Забраненият плод (Aşk-ı Memnu)- сериалът, който остана в сърцата ни !~ 91

• 41 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
# 46
# 47
Отново първа награда за наш левент - най- добър актьор, за превъплащението му в ”Сънят на пеперудите” ! Party Party Party

Малко късничко, но да споделя и аз възторга си от наградата.  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68

Госпожата,  Heart Eyes благодаря за темата!  newsm51 newsm51 newsm51

А по повод сватбата на батко Джем:
Скрит текст:
На мен нещо най- естенствен ми стои Къванч и майка му на всички снимки. Булката е хубава, но е с излишно силен грим за мен. Не усещам никакъв трепет между младоженците. Тя ми стои някак позьорски. Той пък все едно не се жени той, а някой познат. Нещо не ми се понрави цялостната картинка, а и това , което казвате за липсващата част от семейството, е наистина будещо въпроси. Знаем колко задружни и сполетни са като семейство. Поне това ни показват.

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 01:52 от sinq laguna

# 48
Добро утро !  Hug

Лазаровден е !
Да са живи и здрави всички именици, да се свети името им, да го носят с гордост и достойнство !   bouquet

Скрит текст:
Православната църква отбелязва днес Лазаровден. Празникът припомня един от най-вълнуващите сюжети от Евангелието - възкресението на Лазар от гр. Витания. Исус Христос го извежда от гроба и го възвръща към живот на четвъртия ден след неговото погребение, в знак на благодарност за проявеното гостоприемство. Лазаровден се празнува в предпоследната събота преди Великден. На този ден се изпълнява обичаят лазаруване.
 Според българската народна традиция, Лазаровден или "Лазарица", "Лазарова събота" е денят, в който се ознаменува превръщането на подрастващите момичета в моми за женене. На този ден групи от по шест-седем момичета, облечени в празнични дрехи или невестински костюми и закичени с венци и китки, обикалят домовете в селото, като пеят обредни песни за всеки член от семейството, възхваляват деца, стари, млади, моми, ергени, невести, както и овчари, говедари, коняри. Домакините ги даряват с яйца и пари.
 Вярва се, че къщата, в която са влезли и пели лазарки, ще бъде честита през цялата година. Лазарките обхождат горите, реките и ливадите. С песен навлизат в нивите и пожелават богата реколта от раззеленилото се жито.

# 49
Честит светъл празник на всички!  Hug

# 50
Здравейте!

Ето кой още е бил на сватба на батко

А бяха писали,че са се развели

# 51
Joy

-А ,червена книжка.....а жълтата след коя година от брака я дават?!

Днес гледах репортаж от това събитие по Канал Д ,Къванч бе доста щастлив а и майка му ,доста хубава жена

# 52
Здравейте!

Ето кой още е бил на сватба на батко

А бяха писали,че са се развели

Hug Hug Hug
Не са се развели, даже май Седеф е бременна ! Peace Много се радвам, много ги харесвам като двойка и знам, че са едни от най-близките до Киво хора !  Peace
И още по- озадачена оставам, от осъствието на сестрите и другия брат.

Лагуниии,  Heart Eyes аз по принцип нещо изобщо не мога да разбера техните сватбени ритуали . В тези огромни зали като киносалони, на маса... ама - адети. Иначе и на мен булката ми е много гримирана, а Джем си е като изтукан направо . Laughing

# 53
Ти знаеш ли как се обича жена,
 дето толкова пъти е падала,
 че е кръстила с галено име пръстта
 и мечтае, мечтае за клада?
 Тя измисля за тебе добри имена
 и диспутите грозно я плашат.
 Ти знаеш ли как се целува жена,
 която беседва със чашата?
 Уморена претърсва с очи течността
 и убежище търси, и прошка.
 Ти знаеш ли как се преражда жена,
 която умира нарочно?

Елена Биларева

# 54
# 55
На рамото ти искам да заспя,
 ръце около мене да обвиеш,
 във тайната магия на съня
 от всички и от всичко да ме скриеш.

Да бъда само твоя във нощта.
 Да бъда миг – от други непогален,
 мелодия, нечута досега,
 искра от огън, още неразпален.

Да бъда нежна, мека топлина,
 във теб като река да се разливам
 и като тънка струна да трептя,
 с ухание на цвят да те опивам.

Да бъда ласка в порива мечтан,
 да бъда пулс на ритъма сърдечен
 и стих да бъда – тихо прошептян,
 да бъда бряг – и близък, и далечен.

Дори да ме усетиш сутринта
 до болка твоя или много чужда...
 на рамото ти още ако спя -
 така ме остави... не ме събуждай..

kadife_

# 56
# 57
# 58
ДА НИ Е ЧЕСТИТ ЕДИН ОТ НАЙ-ПЪСТРИТЕ И НАЙ-КРАСИВИ ПРАЗНИЦИ- Ц В Е Т Н И Ц А

Честит празник на всички, които празнуват днес! Бъдете живи и здрави, красиви и жизнерадостни!

# 59
Добро утро ! Честит Празник и от мен ! От сърце пожелавам на всички, които носят имена на цветя, да продължават да красят света !
Почерпете се и за здравето на моята майка, която празнува днес !  Hug

Пъстър, цветен и усмихнат ден ви пожелавам !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт