Дискова херния - 7

• 149 101
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, ако си спомняхте бях писала за една за една моя приятелка оперирана дето няма проблеми с кръста оттогава. Питах я името на хирурга, каза ми че е Габровски от Пирогов. А също една друга позната се е оперирала през 2011 във ВМА при Стоев. Казва, че няма никаква болка. Разпитах я подробно, тя каза, че са я вкарали в 9 и се е събудила в 11 в леглото си вече оперирана, не знае колко горе долу е траела самата операция. Тя  е имала л5-с1 херния. Нейната херния е била голяма била е влязла в канала, бил й е изтръпнал целия крак и т.н. Та ходила е при Стоев и тойй е казал, след като медикаменти не помагат Павел Баня и озонотерапия, а също така ми показа колани за стягане тя има два от единия е много доволна. Но тази озонотерапия не помогнала, после се сецнала толкова че не можела да стане.
Та общо взето пожелание се е оперирала, като я знам каква е страхлива още й се чудя. Казва, че на втория ден те изправят карат те да вървиш около 10 минути и да седнеш. Била е в болницата 5 дни казва,че на 3тия ден след операцията единственото нещо което я боляло било самата рана.
Не ме разбирайте грешно, но два случая са ми пред очите и аз все още не мога да повярвам,че дисковата херния може да се премахне и край да не те боли нищо......не знам може аз да съм сбъркана  Mr. Green

Ами ти общо взето цитираш двама от най добрите хирурзи такива, да не кажа най добрите...иначе операциите работят и не са инвалидизиращи както преди но има проблеми основно със срастванията. Tired

# 511
Сподели, после за консултацията, аз също се замислям да поискам мнение от там въпреки, че само с превод на разчитането на ЯМР и описанието на симптоматиката, дали ще е достатъчно  Thinking. Някой по наясно може ли да каже как да се екпортират снимките от ЯМР в някакъв универсален формат  Thinking При мен са записани с някакъв специален софтуер и се отварят само от CDто, което ми дадоха  от клиниката Rolling Eyes

Снимки от ямр то могат да се пратят като се запаметят като отделни снимки, пуснат се и таргетите и се намали компресията да се съберат повече снимки в папката. Това го позволява програмата с която са направени ямр то , а компресията може да се намали с фотошопа! горе вляво на програмата има запамети файлът който си изкарал на екрана като джипек и готово. Като снимки от файлът на диска не можеш да ги видиш, става само с програмата! Но като се замисля най добре дискът да се копира и да се изпрати по куриер до клиниката!!

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 09:09 от niksi70

# 512
Благодаря Ви за насоките за CD-то на резонанса  Hug Ще видя какво мога да направя. Софтуера е Centricity DICOM viewer. Като копирам цялото CD на лаптопа с всичките папки и файлове от лаптопа не може да се отворят снимките, или има някаква протекция или този viewer не съм го инсталирала както трябва  Rolling Eyes Иначе клиниката казва да не им се пращат CDта по куриер и резултатите от изследването да не са с давност повече от 3 месеца...

АНАЯ, доколкото ми е известно няма специални органичения докато си слагаш Дискуса, нищо че се води хомеопатичен, даже ако се налага може да се ползват и НПВС. За масажите е строго индивидуално, може и да помогнат, но може и да обострят допълнително болките.

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 10:52 от AniSim

# 513
  • София
Здравейте!
Аз се включвам отново след малко затишие. Вече съм на работа и мога да каза, че се чувствам като нов човек след операцията. Минах няколко контролни прегледа и засега всичко е наред. Честно казано не очаквах, че за 2 седмици ще съм отново на линия, но е факт.
От всички мъки, които изтърпях, и хапчета, които изпих, май си развалих стомаха. Но това се надявам да отшуми с времето, тъй като вече не пия НСПВ.

