Дискова херния - 7

• 149 021
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
miltg, моите впечатления са, че Бусарски син (Св. Иван Рилски ) и Стоев (Гръбначен център) не бързат да вадят ножа, освен ако не се налага действително. Дори мисля, че се коменираше назад в темата д-р Стоев да предлага озон на всеки, а не операция. Мен лично ме е оперирал той и в дадения момент прецени, че няма нито смисъл, нито време за озон.

# 646
Искам да Ви попитам? Вие имате ли тази скованост и тежест около кръста и в в гърба през целия ден или само сутрин?

Аз съм така.Уж проблемът ми е в шийните прешлени,пък ме боли целия гръбнак до кръста.Физиотерапия,Павел баня-полза никаква.Сега си слагам Discus Comp. и тая малко надежда болките да станат поносими.

# 647
Аз понеже започнах съвсем да психясвам с тази болест на Бехтерев и там един от признаците е ежедневната скованост на гръбнака. Та затова исках да питам, дали и при вас я има през деня. При мен е в частта на кръста повече де.
И се замислих над думите на неврохирурга-сега можеш да се обръщаш накъдето си искаш и да скачаш както си искаш и хоро да играеш, след като не е ДХ, а протрузия. newsm78

# 648
Е, аз тези 2 дни вече е  нетърпимо! Протрзия ли е ДХ ли е,но и задната част на бедрата ме боли, не знам на къде да се завъртя да спя, аман се каза вече  #2gunfire

# 649
Ето ме и мен ...
Минах на ЕМГ(това което е с илите) резултат-"Двигателен дефицит. Причина- коренчева увреда на ниво л5с1. Препоръчителна консултация с неврохирург предвид възраста(34г) и вероятноста от рецидиви.
Консултацията с неврохирург др. Стоев-  имам 2 възможности:1. Операция която би могла да бъде само микроскопска предвид местонахождението и големината на ДХ.+ гел  против сраствания
2.Да опитаме озон в хернирания диск...
Взех и 2-ро независимо мнение от неврохирург- там нещата са така- препоръчителна операция.. кога? когато аз реша... ДХ е голяма и навлязла в гръбначния мозък- нямало да се повлияе от озон.Риск от следоперативни сраствания които от своя страна отново ще създават проблеми.  Дисковете са дехидратирани.С една дума- риск от моя страна да не направя операция след като вече е налице двигатлен дефицит(пареза на л.крак)Никой не може  да каже ще продължи или не да напредва парезата.. Както не може да се каже че няма да има и подобрение след физиотерапия и рехабилитация...И ако има подобрение- за колко време ще е то?месец, два, година.. Един господ знае само... Страха от операция е голям при мен както и страха че ще остана инвалид ако не го направя...искаше ми се да съм по решителна и  силна ..... и да не ми пука от слдоперативни усложнения.Чувствам се обречена каквото и решение да взема..В този момент имам огромна нужда да споделя с вас- макар и непознати вие повече от всички знаете колко е болезнено всичко това....ами нервите??? ако някога успея и се отърва от болките и страховете си от ДХ- то тогава ще остане да оправя и нервната система.

# 650
as_b не се отчайвай! Опитай всичко преди операцията, а ако е неизбежна не се страхувай! Всичко, което си изтърпяла до сега е сто пъти по-страшно от операция. Не боли повече от 3-4 дни самия разрез, а разликата е коренна - ще усетиш липсата на тежест и скованост в кръста още като те събудят. Знам, че е страшно и трудно, но каквото избереш си реши, че това е нещото, което ще ти помогне и не се давай!  Hug

# 651
as_b, не знам какво да ти кажа за операцията. Но понякога си мисля, че може да е по-добре и дори само за малко да се отъврем от болката ще е нещо. Нали слагат този гел, който е против страствания. Комшийката ми е с такава операция и гел и е като нов човек. Имам и още една позната пак е много по-добре, има лека нечувствителност в пръстите, но е сто пъти по-добре след операцията.
Кураж и ако имаш нужда пиши и споделяй,затова сме тук за да си помагаме в такива моменти.

# 652
  • София
as_b, не знам дали ще ти вдъхна кураж, но аз след операция с поставяне на изкуствен диск, съм нов човек. Няма го изтръпването и липсата на чувствителност в ръцете, няма ги болките в гърба.
По същото време с мен оперираха и една жена на около 55г., на която слагаха 4 изскуствени диска в областта на кръста. На втория ден тя беше на крака и се разхождаше. А преди това едва ставаше от леглото.
Така че според мен не е супер страшно. Дори преди операция ми предложиха да се избера и музика за слушане Simple Smile и така си успокоих малко нервите.
Ако все пак те е страх, опитай първо с озон. Важното е да не се предаваш и да вярваш, че въпреки всичко ще се оправиш.

# 653
ами нервите??? ако някога успея и се отърва от болките и страховете си от ДХ- то тогава ще остане да оправя и нервната система.

Момичетата са казали останалото, аз ще ти споделя за нервите. Остава проблема, да. Обаче остава за известно време и е по-различен от преди. Без да се плашиш, първите дни ще те болят нервите и ще се гърчат, защото отново са кръвоснабдени и пак се връщат към живота си. И това изобщо не е толкова страшно! Това е най-хубавото, което може да им се случи - да не са притиснати. После, в зависимост колко са увредени, ще се възстановяват бавно и славно. Аз съм оставила моята НС да се справя сама. Първите 4-5 месеца пиех Габаневрал и Милгама Н по препоръка на лекаря. Имах и един курс Нивалин, както и физиотерапия с Нивалин. Вече нищо не пия. Чувствам си краката така, както не помня да съм ги чувствала години назад.
Знам колко е страшно преди операция  Hug

# 654
Много блгодаря на всички които ми писахте Simple Smile без вас нямаше да е същото.... няма да скрия че когато чета това което сте ми писали го правя с сълзи в очите.Преживявам минатото от вас и се моля да имам късмет да се оправя независимо по какъв начин ще е това. Много се радвам че оперираните са добре. Simple SmileТрябва да ви има за да вдъхвате надежда на такива като мен.
Смятам да взема направление за рехабилитция и да направя каквото е нужно за крака си.Някой лежал ли е в болница за физикална терапия и рехабилитация "Овча купел"-София? Ако помогне би било чудесно.Ако обаче нещата видя че отиват на по-зле ще се оперирам.Чувствам че трябва да променя нещо и то веднга.4 год. съм живяла с тази ДХ и тя не ми създаде кой знае какъв  проблем.От 2 г. спрях да ходя на рехабилитация профилактично(все не намирах време за нея от работа) и тя взе че се обади.. Иска ми се да вярвам че отново мога да я контролирам за да си живея спокойно.Ако не успея ще събера всички сили и ще отида да я махнат. Дано не закъснея само.. и времето да е с мен! БЛАГОДАРЯ ВИ

# 655
as_b, успех и кураж! Миналият уикенд бях при един много добър кинезитерапевт във Велинград, той каза че е имал и пациенти с ДХ и парези, които са се възстановили напълно с физиотерапия и кинезитерапия. Разбира се, всеки случай е различен. Важното е, че дори и една операция, колкото и страшно да звучи, не значи непременно влошаване, даже напротив. Момичетата, които писаха по-горе са реален пример! 

Дано, да се разпише някой  в темата с успешна озонотерапия при дехидратирани дискове  Rolling Eyes Явно, в Гръбначен Център правят ознова нуклеолиза и при такива дискове, но дали действа ...или пък може да навреди повече на диска  Thinking

