Отговори
# 315
Момичета до кога ще мажем дребосъците с олио след баня?Обръщам се към тези които точно олио употребяват.
Аз още си мажа с олио, че чакам да приключим с опаковката и след това ще я караме само на лосион.

Nana-87 сега се зачетох в записките, които имам за захранването. Пише за въвеждането на глутена да стане между 7 и 11 месец, но моето педи каза, че след 6-ти месец вече може да се даде. (т.е след месото). Споменато е още и за даването на пшеница да става след 1 год, защото е алерген.
Казват, че реакции се появявали между 1 и 2 годинка. Поне при една позната така се случи, но имало шансове това нещо да се израсте. Все пак съветват, след като веднъж се даде глутен, да се предлага по-често за да привиква организма. Толкова има изписано по темата, че как да не се обърка човек.  ooooh! 

Азария , след като дам пуешкото месо, което ще е в рамките на 1 седмица, следващата пилешко и по-следващата глутен. Така уж смятам да направя.

# 316
Ciao-ciao, братовчедка ми работи във фирмата, която е представител на Himalaya за България. Та тя ми подари бебешки лосион и кремче против подсичане. Много ми харесват и двете, много хубаво миришат и понасят добре на Диляна. Мисля да продължавам с тях Simple Smile

# 317
Здравейте!

Днес бяхме на консултация. Михаил вече е 7,520 (+400гр) и 72см (+3) Имаме белег от БЦЖ. Сложиха и последната ваксина против хепатит. Така май до годинката приключихме с боцкането Simple Smile

Зимата мажех с олио, от края на март започнах да мажа с мляко. Ползвам Бочко, харесва ми. Лицето мажа с крема на Бюбхен с невен, а от време на време мажа и с кортикостероиден крем (за съжаление) че Мишката направи дерматит от много лигавене. До сега съм го мазала 3 пъти през около 2 седмици, след това само с кремчето с невен поддържам да не се зачервява и възпалява.

За глутена, днес доки каза да въведа първо месото, после сухари и до края на 7ми месец да почвам да давам попара с обезсолено сирене. Ще видим как ще станат работите, ама не ми се вярва да се вместим в този срок  Thinking

Деси историята с твоята етърва ми е позната. Имам една "приятелка" имам чувството че тя си захрани детето с пица на парче. И сега като ме види започва да ми обяснява как нейния Павел на 7 месеца всичко ядял и как съм щяла да си объркам детето с това бавно захранване... Добре че не я виждам често иначе вече нямаше да ми е "приятелка"  Mr. Green

Just a Dreamer оказва се че моето дете слуша повече при гледачите, отколкото при мене, така че ние може и да отидем. Само дето са се изгаврили и събитието е в петък  Tired Моите гледачки всичките работят Sad Но не губя кураж до тогава има много време  Mr. Green

# 318
Деси, включвам се с един въпрос към теб. Каква е причината след оризовата каша и елдата, да въведеш директно овеса, и да прескачаш просо, ечемик, ръж? Питам, защото не съм въвеждала глутена, и се чудя дали да не е с овесената каша на Хип. И въобще, мислите, че е рано? Въвела съм повечето основни зеленчуци, 3-4 плода, ориз и елда, вчера дадох жълтък. Доста сме назад, кравият белтък също, липсва от схемата, месото и глутена.

Много благодаря за комплиментите към Дани. Тя най-после е с режим на хапване, слуша малко повече, но май и над ще ни почват зъбите пак Sad.

# 319
За олиото - мажех с Мустела в началото, като свърши купих на Нивеа, но не съм доволна, кожичката остава някак суха. Сега като свърши мисля да не я мажа вече.
За глутена - при каката на около 6 месеца го въведох, но тогава схемата на захранване беше друга.
Сега още не съм решила как ще стане. Досега съм давала само зеленчуци и няколко плодове в следния ред - тиква, пащърнак, морков, картоф, тиквичка, грах, спанак, лук, царевица, ябълка и към тях рапично олио, оризово нишесте и сварен ориз (тези като добавки в пюрета). Мисля да въведа още някои зеленчуци - броколи, сладък картоф, авокадо и след това около 20 май да почвам кашите за следобедна закуска.
А жълтъка някой въведе ли и кога?

# 320
Поли, благодаря, че си ме поправила.  Hug Памперсите на dm, 3-ти размер, оранжевата опаковка са 50 бр. , а не 60 бр. както съм писала.  Peace

От две седмици може би ползвам вместо олио, бебешко мляко (на Бочко с лавандула). Сякаш съм по-доволна, защото кожата на Катрин е мека и вече го няма онзи обрив, който приличаше на алергичен дерматит.

Между въвеждането на глутена и месото трябва да има един месец.  Peace

# 321
А жълтъка някой въведе ли и кога?
Въведох го преди 2 седмици. Давам 2 пъти седмично по 1/4. Можел да се дава след 5-ти месец според моето педи.

# 322
А, Fortuna, мислиш ли, че би трябвало да мине някакъв период между жълтъка и глутена, както си писала за месото?

# 323
Въведох жълтъка покрай яйцата от баба по Великден  Peace

# 324
А, Fortuna, мислиш ли, че би трябвало да мине някакъв период между жълтъка и глутена, както си писала за месото?

Ренета, аз поглеждам какво пишат мамите в темата за бързи въпроси и отговори за захранването и там прочетох това за период от един месец между месото и глутена. Ето линк : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709717.600
А по твоя въпрос освен да питаме.  Simple Smile

# 325
Ето статия за маслото в детското меню:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4918

# 326
Ей, голяма чуденка е с всичко  Grinning Аз както и преди писах я карам на интуиция и спрях да се ровя толкова за захранването.Понякога се чудя, как са ни изгледали нашите майки без интернет  Mr. Green
Олио след баня спрях да ползвам преди 2 месеца някъде.Ползвам лосиона на Бюбхен.
Деси, твоята етърва тотално ме разбива, но ето че и така порастват децата  Grinning Аз лично ще се постарая да изградя някакви хранителни навици и да предпазя Коко от боклучавите храни колкото се може по - дълго.Но си мисля,че ще ми е много трудно,особено покрай другите деца, които ще хапват гризки, вафли и шоколад.Отделно всички вредни храни са в много пъстри и атрактивни опаковки,с разни подаръци и т.н. ,та това с пазенето ще е до един определен момент май...  newsm78
За киселото мляко: и аз съм в голяма чуденка, май ще се спра на варианта да си подквасвам в къщи, като вземам мляко от сигурен човек. Отделно видях магазин на сертифицирана ферма в нашия град.Ще се завъртя и там да погледна, но имам време още.Смятам да е към 10-тия месец.
Какво щях да пиша2 Изхвърча ми от главата.Е, като се сетя ...

# 327
  • София
За олиото след баня: никога не съм мазала Зарчето с нищо  Peace Самата аз не понасям нещо мазно върху чиста кожа, с него практикувам по същия начин Simple Smile

Nana-87, по каква логика ти казват за глутена след 1 година? Това означава, че детето дотогава няма да яде бисквити, хляб, някои каши и др. неща, а те са важни  newsm78.

За глутеновата алергия: за съжаление, тя може да се активира изведнъж и в по-късна възраст - 5-6-7 години и нагоре, независимо кога на детето е даден глутен за първи път. Затова не се притеснявам особено  Simple Smile

Деси, включвам се с един въпрос към теб. Каква е причината след оризовата каша и елдата, да въведеш директно овеса, и да прескачаш просо, ечемик, ръж? Питам, защото не съм въвеждала глутена, и се чудя дали да не е с овесената каша на Хип. И въобще, мислите, че е рано? Въвела съм повечето основни зеленчуци, 3-4 плода, ориз и елда, вчера дадох жълтък. Доста сме назад, кравият белтък също, липсва от схемата, месото и глутена.

Причината е, че не открих готови каши. След оризовата и елдата бях планирала царевична, но открих само брашно, с което няма да успея да се справя. Глутена съм го записала, че се дава на 7-8 месеца, Зарчето яде почти на 6 и половина, едва ли е фатално.

Късметче, жълтък дадох (1/8) на 8 май, т.е., на 7 месеца. Оттогава е ял още два пъти по 1/4.

За паузата между глутена и месото чувам за първи път  Thinking Не съм съгласна с доста неща, които пишат в темата "Бързи отговори...." (преглеждам я от време на време), за мен съм преценила нещата по друг начин  Simple Smile А и сега не виждам според кого трябва да се направи разлика от 1 месец. СЗО? БПА? Някоя западна школа?  newsm78

Just a Dreamer, да не ти се бъркам, но между отделните видове месо трябва да минат 14-20 дни.

Аз също ще се опитам да създам хранителни навици, но това означава на първо място самата аз да престана да ям разни солети, зрънчо, чипс и тем подобни (или поне да го правя по-тайно  Mr. Green). И изобщо съм против шоколада поне до 3-годишна възраст, но както казва Сребрина - изкушенията са навсякъде и все ще се намери някой "доброжелател", който да нахрани детето с нещо вредно Tired

И аз щях да пиша още нещо, но ми изскочи от главата  ooooh!

# 328
  • Варна
Ей,мамка му стара и ДМ-ски памперси.Все не мога да ги улуча.Мен 66 бр. за 0,29 лв. ме устройва.Ама вече взех Молфикс.Тези в найлонов плик ли са?В картон ли? Всеки път се пуля и не мога да ги видя.
Иначе съм доволна и от пюретата и от млякото им.
Тези бройки и цена са за памперсите на Ганчев. А ДМ-ските нямат промоция  в момента Crossing Arms.

Глутен смятам да дам след малко - овесена каша на Hipp.
Жълтък още не съм въвела, защото не съм намерила пресни и домашни яйца.
Месо давам от около седмица, но през ден.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 17:41 от Slavi_Yo

# 329
Just a Dreamer, да не ти се бъркам, но между отделните видове месо трябва да минат 14-20 дни.

Деси, защо? Признавам, че не съм много запозната с въвеждането на месото. Аз смятах изчакам седмица между отделните видове, като само между отделни глутенови култури ще изчаквам поне 2 седмици.
Чувала съм, че може от телешкото да се получи някаква алергия. Но засега ще я карам само на пуешко.
Аз вече отдавна не чета по форумите за захранването, защото още повече се бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт