Отговори
# 345
Благодаря за отговорите, ще почакам и аз още малко с яйцата...
И още нещо, Сиана много се е подсякла, опитах какво ли не и не става. Почвам да си мисля,че са гъбички от антибиотика който пи, като се разболя, някой имал ли е и как изглеждаше обрива? Защото при нея има нещо като червени петна, все едно си е изгорила кожата и сега отдолу излиза нова и здрава, но много ярко червена...В четвъртък ще питам доки, ама до тогава не знам какво да я мажа вече newsm78
А ми прави впечатление, че и ушенцата доста често се подсичат и все се каня да ви питам,ама нали ме нямаше та се събраха доста въпроси #Crazy

# 346
Добър вечер!
Слави-Йо, извинявай,не съм догледала за памперсите  Embarassed
Рали, blasphemy, ами и аз като Рени нищо не съм пила за спиране на кърмата,дори и летицин.Щях да ходя на лекар уж, ама пак прецакаха ММ с паричките и ... сещате се.Но все пак,мен не ме стимулирало бебе, Рали, и не знам дали, ти не произвеждаш повече кърма, и да е наложително да пиеш хапчета.Иначе, аз и преди писах почнах да се цедя 2 пъти, после 1 път, после през ден, през 2 и така сама си спря.Вчера като ми стана лошо и ММ ме обвини в неизцеждане, та пробвах и не знам дали и 20 мл. изкарах.
blasphemy, как измерваш 12 гр. месо ? Аз понеже в къщи си ги правя и варя парче долу горе колкото малък орех, ама със сигурност е над 12 гр.  newsm78

# 347
късметче мажа с Бепантен зад ушичките, често се подсича там, а омазнявам често... не мога да си обясня защо става така. Но поне след едно мазане с Бепантен се оправя веднага положението.

Използвам го и за дупето още щом порозовее и да чукна на дърво само веднъж ми се беше подсякла до червено. Случи се при въвеждане на нова храна и го отдавам на нея най-вече. Тогава обаче Бепантен не помогна и мажех дупето с отвара от тетра(смрадлика) и оставях по голо дупе по 2-3 пъти на ден, по-точно направо обливах дупето иоставях на въздух да си изсъхне само. На втория ден вечерта дупето беше отново  с гладка здрава кожа.  Дано съм била полезна!  Hug

# 348
За подсичане на нас всеки път различен крем ни помага.
Първо беше Тридерм, редуван със Себамед, после Бепантен, сега Судокрем. Специално след антибиотично лечение беше редуването на Тридерм със Себамед. Лекарката беше казала да се редува с някакъв крем Галафарм, който не намерих, та си редувах със Себамед. Иначе с ушите няма проблеми.
Сребре, аз говоря за готовите пюрета. Иначе, ако ме питаш мен, имам електронен кухненски кантар и всичко мога да измеря.Simple Smile
Бромкриптин съм пила след първия аборт и припадъци не съм имала, ама ми се запушваше носа безобразно и бях нон стоп с Олинта в ръка, та накрая го спрях преди лекарския срок, че ми писна да не мога да дишам. Все пак ситуацията си е била различна де. Едно е 5ти месец некърмила никога, друго е 7 месеца текла кърма. Предполагам...

# 349
  • София
blasphemy, как измерваш 12 гр. месо ? Аз понеже в къщи си ги правя и варя парче долу горе колкото малък орех, ама със сигурност е над 12 гр.  newsm78

2 к.л месо (пасирано или ситно скълцано) = 10 гр месо
2 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 25 гр месо
3 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 40 гр месо
1 с.л. месо = 1 парченце 2х1 см = 10-15 гр месо

Peace

Milenita, има логика в паузата между месата. Първо, това е съвсем различна храна за стомахчето, тежка и с много белтък и се иска време да привикне към дадения вид месо. Второ, реално за 2 седмици даваш месо 6 пъти (три дни в седмицата). Ако спазваш някакви препоръки, максимумът меса, които могат да се въведат до 1 годинка, са заек, пуйка, говеждо (и пиле). Да не забравяме, че от 9 месец има и риба. Аз предпочитам да въвеждам по-бавно, иначе много бързо ще му писнат, както стана със зеленчуците.

