СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Според мен тия 6м ги искат, за да видят дали не си в изпитателен срок, точно това ми е проблема, реално имам 2 постоянни трудови договра, но единия е по член 114, а другия има още 3м изпитателен срок и нямам никаква идея ако приемат Ема какво точно ще се случи, а от системата продължават да мълчат.

# 646
Според мен тия 6м ги искат, за да видят дали не си в изпитателен срок, точно това ми е проблема, реално имам 2 постоянни трудови договра, но единия е по член 114, а другия има още 3м изпитателен срок и нямам никаква идея ако приемат Ема какво точно ще се случи, а от системата продължават да мълчат.

В изискванията не пише да не си на изпитателен срок. Какво става, ако си почнал преди примерно 5 мес? На какво основание ще те дискриминират? И каква е гаранцията, че дори и да работиш 5 години в една фирма, няма да напуснеш след месец например?

# 647
  • София

В изискванията не пише да не си на изпитателен срок. Какво става, ако си почнал преди примерно 5 мес? На какво основание ще те дискриминират? И каква е гаранцията, че дори и да работиш 5 години в една фирма, няма да напуснеш след месец например?
Никаква, но искам да получа отговор от системата черно на бяло, за да мога да им го хакна в главата, ако се опитат да ме врътнат.

# 648
Като ти отговорят, пусни и тук какво са ти казали, че да сме наясно и ние... Praynig

# 649
  • София
Ми вече 24 часа ги чакам да ми отговрят, ако не отоговрят до час-два, пак ще пиша. Иначе веднага ще го пусна.

# 650
  • Beyond the Frontiers
А настоящ адрес бланката с дата преди класирането ли трябваше да е. Да ходя да вадя копие ако трябва за всеки случай. newsm78

# 651
Четох Въпроси и отговори в исодг относно преместването, но и двата отговора нещо ми противоречат затова да питам.

Дете тази година го приемат примерно В Подуене -ДГ1.Ходи там на ДГ една година.Но иска да ходи в ДГ2.
Другата година как се процедира.
Като се кандидатства системата не отчита ли вече, че детето ходи на дг.
Има 2 варианта:
1.Без да се отписва от дг 1 детето кандидатства в дг 2 и ако го приемат по точки се премества, записва се в ДГ2 и се отписва от ДГ1.

2.Отписва се от ДГ1 , кандидатства за ДГ2 и го приемат и влиза.
И вариант, че не са го приели в ДГ2, но губи и мястото си в ДГ1 Т.Е остава без дг.

Кой вариант правилника позволява?
Ясно е че предимсто и точки не се дават при преместване.

# 652
  • София

Да, изпитателният срок също е само за "учителския" критерий  Peace

# 653
  • София и там където не се пуши
 viola2003, доколкото знам всичко си се дава . И да нали знаят че е в детска. Щом го приемат  в друга ДГ, веднага се отчита вече свободно място за друго класиране, всичко зависи, кога си записвала преди това и в тези случаи на какво имаш право като точки.

# 654
  • София
Момичета имам въпросче касаещо граничните групи. Ние сме 4-та резерва с 8.1 точки, какъвто е масовия случай в нашата градина. Но сега погледнах списъка с чакащите деца (не този с некласираните, т.е. граничната, а другия списък) и са се появили 3 деца с 10 и нагоре, които няма как да са били там преди, понеже щяха да са приети вече. Какво ще се случи на второ класиране, заедно с тях ли ще играем за съответния брой места от незаписалите се?

# 655
Ако свободните места за примерно 3 бр., а в новия списък има записани 2 деца с точки 10+/значи влизат/, гранична ще бъде групата с по-малко точки и тази група ще се бори за останалото 1 място.
Ако обаче за тези три места се борят 5 деца с 10+ точки , тогава гранична ще бъде цялата група от деца с точки 10+.

# 656
  • София
Отне им 24 часа зада копират шаблонен готов отговор:
"В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете тази информация. В табличен вид за всеки критерий е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя за записване на класираното дете." 
Питах отново в прав текст да ми отговарят има ли право директорка да откаже записване, ако съ на изпитателен срок, при положение, че нямам прекъсване в стаж и осигуровки.

# 657
  • София
Мерита, благодаря. При първия случай, нови случайни номера ли теглят децата, които се борят за мястото, което се пада на граничната група? Ако е така, смисълът на изтеглените преди номера за гранична група изцяло ми се губи.

# 658
Мерита, благодаря. При първия случай нови случайни номера ли теглят децата, които се борят за мястото, което се пада на граничната група? Ако е така, смисълът на изтеглените преди номера за гранична група изцяло ми се губи.
За съжаление предишното класиране няма никакво влияние към предстоящото ! Системата не е заключена ,всеки може да си кандидатства където си иска и да променя желанията си!

# 659
  • София
viola2003, доколкото знам всичко си се дава . И да нали знаят че е в детска. Щом го приемат  в друга ДГ, веднага се отчита вече свободно място за друго класиране, всичко зависи, кога си записвала преди това и в тези случаи на какво имаш право като точки.

Това не го разбрах  newsm78 Ако детето посещава/ е записано в една ДГ и кандидатства за друга, трябва да се запише във втората и чак тогава се отписва от първата (на теория може да си остане в старата)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт