Грип А 2024/2025

• 10 371
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Болна съм от две седмици, уж оздравях, но продължавам да кашлям като магаре особено вечер . Нямам храчки и против кашлицата пия Синекод - той я подтиска до някъде, но този сироп не е подходящ при влажна кашлица

# 76
  • Sofia
Болна съм от две седмици, уж оздравях, но продължавам да кашлям като магаре особено вечер . Нямам храчки и против кашлицата пия Синекод - той я подтиска до някъде, но този сироп не е подходящ при влажна кашлица

Дали е грип тогава? Да не е мононуклеоза?

# 77
Да е това проблема, че пиете сироп за подтискане на кашлицата, а тя е влажна? Аз така си предизвиках проблем, пиейки димекс и личната ми изписа едни хапчета за пет дни и се оправих. Довечера ще пиша обаче как се казват, като видя рецептата. Преди пет години така от една ужасна кашлица пак се оправих с хапчета. И тогава лекарката каза, че със си я усилвала със сиропите.

# 78
Аз пих либексин за тежката суха кашлица. Имаше ефект, но имам и леки хрипове, като легна на моменти. Явно има какво да се чисти като секрет. Чух от познати за комбинацията Геомиртол+Гринтус. Първото е за лечение на бронхити на билкова основа, второто и то е на основата на меда. Иначе тези бронхити след грипа явно са често срещани.

# 79
Здравейте, с доказан грип В съм вече 11 ден . На Зинат500 от 7 дни и тамифлу по 1 на ден , че едвам го понасям . С ужасна суха кашлица и нощно потене . Правена снимка на 8 ми ден . Без показания за пневмония. ЦРП- 9 но СУЕ
63 . Много се опасявам че развивам нещо което не виждат . Хрипове при дишане през устата. Дайте съвет какво да правя. Какво да взема за кашлицата. До понеделник така или иначе няма къде да отида

# 80
Аз на фона на Зинат развих пневмония, не беше вследствие на грип, беше лятото. Но щом сте правили снимка, значи няма място за притеснение. А и ЦРП е почти в норма.

# 81
Здравейте, с доказан грип В съм вече 11 ден . На Зинат500 от 7 дни и тамифлу по 1 на ден , че едвам го понасям . С ужасна суха кашлица и нощно потене . Правена снимка на 8 ми ден . Без показания за пневмония. ЦРП- 9 но СУЕ
63 . Много се опасявам че развивам нещо което не виждат . Хрипове при дишане през устата. Дайте съвет какво да правя. Какво да взема за кашлицата. До понеделник така или иначе няма къде да отида

Бромхиксин за кашлицата, не зная дали зинат е равностоен на панцеф. Ние се оправяме с панцеф. И вит. С.

# 82
Ако чуваш “хриповете” когато дишаш през устата най вероятно са храчки от гърлото и носът, пий си АБ , сигурно е имало основателна причина да ти изпишат Зинат , промивай нос гърло с физ рр. Тамифлуто се пие след ядене винаги , много пъти бъркат симптомите от грипа с реакция към Тамифлу. Много течности трябва се пият докато пиеш подобни антивирусни лекарства - вариш тенджера с чай без значение какъв и го изпиваш или компот, като свърши отново и така, докато приключиш курса с Тамифлуто.

# 83
Детето на 12г. е с грип Б, втора вечер е. Температура, болки в гърлото и тн..
Колко дни температура да очаквам ако всичко е ок и няма усложнения, при тези от вас, които сте го минали или децата ви как протече? Пие авирон, осцилококцинум, инфлуцид и панадол за температурата. Отделно всички други витамини, омеги и прочее...
Сега спи при мен за да следя температура през ноща. И се чудя дали имам шанс да ми се размине разболяването... 😒

# 84
  • София
Детето на 12г. е с грип Б, втора вечер е. Температура, болки в гърлото и тн..
Колко дни температура да очаквам ако всичко е ок и няма усложнения, при тези от вас, които сте го минали или децата ви как протече? Пие авирон, осцилококцинум, инфлуцид и панадол за температурата. Отделно всички други витамини, омеги и прочее...
Сега спи при мен за да следя температура през ноща. И се чудя дали имам шанс да ми се размине разболяването... 😒

Аз се заинатих с грипа и не пих тамифлу. На 4тия ден температурата не спадаше  под 38.7 почти 12 часа, а какво ли не пих. Тогава започнах антибиотика И тамифлуто, но ми присветна след 3 пълни приема. 7 дни с температура над 37.5 бях, ужасна тежест в гърдите, супер тежък ларингит (бях съвсем без глас няколко дни). Сега съм на ден 8 антибиотик, още не говоря съвсем добре и кашлицата все още е налична. Поне нямам температура, де. Аз лично Ви съветвам да започнете всички озелтамивир.
Децата го изкараха с по 3 дни температура, мъжа ми само със сопол, но той пи озелтамивир от първи симптоми на отпадналост.
Бързо оздравяване!

# 85
Детето 12 г почти е с грип А ,от четвъртък ,но днес направих тест.
Беше добре до вчера ,днес пак вдигна 37.4 като си я смъква и качва сам и кашлицата много го мъчи от вчера.
Педи изписа антибиотик днес ,започнахме го тази вечер .
С какво да облекча тази кашлица ? Инхалации правим от четвъртък ,файда никаква ,още повече го разкашлят ,има секрет от носа ,сега сменихме капките .
Направо ще се побъркам вече.
Януари целия клас бяха с грип Б .
Сега всички пак окапаха ..

# 86
Детето 12 г почти е с грип А ,от четвъртък ,но днес направих тест.
Беше добре до вчера ,днес пак вдигна 37.4 като си я смъква и качва сам и кашлицата много го мъчи от вчера.
Педи изписа антибиотик днес ,започнахме го тази вечер .
С какво да облекча тази кашлица ? Инхалации правим от четвъртък ,файда никаква ,още повече го разкашлят ,има секрет от носа ,сега сменихме капките .
Направо ще се побъркам вече.
Януари целия клас бяха с грип Б .
Сега всички пак окапаха ..

Бромхексин, но вероятно и АБ ще я атакува.

# 87
Здравейте, има ли някой, който е с грип и допълнително, като симптоми има повръща и разстройство? Детето и ние сме болни от грип и допълнително ни се появиха тези симптоми, сега се чудя дали пък не ни е хванал друг вирус

# 88
Здравейте, има ли някой, който е с грип и допълнително, като симптоми има повръща и разстройство? Детето и ние сме болни от грип и допълнително ни се появиха тези симптоми, сега се чудя дали пък не ни е хванал друг вирус
Какво пиете?

# 89
Един съсед днес каза, че у тях са имали такива симптоми

Общи условия

Активация на акаунт