СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 315
Утре ще ходим да записваме детето, но много ме мъчи един въпрос- мъжът ми няма конкретен офис- инспектор  е на район от Софийска община в голяма фирма. От фирмата му издадоха служебна бележка, която гласи че "обслужва едикоя си община". Дали думата облсужва, а не месторабота ще създаде проблем?
Не би трябвало да създаде проблем. Моя мъж също не работи в офис, на служ. бележка написаха само за кой район отговаря и нямахме проблем при записването.

# 316
Утре ще ходим да записваме детето, но много ме мъчи един въпрос- мъжът ми няма конкретен офис- инспектор  е на район от Софийска община в голяма фирма. От фирмата му издадоха служебна бележка, която гласи че "обслужва едикоя си община". Дали думата облсужва, а не месторабота ще създаде проблем?
Не би трябвало да създаде проблем. Моя мъж също не работи в офис, на служ. бележка написаха само за кой район отговаря и нямахме проблем при записването.
Благодаря!  newsm51

# 317
  • София
Моят син е набор 2011, ходи на СДЯ от миналата година, а в момента е 4-та резерва в едно ОДЗ. Въпросът ми е, ако случайно има късмет да влезе в ОДЗ сега и го преместим, догодина ще получим ли предимството от 1 точка за посещаване на СДЯ (вече имаме 6 м.), за да кандидатстваме на друго място.

# 318
Малкият е приет в детската градина на баткото , но от днес ми е влязла една муха в главата и се притеснявам дали няма да има проблем при записването на детето .
С мен няма проблем аз съм на трудов договор от сума време , но мъжа ми има едно прекъсване тази година за около два месеца , месец февруари го съкратиха , излезе на борсата и получава обезщетение за безработица два месеца от НОИ . Започна работа и в момент е отново на трудов договор . Служебна бележка , че работи по трудово правоотношение можем да представим при записването . Притеснявам се дали това прекъсване и времето с обезщетение от НОИ няма да са проблем ?

# 319
Писах във Фейсбук профила на Хрътките. Едва ли ще се "трогнат", но не съм съгласна да си пълнят предаването с измислени истории, при условие, че има предостатъчно гафове на СО във връзка с детските градини, на които да се акцентира. И поне като разглеждат частни случаи, да вземат да дадат всички гледни точки, а не некомпетентна водеща да разпъва зрелищно Минчева на кръст за предимство, което никога не е съществувало.

И сега какво - няма места за 14 000 деца, но това не е акцент. Приемат се деца без класиране през системата - и това не е акцент. СО прибра тихомълком системата, за да ни "поставят на място" и сега се редят гаф след гаф. И това не е акцент. Да им имам гледната точка.

Моят син е набор 2011, ходи на СДЯ от миналата година, а в момента е 4-та резерва в едно ОДЗ. Въпросът ми е, ако случайно има късмет да влезе в ОДЗ сега и го преместим, догодина ще получим ли предимството от 1 точка за посещаване на СДЯ (вече имаме 6 м.), за да кандидатстваме на друго място.

Точката важи само за набора, който кандидатства за първа група. По мои сметки точно следващата година би следвало да я получите тази точка.

# 320
  • София
V_spasova, благодаря. Изобщо не съм прочела както трябва поста на brumburche Simple Smile.

# 321
  • София
tsvety_georgieva , моля Wink

Малкият е приет в детската градина на баткото , но от днес ми е влязла една муха в главата и се притеснявам дали няма да има проблем при записването на детето .
С мен няма проблем аз съм на трудов договор от сума време , но мъжа ми има едно прекъсване тази година за около два месеца , месец февруари го съкратиха , излезе на борсата и получава обезщетение за безработица два месеца от НОИ . Започна работа и в момент е отново на трудов договор . Служебна бележка , че работи по трудово правоотношение можем да представим при записването . Притеснявам се дали това прекъсване и времето с обезщетение от НОИ няма да са проблем ?
Няма да има проблем.
Тук точно това се коментираше, че  трудовия договор е достатъчно да е с дата преди класирането, няма изискване за период както е при самоосигуряващите се.

# 322
Сега стигнах да изгледам предаването на Хрътките и съм потресена от Бенатова. Толкова незапозната беше с темата, че направо грозно изглеждаше. Да не говорим, че даже не се беше постарала да се осведоми, че учители в частните училища никога не са ползвали (и преди редакцията на критерия) предимство. А "излъганата" майка, която показаха беше точно в тази група. Нито пък правеше разлика между заявяване на предимство и проверка на коректност на заявено предимство. Процедурата по проверка на заявени критерии се прави в този вид от четири години. Не е за сефте сега да се тества за първи път, че да има такива драми. Сега остава да покажат и някой, който е заявил ТЕЛКа на бабата и се възмущава, че лошите са му го махнали без да го информират своевременно.

Защо я бяха поканили Минчева след като основно се водеше монолог от страна на водещия, опитвайки се да покаже компетентност там, където тя очевидно липсваше.

Само на мен ли ми изглежда грозно това, че подобни неща не се уточняват, а се търси евтина сензация с подръчни материали. Поне да си бяха направили труда да проучат каква е подкрепата на кандидатстващите родители (тамън към 27 000) по отношение на критерии, базирани на професионален признак. Дето се вика - поне за цвят да покажат и малко по-различна гледна точка от тази на конкретната "излъгана" майка.

Да взема и аз да се ожаля за нещо, за да им докарам една тема за предаване.

Тази година не следя редовно темата, а и Хрътките не съм гледала, но ако става дума за Миролюба Бенатова, в последната година тя май води класацията за най-неадекватна журналистика.

# 323
Тамън за тази дама става въпрос. Досега не ми е правила такова потресаващо впечатление.

# 324
Тамън за тази дама става въпрос. Досега не ми е правила такова потресаващо впечатление.

Не само "Хрътките", новините на БТВ бяха абсолютно дезинформиращи след 1-то класиране, наблегнаха на полуделите родители, които станали хакери, на бейби-бума и набор 2009 ?!, за които нямало места Shocked. Имаха и една табличка с данни по набори, която също не беше наред.
Мисля, че даваха и същата учителка, за която е било предаването "Хрътките".
А за основния набор 2010 и липсата на места, нищо.....

# 325
  • София и там където не се пуши
Отново племенничето не е прието и се надявам поне за училище да има място. Дали да не подадем молба от сега  newsm78  Joy .

Хрътки не хръсти, храсталаци - е няма места.

В нашия квартал, тези деца, чиито родители от много, много много години са тук - няма места за тях, но има за всички новодошли, дори си смениха регистрацията като ги приеха.

И още нещо да попитам, гледам вече за детска градина, разменям желания, не че ще ни приемат, но : майката живее с същия административен район, където е детската градина, в която кандидатства и е на 200 метра от местоработата и но не е в същия адм район. Е и затова съм против да се мешат точки по такива критерии, най-добре лотария и толкова.

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 15:48 от Dorothy

# 326
  • София
Момичета, влизам, за да изпусна парата. Слава богу, че нямах в мен оръжие, че щеше да има смъртни случаи. По същество: На 29.04.2013 се обаждам на педиатърката, за да й кажа, че ще са ми необходими здравно-профилактична карта на детето и имунизационен паспорт. Тя ме успокоява, че въпреки, че са вписани в заявлението, то те не са ми нужни сега, защото ще си ги взема от СДЯ при изписването. И така на следващия ден звъня в ЦДГ-то, но от там ми казват, че без тях няма да ни запишат. Отивам при педиатърката, която ме връща, че втори оригинали на тези документи не бива да издава. От ЦДГ ми предлагат да ги взема в яслата, да им направя копие, ЛЛ да ги подпечата и да напише "Вярно с оригинала", но от СДЯ не ми дават картата, а само паспорта. Отивам при ЛЛ, която ми попълва такава карта, но с дата 14.03.2013, тъй като това е датата на последния профилактичен преглед на детето. Отивам в градината и ми отказват записване, тъй като датата на профилактичната карта е преди класирането.....
Пфу....

Може би е по-добре първо да проверите изискванията на директорката на ДЗ, в което сте приети...

Не съм гледала предаването с Бенатова, но непременно ще го направя довечера.

# 327
И още нещо да попитам, гледам вече за детска градина, разменям желания, не че ще ни приемат, но : майката живее с същия административен район, където е детската градина, в която кандидатства и е на 200 метра от местоработата и но не е в същия адм район. Е и затова съм против да се мешат точки по такива критерии, най-добре лотария и толкова.

За такива случаи би трябвало да се прилагат т.нар. "гранични райони" и градината да дава точка и за двата административни района, щом е в съседство.

# 328

За такива случаи би трябвало да се прилагат т.нар. "гранични райони" и градината да дава точка и за двата административни района, щом е в съседство.

Такива градини са единици, да не кажа само една.

# 329

Не само "Хрътките", новините на БТВ бяха абсолютно дезинформиращи след 1-то класиране, наблегнаха на полуделите родители, които станали хакери, на бейби-бума и набор 2009 ?!, за които нямало места Shocked. Имаха и една табличка с данни по набори, която също не беше наред.
Мисля, че даваха и същата учителка, за която е било предаването "Хрътките".
А за основния набор 2010 и липсата на места, нищо.....

По-добре нищо да не говорят, отколкото глупости. И хората, които нямат малки деца, въобще и не подозират за мащабите на проблема. Онзи ден говорих с роднини в друг град и ми се поприсмяха като се похвалих, че детето е прието в ДГ. Репликата им беше - е, какво се радвате толкова, сякаш е прието в престижен университет  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт