Отговори
# 525
-=Деси=- а бульон правила ли си от  заек?  newsm78 Аз съм леко невежа ... той от костите ли се прави или от месото?  Laughing Ха ха ха голям въпрос зададох  Laughing

# 526
И тъй, като много от вас показаха бебоците си, реших и ние да не останем по-назад Simple Smile
Скрит текст:

# 527
  • София
-=Деси=- а бульон правила ли си от  заек?  newsm78 Аз съм леко невежа ... той от костите ли се прави или от месото?  Laughing Ха ха ха голям въпрос зададох  Laughing

Никога не съм (мъжът ми го яде печен или пълнен), но се прави като пилешкия бульон, т.е., слагаш месо задължително, защото заекът като птиците е с кухи тръбни кости  Peace

Just a Dreamer, страхотни очи има това дете!  Hug

Зарчето днес беше на ехограф, гледаха само бъбреците и пикочния мехур. Цялото удоволствие продължи по-малко от минута, дори не успя да се усети какво става  Mr. Green

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 23:49 от -=Деси=-

# 528
Деси, благодаря! По мои наблюдения, масово дечицата в групата са със сини очи Simple Smile
Чакаме и нови снимки (клипчета) на Зарко с кучето, че са ми много сладки  Laughing
Лека и спокойна на всички!  Hug

# 529
Добро утро, прекрасни мами и дечица!
Страхотни сладурковци са всички показани бебоци.
Съжалявам за трудностите,които имате със водичката и захранването, ама така си е и мъниците си имат характер.
За киноа,спелта и елда разбрах от тук.Не присъстват в менюто в къщи, но мисля да ги включа след като прочетох за полезните им свойства.То,така или иначе,ако Коко не изяде нещо,аз го довършвам  Grinning Така,че и аз ги хапвам.Спелта не съм пробвала досега, но има време.Ама скъпичко излиза за масова употреба, както се казва,та засега само на Коко купувам.
След дълго чудене, взех предписаните хапчета за спиране на кърмата, не вярвах че ще го кажа, ама искам си цикъла и аз, прави ми се секс вече...
Като чета доста бебоци не спят спокойно вечер.И ние сме в това число:я за вода,за биберон.А как ще се научим да заспиваме самостоятелно - не знам. newsm78 Много месеци станаха с това недоспиване и вече наистина се натрупва умората.
За замразяването на месо: аз лично го замразявам сурово на порцийки.Сварено - не ми се получи добре.
Попарата я правих с АМ, с чай, с вода,щом има сиренце и масълце няма проблем.
Хайде, до по - късно,че малкия се събуди.

# 530
Srebrina81 със сигурност май съм в грешка,  но 
Скрит текст:
чакаш си цикъла за да правиш секс?  newsm78

# 531
Srebrina81 със сигурност май съм в грешка,  но  
Скрит текст:
чакаш си цикъла за да правиш секс?  newsm78
Хахахахаха, не си в грешка Simple Smile Ама не заради баталните сцени, както звучи на първо четене  hahaha А, за да си дойдат хормоните малко на място, либидото да се покачи и да се поусетим отново жени. Поне при мен е така. Предполагам, че и Сребрето е имала това предвид Simple Smile

Толкова се смях, че забравих да отбележа синеоката прелест на Just a Dreamer    Hug

# 532
Ох, ама как съм го написала  Joy Joy Joy
Ами, не чакам цикъла, за да правя секс, а нормализирането на хормоните и покачване на либидото, че нещо хич го няма.ММ много недоволства вече  Mr. Green
А, тя Мария го написала същото  rotfImbo

# 533
 Just a Dreamer втриса ли те още..?При мен така започва мастита..Даже и аз онзи ден имах пак болка локализирана само на едно място и веднага започнах разтривките..
При нас положението не е розово но поне няма да пием засега антибиотик..Изследванията са супер-няма за какво да се хване лекарката че да даде антибиотик..Отделно темп повече не е достигала 38 градуса така че и панадол не давам но пък поддържа една температура от 37 и нещо си..цяла сутрин та се чудя вече.. newsm78Отделно имма и още едно притеснение-хемоглобина ни е 99 т.е според лекарката нисичък та сега ще наблягаме на телешкото и черния дроб и дано се вдигне.. Whistling

# 534
Здравейтеееееее, последно време доста ме мързи и не се включвам често, но пък чета.

Ние сме пак в мрънлив период. Усещам две зъбчета под венците, та дано е от това. Иначе сме добре. Дани вече не е вегетарианка, хапна си заешко. Месото го замразих сварено. Иначе как точно да варя през ден една лъжичка месо  newsm78.

За елда, спелта и т.п., не съм ги опитвала. Обаче на Дани елдата доста повече й харесва от оризовата каша, така че ще опитаме и другите полезни неща.

Елина е изключително сладко дете; късметче, и твоите принцеси също.

Пуснахме най-после изследванията на Дани, днес ще отидем и при док да ги види, но това, което и аз виждам е нисък хемоглобин, не много, но е под нормата. И аз си пуснах една пълна картина - холестерол над нормата  #Crazy. Ще се "диетува".

И аз много съжалявам, че ви е трудно с дечицата и храненето. Предполагам освен хвърлената храна, ви тормози и да не станат дечицата злояди. Но вярвам, че с времето ще свикнат децата. Дани хапва вече цели порции, не съм имала големи трудности със захранването, но като беше болничка не искаше много да яде, така че ви разбирам. Вода приема, но не пие по много, а в тези жеги си трябва.

Ние заминаваме за Италия в петък и ми е мноооооого притеснено, че се налага и до късно вечерта да пътуваме, а последните дни заспива около 8, вече на предела на силите си. Как да я накарам да спи повече през деня? И за храната се притеснявам, но разчитам че Хип има навсякъде. Обаче с водата ми е най-напечено, каква вода да и давам, и за АМ  newsm78?

Аааа Сребре, и според мен е по-добре, ако нямаш проблем с гърдите, да се случат естествено нещата със спирането на кърмата. Това намесване при хормоните лично на мен не ми допада, но пък то си е личен избор, така че ти знаеш кое е най-добре за теб. А щях да те питам за някакъв магазин за хубаво кисело мляко беше споменала - прати инфо, ако е удобно Simple Smile.

Хайде, оставям ви - моето зверче заспа, отивам да се къпяяяяяяя Simple Smile

# 535
Рени, ами този магазин се намира на централния пазар в улицата където е Райфайзен банк.Има магазин за подправки, хранителни стоки и т.н.,но не знам дали има кисело мляко там.Не съм ходила скоро.
А, за хапчетата, така или иначе ги почнах,та каквото стане.
Имам предложение следващия колаж да е с бебоците в паяк,в бънджи или такива забавления за тях.
Рени, какво стана с количката?Продаде ли се?

# 536
Здравейте и от нас!
Ние сме добре, вчера бяхме на кръщене за първи път с беба, много добре се държа. В тази връзка вие мислите ли да кръщавате децата?
Вече и аз мисля да я слагам в проходилката. До сега си седеше в един шезлонг, а сега така се напъва да става, че преди малко щеше да падне от него...
Сребре, добра идея за колажа.. Аз понеже малко късно се включих в темата и си мислех онзи ден дали вие сте се виждали на снимки? Мислех да ви предложа следващия колаж да е на Мама+бебе  Grinning  Ама и с бънджита ще е интересно де.., макар че ние нямаме  Laughing
Честно казано и на мен ми липсва цикъла, или по-скоро ми се иска да ми се нормализират хормоните, че сега понякога аз самата не се изтрайвам, пък какво ли остава за другите около мен...

