Дискова херния - 7

• 149 052
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Торакалните прешлени са гръдните, а лумбалните са поясните (кръстните).
Т.е. сколиозата ти е комбинирана.

# 541
Торакалните прешлени са гръдните, а лумбалните са поясните (кръстните).
Т.е. сколиозата ти е комбинирана.

Благодаря   bouquet
От форума разбрах много повече какво имам или нямам, от колкото срещите с лекарите  Hug

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 16:06 от magdelena

# 542
  • София
magdelena, аз съм решила да ходя заедно със сина ми в тяхното училище и реално аз ще го уча да плува, защото мога да кажа , че съм добър плувец. А и там цената ни е супер приемнива.

# 543
magdelena, аз съм решила да ходя заедно със сина ми в тяхното училище и реално аз ще го уча да плува, защото мога да кажа , че съм добър плувец. А и там цената ни е супер приемнива.
Ти си добре, ама при мен ще е сложно 50лв на месец - пилатес, плуване 50-60лв на месец , а работя за 350лв как ще издържа - никога  #Crazy

# 544
Семакса го пих и аз два месеца май, ама що го спрях и аз не знам. Имам чувството,че ми беше добре с него. Ще го почна пак и Неокса пия в момента, Милгама и витамин С.
Хайде да се комбинираме с някого и да поръчаме ензимите, няма ли навити? давам веднага паричките.

# 545
Аз сега да изпия това новото където ми изписаха и слагам край на каквито и да е лекарства, било то ензими, полезни витамини и т.н
Усещам, че тялото ми има нужда да си почине от всички химии с които го тъпчат последно време!
Днес имам по-силни болки, но карах 2 часа колелото вкъщи слагам си и корсета докато карам и ми е хубаво така!
Незнам кой ми казваше, че не се препоръчвало за ДХ, но 4ма рехабилитатори и 3ма лекари ми казаха, че няма нищо такова и да не спирам движението в никакъв случай!
А на един пациент на чуха да казват почивай си, избягвай това - онова, говоря за пациенти със счупени крайници и т.н
Така че хора да се движим когато можем  Hug

# 546
Пиаскледина за мен си е хранителна добавка, нищо че се продава за лекарство. Но са малко на брой капсули в опаковката и ако са ти изписали да пиеш примерно по две на ден, е за около половин месец.
това е по-добро и по-евтино от Пиаскледина освен ASU има и глюкозамин и МSМ.В момента го няма,но ще се появи.
Това е по-добро,но пък е доста по-скъпо.Аз пих пиаскледин от начало около месец и половина,но после попаднах на този форум и почнах ензими и Дискус.Май имаше някакъв малък ефект.Тази соя ме притеснява,според мен не е за мъже Grinning,а и за млади жени.Невролозите го изписват често.Много е популярен във Франция(и много по-евтин) и в Иран.

# 547
NikoDim аз го пия втори ден и след приема му имам чувството,че мога да погълна слон  Rolling Eyes
Защо според теб не е за млади жени, аз съм на 26г  newsm78

# 548
Предстои ми ЯМР за 1 път на гръбначен стълб. Имам само ренгенови снимки. Може ли да ми опишете как точно се прави. Някакви упойки слагат ли, контрасни вещества? Колко време продължава?

И още едно питане: Може ли само с рентгенови снимки / епикриза и направление разбира се/ да отида на балнеолечение по клинична пътека или е необходимо ЕМГ или скенер?

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 11:39 от Mislq

# 549
Предстои ми ЯМР за 1 път на гръбначен стълб. Имам само ренгенови снимки. Може ли да ми опишете как точно се прави. Някакви упойки слагат ли, контрасни вещества? Колко време продължава?

Упойка не слагат, те ще ти кажат ако трябва да ти слагат контрастно вещество!
При мен продължи 20 минути, не е страшно, лягаш затваряш очите и мислиш за хубави неща
Споко   bouquet

# 550
Благодаря за отговора, Магдалена!
А мога ли да откажа контрасното вещество, без да си изгубя направлението или да ги ядосам.
Също виж ми въпроса горе, който добавих.

# 551
Благодаря за отговора, Магдалена!
А мога ли да откажа контрасното вещество, без да си изгубя направлението или да ги ядосам.
Също виж ми въпроса горе, който добавих.
Контрастното вещество не се покрива от здравната каса, ако ти кажат, че ти трябва, ти трябва да си го закупиш, ако не се лъжа някой беше ми споменал, че е около 100лв 
А иначе това с бално лечението не съм на ТИ, попитай личният си лекар, но щом имаш направление няма значение какво изследвания имаш, поне така мисля аз, нооо не съм сигурна  Rolling Eyes

# 552
По клинична пътека-ЕМГ или скенер.

# 553
Аз току що се връщам от ЯМР. Не ми слагаха контрастно вещество, не знам кога се поставя. Нямах никакъв проблем, не ми беше дискомфортно в "тръбата", само неприятно ми беше от бученето и шума и сега съм със силно главоболие. няма нищо страшно, не е както си го прествях. Утре ще взема резултатите.

# 554
  • София
Mislq, предполагам, че имаш предвид на сектор? Щото не знам наведнъж да правят някъде. На 3 сектора го делят гръбнака.
Имай предвид, че е доста шумен резонанса. Аз първия път се постарах да се забавлявам - бях със слушалки. То бяха почуквания, потропвания, голяма дандания. На слушалките се чуваше някаква музика. Но туй беше на главата.
Като си снимах шия и лумбални не можеше слушалки, защо така и не разбрах. Дадоха ми тапи.
Звуците бяха по-различни. Единият път сглупих да си отворя очите, едвам се успокоих после. Моят съвет е да не ги отваряш. Дръж ги затворени и се забавлявай с потропванията.

Общи условия

Активация на акаунт