# 656
Ето ме и мен ...
Минах на ЕМГ(това което е с илите) резултат-"Двигателен дефицит. Причина- коренчева увреда на ниво л5с1. Препоръчителна консултация с неврохирург предвид възраста(34г) и вероятноста от рецидиви.
Консултацията с неврохирург др. Стоев-  имам 2 възможности:1. Операция която би могла да бъде само микроскопска предвид местонахождението и големината на ДХ.+ гел  против сраствания
Взех и 2-ро независимо мнение от неврохирург- там нещата са така- препоръчителна операция.. кога? когато аз реша... ДХ е голяма и навлязла в гръбначния мозък- нямало да се повлияе от озон.Риск от следоперативни сраствания които от своя страна отново ще създават проблеми.  Дисковете са дехидратирани.С една дума- риск от моя страна да не направя операция след като вече е налице двигатлен дефицит(пареза на л.крак)Никой не може  да каже ще продължи или не да напредва парезата.. Както не може да се каже че няма да има и подобрение след физиотерапия и рехабилитация...И ако има подобрение- за колко време ще е то?месец, два, година.. Един господ знае само... Страха от операция е голям при мен както и страха че ще остана инвалид ако не го направя...искаше ми се да съм по решителна и  силна ..... и да не ми пука от слдоперативни усложнения.Чувствам се обречена каквото и решение да взема..В този момент имам огромна нужда да споделя с вас- макар и непознати вие повече от всички знаете колко е болезнено всичко това....ами нервите??? ако някога успея и се отърва от болките и страховете си от ДХ- то тогава ще остане да оправя и нервната система.

По принцип такива хернии, които са навлезли в канала е добре да бъдат оперирани. Значи тази микроскопска операция, ще се изреже само тази час, която е излязла, без да се пипа целия диск-слага се гел против евентуални сраствания със съединителна тъкан, които да дразнят нерва и готово. Разреза е съвсем малък. Възстановяването е кратко. Имам цели 3ма познати с такава херния оперирани при Стоев без никакви проблеми, казват, че оперирал много добре. Каза ха че стоят около 3 или 4 дни в болница като болката изтръпването изчезнало. Имам позната, която беше също с пареза и доста сериозна веднага след операцията си почувства крака и все едно никога не е имала ДХ.
Но озон при такава херния навлязла в канала наистина няма да помогне, а и е опасно да не се предприема нищо. Може да се получи увреждане на нерва, да се оперира хернията, но пак да боли-не защото операцията е неуспешна, а защото нерва се е увредил от дългото притискане.
Разрових се ужасно много хора са се оперирали при Стоев, той явно така оперира с малък разрез, никой не се е оплаквал, никой не е умрял  Simple Smile

# 657
Ето ме и мен ...

По принцип такива хернии, които са навлезли в канала е добре да бъдат оперирани. Значи тази микроскопска операция, ще се изреже само тази час, която е излязла, без да се пипа целия диск-слага се гел против евентуални сраствания със съединителна тъкан, които да дразнят нерва и готово. Разреза е съвсем малък. Възстановяването е кратко. Имам цели 3ма познати с такава херния оперирани при Стоев без никакви проблеми, казват, че оперирал много добре. Каза ха че стоят около 3 или 4 дни в болница като болката изтръпването изчезнало. Имам позната, която беше също с пареза и доста сериозна веднага след операцията си почувства крака и все едно никога не е имала ДХ.
Но озон при такава херния навлязла в канала наистина няма да помогне, а и е опасно да не се предприема нищо. Може да се получи увреждане на нерва, да се оперира хернията, но пак да боли-не защото операцията е неуспешна, а защото нерва се е увредил от дългото притискане.
Разрових се ужасно много хора са се оперирали при Стоев, той явно така оперира с малък разрез, никой не се е оплаквал, никой не е умрял  Simple Smile

Доста по назад в темата видях много добро описание на дх и етапите през които минава. По принцип може дх да притиска и миелона и мозъкът, но да не причинява проблеми...тогава не е за операция...статистически едва 5-10 процента от хората с дискови хернии стигат до операции. Факта, че общуваме с много такива не означава , че те са статистически много. Озонът не е панацея, но е факт , че работи. Един два милиметра да отпусне хернията и това отпуска нервът, така, че нищо не е за изпускане като варианти на лечение, да са живи и здрави и Стоев и Габровски  и Наков и всички добри специалисти, че човек не знае кога ще опре до тях.
Поздрави и безболкови и без проблемни почивни дни!! newsm76

# 658
as_b,аз съм ходила на физиотерапия в болницата в Овча Купел,тъй като е много близо до работата ми-ходех сутрин и след това на работа...ако имаш въпроси-насреща съм..

# 659

Общи условия

Активация на акаунт