Дискова херния - 7

• 148 924
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Да той ми прави мануален масаж и реших да се подложа на това, защото болките ми бяха понамаляли. Знам, че такъв вид масаж се практикува, когато нямаш болки. А някой нещо да каже за тези легла Nuga best...... ?

# 76
Не разбирам нищо от немския, но в едното клипче е показано как да стоиш пред телевизора. Тоест това е правилната поза,облегнат на възглавница ли? Моля за превод, тези които знаят немски.
Харесва ми,че е показано дори как да кихаш, как да си миеш зъбите.
А на това упражнение с възглавницата под корема,какво реално трябва да правиш?
И още, правилна ли е позата-легнала на една страна и горния крак свит и опряно коляното в леглото-много обичам така да спя, но имам чувството, че се получава усукване и затова не смея. Какво казват в клипчето Embarassed

виждали сте ги, но все пак, за такива като мен, които ги виждат за пръв път
http://www.youtube.com/watch?v=XNy_AD6PEjY

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 09:57 от evak

# 77
А на това упражнение с възглавницата под корема,какво реално трябва да правиш?

Ами нищо, лежиш така няколко минутки. Това е вид екстензия на гръбнака. Възглавничката се слага ако човек има по изразена лордоза (извивката навътре в кръста, предимно при жените). Аз също обичам да спя настрани само че със свити крака, не мисля че вреди, щом и в клипчето е показана тази позиция.

И аз не знам немски, за съжаление.

# 78
При всички процедури в Павел баня, при които се налагаше да се лежи по корем, слагаха мека възглавничка под корема и е много удобно, не боли гърба после.
Аз съм точно с такава лодроза по принцип.
А, какво трябва да се предприеме при ранни дегенеративни промени в прешлените на врата?

# 79
Днес става 1 месец от както ми правиха първата процедура с озон, ефекта беше временен и за няколко дни, чудя се дали изобщо да се подложа юни месец на другото ниво протрузии  Thinking
Вече си мисля, че проблемите с краката може и да не са от тези протрузии и мисля за ЯМР на краката, вие какво ще ме посъветвате? Hug

# 80
За врата и на мен би ми било интересно. Това което си мисля, че е добре да се спи на ортопедична възглавница, да се взимат добавките които коментирахме, да не стои тялото дълго време в статична позиция...Може би масажи, но след консулт с лекар разбира се.

Меги, не знам. На мен невролозите и терапевтите при които съм била не ми препоръчаха озоновата терапия, даже напротив изказаха се негативно за нея  Thinking Май главно ортопедите и неврохирузите са за нея. Има и хора, които добре са се повлияли от озона, при други ефекта е нулев  Confused Все пак ако човек всичко е пробвал, озона поне е уж мини инвазивна процедура, преди да се пристъпи към оперативните процедури. При теб с тези болки в краката какво казват невролозите? Направи втори-трети консулт ако се налага!

# 81
азАз при невролог още не съм отишла,при 3 ортопеда съм ходила, първият ми беше дал диагноза коксартроза на тазобедрените стави от рентгенова снимка, на която обаче нищо такова не се вижда!
После отидох при ортопеда който ми е правил 2 операции на пръстите на краката когато бях на 9г.
Той ми назначи ЯМР, направих го, но той беше отпуска, а аз бях нетърпелива да чуя някакво мнение и отидох при 3ти ортопед, който ми препоръча корсета и аз веднага го взех ..
И тяхното мнение е , че болките в краката са идват от кръста, а мен кръста не ме боли  Shocked
И то болките са в областта на бедрата, чувствителност при допир и преминаване на ток, последно време и като парене и щипене отвътре  #Crazy
Аз като бях при личния , той казва, че не съм за невролог, ама аз вече ни мисля така  newsm78
Оф извинявайте за обърканият ми пост, и аз вече не знам какво да мисля!
Имам изгладена физиологична лордоза, дясноконвексна сколиоза и  въпросните протрузии на л4-л5 и л5-я1 , които са лекостепенни ..

# 82
Направи консулт с невролог да чуеш и неговото мнение за тези болки и протрузиите.
Иначе, за врата, всички ми казват като видят снимката, абе момиче много си млада за тези изменения във врата  newsm78

# 83
И аз смятам, че трябва да направиш консулт с добър невролог. Все пак те са специалисти за различните заболявания с нервна симптоматика.

