Дискова херния - 7

• 149 080
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Да трябва да се радвам, ако наистина няма нищо. Но аз все повече почвам да си мисля,че не е разчетен правилно ЯМР. Просто не може да е имало, наистина на скенера пише само на Л5С1 ДХ, но сега нищичко да няма и всичко да си е абсолютно наред.
Просто не знам сега, към какъв доктор да се насоча, май към ортопед да видим тазобедрените стави или и аз не знам. Правих кръвни изследвания, задълбочени за ревматоиден артрит, няма нищо-отрицателни. Казвам му на доктора, добре де ЕМГ дава отклонения и то на Л4 и той казва, да ама там няма нищо на ЯМР и вдига рамене.
Възможно ли е да е нещо гиникологично, възпаление на бъбреците, ама как ще ме боли крака.
Не съм психясала и не мисля, че имам хронични болки, не си въобразявам и се притесних още повече.
Може ли да имам типичните симтоми за ДХ, да ми е поставена веднъж тази диагноза и сега да я нямам. В Павел баня като гледаха скенер, двама доктори и двамата казват, а да има ДХ и диска е страшно дехидратирал. Тук невроложката и тя казва на снимката, а да има я ДХ  newsm78
Ха, може да съм от случеите, дето се е прибрала, ама болките що не минават.

# 571
Гери, не съм попадала на тази снимка, но нали,ако я имаше при мен и беше изтекла, дори и по този начин на ЯМР щеше да се види. Нали няма по-точно изследване от него за тези проблеми.
Дори без да искам извиних се на доктора сто пъти, ама го питах дали не са ми объркали гръбнака и дали може да има грешка, човека беше категоричен.

# 572
На мен за това ми препоръчаха София и по специално ВМА, защото разчитането става от по-голями специалисти и се има че техниката им е по-добра от тази в по-малките градове  newsm78
Аз само веднъж посетих неврхирург, само ортопеди ме лекуват до сега!
Днес не смея да се похваля, ама почти не са се обаждали болежките  Rolling Eyes
Може пък този път озона да е свършил и друга работа освен да ме подмладява  Joy

# 573
То и мен лекаря от резонанса ми обясняваше, че нещата били в начален стадий, че съм по средата за моята възраст с такива изменения на гръбнака (т.е. например 5 човека на моята възраст ще са по-добре, 5 по-зле), но е факт че си ме боли от октомври и болката  е на ниво, което ми пречи да водя нормално ежедневие. Почвам да мисля, че и на мен нещо ми е объркано вече.

Иначе, наскоро попадах на чуждестранни материали, че много малък процент от болката в гърба идвала била от притискане на нервно коренче, такава болка от притиснат нерв се била усещала по-скоро в крака. Т.е може болката да е от спазми на мускулите, включая тези на дълбоко, от самите дискове ако се дегенерирали, от разните му ставички по гръбнака и индиректно да ирадира и в нервните окончания, дори и да не са директно компресирани....

# 574
magdelena, ортопедите не са най-подходящите специалисти при ДХ.  Peace
Евче, търсих я сега, но я няма. Както и да е ... Ако имаш херния - тя се вижда. Не разчитай на разчитането на ЯМР. Важното е да е напраено качествено. Разчитането ... Общо взето ако ида при неврохирург или невролог и той започне да чете подробно разчитането, без да обърне внимание на самите снимки изключвам и не обръщам внимание на казаното. В разчитанията пишат какво ли не и пропускат какво ли не. Сигурно има и много добри специалисти, но и те са рядкост. Мен ме бяха нагласили с арахноидална киста при разчитането в Пирогов, същата която един неврохирург взе за тумор, а тя пък да се окаже синовиална... Вярвам, че си разбрала на къде клоня! Хващай си ЯМР, запиши си час при някой от водещите неврохирурзи (четох Стоев и подкрепям с две ръце) и чуй какво ще ти каже той. Ако каже, че проблема не е в гръбнака - тогава мисли. Преди това няма смисъл. Една от колежките ми по стая освен с три протрузии се оказа и за смяна на двете тазобедрени стави. След озон на трите нива и смяна на двете стави вече е добре  Mr. Green Рядък случай е сигурно, а явно и основно проблемите и са идвали от ставите. Обаче изчисти първо варианта с гръбнака, особено щом ЕМГ дава увреждане на коренчета!

# 575
На някой хрумвало ли му е, че 90% от симптомите при тези проблеми могат да се дължат на някаква скрита инфекция? Как да си обясня иначе факта, че има хора с огромни хернии без да имат никакви симптоми и други с протузии или износвания, които имат ежедневни болки (като мен). Ако има логика в това, което казвам, дали има място и начин, по който може да се провери дали проблемът не се мултиплицира именно заради някаква неоткрита инфекция (на практика човек постоянно се бори с нещо дори без да осъзнава - запушен нос, зъб, настинка, грип, бронхит и т.н. - ако това е хронично няма ли логика да е част от проблема)?

Има разбира се такъв начин и това е пункция от гръбнака, веднага ще ти изолират дали имаш микроби над допустимото! Що се касае до това , че едни имат други нямат...нервната система реагира по абсолютно различен начин за всеки човек. какви импулси и къде минават през невроните ...Божа работа!

