Дискова херния - 7

• 149 022
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Възможно ли е да е дискова херния, или дископатия ? Просто 3-та година продължава това и е крайно неприятно. Постоянно съм изморен,отпаднал......абе като пенсионер(не искам да обидя възрастните хора, просто така е думата). И всички проблеми са само от лявата страна. Десния крак и ръка са ок. Не се предавам Simple Smile , постоянно ходя и след 30мин. ходене, с левия крак все едно съм минал 10км. а с десния всичко е ок.
chavi, а не ти ли правиха рентген или скенер, или някакви образни изследвания? Би трябвало да си направиш поне скенер на шийни и лумбални прешлени за да ти диагностицират ДХ или дископатия...

# 631
Понеже от вчера се ровя в нета с този Бехтерев и има тук упражнения. Повечето мисля, че стават и за ДХ. Преди да се постави диагнозата на всички с болетстта на Бехтерев са били с диагнози ДХ или дископатии. Двете неща се бъркат много. Като се разрових така излиза и някъде чак след 6-7 години им се поставя диагнозата Бехтерев.
http://www.youtube.com/watch?v=n4rD99olGxo

# 632
Актуален телефон на хотел Вита Велинград ?

# 633

chavi, а не ти ли правиха рентген или скенер, или някакви образни изследвания? Би трябвало да си направиш поне скенер на шийни и лумбални прешлени за да ти диагностицират ДХ или дископатия...
[/quote]

Правиха ми снимки на коляното. Тогава рентгенолога вика
Цитат
Момче какво си правил бе
(не съм чак момче Simple Smile, ама...Simple Smile). Питам го защо какво има? Той вика абе ортопеда ще ти каже. Отивам при ортопеда, гледа снимката и казва "Перфектен си, нищо няма". Викам "Абе рентгенолога каза, че е зле, ама не искаше точно какво е да каже, ти казваш ОК е. "???
Та такива мити работи Simple Smile . След това и на тазобедрените стави правих, и там рентгенолога пише начална гонартроза. Ревматолога казва "Всичко е ок, то повечето хора са така"???
Скенер ми правиха на лумбалните прешлени, като се сецнах Sad . Пак нищо. Имам диск, може да го кача.
Ето -> http://dox.bg/files/dw?a=5f4280ff9e

Между другото има развитие по случая. Страх ме е да не се урочасам Simple Smile. Защото 3 години ми се тракна калекото. Може да ми се смеете, ама от 10 дни ходя на едни легла масажиращи и започнах да чувствам някаква стабилност в крака. Минават едни освежаващи, охлаждащи тръпки(Между другото, чак като започнаха сега да минават, се сетих, че за тези години, като че ли крака е бил безчувствен), абе не знам и аз как да ги опиша точно. Човек като види зор, на какво ли не вярва, за леглата става въпрос Simple Smile. Та не искам подигравки Simple Smile. Чукам на дърво..пу,пу,пу.
Факта си е факт обаче, особено след процедурата, тръпките са най-силни. От това си направих извода, че може да е свързано с гръбначния стълб.
Дали съм прав обаче ?

# 634
Леглата "Нуга бест" ли са?Че ми ги хвалят много едни познати-много добре им се отразявал масажа...а и близо до нас имат представителство,но ме е страх да пробвам...
Аз,не съм се разписвала от доста време,но бях твърде работна..а и сравнително добре бях...Обаче почнаха да ми включват климатика на работата/бие баш в мен струята/ и въпреки,че се омотавам и завивам с разни жилетчици,вчера се събудих със зверски болки и два изтръпнали крака...Едвам стигнах до лекарката,и понеже много ме болеше хич не се пазарих тоя път,ами направо се "надупих" за инжекциите/Дипрофос,Милгама и Дексофен/....обаче чак днес взех да се движа....Иначе ми предписа и за болките-Атаракс- като му прочетох листовката,то си баш приспивателно...но,нищо,де поне поспах,че тъкмо да не плаша домашните и да не ръмжа много,че от болката ставам зла и заядлива....а при такава болка съм направо опасна за околните.....
Та,сега мисля за нещо,с което да продължа възстановяването и нещо превантивно да измисля/освен гимнастиката/ Thinking.

