Остров Тасос - 5

• 86 612
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Набелязала съм си тази оферта за Тасос, но тъй като никога не сме ходили, моля да споделите мнение. Някой посещавал ли е този хотел? Района добър ли е от гледна точка на плажовете?
Пропуснала съм офертата Simple Smile http://ozo.bg/offer_10761

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 11:00 от Velesa

# 136
  • Варна
Мъж ми смята, че един обяд извън/в хотела ще ни коства минимум 30 евро на човек!? Нали не е възможно това?

Почти никой не ползва обяд ,а много малко ползват вечеря.Закуската също се недолюбва защото е една и съща,всеки ден еднаква ако ще и три месеца да стоите :Най –евтин кашкавал и/или шунка,варено яйце,маргарин,конфитюр,корнфлекс,някъде има и кисело мляко и кроасани,чай,разтворими сокове тип ‘’степ’’,кафява топла водичка под името кафе,разтворено сухо мляко.Няма зеленчуци,плодове……Масово всички се хранят сами. 30 евро може да струва една риба ,15 евро може да е обяд или вечеря за семейство.А иначе по техните пекарни има незабравимо вкусни и разнообразни закуски-баници,кроасани,питки,гевречета,кейкове,соленки , абе чет няматне ,няма да ви стигне времето да пробвате всичките.Пици,гироси и закуски за около 1,5-2евро за парче.За обяд в  някой от суперите има топли витрини-печено пиле,задушени картофи,панирана риба,печено свинско филе,мусака,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка,грах с картофи.

# 137
След последното обяснение, май няма да припирам толкова за All Inclusive  Simple Smile

# 138
  • Стара Загора
Вчера се прибрахме от Тасос (бяхме там 24,25,26 май). Бяхме в Лименас. Плажът, който се намира до пристанището, въобще не ни хареса - беше мръсен. Водата си беше доста студена и така и не влязох, но повечето хора свободно си влизаха и плуваха. Намерихме къде е плаж Макриамус, но там поискаха 3 евро за вход и не влязохме, защото не знаехме на какво прилича този плаж (сега гледам в нета и май си го бива). Ходихме до Амфитеатъра в Лименас, но му правят ремонт и са махнали повечето каменни блокове (беше заграден с мрежи, но на едно място бяха скъсани и видяхме, че има туристи вътре и решихме и ние да влезем).  Втория ден правихме обиколка на острова - спирахме на магазин за бижута Iris Gold, ходихме до манастира Св. Архангел Михаил, фабрика за зехтин в Панагия.
Повече българска реч чухме, отколкото гръцка  Laughing

# 139
Velesa,
най-силната страна на Гърция определено не е инклузивът - къде ще се сравни с това да седнеш в хубава кръчма на брега на морето и да получиш каквото ти е кеф, или пък да пийнеш студено узо с едро нарязана салата на тераската, но все пак внимание:Peterky си копира и само-цитира този пост за закуските от няколко години, насам през месец-два, когато го питат и не го питат.
Всъщност истината е, че хотели всякакви, и закуски всякакви. В масовите/евтините по крайбрежието е общо взето, както казва.

# 140
  • Sofia
От два дни чета темата, защото "сетила се Мара" иска да резервира за края на юни за 3 семейства  Confused Засега навсякъде удрям на камък, но продължавам да ровя и да пращам запитвания  ooooh!

# 141
  • София
И аз съм "Мара" тогава, щото още се подмотвам нещо за тази година, ама не ме гони особен страх от удряне на камък Wink
За Макриамос и храненето от предната страница ще се опитам да отговоря с лееекинко закъснение.
Първо, Макриамос са пример за качествена храна - такива огромни скариди и други морски дарове /сервирани на шведска маса при това/, рядко съм яла дори и в псаротаверна в Гърция. Изключително богата и разнообразна маса, като единствен минус мога да отбележа, че веднага приближава един сервитьор и гледа с очакващ поглед да си поръчаш нещо за пиене /тъй като то не е включено в цената/ и най-малко се разминаваш с минерална вода в стъклена бутилка Авра за нещо от типа на 5 евро. Иначе - тези, които са с малки деца, интересувайте се предварително къде точно на склона ви настаняват, защото най-горните редове бунгала се достигат със сериозно катерене, което в обедните часове не е особено приятно.