Ето ни и вчера с официална рокля  Wink

# 537
Аз имам цикъл от декември 2012 и хормоните още ме тресът, и самата аз не се понасям. Но пък либидо си имам Wink
ciao-ciao още снощи ми отмина. Дадох на беба да суче от болезнената гърда, колкото и да ми беше неприятно. Но забелязах, че както си сучеше изпищя и може да е имало някаква застояла кърма, знам ли вече. Иначе, като вдигнах температура пих Нурофен и се гушнах в мъжо, за да ме стопли, и малко след това започна да ме отпуска.
Дано се разминете с антибиотика!  Hug
И още веднъж благодаря на всички за хубавите думи, относно моята дунда. Simple Smile Утре сме и при педито, и имен ден имаме. Та ще се посъберем малко с родата на мъжо на по торта и палачинки.  Абе развълнувано ми е, че детенцето ми има празник.
Айде забегвам сега, че днес ни е ден за въвеждане на царевичката, а просото много се хареса. Такава голяма уста отваря, че не е истина  hahaha
Nana-87 , симпатяги сте! Wink

# 538
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717618.msg25206291#msg25206291
Имам едно питане към вас момичета и към консултантките по кърмене. От няколко часа чувствам болка в едната гърда и особено много боли, докато Елина суче. Болката е в цялата горна част, както и към зърното (то ме боли, само когато се кърмим). Гърдата ми е мека, няма зачервявания, но вдигам температура. Доста ми е отпаднало и започна да ме втриса. Странно ми звуди да имам запушен канал, защото кърмата ми понамаля, а и се кърмим редовно. Някой има ли представа какво се случва с мен, защото ми е леко притеснено?!
Just a Dreamer, как си сега?
Възможно е да се получи някакво запушване – дори и с по-голямо кърмаче и понамаляла лактация (даже и да не се усеща напрежение и/или да не се напипват бучки). Би могло да се получи от твърде дълга пауза, от „недоизсукване”, от някакво притискане или удар на гърдата и пр. Обичайно, нещата които помагат в подобен случай, са: Затопляне→Масаж→Изпразване на гърдата→Почивка.

- Затоплянето може да е с топъл душ, вана, компрес (някои майки използват памперс с топла вода, вместо хавлия, защото памперсът задържа повече топлина), също и с малка бутилка, пълна с топла вода. Затоплянето може да спомогне за по-лесното потичане на млякото (и съответно – за по-доброто изпразване на гърдата). А ако усещаш, че топлото не ти се отразява благотворно – тогава хладък компрес след кърмене – само с вода, или с извара или сварен ориз, може да успокои тъканите. Компрес от зелево листо също се споменава като ефикасно средство – на охладено листо от прясно зеле се махат дебелите жили, набучква се или се начуква и с него се обгръща гърдата, без зърното и ареолата. Държи се, докато повехне. Според някои, то действа леко понижаващо на лактацията.

- Масаж (преди и/или по време на кърмене) с ръка с леки, кръгообразни движения в посока от основата на гърдата към зърното, масаж с гореспоменатата бутилка с топла вода също може да е ефективен;

- Изпразване на гърдата - хубаво изсукване, ако е необходимо и изцеждане. Елина би могла най-много да ти помогне за това. Wink

– Почивка. За по-бързо справяне с напрегнати и болезнени гърди, запушвания, мастити и т.н., много важна роля имат и почивката и сънят – ако има кой да те отменя в домакинските задължения, може при всяка възможност да опитваш да си отпочиваш (например – да подремваш с Елина, когато тя спи).

Желателно е гърдите да се пазят от удар и притискане (твърде стегнато бельо, особено с банели; спане върху тях, дръжка на чантна, колан на автомобил и др.)

Може да обсъдите със своя лекар и приема на Лецитин - той е хранителна добавка, която действа като емулгатор (пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета) и се среща в много храни, които консумираме. За дозировката му може да ти е полезна тази статия.

Ако консумираш храни, които съдържат хидрогенирани мазнини, може би е добре да ги изключиш от диетата си, поне за известно време, докато премине този период.
Надявам се да откриеш какво ти помага, пиши как си. Hug

# 539
Amorevole , благодаря за включването!  Hug
Нещата вече са наред. Слагах Елина на гърда и тя доста ми помогна, заедно с малко масажчета.
Просто не очаквах да имам проблем при намалена лактация, но вече ще знам. Предполагам, че проблемът се е получил от притискане и за напред ще внимавам повече.
Лек и прекрасен ден ти желая!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт