Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 72

• 71 242
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Joy Joy Joy Joy И аз се чудя защо са направили около Русе Института "Образов чифлик", а то било Рустем да си прави ферма за въшки..Този институт е още от турско време и е първия в България..А пък Рустем възстановява Русе като град..

# 691
Ферма за не какви да е, а султански въшки limited edition by Rustem hahaha

# 692
Аз тези въшки ще ги сънувам сигурно,но понеже се впечатлих,намерих това..

ПРОКАЗА

Вие се оплаквате от въшките, но не знаете, че проказата може да се лекува с въшки. Сифилисът може да се лекува с въшки и бълхи. Казвате: „Как се лекува?” Ще туриш въшките да се навъдят. Ако имаш проказа, тури въшките свободно да пълзят и те ще те излекуват. Те ще нападнат проказата и ще започнат да я ядат.

от Петър Дънов..

# 693
А някой по-вещ може ли да каже дали има разлика между съвременния турски език и този който се говори във филма?  newsm78

# 694
Абе,не съм вещ ,но във филма се говори на съвременен литературен турски език,който се различава в различна степен с говоримия както в границата на републиката,така и в съседните страни.
Изказът на СС в някои случаи е по-особен ,както и писанията,все пак за такъв период от време езикът се е развил Hug

Чета ,че и ферми и чефлици сте открили...мале-мале,значи и от животновъдство сте разбирали-машалла Hug

# 695
А от какво всъщност умира шехзаде Мехмет и след възкачването на Селим на трона, какво става с Баязид и Джихангир?

П.П май съм твърде любопитна  Blush  Simple Smile

# 696
А от какво всъщност умира шехзаде Мехмет и след възкачването на Селим на трона, какво става с Баязид и Джихангир?

Мехмет умира от болест.

Баязид е удушен от баща си,като Мустафа..

Джихангир от свръхдоза умира.

# 697

ПРОКАЗА

Вие се оплаквате от въшките, но не знаете, че проказата може да се лекува с въшки. Сифилисът може да се лекува с въшки и бълхи. Казвате: „Как се лекува?” Ще туриш въшките да се навъдят. Ако имаш проказа, тури въшките свободно да пълзят и те ще те излекуват. Те ще нападнат проказата и ще започнат да я ядат.

от Петър Дънов..

Joy Joy Joy
Какво може да предизвика появата на една въшка Рустемова... Joy Joy Joy

Иначе си мисля ,че като хитър човек Рустемката може да е използвал 2 карети ,едната от които фалшива и именно нападението да е било върху фалшивата карета... newsm78
Всъщност не знам какво са измислили Шехниновци ,утре може и да рзберем повечко...
Относно подсказката за Нигяр -прехвърля всякакви граници на фантазията и се превръща в Нигяро-Зоро отмъстителката!/Даже си я представям с черна маска/

# 698

Мехмет умира от болест.

Баязид е удушен от баща си,като Мустафа..

Джихангир от свръхдоза умира.

мерси newsm10

# 699
Не си любопитна,а любознателна и припряна Hug
Всичко ,което питаш сме го писали и обсъждали,надълго и широко.
Мехмед умира от болест,едра шарка" вероятно заразен от пратена му наложница от Мафхидевран.
Баязид е удушен по заповед на СС години след смъртта на Хюрем,за предателство-съюз със съседен вражески владетел.Джихангир умира скоро след Мехмед-различни версии,вероятно болест.
Лека и спокойна вечер. Hug

# 700

ПРОКАЗА

от Петър Дънов..

Joy Joy Joy
Какво може да предизвика появата на една въшка Рустемова... Joy Joy Joy

Иначе си мисля ,че като хитър човек Рустемката може да е използвал 2 карети ,едната от които фалшива и именно нападението да е било върху фалшивата карета... newsm78
Всъщност не знам какво са измислили Шехниновци ,утре може и да рзберем повечко...
Относно подсказката за Нигяр -прехвърля всякакви граници на фантазията и се превръща в Нигяро-Зоро отмъстителката!/Даже си я представям с черна маска/

Аз вече се чудя проказа или сифилис е имал Рустем? И двете болести се лекували с въшки  Joy

# 701
Не си любопитна,а любознателна и припряна Hug
Всичко ,което питаш сме го писали и обсъждали,надълго и широко.
Мехмед умира от болест,едра шарка" вероятно заразен от пратена му наложница от Мафхидевран.
Баязид е удушен по заповед на СС години след смъртта на Хюрем,за предателство-съюз със съседен вражески владетел.Джихангир умира скоро след Мехмед-различни версии,вероятно болест.
Лека и спокойна вечер. Hug

Следя Ви от скоро, затова не съм  изчела всичко по темата, за което се извинявам.

Благодаря за инфото, лека вечер на всички  Wink

# 702

Аз вече се чудя проказа или сифилис е имал Рустем? И двете болести се лекували с въшки  Joy
Joy Joy Joy
Карай все тая ,то с тия посещения в таверната всичко може да се хване... Joy Joy Joy
Важното е ,че вече знаем как се лекува проказа и сифилис... Rolling Eyes
Vaness@ питай душа,няма лошо ...

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 23:14 от trendafilka

# 703
Специален поздрав  гарниран с възхищение от мен ,за поясненията,подсказките и одата за въшката LaughingСупер сте!
Скрит текст:
[/size][/color]

# 704

Нещо красиво за лека нощ. Hug

Общи условия

Активация на акаунт