# 84
magdelena,не знам какво имам предвид под ЯМР на краката  newsm78. Оплакванията ти за променена чувствителност са неврологични /според мен/ Това ,че нямаш болки в кръста,не означава,че проблемът не е от там./твърдя го без да съм медецинско лице  Wink /
Преди време имаше едно момче от Варна,което се оплакваше от парене в бедрата.На ЯМР не се виждаха,кой знае какви проблеми като за операция,но той твърдеше,че е непоносимо.Не знам дали се справи с проблема,просто го казвам,че понякога има твърде неспицифични оплаквания.
Не знам на тая възраст как ще имаш коксартроза и то със сериозни оплаквания. newsm78
Аз имам оплаквания от 20 годишна...след второто раждане и съответно отглеждане на децата ,нещата загрубяха...Та така вече 20 години Simple Smile .С изгладена лордоза съм и гърбът ми измалява супер бързо.Отделно стъпалата ми са с по по извит свод и ходя на пети и пръсти  Simple Smile..вместо на ходило  Simple Smile Като се добавят и други нещица ...болките в кръста и умората са супер често явление  Sad

# 85
Аз съм със супер плоско стъпало и не преувеличавам, нося ортопедични стелки..
Да и лекарите кова ми казаха, това че кръста не ме боли не значи, че от там в.не тръгва всичко!
Вече съм твърдо решена за невролог, просто с тези направление от личния е адддд  ooooh!
И той всеки път ми казва, добре си нищо не може да се направи!
Е как така, сякаш цял живот съм имала тази чувствителност, не мога да обуя панталон или дънки, притисне ли ме нещо и се започват болки, цяла зима съм ходила с клинове- цяла зима мръзнех от тази специфична болка, а той ми казва не може да се направи нищо по въпроса!

# 86
Ако трябва отиди на частен прием, за съжаление много ни е опорочена здравната система. Дори и невролога да потвърди, че болките са ти от протрузиите поне ще имаш повече яснота, а не да се луташ и чудиш правилна ли ти е диагнозата.

Ето една статия, където са обяснени различните гръбначни изкривявания- кифоза, сколиоза, лордоза:

http://www.bb-team.org/articles/1699_grabnachni-izkrivyavaniya

# 87
  • София
Защо ни боли кръстът и какво да правим? Част 1
Благодаря за линка!

Ето още една ценна статия свързана пряко с нашия проблем.
Коремно налягане и стабилност на гръбнака в движение. Как да под … ане | bbteam

Прикачете ги следващия път към първия пост на темата  Peace

# 88
  • София
А, какво трябва да се предприеме при ранни дегенеративни промени в прешлените на врата?

evak, тъй като аз съм с ДХ точно на врата, мога да ти кажа какво ми препоръчаха невролозите. Първо, да се помъча да  съм с правилна изправена стойка, особено докато съм седнала пред компютър или телевизор. Второ, на всеки 15 мин или през половин час, да правя упражнения за раздвижване на врата и ръцете. Спането на ортопедична възглавница за мен е задължетелно, въпреки че трудно свикнах с нея. Сега вече работя и на ортопедичен стол с висока права облегалка и подпори за ръцете. Тъй като при мен има и почти постоянни болки нося мека шийна яка, но тя е в краен случай.

magdelena, действително направи консултация с нерволог. От това, което описваш проблема е неврологичен, а не ортопедичен.

# 89
magdelena и аз бях с такива болки в лявото бедро. Така се напрягаше понякога, че имах чувството, че ще гръмне (и ми се искаше, само и само да спре да боли). При мен, обаче вече болката е в целия крак, до пръстите. След операцията неврохирургът каза, че коренчето на нерва е било много притиснато и изтормозено. Кракър още си ме боли, нищо че кръста не ме боли вече. Нерва си е пострадал и трябва да се възтановява.
Според мен също трябва да отидеш на невролог  и да ти направят ЕМГ. Пускат лек ток по краката и така виждат дали има пострадал нерв. На мен като ми правиха се оказа, че са ми засегнати и двата крака, въпреки, че ме болеше само левия и кръста в ляво... Кракът си ме боли винаги, независимо дали съм имала или нямала болки в кръста...

Общи условия

Активация на акаунт