# 635
Не само  ДХ могат да се предизвика такива болкови симптоми.Най-често те се дължат на остеохондроза http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=P3GlbPmqAS0 има много упражнения в тубата и вебокс7 за гръбнака и ставите.Ставната гимнастика на Норбеков например http://vbox7.com/play:cf16aa53 е  подходяща.
Ева не се впрягай,едва ли имаш Бехтерев,там си има характерна осанка,ошипяването е по целия ГС и със сигурност ще го видят на скенера и на МРТ.

# 636
Такива са Simple Smile . Ама да не се приема като реклама, а и все още си имам изтръпването  и болката. А аз съм скептично настроен към този род неща. Но такова подобрение както казах не съм имал от години. Все пак не би било лошо да разбера, какво по-дяволите ми има. Макар, че ако мине хич не ми и трябва Simple Smile . В тази връзка да попитам, ако е дискова херния или дископатия(не знам дали не са едно и също Simple Smile), дали може ей така с някакви масажи да се оправи ??

# 637
Благодаря NikoDim за линковете!Аз правя част от упражненията,но само когато не ме боли много....че,трябва да поддържам сериозно мускулатурата,щото на нея разчитам да ме държи изправена/освен ДХ имам и  спина Бифида+стара фрактура на прешлен на кръста и остехондроза-като нея са ми я диагностицирали в шиен отдел......отделно начална коксартроза и май нещо ревматоидно.....,но вече хич и не ща да знам какво ми е,че колкото повече се изследвам,толкова повече неща излизат.......а дореди 3 години бях здрава като кон/.

# 638
  • Другата България
В тази връзка да попитам, ако е дискова херния или дископатия(не знам дали не са едно и също Simple Smile), дали може ей така с някакви масажи да се оправи ??

Не.

# 639
За леглата Нуга бест да си споделя опита. Много хубав масаж! Обаче като минеше на хернията ми скапваше цялото удоволствие - подскачах като луда. В крайна сметка изкарах 45-те минути с юмруци под кръста, за да не ми закача другарката. Нищо не ви пречи да опитате. Най-малкото масажа е великолепен и отпускащ, а ако се получи като при мен - слагате юмруците отдолу да пазят  Mr. Green

# 640
Днес на дълго и на широко говорихме с личния за проблема ми, оказа се че и той си има ДХ!
На една схема ми показа кои прешлени засягат моите проблемни зони - бедрата, разясни ми много неща!
Препоръча ми намествач и лост!
Аз обаче си се притеснявам да ходя при някой да ме намести както се изрази той, и обсадихме вариант за Вита във Велинград!
Успях да намеря телефона, свободни места до август няма, на 1ви юли ще се обадя да резервирам за  септември!
Също така юли ще ме прати на невролог за ЕМГ, предписа ми валериан, невробекс и някакви за сън на билкова основа да се успокоя малко  Mr. Green
То аз валериана и без рецепта си го взимам  Mr. Green

# 641
Искам да Ви попитам? Вие имате ли тази скованост и тежест около кръста и в в гърба през целия ден или само сутрин?

# 642
  • Varna
При мен са само сутрин.Като се раздвижа се оправям.

# 643
Здравейте на всички пишещи в темата!
Много моля за съвет и препоръка. Искам да отида на консултация с добър невролог или неврохирург. При кого и къде? В Гръбначен център ли, в Св. Иван Рилски  ли? Имам ЯМР изследване от 2011 година където има само протрузия на Л4-Л5 и изследване със Спирален скенер от 2013г където се вижда протрузия и на Л5-С1 както и малка медианна дискова херния на това ниво. Бо лките ми са от 2 години без прекъсване, ту по-слаби ту по-силни. Казаха ми че проблема с болката ми идвал точно от първата протрузия тъй като там се притиска корен, а не от хернията , но искам още по-компетентно мнение какво може да се предприеме по-натам. Моля за препоръки за доктори  Praynig По възможност такива които гледат от всички страни на проблема, а не бързат да те пратят под ножа...
Благодаря ви предварително!

# 644
miltg, много добри са отзивите от Гръбначен център. Аз си записах час за следващата седмица за невролог и след него за неврохирург.

Общи условия

Активация на акаунт