# 576
Булка Марулка знам ,че те не са специалисти, но аз нямам установена херния, имам само две протрузии лекостепенни при това, неврохирурга като ме видя каза не си за операция и не ти приемам протрузиите, изписа ми Лирика, за месец и половина и каза, че му приличало на невропатия, попита ме дали имам диабет, аз му отговорих, че не съм запозната да имам  Mr. Green
Прочетох в нета какво представлява въпросното лекарство,защото ме предупреди, че ако шофирам не е било препоръчително, защото водило до разсейване  Shocked
И реших, че това е лекарство което ще замаскира болката и не исках да се подлагам на това мъчение!
Така месец 9 ще закарам ,в който диагноза нямам, но съм супер опитно зайче  Joy
Ако навия личният лекар да ми даде направление да направя ЕМГ няма да е никак зле, имам надежда, че ще науча нещо повече!
Иначе в историята от престоя ми в ортопедия пеше, прерязване на нервните коренчета  newsm78

# 577
Хора, помогнете ми да проумея фактите.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Сега си взех резултатите от ЯМР.
В шок съм  #Crazy
Няма, нито протрузии,нито херния, нито на едно ниво - в лумбален дял, няма данни за коренчава компресия, няма стестен вертебрален канал, всички сегменти са с нормална височина, запазена физиологична лодздоза.
Просто съм потресена, а трябва да се радвам.
Гледат скенера и ренгена,където е ДХ на Л5 С1 и ми казват, ..Вие разбирате ли ,че по гръбнака в тази област нямате нищо нередно.
А аз днес отново съм леко схваната,тоест с леки прерязвания в кръста, болката си я има непрекъснато месеци вече,както ви казвам в кръста, крака и т.н, врата, гърба и т.н.
Досега ми показваха снимки на хора с ДХ и моята и ми ги обясняваха като на олигофрен в болницата, защото аз направо приседнах на стола и не можех да реагирам.
Сега какво да правя? Нямало никакви дехидратирани дискове и ДХ- вдигат рамене.
Скенера не е правен в същата болница де, но ЯМР го хвалят за нов и добър.
Сега,какво да правя? Къде да ходя с тези резултати, възможно ли е,нещо да не е видяно, да не  е разчетено?

Пусни основните снимки от резоннаса и ще видим! Принципно напълно е възможно първо да имаш, после да нямаш, аз съм жив пример с херния на с5с6-2005 и сега вече я няма. Другият вариант е първите да са разчели грешно или вторите да са разчели грешно или наистина да си ок!!!Ако имаш проблеми с краката направи си ямр на вратът! 70 процента от херниите срединни на вратът първо дават проблеми с краката!!

# 578
niksi70 мен и на скенер ми гледаха лумбални прешлени и на ЯМР,а проблема ми е краката, та и аз все си мисля, че гледат на грешното място, нищо, че си имам протрузии  newsm78

# 579
niksi70, аз имам постоянни болки в кръста и две кризи със силни сецвания, така да ги наречем. Болките в крака се появиха в последствие.
Това е всеки божи ден. Иначе на врата правих ренген-шийни и туракални, нямало протрузии или ДХ.
Гери, сега ще ида на ортопед другата седмица да ме прати на снимки на тазобедрените стави и после с целия наръч документи при Стоев задължително. Мислех още днес да звъня в София, ама май първо да набавя и това от ортопеда.
Сега ще видя дали мога да пусна снимките от ЯМР.

# 580
niksi70, аз имам постоянни болки в кръста и две кризи със силни сецвания, така да ги наречем. Болките в крака се появиха в последствие.
Това е всеки божи ден. Иначе на врата правих ренген-шийни и туракални, нямало протрузии или ДХ.
Гери, сега ще ида на ортопед другата седмица да ме прати на снимки на тазобедрените стави и после с целия наръч документи при Стоев задължително. Мислех още днес да звъня в София, ама май първо да набавя и това от ортопеда.
Сега ще видя дали мога да пусна снимките от ЯМР.
Аз не казвам, че имаш, но само ямр може да ти даде дали имаш херния, протрузия това са проблеми на меките тъкани , рентген не! Ако имаш болка в кръста, можеш и да нямаш и пак да е от кръстта. Най вероятно ти е от кръста. Тук във форума има хора дето ще ти разчетат ямр то по добре от доктори! Може да е плексит, ишиас хроничен всичко...

# 581
О, да аз на хората тук по-вярвам, отколкото на повечето доктори, на които съм била досега.
Не мога да отворя засега диска. Пускам снимки на това, което имам на едни лист, но не се вижда може би добре.
http://prikachi.com/images.php?images/248/6195248b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/251/6195251Y.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/254/6195254n.jpg

# 582
Евче, добре ти изглеждат дисковете, поне за неуко око, като моето. Има някаква сянка на Л5-С1, което ако не херния може да е протрузия,както и пренебрежимо леко издуване на Л4-5. Би трябвало тук да са изкарали най-показателните образи. Трябва ти мнение на специалист! Обаче наистина първо виж ортопед да те прати на снимки на тазобедрените стави, да не би пък от там да са основните проблеми.  Hug

# 583
Гери и аз го видях това, но там на монитора като ми го увеличи ясно и не се виждат тези издутинки и сенки. И самите дискове са си белички, светлички, тоест не са дехидратирани,така ми обясни. Според мен нещо не е разчетено правилно.
Така ще направя в понеделник ще взема направление за ортопед, да видим там,какво ще каже и снимки там, аман от ренгени тази година.После с всички бумаги записвам час при Стоев, а при коя невроложка да искам час в Гръбначен център?

# 584
О, да аз на хората тук по-вярвам, отколкото на повечето доктори, на които съм била досега.
Не мога да отворя засега диска. Пускам снимки на това, което имам на едни лист, но не се вижда може би добре.
http://prikachi.com/images.php?images/248/6195248b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/251/6195251Y.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/254/6195254n.jpg
Категорично НЯМАШ дискова херния на това ниво! Не знам какво са видели преди , но сега нямаш такава! Даже и дискът ти е нормален , даже не е бомбиран или протрузиран,! Ок си! Виж си тазобедрените стави?!

Общи условия

Активация на акаунт