Дискова херния - 7

• 149 028
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Деанксита и дормипланта-не не се привиква. Дормипланта е силно концентриран валериан само.
Аз с деанксита се спасявам. Пие се сутрин едно и до към 2 часа още едно. С рецепта по принцип ги дават в аптеката, но пробвай в някоя квартална.
Възможно ли е проблемите в крака и кръста да идват и от шийните прешлени? Там на ренгена няма херния или протрузия,но то от ренгена не мисля,че е толкова ясно. Дали да ходя и там да направя ЯМР

Принципно при медианна дискова херния на шията която притиска миелона и предизвиква исхемична миелопатия първите симптоми са парестезии по ръце и крака, после спастична пареза на краката на мускулите екстензори на долни крайници, демек, контрактури, стягане трудна походка, така, че да долните крайници могат да страдат , но не по този начин като при теб, кръстът не може да страда от шиина херния не съм чел подобно нещо!! Но въпреки всичко...знае ли човек?

# 601
Здравейте!Искам и аз да споделя с вас болежката си. Откриха ми ДХ през 2009г. след ужасна криза която провокирах след използването на един виброколан за отслабване+ каране на рикша. Бях 2 месеца на легло в къщи на системи и инжекции след което направих физиотерапия в Бургаски минерални бани(имах вече доказана с емг лека пареза на десния крак). Подложих се и на иглотерапия.Изминаха 4г. в които не съм имала сериозни кризи.Подсещаше ме от време на време с леки неразположения но след 1-2 дни почивка и мдикаменти отминаваше все едно нищо ми няма. ЯМР от 2009г. показа голяма десностранна дх л5с1.
Леко изтръпване на дясното стъпало от към външната страна
Както казах не ми е създавала никаки проблеми. През цялото време съм се пазила от настинки,не съм правила никакви упражнения(от страх да не я провокирам отново)от работа в къщи и така...Напълнях с 15-20 кг.Работя в офис по 12ч. на ден.Тази година май месец когато времето се развали отново се сковах на леглото за 10 дни. Минах само с 5 инжекции профенид+5 милгама и 1 дипрофос.Болката отшумя и вече не е толкова силна(но все още не мога да работя)Правя леки разходки по 15-20 мин. и пак в леглото.Не мога да се навеждам.Направих отново ямр преди 1 семица.Оказа се че дх е на същото ниво л5с1 но вече е левостранна и отново голяма. Засегна се левия крак и вече не мога да стъпвам на пета с него.
Утре имам час за емг и след това мисля да отида на неврохирург за консултация. Колебая се при д-р Стоев (гръбначен център) или в нврохирургията на военна да отида или Прирогов.Дайте ми съвет моля

# 602
Привет от мен. Вчера се върнах от Велинград, санаториум Вита. Мога да кажа, че отидох с резерви, но пък съм доста доволна от обслужване, от обстановка, от храната. Бях по клинична пътека 241, имах 5 броя процедури. Велинград за разлика от Павел баня, където съм била 3 пъти е къде къде с повече възможности за разходки.

Роми, какви процедури ти назначиха във Вита и имаше ли обостряне на болките от тях и от водата?

# 603
as_b аз съм много доволна от доц. Ефтимов и др. Пранжев във ВМА - има им контактите на сайта на ВМА.

# 604
аз не мога да разбера как десностранна херния става лявостранна .простете моито невежество но просто търся отговор

# 605
И мен това ме озадъчи, въпреки че не разбирам особено много.
Утре сутринта съм на ортопед, после ще правя и гинекологичен и изследвания за бъбреците. Ще търся и друга причина-някаво възпаление или и аз не знам вече.

# 606
Когато попитах доктора който разчете резонанса дали  това е нова херния в ляво или е същата преместила се от дясно... той не можа да даде точен отговор- каза че е много възможно да е същата- (дх която мигрира). Надявам се когато посетя неврохирург той да отговори с по-гляма точност същата или друга е тази..

# 607
  • София
Когато попитах доктора който разчете резонанса дали  това е нова херния в ляво или е същата преместила се от дясно... той не можа да даде точен отговор- каза че е много възможно да е същата- (дх която мигрира). Надявам се когато посетя неврохирург той да отговори с по-гляма точност същата или друга е тази..

Преди да се реша на операция ходих и в Гръбначен център и при д-р Наков в Неврохиругията на ВМА. Ако искаш направи поне две независими консултации за да имаш по-обективно мнение.

# 608
nadia1202 лошо впечатление ли ти направиха в Гръбначен център? не съвпаднаха ли  мненията им че си за операция?

# 609
Връщам се от преглед при ортопеда, каза че гръбнака ми е чист и не вижда обяснима причина да съм с болки , препоръча ми да посета невролог, защото той вече нямало какво да ми прави  Rolling Eyes
Вече имам и диск със скенер и ренген на лумбален отдел, аз все си мисля, че може би проблема идва и от по-горните прешлени тъй като сколиоата ми е тораколумбална

# 610
И мен това ме озадъчи, въпреки че не разбирам особено много.
Утре сутринта съм на ортопед, после ще правя и гинекологичен и изследвания за бъбреците. Ще търся и друга причина-някаво възпаление или и аз не знам вече.
Eва какво ти каза ортопеда на теб?

# 611
Утре сутринта съм на ортопед, днес взех направление. Личната ми каза днес - багажа и направо на София да ходя. Имам от няколко дни и по-силни болки от страната на десния бъбрек, но съм в цикъл и не може да пуснем изследвания за урина, та може и някакво бъбречно възпаление едновременно да има. Моя мъж ме кара да ида да направя тази седмица ЯМР и на шийни прешлени, за да може да се види и болките там откъде точно са,защото ренгена не е никак ясен. Вече ме е страх да правя маай каквото и да било като изследвания,че все нещо ново излиза.

# 612
Ние с теб все още си се лутаме и аз вече не знам на къде да ходя  Rolling Eyes
Е, сега почвам визитите при невролог, ще настоявам да ЕМГ, а сега чета и за доплерова сонография някой чувал ли е за нея и прилагали ли са ви я?

# 613
Е, сега почвам визитите при невролог, ще настоявам да ЕМГ, а сега чета и за доплерова сонография някой чувал ли е за нея и прилагали ли са ви я?

Доплеровата сонография се използва за кръвоносни съдове...примерно, кръвоснабдяване на крайник, глава...прави образ на кръвоносните съдове...за какво ще я ползваш ако имаш примерно вратни проблеми световъртежи... newsm78

# 614

Доплеровата сонография се използва за кръвоносни съдове...примерно, кръвоснабдяване на крайник, глава...прави образ на кръвоносните съдове...за какво ще я ползваш ако имаш примерно вратни проблеми световъртежи... newsm78
Една приятелка ми каза, че са й правили на крака ..та се чудих дали не ми трябва такова изследване и на мен  newsm78 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт