Отговори
# 630
Мария, аз съм писала в ДМ-ската тема за пюретата на Алнатура. Моето бебе много ги харесва и ги изяжда за 2-3 дни, аз като ги отворя ги слагам в хладилника и си вадя в едно бурканче колкото за едно ядене. Обича и ябълка с манго и ябълка с кайсия. Дори яде и чиста ябълка, аз слагам от тях ив кашата, понеже си му правя от брашно от елда. Хем са вкусни, хем са само чист плод без добавки и био, хем излизат евтино. Мисля ,че са си попадение  Simple Smile
Само да допълня, че пюретата никъде не пише, че са бебешки и не са при бебешките стоки, апри био-то

# 631
  • София
Деси много неприятно това с чая, успех с варенето.

Мерси  Simple Smile

А ти колко грах сложи като за първи път? Аз в началото слагах по 10-тина зрънца на двойна доза карфиол + морков (т.е., в количество пюре за два дни - 10 грахчета), сега готвя с половин шепа и е добре.  

# 632
  • София
А вижте какво изчетох в една статия за поникването на зъбките:

Отказ от храна
Децата, на които никнат зъби, може да капризничат по отношение на храненето. Желанието да има винаги нещо в устата, за да получи облекчение кара детето да се държи така, сякаш винаги иска да яде. Но тъкмо когато започне да се храни, се засилва чувството на дискомфорт и то го заставя да се откаже от гърдата или биберона, които толкова настоятелно е искало. Дете, което е започнало да яде твърда храна може да загуби за известно време интерес към нея. Това не трябва да ви безпокои, тъй като то получава всички необходими вещества от кърмата или формулата. Апетитът му се възстановява в момента, в който пробият зъбите.

Може би това обяснява някои неща, които обсъждаме от известно време  Peace

# 633
Това с "грахче по грахче" ми напомни за един виц, дето един искал диня и помолил да му я опаковат, после попитал дали има портокали и помолил и тях да му опаковат, после попитал за домати и т.н. и накрая поискал грах, ама бил свършил Simple Smile
Иначе - да, отсипвам количеството, което съм отделила за яденето. Но пак остава много за 48 часа, защото бурканът е 360 гр., но и ние с удоволствие се наредихме Simple Smile

# 634
Пускам нов отговор, че съм прочела темата не до финала  newsm78
Деси, това ми звучи много успокояващо! Благодаря ти!!!
jjjenq, това обяснява факта защо не мога да се сетя къде четох за пюренцата Simple Smile Позната мама, но в друга тема - заблудила съм се Simple Smile)))) И, да - много добро попадение са!!!

# 635
Дали няма да стане да замразите остатъка на кубчета във фризера ?  newsm78

# 636
Дали няма да стане да замразите остатъка на кубчета във фризера ?  newsm78
Вярно, това също е вариант   bouquet

# 637
абе за замразяването аз си го помислих, но не зная далище си останат със същите мирис и вкус.... понеже съм правила пюре от тиква, което детето много го хареса докато е прясно приготвено, после от същото размразено не го искаше, но размразеното мирише не така добре и определено си е променено като вкус..
Обаче понеже тези ги хареса, изяжда едно бурканче за 3-4 дни и ако се държи в хладилник за това време нищо му няма на пюрето.

# 638
Добро утро  Heart Eyes
Днес сме недоспали в нашата къща. Ивайло такъв купон ни спретна тая нощ. В 2:00 се ококори и край със спането. То не беше игра...въртене...дърпане на завивки, после прерастна в хленчене и рев Sob Sob Sob така го разнасяхме и приспивахме до 5:00  #Cussing out
Пробило е едно долно зъбче, не зная дали е от него, но се надявам да не се повтаря тази кошмарна нощ  newsm17
И аз много се чудя вече как да го обличам за сън. В нас е 27 градуса. Спим на отворен прозорец а той е с пижамка къс ръкав и къс крачол и завит с чаршафа-торба от одеалцето му. Той е двоен.
Аз пък не мога да намеря средство против комари. За някакви гривни ми говорят и май ще закача на количката една, защото на детето не смея да слагам нищо. Сега косят трева в нашия град и навсякъде е бръмчене, прахоляци и летящи и пълзящи гадинки- Ужас

# 639
Добро утро на всички!
Предстои ни даването на урина и кръв и се замислих, че забравих да питам доки  сутрин рано ли да се взема урината? Вие кога я взехте, че се чудя?
И още нещо забелязала съм, че Сиана като пишка в памперса потреперва леко имате ли такива наблюдения над вашите деца?

