но синът ми взе, че настъпа морски таралеж. Хем има аква обувки, сабу ги и веднага се натресе на бодлите. Сега цялото му ходило е нашарено с иглички и успях да извадя само 2-3. Боли го, а те се чупят, абе ужас. Понеже беше късен следобед, не успяхме да го заведем и на лекар. Кажете, задължителна ли е инжекция против тетаност, изобщо какво да предприемем? Дезинфекцирах, но игличките си стоят и никакъв шанс да ги махнем. Знам, че в Принос има медицински пункт, а в Потамия или Панагия?

peterky2002, благодаря ти, намерихме двата магазина!  Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 10:00 от Клото

# 260
Kлото - преди нямаше лекарски пункт. В Принос или Лименас/Тасос. Но мисля, че инжекция не му трябва, но може би трябва да се извадят. В Потамия има една аптека, собственикът говори английски, а дъщеря му учи медицина или фармакология в БГ, много е любезен и винаги помага, дали и този път не може да помогне? newsm78

# 261
Моля за информация относно студията Arsenis (на Скала Панагия), ако някой от вас вече е почивал там.
Благодаря предварително!  bouquet

# 262
Малко да повдигна темичката .
Ние резервирахме на Scala Potamia  хотел Ellas .
Не е нищо особено по снимките , но надявам се плажа и морето да ни харесат .

# 263
  • София
Привет от студио Филио-отговаря на очакванията ми,много е хубаво,на една крачка от плажа,допада ми,с изключение на невъобразимия шум,който вдигат някакви дървесни скакалци( говорим си с мъжа ми,че вероятно всички ги мразят) Laughing Ако някой има поръчки,да казва Simple Smile))

# 264
  • София
Смърфиетка    bouquet
Нищо не харесах от офертите, или по-скоро това, което харесах е над бюджета.  Flutter
Сега се опитвам да немря и някакви вили под наем, направо цялата къща. И това е вариант, ако някой може да ми покаже някоя ще съм много благодарна. Трябват ни 3-4 спални. Или някакви готини студиа, близо до плажа, по принцип предпочитаме Голдън Бийч  Embarassed

# 265
  • В светлината на слънцето
Снощи се прибрахме от Тасос. Не успях да се включа от там повече, защото компа ми окончателно се сдуха и ми показа среден пръст. Confused Въпреки променящото се време (слънце, облаци, дъжд, дори дъжд като из ведро) съм мнооого доволна. Не съм доволна само, че не успяхме да изпълним програмата с обиколките както я бяхме замислили, но нищо - да има и за следващия път. Grinning Понеже сте коментирали плажа пред Панагия и Потамия, да си кажа и аз - най-много ми хареса частта пред къмпинга. Най-спокойно беше, понеже е далеч от платените чадъри и няма чак такова струпване на народ. Морето става постепенно дълбоко и за деца е чудесно. Няма камъни и таралежи. Това последното, най-вече заради децата го отбелязвам. Мъжът ми не беше възторгнат, но той предпочита да има повече камъни и живот под водата, за да се гмурка.
Имахме в Ники съседи - 3 румънски семейства без деца. Много приятни, тихи, ноооо буквално сраснали се с барбекюто на двора. Mr. Green Имаше и едно сръбско семейство с деца - също много приятно. Изобщо случихме на съседи. След като си заминаха, всичко се зае от бг-семейства с деца. Имаше и куче - отбелязвам го за онези, които имат домашен любимец (явно в Ники няма проблем за кучетата). Peace
Кръчмите - Капитана си го знаете всички. Федра обаче мен лично ме разочарова като кухня. Заведението с гиросите в Скала Панагия се казва Кима. Но гиросите им не са много добри. Не могат да се сравнят с онези от пристанището - точно срещу ферибота. Там може би правят най-вкусните тасоски гироси. Пекарната в Скала Потамия е в една пряка на крайбрежната, на нещо като площад. Честно казано тази в селото Панагия и другата в Керамоти до ферибота са доста по-добри. Ако имате време до ферибота в Керамоти, скокнете до пекарната и пробвайте ръжените им пити - невероятни са. И понеже нещо ме подгони кулинарната тема, да кажа какво лично откритие направих (сигурно ви е отдавна известно, но аз за сефте пробвах това чудо) - сладкото им от маслини и белени бадеми. У-ни-кал-но! А мислех, че поназнайвам кулинарно гръцките сладости. Ето, че винаги има какво да се открие. Как съм го пропуснала. Grinning
И финално - практично инфо за онези, които ще отсядат в Ники. Тиганите им не стават, така че ако смятате да ги ползвате за нещо, по-добре в тенджерата или си вземете тиган. Имам предвид, че са тефлонови и силно надрани, което не е добре. Така беше не само в нашия апартамент. Също така нямат абсорбиращи кърпи за кухненския плот, но те са някакви центове. Вземете си и някакъв универсален нож, тъй като имат само приборни и един назъбен, но много малък. Всичко друго е чудесно. Peace

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 13:17 от lulumba

# 266
Привет от студио Филио-отговаря на очакванията ми,много е хубаво,на една крачка от плажа,допада ми,с изключение на невъобразимия шум,който вдигат някакви дървесни скакалци( говорим си с мъжа ми,че вероятно всички ги мразят) Laughing Ако някой има поръчки,да казва Simple Smile))
Filio na Pahis beach li sa ?Do Katerina?

# 267
  • София
Да,до Катерина точно Simple Smile)

# 268
  • София
Ние в момента сме в студио в Катерина. Последните няколко дни е много горещо, но морето според мен си е още хладно.

# 269
  • София
Ние в момента сме в студио в Катерина. Последните няколко дни е много горещо, но морето според мен си е още хладно.

има ли във водата камъни и таралежи? а кръчми, супермаркет и рибен пазар има ли наблизо?

Общи условия

Активация на акаунт