Дискова херния - 7

• 149 111
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Не искам да прозвучи грубо, но ми се струва, от прочетени и споделени мнения,че на всеки втори, ако не на всеки в гръбначен център се предлага озон. Малко като експериментално ми звучи вече.

# 481
изобщо си мисля че този озон помага при някой хора но  в точно определен момент за който лично аз нямам идея. скоро разбрах че д-р стоев е предложил на дама да лекува с озон сраствания ,за което съм чула мнение на друг неврохирург даже че вреди.прилаган е при стари калцирани хернии за които изобщо няма шанса да помогне .сигурно трябва малка прясна херния .

Озонът определено работи, няма значение дали е голяма или малка хернията, при по водни хернии действа, няма как да се разбере с точност нивото на хидратация на хернията затова трябва да се прави при всеки. Лошото е , че си е болка и нерви ако не помогне, затова по добре да си правите дискосан метод. мен ми е интересно има ли някой с ендоскопска операция на херния в центърът нали това им е силата!!!

# 482
Въпросният синдром на ставни фасетки, няма нищо общо с моите симптоми  Shocked  
Продължавам на мисля,че си ме лекуват на сляпо без да знаят какво ми е, и на скенер видяха лумбарни прешлени- няма хернии #Crazy
Видя ме и невро хирург - неговото предположение, за невропатия по съвпада по симптоми със синдрома на фасетките, ама знае ли човек  newsm78
Май са ти писали тази диагноза,защото не знаят какво ти е и вероятно ще ти предложат високочестотна денервация.Явно го правят в болницата-това е от сайта им и не биха се отказали да ти вземат парите.Симптомите наистина не са като на ставните фасетки.По добре иди в София в Гръбначния център.А междувременно почни да взимаш ензимите,босвелия и рибено масло(ама не от черен дроб на треска или моруна)
След поредица от симпотоми, като слабост в краката, парестезии, по кожата, изтръпване по ишиасът на двата крака, болки и спазми на мускулите мислех, че са от вратната херния , но реших да си направя скенер и се сдобих с нов "бомбирал диск на ниво л4л5". Това е. От там са явно ишиалдичните проблеми това е нивото на ишиаса. Изхернихме се от всякъде! Tired
Нормално е никси,това си е дискова болест и щом имаш на шията голяма е вероятността да имаш и на кръста.За това според мен е добре да се пият ензими,глюкозамин и т.н. и да се прави курс с инжекции Дискус и другите 2-интервертебралис и фуникулус поне веднъж годишно,за да се укрепят останалите дискове.
Мен кръста до преди 2 години ми правеше кризи 2-3 пъти в годината(явно имам и там херния).След като приложих тази терапия заради шийната херния,с кръста нямам проблеми newsm78(чукам на дърво)

# 483
Имам едно питане..Закупих си  този антицелулитен масажьор  ww.youtube.com/watch?v=G9WjxRzHMOY   ...но сега се замислям как ще повлияе на нервите на краката,не смятам да го използвам в областта на кръста ..Някой има ли идея как се отразява такова вибриращо-масажиращо нещо на нашите болежки(пак подчертавам,че смятам само по краката и и д-то да го използвам )

# 484
NikoDim и аз това казвам - никой не знае какво ми е, и всеки си мери знанията и опита върху мен- пари не ми взимат, но нервите ми ги няма никак  Shocked
Аз ако знам какво ми правят и слагат  Shocked
И двата пъти при въпросните процедури колабирах, последният път 2 пъти !
Натъпкаха ме със системи, чух при една от визитациите - започваме профина #Crazy
Вчера и днес  болка почти -няма!
Изписаха ми лекарства - едно от който е само ново и нямам намерение да ги взимам, решила съм да изолирам болката максимално,  не усетих кога тя превзе съзнанието, живота ми и всичко!
Така или иначе диагноза не чух, и какво ако отида в Гръбначният център - слагат озон, каква е гаранцията, че някой ще ми обърне внимание?
Нямам нерви, ще търпя и изолирам- за лекарства не ми се слуша!

# 485
Не искам да прозвучи грубо, но ми се струва, от прочетени и споделени мнения,че на всеки втори, ако не на всеки в гръбначен център се предлага озон. Малко като експериментално ми звучи вече.
Ева, може би има някакъв ефект, минимален и временен според мен, при всеки е индивидуално, но колкото по-малко мислим за решение на проблема- толкова повече задълбаваме с него,но проклетите непоносими и ограничаващи болки ни подлудяват !
Ще си оправим, но май не с лекари- а сами  Hug

# 486
Здравейте! Можете ли да ми кажете къде да си направя ЕМГ (с направление)? Казаха ми, че е болезнено и това ме стряска. Много ли боли?

# 487
Здравейте! Можете ли да ми кажете къде да си направя ЕМГ (с направление)? Казаха ми, че е болезнено и това ме стряска. Много ли боли?

На сестра ми са й правили, не е толкова болезнено, леко пускане на ток- така ми обясни тя, не е като да ти слагат инжекция в диска на самия прешлен  #Crazy

# 488
Не е болезнено изследването, не се притеснявай.

# 489
Не е болезнено изследването, не се притеснявай.

Много ви благодаря! Толкова съм се изплашила.
Усещам ужасно вковаване. Предписаха ми Дексофен инжекции, а прочетох, че дразнели стомаха.  Май ще се откажа от тях. Препоръчайте ми нещо за мазане.

# 490
  • София

На мен ми го прави доц. Новачкова в Токуда, но не знам с направленията как е положението. В смисъл мисля, че приема с направление, но не знам колко се чака - нали знаеш, че за платеното са едни часове, за по каса са други. Казват, че била корифей в областта. Беше мила и внимателна, както и упорита да разбере откъде ми е проблема. Пускат ти леко ток и съответния пръст подскача. Не е много приятно, но чак болезнено не бих казала.

Искам да работя на ходеща пътечка. Само като ходя ми е гот, седна ли и пощурявам. А и това физио само ме разбъчка още повече  Close

# 491
Здравейте   bouquet

За да не отварям нова тема, нахлувам така безцеремонно във вашата, надявам се да ме приемете  Hug

Въпросът ми е - можете ли да ми препоръчате кинезитерапевт за приятеля ми, който е с 4 "малки" дискови хернии на шийни прешлени? Насочен е към кинезитерапевт от личната лекарка, но не му е препоръчано конкретно име на специалист, а просто да се обърне към някой такъв. Имате ли опит с кинезитерапевти?

# 492
Здравейте   bouquet

За да не отварям нова тема, нахлувам така безцеремонно във вашата, надявам се да ме приемете  Hug

Въпросът ми е - можете ли да ми препоръчате кинезитерапевт за приятеля ми, който е с 4 "малки" дискови хернии на шийни прешлени? Насочен е към кинезитерапевт от личната лекарка, но не му е препоръчано конкретно име на специалист, а просто да се обърне към някой такъв. Имате ли опит с кинезитерапевти?
Кой му е открил въпросните малки хернии?

# 493
Имате ли идея, дали тази ендоскопска техника за обновяване на дисковете се прилага в Гръбначен Център.
http://www.apex-spine.com/endoscopic-abrasion.html

Не може на всеки да предлагат озон, особено на хората с дехидратирани дискове  Naughty Все пак трябва да се преценяват нещата според случая на дадения човек, а не да се карат по калъп.

# 494
magdelena, открити са при ЯМР на глава и шийни прешлени. "Разчитането" на снимките от ЯМР-то е правено от личната и от невролог (Ангов от Александровска) и двамата ги потвърждават.

Общи условия

Активация на акаунт