Милано - 3

• 88 076
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Блис значи застраховката ви е била 18 евро на ден. Аз купих застраховка през сайта за 7 евро на ден. Явно от там идва големия депозит, който ми искат. Пишече ако на място си купя друга застраховка, ДА се свържа с тях да ми възстановят сумата за вече закупената. Предполагам, че ако купя по-скъпа ще ми намалят депозита.
Като те чета си мисря че е по-добре да не се набутвам с допълнителни пари. Нали?

Ти си преценяваш. Аз само ти написах защо избрах застраховка от Маджоре, а не от сайта. Има вариант при който ако нулирането на франшиза не е от доставчика да ти инкасират (по късно) от картата някакви суми. За да ги предявиш пред застрахователя на сайта ще ти трябват документи, каквито ти няма да имаш - протокол и т.н. Т.е. няма как да предявиш. Освен това има опция тези документи да не задоволят този застраховател и да поиска други, които доставчика да не поиска да ти даде. Затова аз избрах малко по-скъпа цена, но по-малко разправии и сигурност че няма да ми изтеглят никакви пари от картата по никакъв повод.

Въпреки това, когато се върнахме блокирахме и анулирахме картата, защото съобразихме, че по късно може на тази кола да дойдат някакви глоби, без да е ясно кой е направил нарушенията. В този случай доставчика е в правото си също да изтегли сумата по глобите от кредитната карта с която сте гарантирали.

Колата излезе по 54 евро (всичко) на ден, което за BMW 1-ца, 1.6 мотор е прекрасна цена и при условие, че нямаме никакви други утежнения (франшиза) и гаранционния депозит е само 400 евро (при други доставчици е и 800 евро). Колата освен това се оказа изключително икономична. За изминати 1300 км. разхода ни беше около 100 евро при средна цена на дизела 1.6 евро за литър.

# 736
За съжаление, при колите под наем винаги трябва да се чете ситния текст, когато се избира. Много честа практика е да не посочват таксите в цената, а да ги изпишат с малки букви най-долу на страницата. Това е в целия свят. И когато човек проверява за цени, излиза, че едните са доста по-евтини от другите, а всъщност не е така. Просто не са си включили таксите.
В Италия сме наемали кола от известна голяма фирма, платихме за среден клас кола около 50-на евро, подробности сега не се сещам, депозитът, който ни блокираха от картата беше 200 евро, които ги възстановиха след като върнахме колата без щети и т.н.

# 737
Благодаря ви за коментарите. Разясниха ми се нещата и ще решим как да постъпим. За първи път ни е и въпреки многото прочетено по темата, пак недогледах. Simple Smile
Вярвам, че написаното ще бъде полезно и за други потребители.
Обещавам после да разказвам за всичко подробно. Simple Smile

# 738
  • Sofia

Bliss, добре дошла!!!
Ще очакваме разкази с картинки!  newsm10 newsm10

# 739
  • sofia
Всяка фирма взима такса за връщане на разшично място.
Поискай да направиш доброволна доп. застраховка и ще е по-малък депозита

# 740
Заповядайте в Новата тема

Общи условия

Активация на акаунт