# 350
Деси, благодаря за отговора, не помислих, че има толкова практично обяснение. Ще изчакам док, и тогава ще реша дали да давам и просо първо и чак след това овес.

От тези финни овесени ядки и аз имам, и да ме пита някой защо купих каша  newsm78.

# 351
Да се включа и аз за захранванията.

Може пък да ви е интересно какво препоръчват педиатрите в Швейцария.

На мен ми казаха да включа месо. Ние въведохме много неща (морков, сладък картоф, картоф, пащърнак, броколи, зелен боб, рутабага, лук, олио, кайсия, манго, ябълка, круша, папая, авокадо, пуешко, царевица, банан, елда, оризова каша, тапиока, касис, портокал - последните три като съставна част на каша) и съм му ги давала по доста пъти. Никак, ама никак не ме страх, защото виждам как се развива и наблюдавам реакциите.

Глутен тук също съветват да се дава сега, а не след годинка.

Месото по два пъти на седмица.

За жълтък никой не ми е говорил тук...все ще му дойде реда.

Освен това си купих готварски книги за бебета и следвам по тях.

Не мажа Филип с нищо след баня. Тук казват да се къпе всеки втори ден и да бъдем минималисти - ако не е суха кожата - нищо не е нужно. Против подсичане въздушни бани. Никога не е имал проблем да чукам на дърво. Като мазило тук всички ползват Оксипластин.

За отбиването се маха по едно кърмене на седмица. Знам, защото намалих тъй като ходя на работа. Тези от вас, които кърмят до кога смятате да го правите?

Аз първо исках поне до 6 месеца, сега си казвам да докараме до 8...Иска ми се да почне да спи нощем. Сега се буди поне по 3 пъти. Дали ще се спи по-лесно с АМ? Предложих му веднъж и повърна с парабола - аптамил пижаменото...

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 22:20 от dolce_vita

# 352
късметче така както го описваш си е подсичане в тежък вариант- при нас се случи веднъж така да му се смени кожата. Най-добрия лек е едно спрейче, което винаги нося в чантата си- ЕОЗИН. С каротен е и оцветява кожата в червено, но е уникално просто Wink Води се спрей за подсушаване и смятам в жегите да го използвам често, а в момента с нищо не мажа дупето от около 2 месеца. Само след баня- 2-3 пъти седмично мажех цялото тяло с мас, а от 1 седмица  минах на бебешко мляко.

# 353
  • София
късметче, на мен приятелка-дерматолог ми препоръча преварен зехтин, когато Беболина се подсече зверски след 2 дни с по 10-12 изхождания след прословутата тиква, но при нея бяха по-скоро мехури, не петна...

=Деси=, за въвеждането на глутен и месо толкова разнородни препоръки изчетох/чух (и почти всички си имаха някаква логика), че по-скоро се присъединявам към мамите, които действат по интуиция и поне засега това се оказва успешна тактика, която освен всичко друго и май е най-успокояващата, а, като и без това се тревожим за какво ли не, на паники като мен им действа много благотворно  Peace

# 354
  • София
То и аз четох, четох, четох... Накрая систематизирах нещата така, както ми звучаха най-логично, написах си ги и поглеждам от време на време за справка Peace

За подсичането: при нас най-добре действа "Джинджира" за бебета, SOS-кремът на "Нивеа" и "Бейби Тан".

dolce_vita, на мен ми е интересно, благодаря  Hug Гледам, че и аз действам по швейцарската система  Mr. Green Не къпя всеки ден, не мажа с нищо, държа без памперс... Кажи, моля те, какво мислят там за забелването  Praynig

Апропо, Сребрина, какво става с вашия пишок? Наред ли е всичко?

# 355
dolce_vita, на мен ми е интересно, благодаря  Hug Гледам, че и аз действам по швейцарската система  Mr. Green Не къпя всеки ден, не мажа с нищо, държа без памперс... Кажи, моля те, какво мислят там за забелването  Praynig
Апропо, Сребрина, какво става с вашия пишок? Наред ли е всичко?
Пък нашия никакъв го няма  Crossing Arms Даже и да иска човек да забелва - то не мож го хвана  Joy

# 356
Хайде да  се включа официално Simple Smile
Мажа Александра единствено и само с преварен зехтин. НИКОГА не ми се е подсичала (като изключим леко подсичане в родилното, но ако бяхте видели как ми я донесоха на третия ден след секциото... беше засъхнало даже  Sad ) Ушичките се бяха поизсушили преди месец и отново третирах със зехтин. Къпя всеки ден.
Глутен въвеждам лека -полека. От няколко дена давам коричка хляб. Доставя й неописуемо удоволствие (съотв. и на мен)!  Днес почти си я изяде Simple Smile От понеделник давам и жълтък. Въвела съм картоф, тиква, морков, броколи, грах, тиквички, банан, ябълка, круша, оризова каша, елда, жълтък. Хапва си детето ми, но количествата приета твърда храна не позволява да заместя хранене. Кърмим си се още. За сега имаме обедно хранене  със зеленчукови пюрета и следобедно с каша с плодове или плодово пюре.
Аз никога не съм имала алергии към каквото и да било и искрено се надявам Алексчето ми да прилича на мен в това отношение. Не че баща й е...
 Няма зъби, не пълзи, не се изправя... Обаче е с доста лют нрав напоследък. Вероятно заради бъдещото зъбоникнене. Наруши си и хубавия нощен сън, съответно моят сън съвсем се стопи  Tired През деня, обаче, си има утвърден режим с трикратен сън. Все ми се струваше, че с кърмене на поискване няма как да се спазва режим, но ето че става!
  Бяхме и на консултация- Алекс е качила едва 200 гр. и вече е 8400 гр. За нейните килограми 200 гр е ок.   Биха и съответната ваксина, но за съжаление и ние следващия месец ще ходим в туб диспансера за манту.
Исках да пиша още, но толкова много ми се спи, че дори не знам какво съм написала  Embarassed (и това изречение го доказва)
Спокойна нощ!

# 357
Мами,помагайте! През нощта Диди спа неспокойно и към 4 като я взех видях,че не може да си отвори очичките милата  Sad дорева ми се! В 10 ще ходим до доки, но исках да ви питам за капки против конюнктивит. Сега си спи спокойно и няма нищо по очите. Ох много ми е притиснено..
А за месото много се обърках. Аз по съвет на педи почнах с  телешко  newsm78 и в понеделник и вторник яде по мъничко. Това за през ден и за самото захранване ли важи? Защото аз ползвам готови пюрета, та малко чудно ми стана как процедирате? То нали за захранване давам по няколко лъжички (аз не почвам с по 1 и после да увеличавам..  Simple Smile
 blasphemy пък и другите де, може ли да ми обясните как изглеждат въпросните дерматитни обриви? Диляна има точно между свивките на крачетата нещо като обрив, в смисъл по-груба кожа и даже леко по-тъмна на цвят. Аз мислех,че от постоянното носене на памперс, ама май не е само това  Thinking

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 07:29 от Nana-87

# 358
Nana-87 Дани и тя има  по-груба и малко по-тъмна кожа между крачетата. По-точно между срамните устни и ануса.  Но тя е така още от началото, постепенно сякаш позагрубя кожата. Все си мисля, че ако е дерматит ще се разнесе, разрастне или зачерви, а  мястото не се променя отдавна. И при вас ли е това или става дума за друго?

Много ме е яд бях уредила домашно заешко месо, НО  пропаднаха плановете ми. Sad Сега ще захранвам с готови пюрета с месо. Дано скоро порастнат пиленцата по селата, да си купя някое за малката.. Crossing Arms

# 359
Добро утро!
Nana-87, мила, не съм имала подобен случай, но пробвай за момента да избършеш очичките с преварена вода с едно памуче(различно за 2 -те очи).
Деси, ами добре ни е пишока, ама има още за разлепване.Днес ще звъня да взема час за процедура номер 2.Ще се зареда с лепенки куул пач и ще дам нурофен.Дано мине по - леко.
blasphemy,happy girl_84, да ви попитам за колко време долу-горе изкарвате с ДМ-ското мляко и по колко хапват бебоците?Аз с едната опаковка(в смисъл 1 опаковка от 2-те)  изкарах 4 дни.Ама сега  Коко взе да се буди към 23-00.00 ч. за хранене, та може и за по-малко да ме изкара.
За Бромкриптина съм чувала,че спирал почти веднага кърмата,в смисъл много ефикасен бил, ама не съм го ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт