Грип А 2024/2025

• 7 591
  • 78
  •   1
Отговори
Здравейте,
Нормално ли е след предболедуване на грип А без антибиотик, 5 дена след това да се поддържа 37,3 вечерно време.
Личната лекарка каза, че е нормално, но мен ме притеснява дали не е повтаряне на вируса.

# 1
Миналата зима след Ковид имах такава t, накрая престанах да я меря и всичко си дойде на мястото.

# 2
Здравейте,колко време след симптоми теста може отрази грип? Вкъщи майка ми е с доказан грип А, а мен ме боли гърлото от вчера и днес правих тест,но се оказа отрицателен за всичко.

# 3
Здравейте, детето на 5 вдига температура до 40 градуса, сутринта я прегледаха  и казаха съмнение за бронхит изписаха и панцеф, сега след не спадаща температура направиха тест, който беше отрицателен, но казаха грип и изписаха тамифлу, но и да си продължим антибиотика. Някой имал ли е такова лечение, два пъти попитах казаха в спешното, че трябва да продължим антибиотика. Температурата варира до 38.6 и пак се покачва рязко. Реално е на един прием антибиотик от сутринта и един прием тамифлу от сега.

# 4
На мен тестът също ми показа отрицателен, но незнайно защо не го хвърлих веднага след като го видях и 30 мин по-късно имаше още една черта.

# 5
Здравейте момичета,
Имам бебе на 8 м. наложи ми се да постъпим в болница понеже беше с грип А ( температура, кашлица, хрема). Инжектираха му венозно антибиотик на 8ч.
На третият ден от лечението поисках да ни изпишат и да спрем антибиотика, понеже детето ми изпитваше ужасна болка при инжектирането му и не исках да му сменят абоката, защото това за него означаваше 10 пъти по- голяма болка, просто не можех да го понеса. Не ме съдете може би постъпих зле, но това е положението.
Утре ще се консултирам с педиатър, но дотогава искам да чуя вашето мнение по въпроса.
Детето в момента е само с продуктивна кашлица, но тя ме притеснява доста. Давам сироп Стодал и Биозин Кидс. Не знам дали това е достатъчно.
Някое бебе било ли е така и ако са имали антибиотик какво е било името му. Понеже не съм на 100 % сигурна за името на антибиотика който даваха и не знам дали не трябва да потърся алтернатива за да продължа да му го давам, но без игли. Дали има такъв вариант?!

# 6
Здравейте, от болницата не ви ли изписаха последващо лечение? Детето е много малко и 3 дни за започнат антибиотик е прекалено малко. От колко време сте изписани? По принцип антибиотиците за деца са под формата на суспензия, педиатъра утре ще ви назначи лечение.

# 7
Изписаха ми само Биозин Кидс и линекс пробиотик. Те май ми се ядосаха, че прекратих лечението и не ми обърнаха много внимание, но ще се съветвам с педиатър.
Благодаря!

# 8
Здравейте,
Нормално ли е след предболедуване на грип А без антибиотик, 5 дена след това да се поддържа 37,3 вечерно време.
Личната лекарка каза, че е нормално, но мен ме притеснява дали не е повтаряне на вируса.
Как се развиха нещата при вас? Колко дни продължи тази температура и сама ли спадна накрая?
И като цяло как протича грип А? До колко дни е нормално да сима температура, че покрай тези почивни и празнични дни, достъпът до лекарите пак е леко затруднен...

# 9
Аз имах 39,7 4 дена и после спадна до 37,2. Така продължи около 20 дена. Принципно температура над 37 я усещам, но този път не ми правеше впечатление, просто се притесних, че не спада и има някакъв друг проблем. Най-ужасният грип е това за мен!

# 10
Да споделя информация пък дано да е полезна на някой. С доказан грип А са малките с тест от петък - бяха минали около 7 часа след вдигането на температурата. Взехме комбиниран тест и си излезе ясна черта за грип А. Не сме ваксинирани и ме е яд на мен, за което!
Симптоми - първоначално температура около 38 впоследствие стигаща до 39,8. Два дни , но още на първия започнахме Т@ми ф-|. Трудно спадаше температурата, успявахме до 38 и дотам. Вече на трети ден настъпи подобрение, но приемът на противогрипния препарат е 5 дни плътно.
Започнаха болки в гърлото отначало придружена със суха кашлица, която преборихме до влажна и отхрачваща с инхалации с физ р-р. Витамини и почивка. Големите минахме по-леко, но пак крайно неприятно с гърло, температура по-ниска от децата, болки в мускулите, отпадналост и кашлица.
Пазете се и пазете всички около вас!

# 11
  • София
Този грип е ужасен. У дома всички се разболяхме, но аз съм с гастрит и почти никакви лекарства не мога да пия, защото ме боли стомахът. Вече четвърти ден се мъча и не му виждам края.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 14:32 от Prizma

# 12
Мами, днес голямата ни кака на 8 г. е положителна с грип А. Живеем в Геемания, където педиатърката отказа да ми предпише Тамифлу, а тук няма как да го закупя без рецепта. Тук винаги, всипки са чай и чист въздух Sad

Та, кажете има ли нещо друго, освен Витамин Ц, което мога да дам, за да облекча състоянието?

# 13
  • София
Paracetamol 500 mg помага, особено за температура. За кашлица - малко мед, объркан с 1-2 глави нарязан лук. "По рецепта" Simple Smile престоява през нощта и течността, която се отделя, се пие сутрин на гладно - 3-4 лъжици сок са това. Но аз съм давала и допълнително -  начесто и при нужда - през 2-3 часа.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:07 от Prizma

# 14
И мен ме тръшна грипа миналата седмица . Започна с втрисане, болки в гърлото и главата, отпадналост. Какви са тези тестове за грип А ? Не съм попадала на информация досега за такива.

Общи условия

Активация на акаунт