Грип А 2024/2025

• 10 073
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, с установен чрез тест Грип тип А съм. "Повали" ме разко на 12-ти януари сутринта, тоест днес ми е 3-ти ден от боледуването. Общо взето съм с класически симптоми - висока Т(39-40 градуса), отпадналост, болки в мускулите, болно гърло, запушен нос и кашлица. Днес бях при личния лекар и останах в шок от реакцията й. Веднага тръгна да ми изписва антибиотици и аз попитах, "нали е вирусно, защо антибиотик?" и тя отговори, че "така се правило", но щом не искам, няма и изглежда я поядосах. С изписан ердомет съм за кашлицата и трахизан за гърлото, а и да съм пиеля нещо за температура. Каза, че няма смисъл от Тамифлу, защото приемът е трябвало да бъде до 48 часа от началото на симптомите, тоест съм закъсняла.
Та въпросът ми към вас е, забелязвате ли практика личните лекари да дават антибиотици за всяко нещо, къде с нужда и къде без.

И как сваляте толкова висока температура, направо ми изпива силите. Редувам парацетамол и нурофен, както и компреси, но най-много да спадне до 38.5 за малко и после пак нагоре... Болест е, ще мине, но е много мъчително. Вас колко дни ви държа температурата?

Бързо оздравяване на всички болни!🍀

Съвсем в реда на нещата е изписването на АБ при тази ситуация. Вирусът е отворил широко вратата и за бактериалните инфекции. АБ атакува тях и високата температура, с която имате проблем. Не изписват безогледно АБ, а когато положението е зле. Важно е АБ да се вземе навреме, а не с голямо зъкъснение. Тогава се стига до болници и вливания на АБ венозно.

Такива "знания", че вирус не се лекува с АБ са само теоритични.

Щом мразите иглите и дупченето ви препоръчвам да направите необходимите изследвания в нашите любими лаборатории Синево, като непременно поискате да ви вземат кръв с бътерфлайка. Това вероятно ще ви хареса и ще ги заобичате. Така се получи при мен преди 11г.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 00:02 от vl

# 31
Не бих пила антибиотик след 3 дни с температура. Бих изчакала 4-5 дни и ако след това продължавате да вдигате, може да се помисли за антибиотик.

# 32
А ако не е пил човек 2 години антибиотик, какво пречи да пие, щом CRP e високо и температурата продължава трети ден.

# 33
CRP 22 не е много високо.  При вирусни инфекции също се увеличава.
Когато бях с пневмония, бях с CRP 150.

# 34
Здравейте ,да попитам при малките на кой ден се появи кашлица?На 2г е девойката с грип В.Пожелавам бързо оздравяване на всички !

# 35
Не сме много малки на 9г,кашлицата след грип Б се появи на 4 ти ден.
При моето дете е ужасна Sad
Дано на всички минава бързо

# 36
Кажете някакъв препарат противовирусен -прехвана ме от баща ми. Той е с рязка висока температура и дълбока кашлица като от нищото...Авирон рапид върши ли работа, тамифлу, вирусхелт, вируксам...Почвам и аз кашлицата от нищото. Други симптоми няма.

# 37
Кажете някакъв препарат противовирусен -прехвана ме от баща ми. Той е с рязка висока температура и дълбока кашлица като от нищото...Авирон рапид върши ли работа, тамифлу, вирусхелт, вируксам...Почвам и аз кашлицата от нищото. Други симптоми няма.

Той щом е с кашлица и висока температура е за антибиотик! Авирон рапид изобщо не помогна на моята майка преди 6г.
При вас още следващите дни ще се появят и други неща.

# 38
Панцеф е изписал личния на него. Пия в момента биозин и геомиртол + ангал за смучене и пръскане. Довечера може да разбия един вируксан. Нямам температура.

# 39
Авирон рапид много ми е помагал като хвана, че нещо не ми е читаво на първи симптоми, също и резиста форте. Мен просто този път ме събори много рязко и приемах само Резиста форте, витамин Ц, чайове.

Аз се разболях на 12ти, тоест утре ми е 10-ти ден от първите симптоми. Как премина при мен - рязко начало, легнах си здрава и се събудих с болки в мускулите и температура. Първите 5 дни не се е сваляла почти високата температура, през цялото време между 38.5-39.5. Вечер скачаше и до над 40. След петия ден кашлицата стана по-влажна и вече не бях толкова зле - вечер вдигах до 38.5-39 градуса, но през деня макс до 37.5, гърлото спря да ме боли също. Сега имам лека остатъчна кашлица, но нищо общо с предните дни, още съм леко уморена и прясно измерено вечерно съм с 37.3.

Разминах се този път с антибиотик, защото и в изследванията ми нямаше показатели, които да сочат бактериална инфекция. Последно пролетта пих антибиотици, но там положението вече беше наложително.

Бързо и леко оздравяване на болните.

# 40
Здравейте, дали в момента в София има много болни от грип? Трябва да водя дъщеря ми в София на контролен преглед за хронично заболяване следващия вторник и се чудя дали има опасност да лепнем нещо. Аз съм ваксинирана срещу грип, но тя не е. Проблем е, че не шофирам, до София ще пътуване два часа с влака, после с метро, но за кратко, при лекарката няма опашки и няма да засичаме други хора.

# 41
Гаранция. Особено в метрото в пиковите часове. Относно температурата - комбинацията ибопрофен+парацетамол върши работа. Или кетонал, или на отделни хапчета Нурофен и парацетамол. Отделно от това почти не се чувства отпадналостта и мускулните болки. Относно противовирусните. Ако се хванете в първите 24 часа, ще съкратите значително периода за преболедуване и възстановяване.

# 42
Отложихме за следващия месец. Знам, че и в София живеят деца и пътуват ежедневно, но от месец и половина насам все на болести ни върви и на двете и особено на мен и не искам да предизвиквам съдбата.

# 43
В момента има ли болни и от ковид и какви са симптомите.
Предполагам са по-различни от 2020/2021 г.
  Може ли да е само главоболие, без температура и кашлица?

# 44
Миналата година в края на септември хванах за първи път. Силна отпадналост, потене, висока температура, възпалено гърло. Мирис си имах. Ако не бях почнал антибиотик навреме, си бях чао-чао. Ковида си го има. Просто не се мре чак толкова от него, колкото преди. Затова не е и интересен вече за телевизионерите.

Общи условия

Активация на акаунт