Отговори
# 600
Добро утро мами!
Сиана спи с боди с дълъг ръкав и памперс. Завивам с олекотена завивка или чаршаф, при нас е много горещо, живеем на 7 етаж и става адска жега, даже спим на отворен прозорец. Понякога я слагам да спи и по боди с къс ръкав. Аз и навън така я извеждам - по боди с къс или без ръкав и отдолу като шорти които са, боса и без обувки Laughing

# 601
Добро утро мамииии:-)
За обличането:
Боди с къс ръкав(без чорапи!!!), памучно одеялце с чаршаф и спим на отворен прозорец Simple Smile То и навън е така голичък, даже бодито е потник:-)
За памперсите:
Вече забравих кой питаше, ама аз да си кажа за памперсите Бейбилав на ДМ. Вече сме с 4ка,пакет от 126 бр е 40.90лв. Това са единствените памперси, които не са  пропускали!
за хапването Теди взе да прави една дъъълга пауза- обядва в 12 часа с пюре+АМ и после хапва чак към 18 часа, като в този промеждутък спи по 2-3 часа и пийва около 50-70мл вода. Сокчета не давам.Някой друг с такава пауза? Дали да се притеснявам?

късметче: все едно съм преписвала от теб:-)

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 09:13 от happy girl_84

# 602
 happy girl_84, аз не знам за паузата, ама моето дребосъче ако не му дам да яде понеже не плаче, може и да направи такава пауза. Аз я кърмя около 7-7.30, 10.00, в 13.00 хапва пюре около 100 грама, към 14 я слагам да спи и пак я кърмя, става най-късно в 16-16.30 и аз чакам до 17, когато й давам малко оризова каша (това е от 2 дни сега я захранвам), после кърмене в 20 и спане. Но, преди да почна кашата в 17 часа, понякога я слагах на гърда, тя цоква 2-3 глътки и не ще. Тогава излизаме и чак към 19 часа почва да мрънка че е гладна.

# 603
  • София
ShySun, това са ни "пижамките" http://www.hm.com/bg/product/07269?article=07269-B - тънки, памучни и от вчера е в летен чувал (този: http://www.valmax-bg.com/product/3587/chuval-za-san-komes-vata.html , но не е с вата вътре, а само два памучни слоя) и на леко отворен прозорец ( а до оня ден по-дебелият й чувал е всъщност съвсем тънко подплатен между двата слоя). Понеже съм ужасно зиморничава и с доста доза съмнение я сложих в летния, но тя си спа чудесно и май за първи път не се изпоти изобщо.

Тези, които пазаруват в "Кауфланд" - имат папмперси с тяхна магазинна марка. Добри са за случаите, когато е ясно, че до 2-3 часа ще бъдат сменени (като е наближило време за сън/ядене/акане - за повече нали съм си пъзла, та не съм ги пробвала  Embarassed) и излиза 3-ката по 31ст.

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 10:09 от Milenita

# 604
Milenita, много сладки пижамки!

# 605
Здравейте и от нас:)
Слагам Дуда да спи с боди с къс ръкав и едни тънички къси гащета. Без чорапи, завивам я с много тъничко одеалце и спим на отворен прозорец. Апартамента ни е с източно  изложение и до обяд си напича доста, та в стаята ни е около 25 градуса.. През нощта я намирам и напълно отвита, ама какво  да се прави  Laughing  И през деня си седи по същия начин облечена.
Ние вчера я сложихме в проходилката. Радва се, не е осъзнала още какво точно трябва да прави, но все пак се придвижи леко.. Пристигна ни и столчето за хранене, днес ще пробвам да я храня там.
За днес прогнозата при нас беше до 35 градуса, а навън е едно мрачно и почти заваляло..  newsm78
Лек ден на всички!

# 606
  • София
Just a Dreamer, да, "Лека нощ" ти се води млечно хранене. Същото е и ако направиш безмлечна каша с АМ или кърма - пак си е млечно  Peace

За спането: вкъщи - тениска с къс ръкав и памперс, завит с много леко одеалце, проветрявам в 2.00 и 4.00 часа. Навън - потник/тениска с къс ръкав + къси панталонки или направо памперс, без чорапки.

# 607
Just a Dreamer, да, "Лека нощ" ти се води млечно хранене. Същото е и ако направиш безмлечна каша с АМ или кърма - пак си е млечно  Peace

И аз така си мислех ама да си питам де Simple Smile
А вчера те питах за кашите "лека нощ", защото гледам Хип имат и готови в бурканчета и не знаех от коя даваш. Понякога ми е такава обърквация с асортимента им.

# 608
Добро утро. Тъкмо щяхме да тръгваме за поликлиниката и беба заспа. Решихме да си поспи, че да е по-бодра, и без друго ще я нервим с ваксините.
Вечер е облечена с пижама със затворени крачоли и дълги ръкави, памучна. В стаята ни е доста хладно. И аз спя със зимна пижама. Освен това, тя много се върти и се отвива, така че не мога да я оставя по-леко облечена.
Аз на пюрета и на каши слагам АМ, така че в този смисъл заместено млечно хранене нямаме. За мен обаче всяко кърмене, което пропускаме, си е заместено хранене. Mr. Green
Тия проценти и грамове в пюретата въобще не ги мисля. В готовите пюрета рецептата е според нормите и няма смисъл да я разсъждавам. При домашно приготвените според мен трябва на вкус и консистенция да се преценява.

# 609
  • София
Таня последните дни спи само по боди с къс ръкав и в тънък чувал, без вата е, два слоя тънък памучен плат. У нас е много топло, на последен етаж сме и тези дни е около 27 градуса вкъщи. Като беше по-хладно й слагах памучна пижамка с дълъг ръкав. Както и да я сложа да спи все си се поти и под нея е мокро, особено под главата, май вече ще подстижем косата. Навън я изкарвам даже и без боди под дрешките когато е много топло, вчера например беше само с една фанелка и къси панталонки, без боди.

Наде, стискаме палците да не е нещо сериозно, чакаме те после на отчет  Hug

# 610
  • София

И аз така си мислех ама да си питам де Simple Smile
А вчера те питах за кашите "лека нощ", защото гледам Хип имат и готови в бурканчета и не знаех от коя даваш. Понякога ми е такава обърквация с асортимента им.

Не, засега инстантната давам (тя е с преходно мляко и без захар), не съм стигнала до бурканчетата заради млякото и захарта в тях Hug

# 611
Не, засега инстантната давам (тя е с преходно мляко и без захар), не съм стигнала до бурканчетата заради млякото и захарта в тях Hug

Значи сме на една вълна  Hug Някой ден обаче мисля да си взема на мен такова бурканче с каша, че изглеждат много апетитни  Mr. Green
Аз сега дадох на моята буба да опита млечната каша и я прие добре. Би ли трябвало да я въвеждам, като нов продукт при положение, че сме въвели и ябълка, и копър, които се съдържат в нея, но не сме пили АМ? Т.е мога ли да очаквам алергична реакциия от АМ? Невежа съм в това отношение ама досега все кърма е пила и всичко свързано с адаптираните млека ми е ново.
Поли успех с ваксините! Simple Smile Ние, като водим Елина при педито и я поставят да лежи, започва едно истерично реване. Имам чувството, че се страхува да не я боцнат пак..  Tired Много ме беше жал..

# 612
Привет!  bouquet
Нашата температура изчезна напълно..какво беше това чудо...вирус ли някакъв прекара набързо набързо понеже давам имунокинд вече месец..,зъби ли бяха..не мога на 100 процента да кажа и да съм сигурна!важното е че вече мина!Това ми дава възможност най-накрая да мога и аз да въведа жълтъка че с него нещо се забавихме!Днес обаче я ухапа нещо -има на двете крачета и на едната ръчичка от тези папулки -и на нас ни са се появявали като ни хапне нещо-не се притеснявам ,просто се чудя да давам ли нещо противоалергично... newsm78 и ако да-какво?
ВИГАНТОЛА и да искам не мога да го спра..,първо че лекарката не дава и второ че ние бяхме от меките глави ,сега пък ни излизат бурно зъби така че..продължаваме по съвет на докторката по двете капки..
Днес взех на беба мляко бейбилов 2 по ваши тука съвети ,да видим как ще приеме него ,след фиаското с преходното мляко което хвърлих защото така и не си записах кога съм го отворила ,че дори и на попара да не мога да го употребя..още ме е яд..В тази връзка разбирам Мария че се ядосва че хвърля..кка няма -даваш пари и после..в кофата-аз за едно мляко как се ядосвам а представям си какво и е на нея- и пак в тази връзка и пожелавам малчо скоро да ппрояде    Grinning
За обличането навън-зависи от времето но  по принцип само по боди..а в къщи спи също само по боди-много е горещо при нас...

# 613
  • София
ciao-ciao, защо хвърли млякото? Ние една отворена опаковка на "Хипп" добавяхме вместо сметана в кафето  Mr. Green И течен шоколад може да се направи  Peace

Just a Dreamer, алергичните реакции към АМ са мноого редки. Може би трябваше първия ден да й дадеш съвсем малко - 1-2 лъжички и да проследиш за реакция, но понеже вече си й дала, предлагай следващите дни нещо от старите каши, докато стомахчето се адаптира  Hug

Много неприятно, но Зарчето направи алергия към инстантния чай с ябълка на "Хипп" - около устата на два пъти стана на червени плюски, така че май и чай ще трябва да варя  #Cussing out Ще се получи ли ако поваря малко ябълка (като за компот) и използвам водата за попарата?  newsm78

# 614
ciao-ciao, защо хвърли млякото? Ние една отворена опаковка на "Хипп" добавяхме вместо сметана в кафето  Mr. Green И течен шоколад може да се направи  Peace

Just a Dreamer, алергичните реакции към АМ са мноого редки. Може би трябваше първия ден да й дадеш съвсем малко - 1-2 лъжички и да проследиш за реакция, но понеже вече си й дала, предлагай следващите дни нещо от старите каши, докато стомахчето се адаптира  Hug

Много неприятно, но Зарчето направи алергия към инстантния чай с ябълка на "Хипп" - около устата на два пъти стана на червени плюски, така че май и чай ще трябва да варя  #Cussing out Ще се получи ли ако поваря малко ябълка (като за компот) и използвам водата за попарата?  newsm78

Щях да кажа същото на ciao-ciao за млякото - става и за бисквитена торта, за десертни кремчета, за салам торта и т.н.
По въпроса за ябълката - може, аз така давам от време на време в пюре - леко сварена ябълка, а водичката е като от компот.

Общи условия

Активация на акаунт