Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 72

• 71 239
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Ааааа,то чайче всеки може!

Аз ще опитам комбинацията на Лютфи,вино с локум  Joy Joy

Joy Joy Joy
Надявам се да се окаже по-сполучлива от предишната - толумбички с бира.  Joy

А относно въшката, аз отдавна имам съмнение, че от вида "срамна".  newsm47

Бая се охранила в тези потури..Той и затова Сюлейман така доволно се усмихна като я видя..Ше свърши работа Рустем!

# 676

Каня ви на чайче с Рустем и ви желая приятна вечер!
Изключително ми е драго, че днес сме в почти пълен форумен състав!  Hug [/b] [/i] [/color]

Лидия,  Hug много сладко клипче.      bouquet  bouquet
Озан имал и много чаровна усмивка. Без да е красавец, носи някакъв чар.
Тренди, Надежда, Hug Hug споделям. Това е първият филм, в който го гледам. В началото много не го харесвах, но сега все повече ме омайва. Между другото той вече претърпя една трансформация. От онзи невзрачен коняр, който се промушваше като невестулка и се чудеше как да угодничи на Хюрем, сега добива все повече увереност, самовглъбеност. И тази промяна стана някак си неусетно. Ще ми бъде интересно да видя как Михримах ще започне да го опознава и открива качества, които ще я накарат да се влюби. Изобщо предстои интересна история, ако няма излишни пълнежи и като си тръгнат вече доскучалите ни героини.
А  на Хюрем като че ли нарочно и налагат тези грозни и истерични мимики, за да изглежда по-глупаво. Не знам защо са решили да я окарикатурявт по този начин. Но това не ми пречи, защото като я сравнявам с другите султанки, направо си е супер. Последните епизоди е много красива.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 19:34 от Moniiica

# 677
Преди 500 години,
през морета и долини,
в Диарбекир изпратен,
Рустем паша човек бил знатен!

Щял да става ,
първи зет -сладък като липов мед.
Михримах мома голяма,
дъщерята на султана,
дала своето съгласие,
за вечно брачно щастие.

Ала Шах султан и Махи,
заедно със други свраки,
план набързо пак скроили,
та изпратили Лютви,
навред лъжи да намълви,
че е болничък Рустем.

Но султана щом разбира,
доктора на път подиря,
при Рустем да разкодира
че глава му не побира,
що за болест е проказа,
с пример иска да му се доказва!

Доктора Рустем преглежда,
"златна" въшка от косите му извежда,
слага я във стъклен плен,
на султана носи я засмен!

А султана щом я вижда,
със сини си очи примигва,
и доволен се протяга,
празненството не отлага!

ПП:Речено- сторено!

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 19:42 от trendafilka

# 678

Тренди, велика си!!!  bouquet

Moniiica, в момента (в смисъл тези дни) дават по Диема Фемили филма "Истанбулска приказка". Озан Гювен играе една от главните роли, макар и не толкова положителна, но можеш да добиеш представа за играта му. В съвременния си вид е още по-сладък. Peace

# 679
Тренди,Супер си !  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За една въшка 5 страници изписахме..  Joy Joy Joy

# 680
Тренди,Супер си !  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За една въшка 5 страници изписахме..  Joy Joy Joy

Випче,ама тя не е каква да е,тя е специално отгеждана и обгрижвана.
Ето виждаш какво уважение изпитва към нея и доктора,как нежно я е
хванал с пинсетка.Въжка-мъжка достойна за глава на бъдещия султански зед.
Браво,браво на нашата поетеса Тренди,че я възпя в това чудесно творение.
Ако беше една дребна,едва забележима въжка, нима щеще да вдъхнови
нашата Тренди?Не,разбира се!

# 681
Въшката от филмов се превърна и в литературен герой  newsm44

Тренди  smile3501 smile3525

# 682
Ето и нагледен исторически матрИал :

# 683
  • Пловдив
✿ ВЕЛИКОЛЕПНИ  ПОДСКАЗКИ  ✿

И така, скъпи приятели , какво ще ни поднесе следващата серия? Напомняме , че за достоверността на  информацията Администрацията не носи отговорност (всичко е по волята на  Шахин)
✿Независимо колко са се бръкнали , Шах Султан и Ко за материал,за да взривят  каретата новоизлюпения жених , Рустем се оказва неподатлив на долнокачествения барут Все едно че нищо не се е случило, Рустем Паша спокойно  си продължава пътя  за срещата със своята лунолика.
✿Падишаха на целия свят издава заповед за  провеждане на  обряда  по обрязването на  своите Шехзадета. В деня на този обред ще се  състои и  сватбата на Михримах и Рустем, която ще продължи 15 дена!
✿Ще  видим  и монолог-душеизлиянието на  Михримах , а също и първата брачна нощ на  Михримах и Рустем,след която  Михримах ще открие за себе си  че е огън и пламък. Нека от сега нататък всички се страхуват от този огън». Рустем ще има възможност да и докаже , че заради нея е готов да се прости дори с живота си .
✿Наи -сетне е 1541 год. Тази година ще донесе в сериала нов персонаж- дъщерята на  Михримах  и Рустем. Ще видим , че Рустем е  станал добър баща и мъж.

✿Лютфи Паша на свои ред ,започва похождения с жени с  «леко  поведение». А Рустем Паша става Кубе Везир
✿Падишаха наи- накрая разбира , че дечицата вече са порастнали и е време да ги разхвърли  по санджаците. В тази серия ще видим как Султана взима  решение да изпрати по санджаци изведнъж и тримата принца. .
✿Нигяр, която след  дълго търсене така  и не намира дъщеря си се връща в столицата с неутолима жажда за мъст  в сърцето и желание да  отмъсти на  всички които са я унижавали. Получила одобрение от  Шах Султан за линч на  Рустем, тя таино  се  отправя в двореца  на  Михримах и Рустем . Но, както се казва , апетита идва с яденето . Тя разбира че смърта само на , Рустем няма да утоли жаждата и за мъст. Под заплаха ще са и  Михримах, и детето  и Хюррем

# 684
 Joy Joy Joy Тренди, поздравления!  smile3525
 До сега не бях срещала произведение, в което лирическият герой, вдъхновението на поета, е Въшката.

Жу,  Hug ще го позагледам този филм "Истанбулска приказка". Интересно ми е да го видя Озан и в друга роля.

darkroze    bouquet  bouquet
Нищо не споменават за Хатидже. Нали трябваше отдавна да е при Ибрахим?

# 685
Страхотна си, darkroze  Hug

Вчера четох инфо за любовта на Мимар Синан към Михримах. Ако включат и това в следващите серии ще стане още по-заплетено и напечено  Grinning

# 686
Въшката от филмов се превърна и в литературен герой  

Лили-  bouquet

.

# 687
Много  ми се иска да продебатираме "атентата" над Рустем.Как смятате че ще се спаси?
Много ще се радвам да прочета мненията ви... Peace  bouquet

# 688
Много  ми се иска да продебатираме "атентата" над Рустем.Как смятате че ще се спаси?
Много ще се радвам да прочета мненията ви... Peace  bouquet

Какъв "атентат" с тез китайски фойерверки, той като ги настъпи и ще ги загаси ..  Joy Joy Joy

# 689
Може да си развъжда още угоени въшки, да го пазят от опасности  Joy

Общи условия

Активация на акаунт