Отговори
# 375
А дебели ли са килимчетата???
Да не би като се врътне по гръб, да си изпраска главата в пода? А и да не натъртва коленете?

Току-що го написах в предишния пост  Grinning Тънки са (аз ги гледах наживо), затова съм се спряла на пъзел  Peace

Нашето килимче е един пръст дебело и не се удрял нито веднъж (не поради липса на опити  Laughing). Подарък ни е и дори не мога да ви кажа какво е килимчето, но мисля, че е на Fischer Price. Майка ми сложи одеяло под него (според мен ненужно) поради същите опасания, които вие имате. Ние не сме имали проблеми, а подът е мрамор.

# 376
  • София
Това килимче, което гледах аз (не помня фирмата обаче) беше абсолютно същото като активната гимнастика, затова се отказах.
dolce_vita, вие активна гимнастика имате ли? По-различно ли е килимчето като материя и дебелина? 

# 377
Мерси Деси Hug от след малко Никола няма да е вегетарианец Simple Smile

# 378
Върнахме се от ехограф и всичко си  е на място и в обичайния вид !  Laughing   А след малко забягваме към морската. Приятен ден на всички!

# 379
Привет. Миката доста бързо пълзи. Пълзи е силно казано по скоро се изтласква с ръце и краката се движат и двата едновременно. И ние имаме килим в хола, но обикновено вечно е по плочките. Аз се загледах в пъзелите в Хиполенд и по точно в този пъзел килим - животни Той е по скоро за големи деца, защото е разглобяем, братовчедка ми има такъв и каза, че малката много си е играела с него. достатъчно е като дебелина. Гледам този Фермата е почти с такава дебелина. Хайде като го получиш ще дадеш отзиви. Сега видях, че има и с Мики маус, а нашата стая е такава идеално ще ми пасне.

# 380
  • София
Привет. Миката доста бързо пълзи. Пълзи е силно казано по скоро се изтласква с ръце и краката се движат и двата едновременно. И ние имаме килим в хола, но обикновено вечно е по плочките. Аз се загледах в пъзелите в Хиполенд и по точно в този пъзел килим - животни Той е по скоро за големи деца, защото е разглобяем, братовчедка ми има такъв и каза, че малката много си е играела с него. достатъчно е като дебелина. Гледам този Фермата е почти с такава дебелина. Хайде като го получиш ще дадеш отзиви. Сега видях, че има и с Мики маус, а нашата стая е такава идеално ще ми пасне.

Да бе, вярно че и "Мики Маус" беше с 9 части, но аз по възможност избягвам картинките на Дисни  Simple Smile
Този с животните не е особено подходящ (както с цифри, букви, и други фигурки), защото имат едни малки части, които се вадят и не е много безопасно. Те са за над 3 години  Peace
Отзиви веднага мога да дам, защото съм подарявала такива пъзели на 4 деца и всички са си играли с тях поне до 4-5-годишна възраст Peace Пъзелът може да се закачи на стената като картина, да се направи къщичка от него (ако са два-три пъзела, направо се получават лабиринти), да се слага за килимче, за подложка, едната майка го беше сложила от вътрешната страна на кошарката, за да не се удря детето в дървените пречки - все за нещо ще свърши работа  Peace.

# 381
Конюнктивит е. Тъкмо се е появил, ама тя нали и накашля леко, та каза,че вируса си е такъв. Ще давам сиропа за кашлица до петък, изписа капки за очи и каза да ги капвам 3-4 дни, слуша пак гърдичките, но каза,че са чисти  Praynig Дано всичко вече се оправи.. Цяла зима не сме имали проблеми, а сега от къде се взе това чудо..

# 382
Нана, при нас от конюктивита на сина ми почна зверското ни боледуване. Наистина е някакъв гаден вирус. Никой вкъщи не отърва АБ. Не се тревожи, ще мине. Капките за очи предполагам са Тобрекс? Да си знаете по принцип - при гурели и залепване на окото, което е знак за възпаление (конюктивитът може да е вирусен или от замърсяване), почиствате със сребърна вода отвън навътре и после капете Тобрекс 2-3 пъти дневно по 1 капка във всяко око за седмица поне.

късметче, за този обрив/подсичане/гъби - което и да е от трите, си купи от аптеката най-обикновен крем Нистатит и мажи два-три пъти дневно. Подходящ е и за трите вида оплакване, така че с него не можеш да сбъркаш, а ако е гъби - ще ги унищожи. На мен ми прилича на гъби по описанието, което си дала. При тях кожата стои като набъбнала и зачервена на участъци, които се разрастват и не се повлияват от крем против подсичане.

За спирането на кърмата не ви препоръчвам да пиете лекарства. Традиционно това са Бромкриптин и Парлобел. Тези лекарства намаляват нивата на хормона Пролактин и с това кърмата спира. Но!!!! това са хормонални препарати и могат да окажат влияние на други хормони, с което да се вкарате в беля. Дуфастонът пък стимулира овулацията чрез повишаване на Прогестерона, а както е известно - една жена може да си овулира и да продължи да има кърма, така че връзката за мен не е пряка. Също е хормонален препарат. Най-добре е с постепенно намаляване на броя на кърменията. Може и рязко да се спре кърменето, като се изцежда само по малко, за да няма напрежение в гърдите. Също и с пристягане на гърдите, което е мазохистично според мен, но пък върши работа.    Лекарствата само по лекарско предписание и то от ендокринолог!

Мина снощи пак имаше газове и спазми. На 7 месеца е, а още продължаваме да даваме Инфакол понякога. Иначе хубаво спа, и как няма, като за цял ден беше дремнала само 20 минути. Ние още не можем да седим седнали без опора, камо ли да пълзим. Иначе добре се придвижва с приплъзване. Нощем я слагам на половин метър от мен на спалнята, завивам я с отделна завивка и незнайно как по някое време се оказва навряна в мен, че и под моята завивка успява да се промъкне.
Бобо и днес е вкъщи, но е съвсем добре и утре задължително го пращам на детска градина, че много ми идва нагорно с двамата едновременно.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 13:25 от Poli BK

# 383
Сребрина, аз вече кърмя само сутрин и то по 3-4 минути, като задължително изпива след това 100 мл АМ. В 12 часа пюре около 100 гр+ 100мл АМ, 16 часа-180мл АМ, 20 часа -180мл АМ. Лошото е че взе да се буди веднъж нощем към 4 часа и тогава изпива 100мл.
За около 3 дни и малко ми стига опаковката.

За пишока, педи ми каза, че не пипа и ако се налага намеса ще ми даде направление, май каза за уролог!
Аз много не пипам-баща му прави опити, ама като гледам са до никъде:-)

# 384
Поли, след малко отивам в аптеката,но доколкото мога да разчета са някакви други. Надявам се да минем по-леко от вас, тъй като няма нищо в гърдичките, не е вдигала температура...  Praynig Praynig Praynig
Ох, съжалявам,че така се оплаквам,ама много съм се шашнала, а знам,че тепърва предстоят разболявания...
И за да не е съвсем спам ще опитам да сложа една снимка на вече седящата Дилянка  Simple Smile

# 385
  • Варна
Върнахме се от ехограф и всичко си  е на място и в обичайния вид !  Laughing   А след малко забягваме към морската. Приятен ден на всички!
И ние днес бяхме  Grinning, да не сме били на едно място?

За спирането на кърмата- след като разбрах, че синът ми е болен, кърмата ми драстично намаля (почти спря) за една вечер. Така или иначе не трябваше да го кърмя, че много се уморяваше, а за цедене по българските болници условията са нулеви. За всеки случай за да спре кърмата ми окончателно и да не стане някоя беля се справих с хомеопатия.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 14:18 от Slavi_Yo

# 386
Това килимче, което гледах аз (не помня фирмата обаче) беше абсолютно същото като активната гимнастика, затова се отказах.
dolce_vita, вие активна гимнастика имате ли? По-различно ли е килимчето като материя и дебелина? 

Определено е различно. Имаме активна гимнастика. Никога не бих го оставила в нея директно на земята. Килимчето е супер термоизолиращо и омекотяващо удар, защото е към един пръст дебело и не е плат. Единственият недостатък е, че ако лази с голи крачета не е толкова приятна повърхност колкото ако беше плат...но май не може всичко да има човек.

# 387
Ето поздрав и от нас:
Скрит текст:

# 388
Тази Диляна някой голям майстор я е рисувал!

# 389
Поли
Скрит текст:
на мен дуфастона(за спиране на кърма) ендокринолога ми го изписа и ми стана странно че точно това лекарство ми предписа. По принцип цикъл нямам още и може би заради това е решила това лекарство да ми изпише. Оф, болна тема  ми е страшно   мъчно  Cry не смятах, че ще го приема така. Вчера не е кърмих и днес гърдите ми щяха да се пръснат и днес и дадох сутринта и толкова ми беше мъчно Cry Страшно много се разстройвам. Опитвам  се да мисля положително и че е за мое добро. Изпитвам някакво чувство на вина, че  няма да мога да я кърмя дълго време. Може би трябва да се отпиша във фейса от всякакви групи свързани с кърменето и как майките кърмили до не знам си колко годишна възраст деца и т.н.  Съжалявам че ви натоварих с моята болка.

Общи условия

Активация на акаунт