# 514
Надя, страхотни новини! Много се радвам за теб!
Аз не мога да се избавя грам от болките, сега в крака са се засилили много и стигат вече чак до доло, а не само до коляното.  #Crazy

# 515
Здравейте!
Аз се включвам отново след малко затишие. Вече съм на работа и мога да каза, че се чувствам като нов човек след операцията. Минах няколко контролни прегледа и засега всичко е наред. Честно казано не очаквах, че за 2 седмици ще съм отново на линия, но е факт.
От всички мъки, които изтърпях, и хапчета, които изпих, май си развалих стомаха. Но това се надявам да отшуми с времето, тъй като вече не пия НСПВ.

Браво Наденце, ти си нашата гордост, желая ти никога повече болки и гръбначни проблеми. Възстановявай се напълно!

поздрави!  bouquet

# 516
Много се радвам за положителния резултат от операциите ви, Alechka и nadia1202!
Дано винаги се чувствате така добре!

# 517
Когато четеш, че някой се е избавил от болките е прекрасно!
  bouquet
Дано при всеки дойде момента да се похвали!
Аз вече имам и болки в кръстчето, в краката по-слаби!
Бях до сега навън с един клин и си имаше непоносимост, щипкане и парене  #Crazy
Накрая ще се окаже, че сало когато съм гола ми е добре Grinning

# 518
  • София
Благодаря ви за добрите пожелания! Аз също дотолкова бях свикнала с болката, че се учудвах да се събудя и да не усещам болки или придърпване във врата или гърба.
evak, надявам се скоро болката да отшуми и при теб.
magdelena, аз впитите дрехи отдавна съм ги изхвърлила от гардероба, защото се оказа, че дори поло по врата не мога да нося, че ме дразнеше яко. Карам на широки панталони и поли, а отгоре по-широка риза или блуза.

# 519
Надя, много си права, аз забелязвам, че като съм с дънки и болката в крака и ябълката е много по-изразена и силна, отколкото с анцунг или нещо леко и широко.
Откакто почнах инжекциите дипрофост и се потя адски нощем, вир вода съм, ставам по три пъти до тоалетна, това дали е страничен ефект от тях? Сутрин се събуждам от скованост  и болки по цялото тяло и гръб, все едно месото ме боли, а си е много хубав и нов матрака, направо не знам вече, аман от чувствителност.

# 520
Ева, кортикостероидите са гадна работа и имат куп странични реакции. Аз слагах без никакъв ефект, но за сметка на това завъдих акне като пощурял тинейджър. След като приключих терапията пих чай от бял трън за прочистване и имаше ефект - за около 2 седмици ми се изчисти кожата. Почнах да пия и калмацин, защото кортекостероидите намаляват калция в организма, а в моето семейство имаме остеопороза и коксартроза.... само това ми е кусура Grinning. Аз имам доста вяра в лечението с билки и според мен са добър контрапункт на химията, която поглъщаме покрай ДХ. Не, че има вълшебна билка за болките, но поне за пречистване от отровките, с които се лекуваме...

# 521
И дънки и панталон не съм носила от месеци, само клинове  Rolling Eyes
Значи не съм единствената която откача  newsm78  bouquet

# 522
  • София
При мен проблемните хернии са в шийните прешлени. Тази в кръста не се е обаждала от поне година, но профилактично нося свободни дрехи, които не биха предизвикали дразнене.
Ева, аз освен Дискус, други инжекции не съм си слагала, но и при мен по време на курси зачести ходенето до тоалетна и постоянно имах студени и топли вълни. Явно си е ефект от инжекциите.
Следващата седмица ще се виждам пак с д-р Наков за да ми каже кога да започна ЛФК и мисля да го питам дали да започна да приемам калций под някаква форма за укрепване на костите и хрущялите.

# 523
Тази седмица почвам пак дискуса.
Между другото имам свободни два комплекта дискус, ако някой има желание.

# 524
Някой пил ли е Пиакселдин ?

Общи условия

Активация на акаунт