# 142
миналото лято бяхме всеки ден на плаж на Макриамос (иначе спяхме на Голдън Бийч), след един месец тази година ще повторим същото, само че си резервирахме в Лименас - намерихме доста по-добри условия там, точно защото пак смятаме ежедневно Макриамос да ни е плажът, а от там е доста по-близо, а също и че има доста по-голям избор на таверни, отколкото из Потамия и Панагия - та по въпроса за храната, нямам идея закуската и вечерята в самия комплекс как е (включената в цената на спането), но пък обядвахме всеки ден на свободния им (платен) ресторант, най-вече защото в района няма нищо друго като населено място и избор на храна (ако не броим един голям супермаркет, от който да си купиш салам и хляб примерно), и с по-малко от 40-50 евро на сядане не сме се разминавали, често пъти над тази сума - риба, пържоли брой ги над 10 евро порцията, и с 2-3 салатки и десерти, бира и вода, си става цифра

Здравейте Simple Smile  Hug
Тази година ни се очертава за първи път да ходим на о-в Тасос и не сме хич "на ти" с нещата около това. Имам някои неясноти и ще съм ви много благодарна да ме просветлите Simple Smile
Като за начало - ще ходим вероятно началото на септември. С две малки деца сме (на 3 г. и на 6 м.). На мен ми се искаше да си вземем апартамент с кухня и не чак да си готвим, но поне да имаме тази опция, вероятно ще преобладават сухоежбините. Но пък мъж ми предпочита да си имаме осигурена храна. Засега сме харесали Makryammos Bungalos и чета доста добри отзиви за плажа им, но пък в цените, които предлагат, които пък не са много ниски, не е включен обяд. Мъж ми смята, че един обяд извън/в хотела ще ни коства минимум 30 евро на човек!? Нали не е възможно това? Говорим за някакви приятни кръчмета, а не за разни ресторанти по хотелите... Кажете вие как процедирате с храната там, защото гледам, че повечето "ветеранки" си взимате апартаменти под наем Simple Smile Всъщност това, на което държим най-много е да е на/в непосредствена близост до плажа.
Малко са ми объркани мислите, ще ме извините, но душата ми спи още  Laughing
Бихме си взели апартамент на плажа, но инфото е толкова много, че просто не мога да изчета всичко Simple Smile

# 143
  • София
antea а защо не ходехте на Голдън бийч яко не е тайна. Естествено, че при положение че Макриамос ви е любим плаж, Лименас е най-разумното решение. За мен също той и Парадисос са едни от най-добрите плажове в Северна Гърция, като аз лично по-клоня към втория Grinning

# 144
ами, след като видяхме Макриамос (на втория ден от почивката), Голдън бийч остана като втора опция, в никакъв случай не е лош плаж, но и не намирам, че е нещо особено, като подчертавам, че сме ходили в по-цивилизованата част, пред къмпинга, а веднъж се отбихме и в крайната част - Криси Акти, което бих нарекла "плаж" с доста уговорки - тясно, камънисто, отзад се веят някакви треви и храсти... неугледно ми беше

просто на Макриамос открихме всичко, което очакваме от плаж - прекрасна гледка, спокоен залив, много зеленина, чат-пат фазанчета създават веселие, като ги видиш как се разхождат Simple Smile страхотно море, огромни чадъри (трима човека спокойно се събират на сянка) и приятни шезлонги, имаш доста културни тоалетни помещения и ресторант на една крачка, бар с ненатрапчива музика, а и от персонала покрай чадърите са доста отзивчиви - присъствахме на случка, при която едно дете си нарани крака (не разбрахме точно как), но долетяха веднага с бинтове и лепенки

естествено, заради такива неща плажът е платен за външни посетители, но цената, смятам, е разумна за общото впечатление, което ти оставя Simple Smile

от силно прехвалените плажове бих препоръчала да не се ходи изобщо до Салиара, освен ако няма мазохисти, решили, че е най-удачно да се заложат там още в 6 сутринта, за да си намерят 2 квадратни метра пясък ... в предишна тема за Тасос бях писала, че хората в морето изглеждаха като доволни волове в локва, просто тотална пренаселеност и гъчкане, а и пътят дотам е кошмарен - целият този мраморен прах, който се вдига от автомобилопотока може да задръсти произволен филтър, какво остава за дробовете на човек

# 145
  • Стара Загора
Мраморния плаж аз също не го харесвам.

# 146
  • Варна
Velesa,
най-силната страна на Гърция определено не е инклузивът - къде ще се сравни с това да седнеш в хубава кръчма на брега на морето и да получиш каквото ти е кеф, или пък да пийнеш студено узо с едро нарязана салата на тераската, но все пак внимание:Peterky си копира и само-цитира този пост за закуските от няколко години, насам през месец-два, когато го питат и не го питат.
Всъщност истината е, че хотели всякакви, и закуски всякакви. В масовите/евтините по крайбрежието е общо взето, както казва.

Ами като не четат !!!
Питат само едни и същи неща предъвквани сто пъти!!!Гърците имат 10 000 хотела , има си хас да са еднакви!!!

# 147
тази гледка от Тасос ли е и къде точно се намира  newsm78

# 148
  • София
тази гледка от Тасос ли е и къде точно се намира  newsm78

pisana306 Да, на Тасос е. В момента се намираме почти до естествената вана. Програмата ни е доста натоварена, тръгваме към Theologos и обиколка на острова, ако трябва ще разкажа допълнително за мястото и много други такива.

# 149

pisana306 Да, на Тасос е. В момента се намираме почти до естествената вана. Програмата ни е доста натоварена, тръгваме към Theologos и обиколка на острова, ако трябва ще разкажа допълнително за мястото и много други такива.
Разбира се  Hug Hug Hug разказвай,разказвай  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт