Отговори
# 75
Е Наде, тази твоя приятелка си проси един хубав бой от форумските мами..знаем колко трудно се гледа дете и то от сам човек, не знам как може така да ти посегне на паричките..и то в навечерието на такъв празник..аз съм религиозен човек и мога само да ти кажа във връзка с мъжа ти, че Господ ни изпразва ръцете преди да ни даде нещо по-добро, така че имай вяра и кураж, ръка за ръка с малката ще минете през всичко:) А относно приятелката какво да ти кажа..прошката е подарък за самите нас, така че просто забрави.. Hug

Моя маймун днес преяде..спа неспокойно на обяд само 1час и после тъкмо се облякохме, и аха да отключа вратата и повърна върху мен, върху себе си, върху пода  ooooh!..та колко пюре или каша е нормално според вас да изяжда бебе на 6м?

Вчера сме го приспивали от 20ч. до 22.30 на смени с баба му на ръце и накрая заспа пред телевизора..а иначе му се спеше през цялото време..или го преяждам или са тези зъби  newsm78

Имам два въпроса към ЛЛЛ: Тъй като страдам от сенна хрема, имате ли представа за нещо, което да е приложимо с кърменето, било и спрей за нос? И да продължавам ли да изцеждам, когато замествам обедното и следобедното хранене на бебето, притеснявам се да не ми намалее кърмата за останалите пъти  newsm78 Извинявам се за безпокойството, благодаря предварително  Hug

# 76
Здравейте от нас!
Най-накрая намерих време да попрочета.
Наде, много гадна постъпка на твоята приятелка. Дано се вразуми и си върне паричките на малката, но и ти не я оставяй, че това си е една заплата.
За слънцезащитните ние сме с Хип, мажа преди всяко излизане, освен ако не е по-късно следобед. И ние сме от много беличките.
Хапнахме пюренце с пуйка, пиле, утре давам и говеждо. Следва глутена и аз не знам как точно да го въвеждам. Сега давам една каша от просо, но пише, че е без глутен така, че това не се брои.
И да завърша поста с още едно въпросче към мамите: Как точно давате плодовете - сок, пресни, пюре като десерт. Аз лично съм дала само 2-3 плода смесени с кашата и се чудя как да ги давам за напред.

# 77
  • София
Сребрина, много дразнеща случка  Tired

Аз, честно казано, много-много не се впрягам за играчките, които падат по земята, купих си кърпички за почистване на играчки и биберони и чистя с тях, и без това и вкъщи не е кой знае колко стерилно заради кучето  Simple Smile Очаквам момента, в който Зарчето и Джесика ще започнат да се бият за играчките  Mr. Green

skrita FUstA, какво се случи с Мишлето?  Tired

Азария, страхотен е Иво!  Peace
Зарчето сам си замести сутрешното ядене, обедното някак си го редува - ту яде само пюре, ту хапва малко пюре и иска мляко... както му дойде.

blasphemy, да, после се сетих, че и тези бисквитки ги гледах в магазина, но все пак аз си взех от гранулираните, защото ми се струва, че по-бързо се разтварят. Разликата с твоите е само в една съставка (в едното - оризово брашно, в другото - пшеничено или нещо подобно).

За пишока: краят на тази кожичка при тях е практически безчуствена, щом не плаче като пишка - не го боли. Промивай с лайка  Hug

Наде, ще си позволя да ти напиша някои неща  Hug
Скрит текст:
За съжаление, още доста неща ще научиш по трудния начин Tired. Постъпката на твоята "приятелка" е абсолютно пубертетска история и изобщо не си струва да се ядосваш. Откраднала е от дете, всичко ще й се върне. Бих те посъветвала изобщо да прекъснеш всякакви контакти с нея, защото явно не струва. И изобщо гледай да се доверяваш по-малко на хора, които искат голяма сума пари "спешно", такива често не ги връщат или те мотаят с месеци, а на теб ти трябват за детето. И не си длъжна да излизаш с хора, които не харесваш и чието поведение не одобряваш Peace Като ти чета постовете, оставам с впечатлението, че си доста по-мъдра от годините си, така че действай както ти сметнеш за правилно, не се води по акъла на тъпачки-приятелки и спокойно си гледай красавицата Hug
Milsi, всички плодове във вид на пюре ги давам термично обработени (на пара), сок в чист вид не давам заради киселината, а слагам 3-4 ч.л. в 100 мл вода и го пие така.
Плодовото пюре го давам на второто сутрешно хранене (т.е., в 10 часа) - или чисто, или добавено в каша. Канех се да го преместя вечерта, но все още се чудя  Peace

# 78
Малкия явно ми прави някакви бронхити ли какво ли...и аз не знам.
Аз пък давам банан и ябълка директно да яде  newsm78, още нямаме заместено хранене.

# 79
Здравейте, мами!
Днес бяхме на много дълга разходка и сега съм доста изморена.Купихме си елда и киноа, та ще помоля някоя опитна мама да ми даде рецепта за приготвянето на бебешки каши.
Деси, то  и у нас не е аптека, ама из улицата ми идва малко в повече  Grinning
Наде,мила, съжалявам.Друг път изобщо не споменавай, че имаш събрани пари, било то и пред "най-добрата" си приятелка.То в тези вълчи времена хората станаха много лоши.
Milsi, аз ги давам всякак в суров и в сварен вид.Сок не давам, че давам плодове направо.
roxy_,ами по принцип казват едно бурканче от 190 гр.,ама то всяко бебе е различно.Аз не меря честно казано, когато се е наял просто спира да си отваря устата, иска да си играе с лъжицата, смее се и въобще се разсейва.
skrita FUstАA, дано се оправи по - бързо Мишката.
Наде, Азария прекрасни дечица  Hug Hug Hug

# 80
  • София
Малкия явно ми прави някакви бронхити ли какво ли...и аз не знам.
Аз пък давам банан и ябълка директно да яде  newsm78, още нямаме заместено хранене.

Много неприятно  Tired

Между другото, понеже спомена банани... аз имам алергия към хистамина, който се съдържа в тях - кашлям неудържимо, чак до давене и повръщане. Дали и Мишлето няма някаква алергия към нещо?  newsm78 То симптомите са много сходни. Секрет пускахте ли?

# 81
  • София
Запис Flutter и Здравко взе да спи неспокойно през нощта, но не е от глад, предполагам, че му е топло..

Milenita Според това ръководство какво трябва да се прави?

roxy_, понеже не успявам хич да спастря време за четене, та съм прочела само частите, касаещи "изграждането" на стабилен нощен сън, когато бебето, като моята Шушла, не е имало изобщо такъв. Има и глава за нарушения във вече стабилен сън, но не съм стигнала дотам. То май-май съм минала избирателно само около 1/6 от книгата, макар да знам, че хич не е правилно така  Embarassed

# 82
 Момичета Христос Воскресе   ,hug: благодаря ви за съветите и подкрепата ,skrita fusta Емили на баща си прилича   Simple Smile

Хайде до после Simple Smile

# 83
Христос Воскресе, момичета! Много здраве и щастие ви желая! Весело посрещане на празниците!

# 84
Наде, Рени Воистина воскресе!
Христос Воскресе на всички останали мами!Светъл празник момичета!

# 85
Во истина Возкресе  easter
Весел Великден скъпи мамчета и бебчета. Нека сме живи и здрави
Eто и аз да се изфукам малко с част от яйчицата ни и великденското ми зайче  Heart Eyes
Скрит текст:

# 86

Христос Возкресе на всички.
Аз ви почерпвам виртуално, защото днес празнувам и имен ден. Честито на всички останали именници. Бъдете здрави, обичани и обичащи... smile3525  easter

# 87
Христос Возкресе! Желая на всички Вас и Вашите близки много здраве, щастие и благоденствие!

Наде , за съжаление живота е гаден  Sad Няма как да не ти пука че така са се развили нещата, но момичетата са ти казали вече всичко и аз ги подкрепям!

skrita FUstА , дано да се оправя Мишката  Hug

Азария , Честит Имен Ден! Всичко най - хубаво ти желая!

И аз да се похваля със снимки от днес Simple Smile Бяхме малко на гости и на една приказна зелена трева Simple Smile

# 88
Привет!
Христос Возкресе!!!Да са живи и здрави семействата ни!!!  bouquet
Азария честит имен ден!!!Страхотен сладур си имаш!!!  bouquet
Наде подкрепям те и ти желая много късмет занапред!И твоята Емили е страхотна чаровница!  bouquet
Днес ще въвеждаме телешкото-Момичета ,ние редуваме по съвет на педито ден зеленчук ,ден месо!
stefi_sv страхотно зайче си имаш-ама много коса  имате вие бе...браво!!! Simple Smile
Milsi и аз давам плодовете вече така -готови -напарво с лъжичката отделям от плода и давам..Сокове също се отказах да купувам защото не ги харесва..А между другото в жегите взе да пие най-накрая и вода от шише... Whistling и изпива доста.. Laughing
skrita FUstА на една приятелка детето сега прави някакви алергии и кашлици от полените от дърветата..ама то такива буклуци хвърчат сега из въздуха че...Бързо да се оправяте!!!
Ох ,друго не се сещам..,ние сме по разходки направо денонощно..онзи ден си бихме рекорда от 10 до 19ч следобяд нонстоп разходки ,спане ,игра и ядене навън..и то спа като пребито вечерта...ама  иначе ухилено  и доволно Grinning!!!С кашите с почти всички свикнахме ,само банановата не ще!Даже един път с протест се задави..-от тогава не давам повече от нея!Днес както казах ей сега след малко като се събуди вкарваме телешеко и остава за по-нататък само рибата но тя е доста по-нататък май!Вече сама се обръща по много пъти от корем на гръб и обатно и си ограе страхотно на спалнята!!!Въобще..само дето се притеснявах!
Момичета исках да ви попитам -някой от вас има ли успех с продажбата на бебешки дрешки в продавалника?Досега само две-три успях да продам...
Лек и приятен ден момичета и много послушни бебоци от мен!  bouquet

# 89
Христос Воскресе, момичета! Нека има само радост и благополучие в семействата ни!
Отново много сладурски снимки сте качили на бебоци бре Simple Smile
skrita FUstА , бързо оправяне и от мен!  Hug
roxy_ понякога и аз си задавам този въпрос ама верно си е индивидуално. Когато съм въвела съответната храна изяжда около 60 гр, но май скоро ще вдигна количеството, че май не и стига, макар, че докърмвам после де. Та се водя изцяло по детето си де, но си ме е страх да не я прехраня.
Азария Честит празник! Бъдете много здрави и щастливи ти, и близките ти!
 Tada
ShySun помня последно, че ти даваше Дентокинд. Каква е вашата дозировка, че нещо не мога да преценя по-колко да давам на Елина? Съмняваме, че май ни мъчат зъбките, че вечерта си е доста неспокойна и май венците и са подути, но не и зачервени.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт