Остров Тасос - 5

• 86 601
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Смърфиетка, тази година и ние на-често вечеряхме в Green sea, няколко пъти и обядвахме там. Нашите приятели пристигнаха 2-3 дни преди нас и я бяха открили преди да се появя аз и да им съобщя какво препоръчват в BG-Mamma. Simple Smile Един много любезен грък ни посрещаше с "my friends" и ни караше да се чувстваме очаквани и желани гости. Много приятно. Simple Smile
Ето я - Green sea -

И в съседната таверна също не беше лошо (и аз не се сещам сега как се казваше.....), но цените са една идея по-високи. За разлика от Grean sea, имаше wi-fi. Бяхме и там 2 пъти, но нашите приятели си искаха Green sea, та едва ги заведохме и до Капитана една вечер.  Grinning

# 721
Приключи и нашата почивка на Тасос. Прекарахме си прекрасно и за щастие лошата прогноза за началото на септември не се оказа вярна.  Wink
Ето и малко снимки Тасос

# 722
  • На земята, която е всъщност звезда.

Страхотни, за момент ми се прииска да скоча в колата и да отпраша към Гръцко.

# 723
  • Пловдив / София
Смърфиетка, да. Но ние на плаж ходихме не до този бийч бар, а частта, която е по-близо до Александра хотел, скъпия, който е коментиран тук.
Иначе честно казано, вили Алмира, не са чак пък толкова близо до плажа.
Преди 2 г. бехме в студиа Амарилис. Мн. беше хубаво - чисто, уютно. Те са по-близо. Даже и съседните им Авра, препоръчвам. Но просто тази година нямаше места за този период.

Иначе за кръчмето Gean sea подкрепям. Ние ходихме на едно друго. Също мн. приятно, но не запомних името. Май 2 кръчми след Gean sea посока скала Потамя.

# 724
Ани,
прекрасни снимки! Познавам Тасос и мога да кажа, че сте го видели/снимали чудно разхубавен Simple Smile Особено дядовците на кафе и рибата в мрежата!

# 725
  • София...........
Приключи и нашата почивка на Тасос. Прекарахме си прекрасно и за щастие лошата прогноза за началото на септември не се оказа вярна.  Wink
Ето и малко снимки Тасос

ani12544, къде се намира това плажче/ кое е ?

http://www.flickr.com/photos/47883171@N03/9783600563/in/set-72157635581870122/

# 726
Благодаря ви  Laughing
divna_  това е Notos Beach http://www.thassos-view.com/en/beaches/notos Много красив плаж, ако харесвате по усамотени местенца.
Параход рибата в мрежата си е great success както се казва. Много пот се проля докато това чудо попадна в кепа  Mr. Green

# 727
  • София...........

divna_  това е Notos Beach http://www.thassos-view.com/en/beaches/notos Много красив плаж, ако харесвате по усамотени местенца.

Благодаря     bouquet , снимките ви са уникални ...!
Нотос бийч си го отбелязвам за следващия път Wink, както каза мъжа ми ще трябва поне още веднъж да дойдем.

За голямо съжаление и нашата почивка приключи - изкарахме 6 страхотни дни на Тасос, които ни стигнаха бегло само за източната страна на острова и едно плажуване на Пахис. От източната страна - Голден бийч, Салиара, Парадайс - 2 пъти  Embarassed . Ходихме до манастира Архангел Михаил - уникална гледка и малко забавление покрай одеждите ... Разходка в Панагия до изворите и дървото.
Благодаря за съветите за таверна Елена/и в Панагия - много вкусно - 3 посещения  Embarassed и също при Кима гиросите мммм...
Открихме една много приятна таверна в Кинира с невероятен изглед и вкусни гозби - AGORASTOS.
Много ни се искаше до връх Ипсарио и зодиякалните камъни, но не стигна времето Sad - затова следващата година тези два обекта и юг-запад плажовете.

# 728
Бихте ли ми казали началото на октомври каква е температурата на морската вода и дали става изобщо за плаж и къпане.Благодаря ви предварително

# 729
  • Пловдив
Ние се върнахме понеделник вечерта, времето беше страхотно, водата -чай, водораслите започваха да се трупат по брега, но те едни като клечици, нищо общо с лепкавата история по нашето море, чистят ги освен това.
Много доволни останахме, скоро пак може да поемем натам, без значение дали е топло, бяхме в студиата Филио, изръсихме им се вечерта и имаха само 1 свободен апартамент, 40 евро като за студио ни го дадоха и се ширихме (двама с дете в наша кошара).
От студиата сме доволни, чудесно е, може би ако е в сезон няма да е толкова уютно и спокойно, сега се усещаше едно блажено спокойствие, забавено темпо, направо приказка...и с тези маслини и гори - острова си е едно бижу.
Набрах си маслини, кисна ги във вода със сол, след 60 дни ще докладвам стават ли за ядене.  Laughing
Зехтин не си купихме, доста сувенири само, на моя мъж му хареса и това е важно - по-лесно ще отидем пак  Laughing
Ако имате въпроси - питайте.

п.п и аз да питам - 20 евро ни взеха на ферибота за колата, като каква са я сметнали, смисъл дълга над 4.25 метра или? реално колата ни е 4.9 метра, но никой не беше чувал хюндай и40 от гърците.

# 730
  • Варна
Някой ще препоръча ли пряк път от Варна за Керамоти?

# 731
  • Пловдив
еми този от маказа май ще ви е най-кратък?

# 732
Здравейте, момичета, предстои ми за пътуване следващата седмица до Тасос за първи път. Моля дайте някакви препоръки за някакви бунгала или къщички за 2-3 семейства /само възрастни/, като най-важното е да има барбекю и градина:)

# 733
  • София...........
Здравейте, момичета, предстои ми за пътуване следващата седмица до Тасос за първи път. Моля дайте някакви препоръки за някакви бунгала или къщички за 2-3 семейства /само възрастни/, като най-важното е да има барбекю и градина:)

Jizelita
, Ако не държите да сте на плажа ние сме много доволни от тук http://www.pension-edem.gr/contact-us

# 734
  • София

studios katerina или studios filio на pachis beach

Общи условия

Активация на акаунт