Негримираната жена

• 60 745
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 15
Лично аз се гримирам,и имам самочувствието,че го правя добре. Освен това ми доставя удоволствие,не ми отнема много време. Много държа също на хубавия и поддържан маникюр.
Не смятам,че негримирана означава неподдържана,но с подходящ грим би било много по-добре.

# 16
Гримът прикрива несъвършенства.
В действителност има жени, които наистина нямат нужда от прикриване.Познавам такава, само лек цвят на устните и нищо друго, но има свеж тен и винаги изглежда привлекателна.

Същевременно- момичетата от горните класове в училище, в което учи и моето дете приличат в по-голямата си част приличат точно на маймуни с гримирането.Вярно, в тази възраст трудно се постига умелост , но се предполага, че имат майки, които да ги насочат.

Грим като самоцел не е особено разкрасяващо средство.

Но при вечерни мероприятия липсата на грим прави блед тен, затова мисля, че в тези случаи е почти задължително гримирането.

# 17
Гримирам се. Не слагам силен грим, но не излизам без.

# 18
Много добре различавам женствената и красивата жена от гримираната  Wink.

# 19
  • София
Напоследък не се гримирам, докато допреди 5-6 години не излизах без грим. Имам хубава кожа и не ми е нужно да се клепам излишно. Е, слагам малко гланц и спирала за очи от време на време, колкото да не е без хич.

# 20
Негримираната жена е като умита чиния! Mr. Green

И аз така мисля. Особено такива като мен- бели и светли, с руси мигли и вежди  Simple Smile И най-съвършените черти имат нужда от леко подсилване на цветовете при нашия цветови тип  Wink
Иначе, мургавите дами май по-могат да си позволят да ходят натюр.

# 21
Изключително рядко се гримирам.Обикновено, когато излизам вечер....
През деня не помня откога не съм слагала нищо, освен крем за лице.
Като млада и зелена доста се клепах.Добре, че бързо-бързо се осъзнах.
Първо, гримът състарява младото  момиче, колкото и умело да е положен.
И второ, е много агресивен към кожата.И способства за по-ранното появяване на бръчки.

Моля, нека не започва спор как съвременният грим е щадящ и т.н.
Всеки има право на мнение.Моето е такова.Сравнявайки се с познати, по-млади от мен, отчитам, че имам в пъти по-малко бръчки около очите от тях.

Конкретно по темата-гримът не ми е критерий дали една жена се поддържа или не.

# 22
За някои жени би било много по-добре да ходят без грим, отколкото с този, който си правят...
Но и аз смятам, че малка доза освежаващ грим е идеален за всяко лице. Много рядко някоя жена не се нуждае от никакъв грим и има перфектна кожа, изразителни очи, или хубави устни, а трите накуп... май никога.
А пък жени с ръце като на перачка, не одобрявам по никаква причина.

# 23

Уважавам труда, захабяващ ръцете и хората, които го работят.  Сори за оф-а.

# 24
  • София
Не, не мисля, че негримираната жена е неподдържана, но е факт, че умело поставеният грим може да направи чудеса Simple Smile
Докато ходех на работа задължително се гримирах. Сега използвам грим, само ако вечер излизаме, иначе през деня в парка някакси ми е неуместно, а и ми се струва излишно Peace
Ползвам всеки ден само тониращ крем за лице и гланц за устни.

# 25
  • София
За някои жени би било много по-добре да ходят без грим, отколкото с този, който си правят...
За съжаление много малък процент жени умеят да се гримират.  Peace И по-добре е за тях да ходят по-семпло нагримирани, вместо да се излагат.  Wink

# 26

Май не си ме разбрала правилно! Не уважавам жени с почупени или изгризани нокти, с два дълги и оформени нокътя и три счупени, с лак до половината на ноктите. Всичките тези неща нямат нищо общо с труда и уважението към него! Не съм мързелана, която се лакира по цял ден, или се кипри и мацоти, ако това си мислиш за мен! Но дори и като измия една купчина чинии имам маникюр, ползвам крем за ръце и не ходя с огризани нокти, или олющен лак. Освен това работата ми е такава, че мия с много вода стъкленици, по много пъти на ден и въпреки това не оставям ръцете си да се съсипват.

# 27

Май не си ме разбрала правилно! Не уважавам жени с почупени или изгризани нокти, с два дълги и оформени нокътя и три счупени, с лак до половината на ноктите. Всичките тези неща нямат нищо общо с труда и уважението към него! Не съм мързелана, която се лакира по цял ден, или се кипри и мацоти, ако това си мислиш за мен! Но дори и като измия една купчина чинии имам маникюр, ползвам крем за ръце и не ходя с огризани нокти, или олющен лак.
Разбрах. Думата "перачка" ме насочи към труда.  Peace

# 28
Мисля,
че тотално неподдържаните коси (това е особен български феномен, който почти никъде другаде не съм го виждала) и липсата на премерени аксесоари - подходящ шал, чанта, 1 бижу, са по-пагубни за общия вид на жената.

Не се гримирам на първо място, защото ме мързи, но виждам ясно в огледалото разликата с времето, когато нямах нужда да се гримирам. Т.е. има си време и място за всяко нещо. Деликатната употреба на боички би направила красивата жена прекрасна, а грозната жена - приемлива, прекалената би направила и двете жени за посмешище.
Отделен проблем по отношение на грима ми е, че чета медицинска литература и знам какви форми на живот развива една използвана (лично, не от други хора) 5-6 пъти спирала за очи...  ooooh! Какво остава за сценичните и телевизионни гримове, където всички хора се мацат с една четка и с една кутия бои...

# 29
Мисля,
че тотално неподдържаните коси (това е особен български феномен, който почти никъде другаде не съм го виждала)
Това много хора го казват... Явно много се забелязва. Какво точно имате в предвид?

Общи условия

Активация на акаунт