# 640
Добро утро!
Заспахме тъмън сега по никое време..с приспивна песничка от мама Grinning Grinning Grinning Grinning,за първи път я приспивам от началото до края с песничка и то да заспи..,но и по принцип много и се спеше ,че стана рано днес малката ми ранобудница Heart Eyes
АЗАРИЯ и аз днес ще търся нещо против насекоми и се загледахв серията на Бочко която рекламират в момента -има мисля че и спрей и мазило-ще потърся днес по аптеките ,че вчера нали беше нахапана.-те изчезнаха много бързо пъпките,обаче все пак ми се иска да имма нещо и аз в къщи!
НАДЕ дано изчезнат пъпчиците Hug и да спреш  ити да се притесняваш!
Днес го дават ураганен вятър..Баткото ми е с болно гърло а иска да ходи на рожден ден..,чудя се и се майя ..да го пускам ли..,да излизаме ли ние..голяма съм чуденка днеска цял ден..Всеки случай обаче на сто процента трябва да стана сега от компа и да събера дрехите от терасата и да сваля саксиите..-това без чуденка Mr. Green
КЪСМЕТЧЕ измиваш я с водичка сега сутринта ,лепваш колекторчето и чакаш -като се изпишка -носиш колекторчето и там се изсипва в една стерилна чашка с капаче която ще ти дадат..Аз сега нали пак носих за изследвания-еми то си беше ей такова време-9-10 часа  и докато идем до там то се беше изпишкало детето,за потреперване не съм забелязала при моята-даже блажено отпуска краченца но стои сериозна Grinning
Айде лек  и приятен ден на всички!!!  bouquet

# 641
бочко имат фъшкало против комари 0+ и 1+

# 642
Здравейте и от нас:)
Късметче, урината я взех сутринта като станахме. И аз не съм забелязвала потреперване. Ако се случи да се изпишка докато е без памперс просто се отпуска и спира всякакви движения  Laughing
Фуста, за колажа снимки с бънджита и т.н. ли останаха? Аз слагам една с проходилката, че друго забавление си нямаме.
Абе чудя се защо на пюретата им дават срок на годност след отваряне 24 часа?
За комарите мисля да купя репелента на Бочко. Диляна вече преживя 1-2 ухапвания, ама какво да се прави  Laughing
И при нас времето е мрачно, но поне за сега няма вятър..
Лек ден за сега  от нас!

П.с. Сложих и 1 снимка със шезлонга. Онзи ден се преобърна и се захлупи с него. Добре, че я бях сложила на килима, не на плочките....

# 643
  • София
за комари - ползваме репелент на Чико, става за след първия месец; маже се, не се пръска

моля за малко съвет за попарата - първата ни лъжица бе пълно фиаско: Фръцльона така се задави, че изкара част от кърмата, която бе хапнала преди това Sad Натроших сухара на трохи, намачках сиренето също до съвсем миниатюрни късчета, залях с чая - все си мисля, че нищо не съм сбъркала, но моето иначе ящничко момиче и се задави, и направи много отвратена муцуна "как може да ми го даваш т'ва!". Някой с подобен опит или идеи какво да "подобря" за следващия опит утре?  Thinking

# 644
Milenita, аз слагах и масло преди, сега още не съм стигнала дотам, ама без масло е пълен бълвоч  Joy Сетих се и още нещо - попарата е хубава, като е по-топличка, ако е хладна също е доста безвкусна
Благодаря за съветите, утре почвам да се пробвам с урината, пък дано успея бързо да се справя.
Против комарите - в нашата аптека ми препоръчаха също гривните, ставали дори за съвсем малки бебета.
За слънце обаче не знам какво да взема, че като видях цените, свят ми се зави - 25-30 лв. за слънцезащитно средство newsm78, я препоръчайте нещо, поне като ще давам пари да е свястно.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 10:56 от късметче

Общи условия

Активация на акаунт