Дискова херния - 7

• 149 024
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет от мен. Вчера се върнах от Велинград, санаториум Вита. Мога да кажа, че отидох с резерви, но пък съм доста доволна от обслужване, от обстановка, от храната. Бях по клинична пътека 241, имах 5 броя процедури. Велинград за разлика от Павел баня, където съм била 3 пъти е къде къде с повече възможности за разходки.

Роми, какви процедури ти назначиха във Вита и имаше ли обостряне на болките от тях и от водата?
AniSim, процедурите ми бяха - индивидуална суха гимнастика, подводна гимнастика, тангентор (без областта на кръста), магнит и интерферентен ток. Обостряне мисля, че нямах, но имах засилени болки отзад по бедрото, които после отшумяха. Иначе разлика в състоянието ми преди велинград и сега не правя кой знае каква. Ще чакам ефекта допълнително  Laughing

# 616
  • София
nadia1202 лошо впечатление ли ти направиха в Гръбначен център? не съвпаднаха ли  мненията им че си за операция?
Бяха много внимателни, но ми предложиха да правя озонотерапия и ако не помогне, тогава да се мисли за операция. И аз реших да си спестя малко ходене по мъките и направо да ме режат. А освен това д-р Наков ми каза, че при толкова силно стеснение и притискане на нерва съм направо за операция.

Ние с теб все още си се лутаме и аз вече не знам на къде да ходя  Rolling Eyes
Е, сега почвам визитите при невролог, ще настоявам да ЕМГ, а сега чета и за доплерова сонография някой чувал ли е за нея и прилагали ли са ви я?
magdelena, доплерова сонография се прави при стеснение на кръвоносни съдове. Правиха я на мъжа ми. Тя е главно за диагностициране на проблеми с вестибуларния апарат и атеросклерози.

# 617
Благодая, nadia1202    bouquet
Аз утре съм при личният лекар, ще се моля за направление да ходя при невролог за ЕМГ  Shocked

# 618
Моето ходене по мъките продължава така:
- консулт с ортопед-снимка и нищо-няма нищо на тазобедрените стави-добре са си.
От там право при невролог-казват, че е най-добрия в Плевен.
Категоричен е - няма ДХ в лумбален дял. Това което били диагностицирали на Л5С1 като ДХ-било протрузия. Та си имало протрузия според него на това ниво-но никъде нищо друго и може да ис правя каквото си искам и да се навеждам и усуквам,както си искам  #Crazy и хоро да играя. Като имаш протрузия, не трябва ли пак да ограничаваш движенията?
Хвана се за дегенеративните промени във врата. Каза, че няма причина да ме боли никъде по краката и кръста  #2gunfire
Да си направя изследвания при кардио ревматолог- казах, че съм правила кръвни изследвания за ревматоиден артрит-отрицателни са.
Изобщо не погледна ЕМГ-то.
Тогава с тези промени във врата,които са доста лоши трябва да се замислиш евентуално за болестта на Бехтерев, но бил сигурен че може би я няма, но да направя такова изследване.
И му казвам, ми добре, ако няма там нищо, какво ...и той казва, ми просто не те боли нищо и това е. Sick Sick Sick
Оказа се че въпросното изследване за Бехтеров не мога да направя сега, защото нямали такова радиоактивно вещество в момента.
Аз му казвам ами то боли, какво да правя, вчера ме прикова на легло цял следобед -той ми изписа прахче фламексин, защото не може да ме боли.
Отивам да звъня в Гръбначен център.

# 619
  • София
Ева, ела до София и направи поне по две независими консултации с невролог и ортопед. Ако и тук не стане ясно от къде са болките, нямам идея накъде трябва да ходиш.
А този лекар, който ти е казал, че не те боли, явно само носи титлата лекар...

# 620
Мале, много страшни неща прочетох за болестта на Бехтерев и направо ме хваща страх. По-добре ДХ, отколкото Бехтерев  Sick

# 621
Две седмици минаха от последната озон терапия, мога да се похваля с едно ГОЛЯМО НИЩО!
Моят ортопед ме прехвърля на невролог, гръбнака ми би чист , ама те гледаха само лумбалният отдел, но както й да е!
Ще чуя и невролога, но скоро пак ще се идва до София , така ми мирише!
Ева, ти не чети много информация, че стара страшно, аз така като ми предписаха Лириката се сдухах много  Hug
За съжаление нямаме лекари и опитни диагностици !

# 622
Ева, не се шашкай предварително, по статистики Бехтерев се проявява в пъти по-често при мъжете, а и щом доктора е казал че вероятно нямаш, не се самонавивай  Peace Възможно е хернийката на L5 S1 да се е свила до тази лека протрузия, но все още да има остатъчен болков синдром, човешкото тяло е много сложен механизъм и всеки реагира различно.

Аз днес съм  Crazy леки до умерени болки в кръста, болки в корема от МЦ и за капак някакъв вирус ме повали с повръщане, температура и обща отпадналост  ooooh!

# 623
Мале, искам си ДХ и да не чувам за никакви Бехтереви и т.н. Гледам да не се самонавивам, но имам доста симтоми. Обаче пък правих преди време кръвни изследвания, за ревматоидния артрит и това Ф27 е отрицателно, а при Бехтерев е положитено, но пак не е гаранция.
Мен цикълът този път направо ме смаза-много ме боля кръста, вчера лежах цяла следобед.
Записах си час в Гръбначен център, не ми казаха коя невроложка ще ме преглежда,само ме предупредиха,че при Стоев не мога да мина,ако нямам ЯМР. Много любезна беше сестрата по телефона, подробно ми обясни къде да ги намеря. На 20 юни съм там в 14 часа. Макар че като я няма сега ДХ, какво ще ме прави Стоев, но все пак да мина.

# 624
В Гръбначният център не работят с направления ?
А колко ще ми излезе един преглед?

# 625
Те предупреждават, че прегледите са платени- 50лв е при невролого и неврохирург прегледа.
Седя и си мисля, значи поставят диагноза ДХ и две години почти си си с тази диагноза. Гледат я пет невролога и в Павел баня и къде ли не и казват, да има ДХ и изведнъж правиш ЯМР и хоп нямало ДХ.
А скенера и докторите разчели го, казват, че били много добри в тази област. Иначе пък неврохирурга, при когото бях днес е светило за Плевен.
Да, неврохирурга не е като невролога,това ми е ясно и казва няма ти нищо,можеш да играеш и хоро и да се навеждаш както си искаш  newsm78, ми протрузията не прави ли същите проблеми като ДХ, не е ли начална сепен на Дхи  ако не се пазиш си става ДХ, нали така.
Тя една протрузия може да прави същите проблеми като ДХ

# 626
Хубаво де, прегледа 50лв ами ако решат да ми правят там някакво изследване или скенер,ренген и т.н пак се плаща?

# 627
Здравейте, за Бехтерев какво изследване се прави. И аз го четох и не ми се мисли...
А от вчера имам болки и схващане  във врата, раменете и към едната ръка ми отива, не знам какво да мисля, аз ще ходя на Ямр за лумбалната област, ама сега май и за врата трябва.
Някой знае ли дали може едновременно да се направи за кръст и врат, и пак ли ще  е 30 минути или двойно newsm78

# 628
Може да ги направиш в едни ден, но няма да е 200 лв, а двойно. За времетраенето, ще е повече.
За Бехтеров- първо се парви едно кръвно изследване-от ревматолог назначено-не се поема от здравната каса, аз правих две такива 93лв платих. Казва се нещо от рода на В27. Гледа се дали е положителен или отрицателен резултата. но това пак не е гаранция,ако е отрицателен, макар че го изключва на 70% примерно или малко по-малко.
Другото,което трябва да се направи е  СЦИНТИГРАФИЯ НА КОСТИТЕ -става с талон, иначе е 130лв. Вкарват вещество и след два часа те снимат. показва, ако има възпаление по всички кости. Може мисля и с ЯМР на шийни прешлени, но май първото е по-достоверно.

# 629
Гледам темата е интересна, нека и аз да кажа за проблема. От няколко години имам проблем с болка и изтръпване в крака, а в последно време и ръката. Та допреди 3 години си бягах, лицеви опори, коремни преси и т.н. Докато един ден започна да ме боли коляното след натоварване. След известно време болката стана постоянна и доста силна при ходене , едвам стъпвах, куцуках в продължение на 3-4 месеца обикаляйки ортопеди, без резултат.
Изведнъж болката се притъпи до първоначалното ниво, като се усилва само при натоварване. Обаче след 10-на дни се сецнах зверски Sad, чак идваха инжекции да ми бият, че не можех да мръдна Simple Smile. Както и да е и това отмина. Но остана изтръпване в крака от коляното надолу+ изтръпване и на ръката от лакътя надолу. Болка има при натоварване. Освен бягането обаче правих и доста коремни преси. Неправилно естествено, като стане проблема, тогава се интересуваш как трябва, ама ...Sad.
Ходил съм и при ортопед, невролог, ревматолог и нищо. Само някакви хапове(милагама, диклак и т.н.) и мазила изписват. Ефект никакъв. Последно и някакви хапове за нерви даже ми изписаха и с тях, нищо.

Възможно ли е да е дискова херния, или дископатия ? Просто 3-та година продължава това и е крайно неприятно. Постоянно съм изморен,отпаднал......абе като пенсионер(не искам да обидя възрастните хора, просто така е думата). И всички проблеми са само от лявата страна. Десния крак и ръка са ок. Не се предавам Simple Smile , постоянно ходя и след 30мин. ходене, с левия крак все едно съм минал 10км. а с десния всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт