Жената Рак – 8

• 59 261
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
The devil is in the details и раците винаги ще го намерим. Това е непонятно аз един леконрав близнак, това е положението и не виждам смисъл от превъзпитаване, 2 различни вселени са. И не- не ни е трудно да го повярваме, това е една от сложните и респективно специални зодии.
Ако и в семейството на свекърва си така се буташ, както тук в темата, да се опиташ да променяш начина, по който се гледа на нещата, нормално е да не те долюбва много, не обичаме хора, които си пъхат носа там и онам, а близнаците са всеизвестни с това

# 661
  • ВАРНА
Интересно ... Аз принципно държа на мнението на мъжа ми,за него съм омъжена,не за свекървата да ти кажа честно  Peace И всяка зодия е сложна по своему,това,че не разбираш Близнаците мен лично не ме вълнува и ме изненадва откровено нападателното отношение в поста ти   newsm78 Обърнах внимание на това,което е написано в началото от автора на темата,защото е нещо,което на мен ми пречи в нашите отношения снаха/свекърва. Мога да споделя,че и на сина и (ЛЪВ) тази свръхпротективна обич също му действа задушаващо,но за това съм виновна аз,щото той мамин е задължително идеален и щом не слуша,значи аз съм причината Peace Със здраве си останете всички ,щом е разрешено само Раци да пишат тук  Peace

П.П. И понеже сме на по 40г с половинката,представата ми кой в чие семейство се бута явно е различна от твоята позиция 😊

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 15:56 от morgana07

# 662
  • Тра-ла-ла
Аз съм по-широко скроен Рак и ми е интересно да чуя мненията на другите за зодията или конкретно за мен. В крайна сметка не сме идеални и поглед отстрани не е излишен. Друг е въпроса дали ще взема на сериозно мненията Laughing Но понякога критиките са градивни. Peace

Майка ми също е Рак и на никой вкъщи не му е лесно с Фюрера Joy Не случайно при първа възможност си бих камшика и сега ми е по-леко да се прибирам чат-пат вкъщи Crazy

# 663
  • София
П.П. И понеже сме на по 40г с половинката,представата ми кой в чие семейство се бута явно е различна от твоята позиция 😊
Имах предвид в това на свекърва ти, не визирам теб и съпруга ти. Peace

# 664
  • ВАРНА
Писах тук с желанието да дам именно различен поглед на някои общи рачешки качества.Имам 2ма много близки приятели раци мъже,които явно са си отворили черупките за мен и са чудесни хора.В отношенията със свекърва Рак не случих,първо защото си мисля,че никоя нямаше да е достатъчно добра за маминото чедо 😊 . Аз съм подвижна въздушна зодия,скачам отвисоко и се уча да плувам в движение.Не ме е страх да се проваля,страх ме е да не опитам.За мен такива мисли като седмици планиране са непонятни,затова и често сменям плана в движение.Факт,който я дразни и явно в рачешките очи е вятърничевост,в моите е ефективност.Това,което никой не би следвало да проявява към нов член в семейството обаче е липсата на уважение.Едно благодаря за подарък,независимо дали се харесва или не е добро възпитание,а не проява на лицемерие според мен.Изобщо като социални умения ми е малко мъглява зодия,защото няма как да отгатна какво иска,тя се сърди и се хваща за всяка дума,една такава мнителност,че с всяка реплика искам да я обидя...После не си говори със сина си със седмици,страда мълчаливо (за няма нищо в повечето случаи) и накрая всичко е ок и се правим всички,че нищо не е било 🤤 На мен тези емоционални въртележки за толкова години ми идват в повече,вече започва и внуците да замесва и да им вменява чувство за вина,че не звънят на баба си и все им е сърдита.Децата никой не ги спира,просто бабите не са първия избор за контакт 😊 В крайна сметка схигнах до извода,че насила хубост не става и щом няма да се уважаваме - така да е.Някой писа,че раците са силно чувствителни и в същото време абсолютно нехаещи за чувствата на другите - това е и моето впечатления.Явно не бях зачислена към семейния кръг и винаги си останах "чуждата".Жалкото е,че от това страда сина и,но явна някаква непримирима гордост и вътрешна увереност,че е по-наясно какво е по-добро за нашето семейство е по-важна....

# 665
  • София
Клише до клише. Можеш да бъдеш сигурна, че едно обмислено и планирано начинание+план А, Б, а защо не и С, винаги  бива увенчано с успех в дългосрочен план и (почти) никога не се проваля. За важните решения в живота това е една много приятна ефективност, да ти кажа, която спестява ядове.
Относно социалната адекватност- явно си попаднала просто на кофти човек. Смея да твърдя, че почти всички раци, които познавам, са изключително тактични и възпитани с непоносимост към лоши обноски и простовато поведение.

# 666
  • Тра-ла-ла
Да, Раците не понасяме когато хората около нас да не знаят какво искат, как го искат, защо го искат. Днес едно, утре друго, тръгнат да правят 3то, а се получи 4то. И накрая с едно такова поведение в стил "Е, кво пък толкова е станало". ooooh! Нямам нищо против такива хора, ако съм страничен наблюдател. Но като съм част от тези динамични трансформации на желанията и действията - НЕ, благодаря.  Не мога винаги да съм на стенд бай на такива хора и до последно да не знам какво ще става. Усещам се и аз, че не трябва да планирам чак толкова и се старя да не го правя за дребни неща. Обаче някои зодии и за важните неща са "вятър ги вее на бял кон" и всичко им се струва лесно и незначително.

morgana07, аз много добре разбирам за какво говориш. 3 поколения жени Раци сме в семейството  Crazy Обаче оплайквайки се от модела на свекървата с планирането, де факто се опитваш да наложиш своя модел на поведение като по-подходящ. Което не бих казала, че е ОК. Всеки си има своите разбирания за нещата. Просто вашите се разминават.

# 667
По принцип има тема за свекървите, оплакванията ти май са за там

# 668
Някой писа,че раците са силно чувствителни и в същото време абсолютно нехаещи за чувствата на другите - това е и моето впечатления.Явно не бях зачислена към семейния кръг и винаги си останах "чуждата".
Ох, това е толкова вярно и се усещам, че е така, но егоизмът явно надделява. Аз съм рак и действително доста пъти мисля повече за моите чувства и не си давам сметка за това как се чувстват другите около мен. Градя стени около себе си и дори кръвни роднини ги приемам като чужди.  Не ги приемай нещата лично, тя така се държи с всички. Сигурно ти е трудно и явно по някакъв начин търсиш одобрението й, но по-добре не й се впечатлявай толкова за твоето собствено спокойствие.  Hug

# 669
Това и да е вярно, то всеки рак след няколко мили думи става мек като памук.  Даже сме много лесни Simple Smile

# 670
По отношение на проявите на съчувствие, дори съм сензитивна повече от необходимото и гледам да не съчувствам твърде много, че за някои хора това е покана да ти се качат на главата.

# 671
  • ВАРНА
По принцип има тема за свекървите, оплакванията ти май са за там

Прекрасните любвеобилни майки Раци един ден дай Боже стават тъщи/свекърви 😊 Обсъждате рачета деца/съпруги/ майки, но не е по темата свекърва ? За себе си съм разбрала,че с конкретния човек няма да се сработим,желанието би трябвало да е взаимно.От всичко в крайна сметка между 2стола е синът и не бих казала,че му е ок 😟 Един от поводите за сърдене беше,че сме инвестирали с него в извънградска къща НАШИ спестявания и как така сме пропуснали да я питаме за мнение 🤤🤤🤤 На по 30+ години ! Сериозно ? Сигурна съм,че сте всеотдайни майки,но от определена възраст малко повече самостоятелност на децата не е излишна и не е лична обида към вас  Peace

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 21:46 от morgana07

# 672
Аз се разбирам чудесно с близнаци,по принцип, но и сред тях има кофти хора. Така е и с раците, и със свекървите. Рак да не се разбира с близнак ми е странно, но какво да кажа...За това трябват двама. Да подадат ръка и да се срещнат по средата.

# 673
  • ВАРНА
Пожелавам на всички Рачки хармонични щастливи семейства,в крайна сметка всички се стремим към това,независимо от зодията  Peace

# 674
  • Тра-ла-ла
Аз си мисля, че някои Раци стават егоисти с времето, а други са си такива по рождение. Първият вид просто с течение на времето осъзнават, че само си патят от своята доброта, отзивичивост и емоционалност и лека полека отиват в другата крайност. Вид защитен механизъм, който сработва все по-силно и по-бързо.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 22:35 от Джулая

Общи условия

Активация на акаунт