Грип А 2024/2025

• 17 591
  • 127
  •   1
Отговори
# 120
На колко е детето? Тамифлу сироп е отвратителен, ужасно горчиво. Ако може да пие таблетки, по-добре тях.
Март месец карахме със сина ми, тогава на 3г.точно, гонех го по час и половина да пие сиропа. Първият и той го повърна. Та той трябваше да пие 8 мл от тази отврат!! Смених на капсули, според неговите килограми и разтварях съдържанието в съвсем малко вода или сок и го давах така. Веднага се видя подобрение.

На 6 години е. Сиропа беше изписан по 10мл, опитахме на по мъничко, с вода, какво ли не, но повръща.

# 121
  • Варна
Аз купувам Тамифлу на хапчета от 30мг, моите и двете са 27-30 кг.Давам по 60мг два пъти дневно.Така ми е изписано от педиатър.Нас ни подхвана на 25 сутринта с повръщане.После вдигна темп.Имах бързи тестове вкъщи и Тамифлу и започнах веднага.Днес вече няма температура, но е много изтощена и я боли цялото тяло.Лоша работа.Другите засега ни пропуска, да видим...Иначе и от хапчетата повръщат също.Пие Тамифлуто и почва да ѝ се гади.Няколко пъти давах Деган, та се размина.

# 122

Здравейте! От три дни съм с температура 37.8, а аз никога не вдигам температура. Започна с леко дразнене на гърлото, а вече имам и суха кашлица и умора. Купих си един тест и мислих, че е Ковид, но се оказа грип А. Как се лекува това чудо и колко време продължава?

# 123
  • София
Времето, чай, нурофен, ако температурата дразни и почивка.
Не звучи висока температурата.
 На трети ден и с такива симптоми няма смисъл от противовирусно. Температурата ще спадне до 2 дена, умората до 2 седмици.
Ако има влошаване на лекар, да ви преслушат все пак за бактериално усложнение, но се надявам да няма.

# 124
  • Карлово
Изкарахме това чудо от 15.12. На 2-я ден имах Т39. Аз температура не вдигам, но се случи. Треска, главоболие, болки в гърлото, отпадналост, на лекар не можах да ида, просто нямах сили, и суха кашлица. На 48 час почнах изопреносин, понеже мм ходи на лекар и му изписаха, май помогна. След две седмици нестихаща кашлица ходих на лекар и ми откри бронхит. Сега след 3 седмици съм ОК.
Надявам се при тебе всичко да мине по-леко.
Чай още пия по 2 литра.

# 125
От Тамифлу противогрипното имате ли някакви сериозни странични ефекти. Със сигурност имам гадене, но и май депресивни състояния.. при вас как е било?

# 126
Аз не помня да съм имала, но е възможно да има гадене. Децата конкретно го повръщат (и сиропа и хапчетата).

# 127
И моите деца го повръщат.

Общи условия

Активация на акаунт